Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı: Maaşlar aylık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2022 ayliğı yazan yerdemi kapsam dışı yaziyo

Arkadaşlarım güzel insanlar dünde yazmıştım,Kapsam dışı yazan yer kaymakamlığın yada il sydv nin verdiği yardımı belirtiyor.Tarihleri ve yardım içeriğide yanlarında yazıyor.

Kapsam dışı demesi yanında verilen tarih deki yardımın süresinin bittiğini belirten bir açıklama,yukarısında yardımın durumu diye belirtiyor,hane yardımı diyede açıklama yapmışlar zaten,2022 engelli yardımı aşağısında yer alıyor.engelli aylıklarıyla alakası yok o yardım listesinin,hepsi geçmiş yardımı listeliyor zaten.

Örneğin,Kömür yardımını para olarak verildi göstermiş benimkinde ama para olarak verilmedi gel kömürünü al denildi..içiniz rahat olsun engelli maaşlarınızla alakalı sıkıntı yok devam ediyor yazdıgı sürece..

ümüt

tamam da sana ödemesi yapılmış,daha sonraki ek zam seni ilgilendirmeski, alındıktan sonra zam veya başka bi durum ödeme gerçekleştikten sonrasını alakadar etmes, @ümüt , eylülde alıncak olan temmuz ağst eylüldür, ilk aldğın tarihten hesapla ve cevapladığn msajıma birdah bak ,, 2 aylık maaş ödenmemş olur bu eylülde 500 verirlerise-

Kalem Melek ablacım bunu anlatırmısın peşin ödeme yapılıyor diyorum bazı arkadaşlar inanmıyor yada inanmak istemiyor

Boş ver az bi gün kaldi cuma günu hesaplara yansır ödemeler 3 aylikmi alcaklar yoksa 1 aylikmi o zaman anlarlar

433 lira şaka gibi ya küçük çocuğun eline şeker verirsin sus diye aynı o hale geldik

Şu ülkede engellilere sahip çıkacak bir tane sözü geçen devlet büyüğü veya çalışanı yok mu

Hazirandan bu yana 3 aylık mı aylık mı diye diye dokuz doğurdunuz şu ödemeler olsada bitse şu bildirim çilesi...

Beğenmiyosan çalışın

Bursaspor

Beleş para almak varken çalışmak olur mu. Eli ayağı tutan herkes çalışmalı ama bura türkiye

Arkadaşlar,
yukarıda ümüt doğru anlatmış. 19 agustos'tan önce yönetmelik gereği 2022 aylıkları 3'er aylık dönemler halinde peşin ödeniyordu.
ödeme dönemleri şu şekildeydi:
mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs)
haziran dönem aylığı (haziran,temmuz,agustos)
eylül dönem aylığı (eylül,ekim,kasım)
aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat)
şeklinde ödemeler mart,haziran,eylül ve aralık'ta 3'er aylık peşin ödeniyordu.

haziran dönem aylığını alanlar haziran'da;
haziran,temmuz ve agustos ayları olmak üzere 3 aylık peşin aldılar.
fakat 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 2022 aylıkları zamlandı.
temmuz ve agustos aylarının ücreti haziranda verildiği için 2 ayın (temmuz ve agustos) zam farkı da bu eylül'de, eylül maaşlarıyla birlikte sizlere verilecektir.

dolayısıyla sizin 2 aylık zam farkından başka alacağınız yoktur.
tekrar ediyorum, haziran dönem aylığını alanlar,
haziran,temmuz ve agustos aylarının ücretlerini peşin aldılar. eylül'de sadece bu iki ayın zam farkını alacaklardır. NOT 3'ü okuyunuz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

ama eylül'de ilk defa aylık alacak olanların durumu farklı. aylığa ilk kez başvuran,
aylığı kesilmiş/durdurulmuş iken tekrar başvurup 2022 aylığı tekrar baglananlar, aylık başlangıç tarihinden (aylık başlangıç tarihi, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır) 1 eylül'e kadar birikmiş ödeme + eylül maaşlarını alacaklardır. NOT 2'yi okuyunuz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Komur yardımda yaziyor abla kapsam disi diye yardim durumunda bu ay aldım konur ben ne anlama geliyor

Kalem abla boşuna yorma kendini bunlara 100 kere de anlatsan 300 kere de anlatsan anlamazlar kapasite yok çünkü

EK BİLGİ:

2022 sayılı aylıklarla ilgili yönetmelik der ki:

[SIZE=2][SIZE=2]"Ödeme

MADDE 9 - (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır.

(3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Aylıklar (Mülga ibare:RG-19/8/2018-30514) (...) aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır."
[/SIZE][/SIZE]

kırmızı ile belirginleştirdiğim yerde 19 agustos'tan önce "üçer" yazıyordu. fakat 19 agustosta yapılan değişiklikle "üçer" ibaresi yürürlükten kaldırıldı (mülga ibare). dolayısıyla haziran ve daha önceki ödeme dönemlerinde, 2022 aylıklarınız, (yönetmelik gereği "üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir" hükmü gereğince) sizlere 3'er aylık dönemler halinde peşin ödeniyordu. ki yukarıda izah ettim.

ama artık "üçer" ibaresi mülga ibaredir yani yürürlükten kaldıırldı. dolayısıyla eylül ve sonrasında artık 3'er aylık değil, 1 aylık alacaksınız:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Türkiye de 433 neye yetecek ki bari ekpps alımı yapın iş verin o da araliga kaldi iyice sogudum

Onlarca açiklama oldugu halde yine ayni sorular tekrar yazik vakit kaybi beyin jimnastigi temcit pilavi

Hazirandan bu yana 3 aylık mı aylık mı diye diye dokuz doğurdunuz şu ödemeler olsada bitse şu bildirim çilesi...

Öncelikle iyi günler..
Bugün siteye bakarken mesajlarınız dikkatimi çekti ve bir kaç mesajını daha okudum. Sürekli şikayetçi bir tavırdasınız gördüğüm kadarıyla ve bu maaş konusunda bir hayli rahatsız görünüyorsunuz. Kimse sizi bu sitede zorla tutmuyor burası özgür bir forum beğenmediğiniz herhangi bir durumda çekip gidebilirsiniz. Sırf sizin hoşunuza gitmiyor diye insanlar gündemini değiştirmez siz kim oluyorsunuz da sizi dikkate alsınlar zaten? Ayrıca burda ki bireylerin çalışmadığını söylemişsiniz ve kapasiteleri olmadığını iddia etmişsiniz.

Herhangi bir mesleğiniz var mı bilmiyorum ama açıkca görünen şu ki siz de hayat gayesi sadece ve sadece sürekli olarak başka bireylerinin hayatına,gündemine karışan bir bireysiniz. Sizin de tek amacınız başkalarının hayatına,derdine,sıkıntısına karışmak, Kısaca siz işşiz boş bir insansınız bu çok üzücü. Sizinde kapasitesiniz bu kadar. Üstelik kapasitenizi çok güzel belli ediyorsunuz. Boş bir insanlara sürekli birilerine bulaşma peşindesiniz. Herhangi bir bilgi birikimine sahip olmadığınız için sürekli karşı tarafı rencide etmeye,bastırmaya çalışıyorsunuz çünkü başka bildiğiniz medeni bir yol yok. Boş bir öfkeye de sahipsiniz aynı zamanda. Vizyon sahibi değilsiniz. Hoşgörü,saygı,iyi niyet sizin yaşantınızda olmayan şeyler. Bu sizin hayatınızda ki en büyük engeliniz. Umarım bir gün bu sığ bakış açışınızı değiştirebilecek kapasiteye gelirsiniz.

Ver mail adresini iş yeriminin konumunu atayım sana gel çayımı iç kahvemi iç. Gör bakalım boş beleş insan mıyız. Ben eşek gibi çalışıyorum benim vergimle maaş alıyorlar hala mırın kırın ediyorlar... Ben burda salağa yatan insanlara gıcık oluyorum ya da gerçekten salaklar hiç bir şeyi anlamıyorlar 50 defa aynı soruyu soruyorlar... Konuyla ilgisi olmasa bile bu benim bile tahammülümü zorluyor.

Yav Gesi engellilerle alay etmeyi bırak, senin karnın tokolabilir, açın halinden anlamazsın.

kim bu dengesiz ya bu ülkenin insanı değilmi engelliler herkes vergi ödüyo

ben marketten bi ekmek alıyom 1 liraya 30 kuruşu vergi bende engelliyim

Gesi

kımse senın vergınle maaş almıo.biri çıkıyo polıs maaşını ben öduyom vergı verıom der biride çıkıp engellıye dıyo görende aldıgı maaşdan kat kat fazla vergı ödüyo mo da mıllete maaş olarak ödenıyo.bırakın artık benm vergılerımle maaş alıyonuz laflarını bu lafım hem bu mesaj sahıbıne hemde benzer laflar eden herkese.

50 kere soruyolar demışın evet aynı sorunun defalarca sorulması hoş değil sıkıcı fakat burası engellı sitesi ve herkesın engelı aynı değil.ve cevapları herkes farklı yorumlayabildiği için anlayamadıgı yerler olabılır o yuzdende 50 değil 150 kere sorulabılır.sorulara defaatlerce cevap verenler bişi demezken sizin tepkı vermenız anlamsız

Abla bugün alo 144'ten gss primi ödeyenler 2022 maaşı alabilecek mi diye sordum, çıkan yeni yönetmelikte böyle bir bilginin olmadığını söylüyor? ben kişi başı geliri kurtardım ama G1'den dolayı yeşil karta geçmemi söylediler bende geçmeyince bağlanmamıştı, napsam kuruma mı başvursam?

arkadaşlar herşey ortada. önce maaş ını al sonra tepkini göster. istediğiniz yere yazın. maaş ınızı almadınız alın önce. devlet işlerini iyi bilirim. 10 kuruş verseler yeter derler. önce maaşlarınızı alın. sonra yüklenin. heryere yazın usanmadan. bu ses getirir.

bunları ne sizin verginizle maaş alıyoz ya
anlamıyorum

merhaba arkadaşlar 2022 eylül

arkadaşlar bildigimiz üzere 2022 maaşı artık aylık oldu oldu olmasına da kimse net bir fikir sahibi değil bir kaç gündür aklımı karıştıran bir soru var şimdi eylül ayından itibaren aylığa dönen engelli maaşı aylık oldu şimdi eylülde 650 tl mi alacaz yada 3 aylık maaş ücretimi verilecek aylık verilcekse eğer temmuz ve ağustos ayları nerede 1300 lira gibi bir rakam devletin kasasında kalmış olacak yani kısaca 2 aylık maaşımız hiç olmuş olacak devlet tarafın dada bir açıklama yapılmış değil kafalar çok karışık konu ile alakalı bilğisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyi günler...

Arkadaş senin haziranda aldığın maaş peşin zaten temmuz ve agustos maaşı yani eylülde aldığın 3 aylık maaş eylül ve ekim kasım maaşı yani peşin ödeme 3 e bölündü üç aylık maaşını Aydan aya böldüler kayıp yok yani

ödeme dönemleri şu şekildeydi:
mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs)
haziran dönem aylığı (haziran,temmuz,agustos)
eylül dönem aylığı (eylül,ekim,kasım)
aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat)
şeklinde ödemeler mart,haziran,eylül ve aralık'ta 3'er aylık peşin ödeniyordu.
selcuk0068

Komur yardımından yardim durumunda kapsam disi çıkmak yardim kesildi demekmiş

Komur yardımında kapsam disi cikti demek yardim kesildi demekmiş abla yardim durumda yazan

[FONT='inherit']https://twitter.com/ailevecalisma/status/1035819152290861057

[/FONT]
[FONT=&quot]
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‏Onaylanmış hesap @ailevecalismaTakip et
@ailevecalisma​
adlı kişiyi takip et

Daha fazla

[/FONT]​
[FONT=&quot]65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın maaşları 1 Eylül itibariyle artık aylık olarak ödenecektir.
[/FONT]

[FONT=&quot]
Dl_4B3yXsAEjal2.jpg

[/FONT]

remziye kapsam dışına çıktı demek daha önce yapıldı anlamına gelir yani kesildi anlamına gelmez. günü geldiğinde yardımını alırsın. tekrar kapsam dışı yazar. e devle de gördüğünüzü söylüyorsanız..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt