Öncelikle tüm arkadaşlara merhaba
Maaş tutarlarınızı merak ettiğimden bakayım dedim ama bir de baktım adım da anılmış
Maaşlarınız hayırlı olsun
2012 2. altı ay tutarları için şurada açıklama yapmıştım, hatırlatayım:
http://www.engelliler.biz/forum/202...ini-tutarlari-ve-tarihleri-6.html#post1094988
Buradaki mesajımın son paragrafında şöyle demişim:
"2012 ikinci altı ayı için kaba bir hesap yaptımdı. aklımda kalan % 70 ve üstü için en az 1094 TL olacagı.
En az diyorum çünkü bunda iş karıştı. 2012 ilk altı ayı için de memur katsayısı belirlenmiş yeniden.
e bu ilk altı ay için bu memur katsayısına gore hesaplanmamıştı. arada fark var. birazcık artış sözkonusu yani bu şekilde. bir de gecikme faizi de uygulanacak bu farka... Kararı okurken bunları farkettim ama daha detaylı bakamadım, inceleyemedim karne vs dolayısıyla.BU kısmı beni aşıyor daha dingin kafayla bakabilirim ancak buraya . Ama ben bu şekilde yorumladım. İnşallah oyledir hiç olmazsa biraz maaşlarda artış olacaktır. Dilerim yanılmıyorum
O yüzden ben yanlışlığa fırsat vermemek için kaba hesabımı Temmuz memur katsayısına göre yaptım. İlk altı ay farkına bakmadım hiç.
Bu anlamda en az 1094 dedim. Kesin bir hesap oldugu için. Diğer gecikme ve faizi nasıl ödeme yaparlar nasıl hesaplanır bekleyip görecegiz. "
...
Eğer altı aylık fark tutarları ve gecikme faizi sadece Eylül ayında toplu olarak ödenmişse yani taksitlendirilmemişse Aralık ayı maaşlarınızı evrak takipte yazan aylık oranların 3 ile çarpılmışından elde edilen tutar kadar alacaksınız.
...
Eylül ayı maaşının ödenme şeklinin bu şekilde olacagını yukarıda alıntı yaptıgım mesajımda da söylediğim gibi tahmin etmiştim ama emin değildim kesinleştiğine göre kısaca neden böyle olduğunu açıklayım:
2012 2. altı aylık dönem maaşları, 2012 2. altı aylık memur katsayısına göre yeniden hesaplandı. Ama bu hesaba şunlar eklendi: 2012 1. altı aylık dönemin daha önceki memur katsayısıyla elde edilen maaş miktarıyla sonradan tesbit edilen 2012 birinci altı aylık dönemin memur katsayısına göre yeniden düzenlenen maaş farkı+ bu altı aylık farkın gecikme faizi+ 2012 ikinci dönem içinde yer alan temmuz ve agustos aylarının zam farkı
Niye böyle oldu? Alınan karara göre 2012 ilk altı aylık memur katsayısının belirlenmesinden sonra sanırım haziran ayında yeniden 2012 1. altı aylık dönem memur katsayısı belirlendi
bu durumda aradaki altı aylık fark ve gecikme faizi eylüle sarktı
E 2012 2. dönem altı aylık memur katsayısı da yeniden belirlendi. Aynı kararlara göre 2013 yılının memur katsayısı bile belli yanılmıyorsam. Çünkü o günden beri karara bakamadım.
esen kalın