Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı: Maaşlar aylık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bursaspor

sen daha önce ne kadar alıyordun aylık 1000 tl falanmı? değişen bişey olmadıki sadece 3e bölündü

şükür etmeyi bilmiyorsunuz benim oranım 78 aldığım tek hak sahibi olarak 740 750 civarı babam 22 yıl prim ödemiş vergi ödemiş buna karşın 100 tl fazla alıyorum. 2022 maaşı alsam 100 tl.yi fazlasıyla çıkarırdım 3 çocuğum var herbirine şartlı sağlık yardımı alırdım şimdi alamıyorum neden mi sağlık güvencem var belediye yardımı alırdım alamıyorum sosyal güvencem var kaymakamlıktan alie yardımı 2ayda 300 tl alırdım alamıyorum. siz hiç bişey yapmadan prim yatırmadan vergi ödemeden 430 650 tl havadan alıpta beğenmiyorsunuz

beğenmedim butonuna basan arkadaş gerçekler acıdır be

Son düzenleme:
Bende almıyorum aile gelirinden dolayı işim gücüm sskam yok babam bakıyor

Herkes fazlasını istyo devlet veriyo şükretin az

Alamayanda var

dediğim gibi 15 gün yiyin 15 gün maaş bekleyin
valla ben aylık olmasına çok sevindim

Bize maaş vermediler hane yardımı hiç vermezler boş bişemi yani

Herkes alıyor mu

sydv dosya açıyorsun belli zamanlarda yardım yatıyor 200tlden 500tlye kadar yukarıda belirtiğim zamanlarda

nemoberk

alma şartları değil değişen sadece 3 ayda 1 alınırken artık aylık olarak ödenecek.kısaca gene alamıyorsunuz:(

e-devlet'te 2022 ayliklari sayfasinda "Yardımın Durumu: Kapsam Dışına Çıktı" yazıyor. bunun anlamını bilen var mı?

thinkpad

Evet ya benimki de hiç görülmüyor neden kalem abla

Simdi gordum 3aylık odeme yazıyor guncellenmıs e devlet ama hala hazır demedı

'Kapsam dışı' yazan bölüm sydv nin gıda,kömür,yada bayram harçlığını verip sizlerinde almış oldugunu gösterir,engelli aylıklarıylarıyla ilgili değil.O listenin hemen altında 2022 grubu yardımı yazarki oda engelli yardımıdır.

adanalı01 ve thinkpad
e-devlete girip 2022 aylık bilgilerinizi buraya yazar mısınız?
orada yazanları buraya kopyalarken kimlik bilgilerinizi kesinlikle gizleyin.

NOT: iki bakanlık birleşti. e-devletteki bilgiler yeniden güncelleniyor. e-devletteki 2022 aylık bilgilerini gözden geçirmem lazım diline alışmam için. sizlere faydalı olabilmem açısından birkaç kişinin e-devletteki bilgilerini görmem gerekiyor (kimlik bilgilerinizi gizlemeyi unutmayın sakın.

Abla nasıl kopyalanıyor burturlu yapamadım nasıl olacak kalem abla

Ya birileri suraya e devleti kopyalayın ben yapamıyorum bu tlfon da kalem ablada ona gore cevaplar

adanalı01 nasıl kopyalandığını ben de bilmiyorum ablam.

arkadaşlar e-devlet şifresi olan, 2022 aylığı alanlardan birileri lütfen e-devletteki bilgileri kimlik bilgilerini gizleyerek buraya kopyalayabilir mi?
e-devlet güncellenmiş. e-devletteki 2022 aylık bilgilerini çözebilmem ve sizlere yardımcı olabilmem açısından gerekli bu.

mesela yukarıda bir arkadaşın e-devlet bilgilerinde, yardımın durumu kısmında" kapsam dışı" yazıyormuş. bu ibare daha önce kullanılmıyordu.
"kapsam dışı" aylık hak sahibi olmadığı anlamına gelir. aylığı kesilmiş anlamına yani. ama bu sadece tahmin tabi.
işte bu gibi okumaları doğru yapabilmem açısından e-devltteki 2022 aylık bilgilerinin olduğu ekrandaki yazılanları görmem lazım.

birkaç kişinin e-devlet bilgilerini görmem bana kafi.
UYarı!
buraya kopyalarken ya da resmi paylaşırken kesinlikle kimlik bilgilerinizi gizleyin.

Kalem Abla haziran temmuz ağustos maaşlarını biz peşin mi aliyoruz

Ya kalem abla ne diyor ona dikkatli okuyun buraya kopyalayın diyor e devlet tekini acıklama yapacak ona gore hadı

@adanalı01
2022 aylığı ile ilgili e-devlette yazanları buraya ayz ablası. madem kopyalayamıyorsun orada yazılanları yaz. kimlik bilgilerini yazma ama.
örneğin;
başvuru tarihi: xxx
aylık durumu: xxx
vs şeklinde yaz, bi bakayım.

@thinkpad
büyük ihtimalle sen aile yardımı kısmına baktın. aile yardımında "kapsam dışı" yazıyor olmalı. yukarıda @EYVALLAH. 'ın yazdığı şu mesajı oku bi:https://www.engelliler.biz/forum/20...022-ayligini-ne-kadar-alirim.html#post2039593

Kalem abla bak bahsedilen şey aile yardımı eğer hak kazanıp aldıysa belirli bi tarihten sonra kapsama alanı dışına çıktı yazıyor yani tek seferlik alınıyor ve 3 ayda bir tekrar başvuru yapılıyor

2022 ile hiçbir alakası yok o yazanlar nakdi yardım hepsi bu en alttada dikkat edin 2022 yazıyor orda herşey yolundadır ☺

TKİ Kömür Yardımı 01/09/2014 29/10/2014 178,77 TL Teslim Edildi Kapsam Dışına Çıktı (05/09/2014)

TKİ Kömür Yardımı 12/12/2012 27/12/2012 190,57 TL Teslim Edildi Kapsam Dışına Çıktı (17/12/2012)

TKİ Kömür Yardımı 09/11/2015 - - - Reddedildi/Feshedildi (16/11/2015)

Gıda Yardımı 14/05/2014 27/06/2014 100,00 TL Teslim Edildi Kapsam Dışına Çıktı (26/05/2014)

2022 Yardımı Grubu

Engelli Aylığı ------- ------ 06/12/2011 1.796,16 TL ödeme çekildi Devam Ediyor 00000000 TL

durum böyle özetlemek gerekirse nakdi yardımlar kömür yardımı filan ödemesi veya teslimatı yapılmadıgından dolayı
kapsama alanı dışına çıkmış uyarısı yapılmıştır 2022 maaşı ile alakası yoktur

anlamadıgım e devlette son güncellemeyle beraber bu düzenleme neden deyişmedi

2022 sayılı Kanun kapsamında ödenen yaşlı ve engelli aylıkları için ödemeler Mart-Haziran-Eylül ve Aralık aylarında yapılmaktadır.
Doğum yılının son rakamı,
0 veya 5 olanlar ilgili ayın 5'i
1 veya 6 olanlar ilgili ayın 6'sı,
2 veya 7 olanlar ilgili ayın 7'si,
3 veya 8 olanlar ilgili ayın 8'i,
4 veya 9 olanlar ilgili ayın 9'u
itibarıyla ödemelerini alabileceklerdir.

@*PERİKIZI*

Sizinki 1991hıc kesilmeden mı aldınız raporunu z sureklı herakde kalem abla biz 3aylıkmı alacağız 1aylıkmı

Acaba 65aylıgı alanlarda da boyle 3 aylık mı gorunuyor

Benimkide aynı abla kapsam disi diyor konur yardımında teslim edildi diyor ama kapsam disi diyor anlamadim bende

2022 aylıkları ne zaman yansır e devlete

2022 aylıkları ne zaman yansır e devlete

Abla kapsam disi ne demek yardim kesişimi anlamına geliyor anlamadim

Kapsam disi ne anlamına geliyor cevap veriymisiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt