Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı: Maaşlar aylık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu ayki 2022 maaşları toplu aldıktan sonra aylığa mı dönecek

Bu ayki 2022 maaşları toplu aldıktan sonra aylığa mı dönecek yani bu ay toplu 2055 TL alacağız Ekim'de de tek aylık 650 TL alacağız dimi yanlış anlamadıysam eğer Eylül 5 de tek aylık verirlerse iki maaşınızı kasp demiş olurlar 1300 TL kayıp olur ve birde çoğu kişiye sosyal hizmetler kömür yardımı gıda yardımı para yardımı hane yardımı gibi yardımlar yapılmış çoğu kimsenin bundan haberi dahi yok bize dek maaş verecek diyemiyorum yapıldı bu yardımlar

Arkadaşım ben PTT yazısını yayinladim üç aylık maaşları ödemek zorunda neden Ağustos temmuz Eylül maaslarimiz Ekim aylık olarak yatacak

2022 MAAŞLARI AYLIK OLARAK ÖDENMEYE BAŞLAR İSE 2018 YILI EYLÜL AYINDA 2 AYLIK FARK İLE BİRLİKTE ÖDENECEK RAKAMLAR

65 yaş üstü yaşlılık aylığı:.. 628 TL
% 40- 69 ) engelli aylığı:… 503 TL
% 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı:….754 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı:… 503 TL
2018 EKİM AYINDAN İTİBAREN 31.12.2018 TARİHİNE KADAR OLAN 2022 AYLIK MİKTARLARI

65 yaş üstü yaşlılık aylığı:.. 543 TL
% 40- 69 ) engelli aylığı:… 433 TL
% 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı:….650 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı:… 433 TL

Eylül de aylık alınmayacak Ekim'de aylık alınacak Eylül'de 3 aylık olacak arkadaşım

murat6134
bilip bilmeden konuşma.

eylül'de 2 aylık zam farkıyla birlikte bir aylık alacaksınız. öbür başlıktaki mesajımı dikkatli oku.
eylül'de sadece eylül aylığı bir de 2 ayın zam farkı ödenecek!
hafta içinde aldığında görürsün ödemeni.

rapor oranın kaç senin?
haziran dönem aylığını aldın mı?

işlerine gelmediği için kalem hanım 3 aylık alcaz sonra aylık alcaz diolar
bizim burda yaşlı maaşı alan çok tanıdığım var hepsi 3 aylık alcaz diolar kavga ediolar benle

keşke 3 aylık verip ekimden itibaren aylık olsa
benimde işime gelir annem babam yaşlı maaşı bende engelli maaşı alıom

kim biri 3 aylık alcaz diye borç aldım dio
ben müjde maaşlar aylık olcak die konu açmıştım burda tee seçimden önce

maaşların 3 aylık peşin ödendiğini uzun zamandır alanlar bilir
yani kalem hanım dan öğrendiğim kadar yani haziran temmuz ağustos u peşin aldık
biden ben bişeyi anlamıyorum
yıllardır engelliler aylık olmasını çok istiyolardı şimdi niye kıvırdılar anlamadım

Mithat said konu kıvırmak değil benim kafam basmıyor yada sizinki insanların ödemeleri var kirası var kalkıp Eylül ayı geldiğinde bir maaş vereceklerdir dizlerine dursun kardeş bunların topu çakal sürüşü engellileri salak muamelesi yapiyoar aylık yapmayın kardeşim benim üç aylığıimi verin 2055 TL ben 750 TL ne yapın nereye verim aç kaldık borçlular kapıda bekliyor

yapıcak bişey yok
devlet herzaman 18 yaşında ister verir ister vermez

başkan erdoğan ne dio
borç yiğidin kamçısıdır dio

borcunun olduğu yere izah edersin böle böle oldu die maaşlarda die
bişe demezler canını alcak halleri yok heralde

haziranda açıklandı be kardeşim aylık olcak die

sözlerinde durdular aylık yaptılar
seçimden önce

Kalem

Abla alo 144'ten sordum gss primi ödeyenler alabilir demiyor ve yeni yönetmelikte öyle bir bilgi yok deniyor, ne yapayım vakfa başvurayım mı?

murat6134
haziranda,
haziran,temmuz ve agustos ayı olmak üzere 3 aylık peşin aldın. toplam 1796,17 TL aldın.
bu paranın içinde temmuz ve agustos ayının parası da vardı.

aylıklar 1 temmuzda zamlandı.
temmuz ve agustos haziranda ödendiği için sana bu iki ayın zam farkını da bu eylülde veriyorlar.
rapor oranın %70 ve üstü
bir aylık miktarın 650,52 TL
2 ayın zam farkı 103,58 TL
eylül'de 2 aylık zam farkıyla birlikte 754,10 TL aacaksın.
ekimde 650,52 TL
kasımda 650,52 TL
aralıkta 650,52 TL alacaksın.

hemofili yukarıda dediklerim senin için d egeçerli. senin d erapor oranın %70 ve üstü çünkü.
2 aylık zam farkıyla birlikte eylül'de 754,10 TL alacaksın. ekimde, kasımda ve aralıkta 650,52 TL alacaksın.
kasımda 650,52 TL alacaksın.

jonjon
60/g GSS'lısın. yönetmelikte yapılan değişiklikle 60/g GSS'lı olman 2022 aylığı almana engel değil.
yani yapılan GSS testinde g1 çıkman ve prim ödemen 2022 aylığına engel değil.
yeter ki hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında olsun. gelirin bu sınırın altındaysa sana 2022 aylığı baglanacaktır. aksi takdirde baglanmaz.
yalnız, 2022 aylığı baglanınca 60/g GSS'lı olman mümkün değil.
2022 aylığı alanlar 60/c 3 GSS (yeşil kart) kapsamına alınırlar. 2022 aylığı aldığı sürece de bu kapsamda (60/c 3 /yeşil kart) yararlanırlar.
ancak 2022 aylığı kesildikten sonra sonlanır bu yeşil kart da.

dolayısıyla 2022 aylığı baglanınca 60/g gss'lı olman mümkün değil. buna kabulsen ve hane gelirin uygunsa gidip vakfa 2022 aylığına başvurabilirsin.

Kalem

Ablam, kişi başı geliri kurtardım sıkıntı yok ama yeşil karta geçmek istemediğim için bağlanmamıştı maaş, devlet hastanelerine gidip her şeyi sıfırdan yapmayı gözüm yememişti yeni çıkan yönetmelikte olur sanmıştım.. halbuki maaşı bağlasa ve yine benden aylık 60 tl prim ödemesini alsın ve ben istediğim yerde tedavilerimi yaptırabileyim!

jonjon
yönetmelik gereği öyle bir şey mümkün değil ablam. 2022 aylığı alanlar 60/c 3 GSS'lı olmak zorundalar.
yukarıda dediğim gibi yönetmelik değişikliği ile sadece 60/g GSS lı olmak 2022 aylığına başvurmaya engel değil artık. ama 2022 aylığı baglandıktan sonra 60/c 3 GSS^lı )yeşl kart) olmak zorundalar.

Kalem kalem apla sizden bişey ögrenmek istiyorum bu 2022 maaş farkları hangi aylarda yatacak yılda
2 ci sorum 2022 maaş zamları ne zaman hangi ayda yapılıyor

KAPATTI!
ablacım 2022 aylıkları 6 ayda bir zamlanır. mart ve eylül'de de 2 aylık farklar yatardı.

ama 1.1.2019 tarihinden itibaren bu şekilde olmayacak.
biliyorsun artık 2022 aylıkları aylık ödenecek. aralık'ta alacağınız miktar 2018 yılı ücreti üzerinden olacak.

daha sonra 1.1.2019 tarihi itibariyle 2022 aylıkları zamlanacak.
eger size ocakta da 2018 yılının ikinci altı ayı üzerinden ödeme yapılırsa, şubatta ocak ayının farkını alırsınız.

daha sonra 1 temmuz 2019 tarihi itibariyle 2022 aylıkları zamlanacak.
eger size temmuzda 2019 yılının ilk altı ayı üzerinden ödeme yapılırsa, temmuz ayının farkını agustosta alırsınız.

her yıl şu iki tarihte 2022 aylıkları zamlanır:
1 ocak xxxx tarihi itibariyle (xxxx yılının ilk altı ayı geçerlidir)
1 temmuz xxxx itibariyle (xxxx yılının ikinci altı ayı geçerlidir)

Benim öğrenmek istediğim tek evi ve arabası var olduğu içinde kritere takılanlar vardı şimdi onla ilgili düzenleme varmi

Abla bir maruzatım olacak affına sığınarak normalde 1197.45 kuruş maaş yatmıştı en son 3 ay önce bana şu an ise 502.74 tl yatırılmış bu neden böyle her ay mı yatacak bu miktar artık yoksa farklı bir durum söz konusu olabilir mi ?
Mesela bana yıllar evvel işsizlik maaşı alırken işkur bana bilgim dahilinde olmadan 195 tl fazla para yatırmış bende onu gayri ihtiyari çekmişim bunun için beni icraya vermiş işkur ve faizi ile bilikte 350 tl istiyor b

enim engelli maaşıma haciz işlemi uygulayıp bu miktarı kesebilirler mi yoksa bu yatırılan miktar her ay yatacak olan miktar mı ?

Cevaplarsan memnun olurum abla hayırlı akşamlar .

OturanBoğa sayın abim Kalem ablamızın hesabı askıda diyor bizlere her konuda çok yardımı oldu allah razı olsun hepinizden neden acaba huzursuz olduk !!:(

Kalem arkadaşımız buradaki üyelerin hiç durmadan aynı soruları sormasından o kadar rahatsız oldu ki, birkaç gün uzak kalmanın iyi geleceğini düşündü...

dağ gibi kalemi devirdiler inş erken sahaya döner

Eğitim yardımındaysa aynı yaziyor teslim edildi yaziyor ama yardim durumuda kapsam disi cikti yazıyor bu ne anlama geliyor cevap veriymisiniz

Buzamana kadar kalem abla ne söyledide yanlış çıktı niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz

ercanpolat
ablacım, bir kere 2022 aylıkları hiçbir şekilde haczedilemez. bu konuda rahat ol.

senin rapor oranın %40-69
haziranda (haziran,temmuz ve agustos) olmak üzere 3 aylık peşin 1197,45 TL aldın.
ama 19 agustos'ta yönetmelik değişikliği yapıldı. buna göre 1 eylül itibariyle 2022 aylıkları 1'er aylık ödenecektir.

dolayısıyla sana bu eylülde 2 aylık farkla birlikte 502,73 TL ödenecektir.
ekimde 433,68 TL
kasımda 433,68 TL
aralıkta 433,68 tl alacaksın.

3'er aylık ödeme uygulaması yerine her ay ödeme uygulamasına geçildi.

NOT: ayrıca şu mesajda yazılanların hepsini dikkatli bir şekild eoku. orada ayrıntılı bir şekilde anlattım:https://www.engelliler.biz/forum/20...ve-odeme-miktarlari-nedir-15.html#post2042417

Bugün itibari ile eylül maaşım yatmış fakat neden eksik yatmış bir anlam veremedim 2055 tl yatması gerekirken 754tl yatırmışlar en son haziran ayında maas almistim bunun nedenini bilen varmı sizlerde bu sorunu yaşamaktamısınız?

candostum
haziranda,
haziran,temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık peşin 1796,17 TL ödeme aldınız.
1 eylül itibariyle artık 3'er aylık değil 1'er aylık ödenecektir.

rapor oranınız %70 ve üstü
eylül'de 2 aylık farkla birlikte 754,10 TL alacaksınız. (maaş miktarınız 650,52 TL + 2 aylık farkınız 103,58 TL)
ekimde 650,52 TL
kasımda 650,52 TL
aralıkta 650,52 TL
alacaksınız.

Cevabınız için teşekkürler anladığım kadarıyla 3 aylık maaşları hep peşinen alıyorduk.

candostum
evet.
başvuru tarihini takip eden aybaşından [SIZE=1](kanun ve yönetmeliğe göre, başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı, aylık başlangıç tarihidir)[/SIZE] ilk ödeme dönemine kadar olan birikmiş para + ilk dönem maaşı (3 aylık peşin) olmak üzere toplu aldınız.
ardından da ödeme dönemlerinde (mart,haziran,eylül,aralık) hep 3 aylık peşin aldınız.
[SIZE=1]ancak 19 agustos'taki yönetmelik değişikliği ile birlikte 1 Eylül 2018 tarihi itibariyle 1 aylık ödenecektir.[/SIZE]

Örnek:
Ahmet Bey 2017 ekim'de, %70 ve üstü raporuyla birlikte vakfa başvurdu. 2022 aylığı Kasımda onaylandı.

Ahmet bey'in başvuru tarihi: ekim 2017
aylık başlangıç tarihi: 1 kasım 2017
aylık onaylandıktan sonraki ilk ödeme dönemi: aralık

Ahmet Bey;
5-9 Aralık 2017'de, kasım (1 aylık birikmiş para) + aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat) olmak üzere 4 aylık toplam 2265,96 TL ödeme aldı. [SIZE=1](2017 ikinci altı ayında geçerli olmak üzere %70 ve üstü engelli aylığı 1 aylık miktarı 566,49 TL'dir)[/SIZE]

5-9 Mart 2018'de, mart,nisan,mayıs olmak üzere 3 aylık peşin + 2 ayın zam farkı olmak üzere 1860,63 TL aldı ([SIZE=1]ocak ve şubatın zam farkıyla).
[/SIZE]

5-9 haziran 2018'de, haziran,temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık peşin 1796,17 TL aldı.

5-9 Eylül 2018'de 1 aylık eylül maaşı+ 2 ayın zam farkı olmak üzere 754,10 TL aldı/alacak ([SIZE=1]temmuz ve agustosun zam farkı)[/SIZE]

5-9 Ekimde,650,52 TL alacak
5-9 kasımda, 650,52 TL alacak
5-9 aralıkta, 650,52 TL alacak

Selam melek abla burda yeniyim size nasil ulasabilirim,ozel mesaj gonderebiliyormuyum

Of su kişi başına düşen aylık gelir saçmaladı da kalksa da rahat etsek hakkımız olan bir şeyi aile bireyleri yüzünden alamıyoruz Bunun neresi Adalet nerede zaten alınan aylık ortada belli onu bile almaya hak kazanmak için çok saçma prosedürü aile bireylerinin gelirine bakılması

Benim bi sorunum var eylül 2022 aylıği üç ayliklar yatmamış bir aylik yatmıs geriye dünuk uç ayliga ne oldu acaba bilgilendirirseniz sevinirim slm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt