Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2023 yılında 2022 aylıkları ne kadar olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vakıflar genel müdürlüğü sitesinde engelli maaşını %30 değilde Tüfe oranında resmi zam yapmışlar % 15 den yani
---- [FONT=Poppins]2023 yılında 1'inci altı ay için muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 2.432,81 TL ödenmektedir.------[/FONT]

Öyle Bir şey olamaz memur% kaç aldiysa bizde okadar aliriz

Arkadaşlar daha önce de yazdım, tekrar yazayım. Sizi nasıl inandırmak gerekiyor nasıl ikna etmek gerekmiyor anlamadım. Ya bilerek anlamak istemiyorsunuz ya da gerçekten kendinize dert arıyorsunuz.

Ülkenin cumhurbaşkanı dedi ki ; ZAM ORANI YÜZDE 30 OLDU.. Bizde buna göre hesaplayıp tam rakamı yazıyoruz, hala kimi her kafadan ses çıkıyor diyor, diğeri daha zamlar belli değil diyor. Gerçekten bazen şaka gibisiniz.

Bir kez daha yazıyorum :

Yüzde 30 zam ile maaşlar şöyle oldu

40-69 arası yeni maaşı : 1.594,69 TL
70 ve üzeri yeni maaş : 2.392,03 TL

Şubat ayı maaş farkıyla
40-69 arası olanlar, 1.962 TL
70 ve üzeri olanlar, 2.944 TL alacaklar.

Slckagl

Her kafadan bir ses çıkmıyor arkadaşım, burası yardımlaşma platformu ve herkes merak ettiğini soruyor, kalem hanımda bi yerden ögrenip yazardı, birileri bir şey sorunca neden bu kadar rahatsız olunuyor anlamıyorum, sana demiyorum ama çok bilen varsa aranızda mod. Olsun o zaman...

cuneytdj

Kesin bilgimi bu bem vgm den maaş alıyorum zam %30 değil de resmi rakam yani tüfe ye bakarak zam yaptılar zam oranı %15 yaptılar

Kesin olan sadece şu, engelli maaşlarları memur zamlarına orantılı olarak zamlanır, yani memur zammı neyse yüzde olarak engelli maaşı da o kadardır. Memura yüzde 30 zam yapıldığına göre engelli maaşına da yüzde 30 zam yapılacak. Kesin olan bu. VGM kendi kafasına göre yapamaz bunu, yüzde 30 zam oranına kanunen uymak zorunda

cuneytdj
VGM nin resmi sitesinde yapılan zam %15 sitenin güncellenmiş halinde görünen o

Arda t
Vgm de aynı statüye bağlı bu zamana kadar memur ve memur emekll zam yüzdesi oranında maaşa zam yapılmıştı. arada % 15 lik bir fark olması tuhaf

Barda5

Insallah düşündüğümüz gibi değildir...Maaşları almadan emin olamayacağız sanırım.

Bugün haberde okudum aslı var mı ek zam daha mı verildi %45 oldu diyor doğru olabilir mi

Arkadaşlar biraz önce hazine ve maliye bakanlığı ocak ayı memur maaş katsayılarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre. 40-%69 arası engelli aylığı 1.594.70-TL,
%70 ve üzeri engelli aylığı* 2392,05tl. Oldu. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

2023 engelli ve 65 maaşi

Slm kalem ablaya ne oldu maaşlar hakkın hic bilgi vermiyor neden
Engelli maaşı ve 65 maaşi ne kadar oldu nekadar alcez

Memur maaş katsayısının yükselmesinin 2022 maaşına etkisi olur mu?

Memur katsayısı yükseldi. Bunun 2022 aylığına bir etkisi olurmu

Arkadaşlar mrb 18 yaş üstü yüzde 40 raporla 2022 engelli maaşı alma şartları nedir yardımcı olabilirmisiniz

2022 maaşı ve evde bakım parası hakkında

Hiç alakası yok,etsiki olmayacaktır
Engelli aylığı ve evde bakım parası hesaplamalarında memur aylık maaş katsayısı esas alınır. Lütfen bilmeden konuşmayalım. Ocak-temmuz arası katsayı 0,433684 tl olmuştur.
Evde bakım maaşı
Katsayı x 10000 =4336,84 tl oldu
%40-%69 engelli maaşı
Katsayı x 3500 üstüne de %5 ek zam
1593,79 tl oldu
Şubatta ocak zam farkıyla beraber toplam yaklaşık 1961,59 tl alınacak
%70 ve üzeri engelli maaşı
Katsayı x 5253 üstüne de %5 ek zam
2392,05 tl oldu
Şubatta ocak zam farkıyla beraber toplam yaklaşık 2944,06 tl alınacak

Engelli maaşları memur ve emekli maaşları gibi peşin maaş alındığından şubat maaşının içinde ocak zam farkı da vardır. Evde bakım aylığı ise işci maaşı gibi sonradan ödendiği için (yani şubatta aldığınız maaş aslında ocak ayına aittir) herhangi bir fark yoktur.

Mevzuat bu şekildedir arkadaşlar. Gazetelerde çıkan saçma sapan haberlere bakmayın siz.

Not: hesaplamalarda belki ufak tefek hesaplama hataları olabilir. Kusura bakmayın.

Memur maaş katsayısı yükselmesi durumuda, memurlar ayın 15 de maaşlarını aldıklarında cumhur başkanının sonradan eklediği %14 lük zam meclisten daha geçmediği için %16lık enflasyon üzerinden maaşlarını aldılar. Meclisten ayın 16 geçti ve zam oranı 30 oldu. Maaş kat sayıları güncellendi. Yani yükseldi. Bizim için değişen birşey olmadı.

Bakanlığın sitesindeki resmi rakamlar
[FONT='inherit']Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki
yaşlı aylığının 1.997 TL’ye,
%40-69 arası engelli aylığının 1.594 TL’ye,
%70 ve üzeri engelli aylığının 2.392 TL’ye,
Evde Bakım Yardımı’nın 4.336 TL’ye
Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 3.038 TL’ye yükseldiğini açıkladı.
[/FONT]

yüzde 45 zam diyor bazı basın mensupları acaba bizi kapsarmı arkadaşlar mart ayındaymış

E-devlette aylık güncellemesi olmuş

Son düzenleme:
secim yatırımı olabilir belki mayısta secim var bana göre benim hakkıma göre 3000 versinler maaş yeter

afyonlu_biz03
Hikaye bu ya ortada öyle bir durum yok sallıyorlar ya tutarsa hesabı gibi seçim olacak diye tahmini şeyler paylaşıyor keşke olsa

En düşük emekli aylığı 7500 TL olmuş belkide bizede zam gelmiştir

2022 maasları temmuz zam oranları

Arkadaşlar 2022 maasları temmuz zam oranları ile ilgili açıklama yaptı haber doğrumu acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt