Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı 2014 Aralik Ayı (4.Dönem) Aylık Tutarları ve Tarihleri

son 2 hafta

son 2 hafta 2 gün kaldı Sence mart maaşını almak mümkünmüdür Mirhat ?

son 15 gün arkadaşlar martta şubat yüzünden fazla maaş almıyoruz her yıl maaşımıza belli oranda zam yapıldığı için ve biz maaşımızı peşin aldığımız için ocak ve şubatın zam farkları martta yansıo yani şubat 28 değil 128 cekse gene aynı maaşı alırız kapiş :eek:

vala destınıy kalem abla 2015 de sosyal inceleme olcak dio
ben büyük ihtimal alırım mart maaşını
çünkü evde annem babam var bide ben
çalışanda yok emekli de

benim tahminim turan 920 falan olur mart maaşı
yakında kalem abla hesaplar

vay be haftaya deil öbür hafta cuma ya başlıo

son 15 gün
benim 18

Bende marti beklemek isterdim yinede burdan takip ederim benim maas kesilirse.. ha bu arada son 12 gun : D

son 14 gün 12 yi nerden cıkardın işkembeden sallama destiniy

he ya 12 nerden çıktı destny 14 panik yok acele etme
benim 17

cumartesi pazar tatil mirhat :) onları sayma şaka şaka bir an karıştırdım kalan günleri

% 58 sürekli raporla 2022 maaşı alan biri, 65 yaşına gelince yaşlılık aylığımı? 2022 mi ? hangisini alacak?

2022 maaşı alan biri, 65 yaşına gelmeden 64 yaşında belediye tüfekle vuruyo

engelli maaşı daa yüksek polat 65 yaştan rapor varsa 2022 alır

@mirhat;

dediğine göre 65 yaşına gelmiş biri raporu varsa engelli maaşı almaya devam ediyor. Hımm. Dediğin doğru sanırım 65 yaş aylığı üç ayda bir 400 tl idi. Yanılıyor muyum?

2022 maaşı 3 ayda bir 850 tl felan
65 yaş maaşı 3 ayda bir 425 ise

65 yaş maaşı alacağına,2022 maaşı alması daha iyi ozaman tabi yasal olarak bir engel yoksa

rapor varsa 2022 yok sa 65 yaş aylığı polat. :)

mirhat 1977 liler 8 aralık pazartesimi alacak maaşını?

polat, bahsettiğin kişi 65 yaşını tam olarak doldurdu mu? daha önceden 2022 aylığı alıyor muydu? yoksa yeni mi başvuracak aylık için?

polat sorularıma cevap vermedin ama daha önce yazdığın mesajlardan cevaba ulaştım.
bahsettiğin kişi baban galiba. 1955 doğumlu. dolayısıyla 65 yaşından küçük. 65 yaşından küçük ve % 58 raporu varmış. bu durumda 2022 aylıgına başvurabilir. 65 yaş üstü yaşlılık aylığına zaten başvuramaz.

2022 aylıgı baglanırsa da aynen almaya devam eder.

şurada bir soru sormuşsun ve sorunun kaynagını anlamak için sordugum soruları cevapsız bırakmışsın: :http://www.engelliler.biz/forum/202...zce-basvurum-kabul-olur-mu-4.html#post1506755

Kusura bakmayın cvb yazamadım
En son babam 2022 ye başvuru yapacak raporu var yeni rapor isterlermi demiştim. Rapor yeniyse istemez demiştiniz.Sosyal yardımlaşma vakfı tekrar heyete yollamış 20 gün önceydi sanırım.Kalp % 30 Şeker % 20 göz %20 Kulak % 6 vermişler toplam %58 sürekli genel engellilik oranı vermişler.Sosyal yardımlaşma kurumu 15 gün içinde ev ziyaretine gelecekler demiş.Artık kabul olur olmaz bilmiyorum zten babam yeşil kartlı.65 yaşına 5 yıl var.Normal yoldan emekli edemiyoruz.3,5 yıl fiili olarak ssk lı çalışması gerekiyormuş.Malulen emekli edemiyoruz oranı yetmiyor.Ssk lı olarak bir işte çalışmasının imkanı yok 5 dk yürüyor nefes nefese kalıyor bazen şekeri 500-600 e çıkıyor.Şimdi 2022 bağlanırsa 3 ayda bir aldığı paranın aylığı 300 tl ye yakın olacak.Köy yerinde annemle babama yeterli o.Ama 65 yaşına gelince şimdiki oranda para alacaksa 2 kişiye yetmez.
65 yaşına gelen biri 65 yaş mı 2022 maaşımı alır diye sormamın amacı o gün geldiğinde yasalara ters düşmemesi içindi.Yani 2022 kestirip 65 yaş maaşına geçmezse problem çıkabilir diye düşünmüştük
:)

65 yaşından önce 2022 aylığı baglanmışsa 65 yaşını tamamladıktan sonra da almaya devam eder. Kanun boyle soyluyor. ama 65 yaşını doldurduktan sonra bir şekilde 2022 aylığı kesilirse ve tekrar başvuru gerekirse işte o zaman % 58 oranlı raporla yaşlılık aylığına başvurmak zorunda kalır. o yuzden 2022 aylığı kesilmediği sürece 65 yaşını doldurduktan sonra da aynen almaya devam eder.
ama rapor oranı % 70 ve üstü olursa 65 yaş ustu olsa bile 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvurabilir. bu hakkı saklı.

ya siz yeni rapor almışken gidip bir daha mı rapor aldınız?

2014 te raporu vardı Sosyal yardımlaşma vakfı raporu almış ve tekrar devlet hastanesine heyete yollamış .Yeniden tüm doktorlara muayene olmuş .Kalp % 30 Şeker % 20 göz %20 Kulak % 6 vermişler toplam %58 sürekli genel engellilik oranı vermişler.Cuma günü hastaneye raporu almaya gitti.Hastane sosyal yardımlaşma vakfına yollamış.Orada raporda eksik mühür varmış ve rapor üstündeki resmi kaybetmişler.Yeniden hastane heyet vakıf gezmiş.Adamın yürümeye hali yok cuma günü başına gelmeyen kalmamış yine.Sonunda tekrar resim felan çektirmiş 2022 başvurusu tamamlamış.Vakıf bide 150 tl para yatırmış ziraat bankasına hesap cüzdanı felan çıkarmış kardeşim babama.Parayı neden yatırmışlar bilmiyorum yardım parası demişler sadece

ha, tamam ben de zaten raporda mı sorun var diye o soruları sormuştum ve devam edecektim. deseydin ya:) yoksa yeni ve sürekli rapor kabul edilmek zorunda. ama raporda sorun varsa hele resim ve muhur önemli kusur, yeni rapor istemeleri doğal. ama hastanenin eşekliği bu da. babanı boşuna yormuşlar hastanenin tam iş yapmaması yuzunden. neyse sağlık olsun. en azından babana nakit yardım yapılmış anlaşılan:)

başvurunuz sonuçlandı mı hiç baktınız mı?
gerçi rapor yeni çıkmış. peki sosyal inceleme için heyet geldi mi?

Bu hafta gelirler sanırım 15 gün içinde demişler
ama biraz işler karışık komşulara soracak olurlarsa babam yine 2022 maaşı alamaz.

heyet gelemdiyse aralık ayına yetişmez Mart'a kalır aylığını alması babanın. tabi baglanırsa. bundan dolayı nakit yardım yapılmış demek uzayacagı için.

komşulardan ne ögrenecek ki? neden baglanmayabilir? söyle ben de gerçekten dediğin gibi baglanamz mı, bilgilendireyim.

geçen maaşta pazara dekgelmişti azad kardeş
8 inde almıştık yine aynı olur heralde

senin maaşın kesilmedi azad öbür sitede öle bişi gördüm

mrb arkadaşlar [FONT=Tahoma]Reddedildi/Feshedildi (13/11/2014) (Diğer Aylık/Yardım Alma Şartlarını Sağlamama Nedeni İle) su devetın yatına bakın bı anda oldu sızce bu ay alabılrmıyım son dakka atıılar golu bana sgk ya gıttım aktif gozukuyo dıyo bu ay alabılarmıyım arkadaslar[/FONT]

Yakınlık TürüKendisiTescil Kapsamı60/c3 2022 65 YaşYararlandığı KimlikGSS Kapsamı60/c-3 kapsamında sigortalı olanlarSicil Provizyon Tarihi23.11.2014Sigortalı TürüDiğerKatılım Payı MuafiyetHayırDurumMüstehaktır, provizyon alabilir.

Geçmişe yönelik provizyon bilginizi sorgulayabilirsiniz.

Üst Alt