Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

07.12.2021 de yazım yazılmış Ankara ya emeklilik için

3 ay önce bir madde ekleniyor yasaya ve ben şimdi bu yüzden emekli olamıyorum, 3 ay önce olsam olacaktım yani,bu çok üzücü ve de haksız bir durum

Zelinda74

%36 + %5 : balhazart toplamı 39,2 çıkıyor. %40 ulaşmıyor.

Vergi indirimi nasıl aldınız. Size vermemeleri lazım. çünkü balhazarta göre %40 bilmiyor

Açıkgoz2000

Yok ben %41 rapor aldım zaten,%8 bel fıtığı %5 oranında eklendi isitme kaybına, %41 raporum cıktı, engelli bergi indirimi yazısı da aldım ama sonuçta emeklilikte kabul edilmedi,sanırm balthazard kaldırıldığı için, sadece isitme engelimi saydılar ,çok çok üzgünüm şu an,kendime gelemedim haberi aldığımdan beri

OturanBoğa

Malesef öyle oldu ama inanın o kadar üzgünüm ki, tekrar rapor almaya denerim belki birkaç ay sonra ya da mecbur çalışmaya devam,bir kac ay yüzünden oldu şimdi bu, içim acıyor resmen

yeni gelen uygulamada orandan ziyade,
hafif, orta ve yüksek gibi üç kriter belirlenecek.
yani yüzde 55 orana sahip birisi, yeni ekli listede örneğin orta seviye bölümünde değerlendirilirken, yüzde 65 orana sahip birisi de orta seviye bölümünde kendine yer bulabilir. oysa eski formülde yüzde 40-59 seviyesi farklı iken yüzde 60-79 seviyesi 2. derece olarak belirlenirdi.
burada şu ortaya çıkıyor. yüksek oranlı olup, orta seviyede üzülecek. düşük oranlı olup orta seviyede değerlendirilenler sevinecek.

benim (KİŞİSEL YORUMUM) şu şekilde. aşağıda Verdiğim oranlar yeni listede yok. benim eski ile yeniyi kıyas yaparken gördüğüm bir açıklama bu. oranlara takılmayın lütfen.

Hafif Seviye : 40-60
Orta Seviye : 50-75
Yüksek seviye : 70-100

yani burada anladığım ve anlatmak istediğim şu. eski oranlamalardaki bazı hasta ve engelliler, yeni listede seviye atlayacak veya seviye düşürecek.

bu oran örneğini bazı hastalıkları ve engelliliklerin eski förmülde hangi oran verildiğini, yeni ekli listede hangi seviyeye karşılık geldiğini bakarak ve araştırarak buldum. naçizane eski ile yeninin analizini kendimce yaptım.

geçmiş iletilerde belirtilmiş ama yine de belirteyim. tabi oranlar TAMAMEN SALLIYORUM. TEKRAR BELİRTELİM. YENİ LİSTEDE ORAN YOK!.
.
1- bir den fazla engeli veya hastalığı olup da parça parca yüzde 40 ve üzerine tamamlayip engelli raporu alanlar, yeni ekli listede hafif seviye değerlendirilecek.
2- bir den fazla engelli veya hastalığı olanlar parça parça yüzde 79 ve üzerine tamamlayıp engelli raporu alanlar, yeni ekli listede ağır seviye değerlendirilecek.

Merhaba,hakkin kazanıldığı tarih geçerliyse bana neden red geldi ya ,anlayamıyorum,rapor tarihim 16.09.2021 ,yönetmelik 28.09.2021 de çıkıyor, ben 25 yıllık öğretmenim, vergi indirimi yazım da var,%41 engel oranım da var,bunun %5 i bel fıtığı, %36 işitme kaybı, varsa hakkım nasıl alacağım, lütfen bir yol gösterim,sigorta başlangıcım 1996

@ercan 34

Ben 1996 sgk girişliyim,bana red geldi ,% 36 işitme ve de bel fıtığı, toplam %41,engelli vergi indirimi yazım da var, beni kapsamamalı sizin soylediginize göre

@login

Ben bu durumdayım şimdi,nereye başvurayım, nasıl halkımı savunayım bilmiyorum, birçok mesajın altinabyazdim durumumu, bir yol gösterin lütfen,cimere mi yazayım,dava mı açayım

inanın sizin adınıza çok üzüldüm keşke elden bişey gelsede yardımcı olabilsem bu aşamada en mantıklı davranış bence işinin ehli bir avukat ayarlayıp hakkınızı aramak olur
bence bu işin peşini bırakmayın çok geçmiş olsun

bu arada sizi 4a ssk lı zannettim ama öğretmensiniz memur statüsü oluyor galiba ozaman son çıkan yönetmelik sizide etkiliyor mevzu avukatlık değil herşey açık ortada malesef:(

Teşekkür ederim, üzgünüm evet ama yapacak birşey yok, tek birşey var,tekrar rapor çıkarmak, isitme engelinden 40 verilirse belki ,o da zor gibi

Benim anlamadığım engelli vergi indirim yazısını neden aldığım,orada onaylanıyor engellilik ama emekliliğe gelince olmaz deniyor, o zaman vergi indirim belgesi almadan başvursaydım hiç olmazsa yeni eklenen madde yürürlüğe girmeden olabilirdim belki emekli, mağdurum yani her türlü

vergi indirimini her engelli aday alabilir ama vergi indiriminden sadece SGK girişi Ekim 2008 den önceki 4A lı lar emekli olabilir anladığım kadarıyla siz memursunuz dediğiniz gibi zaman kaybı olmasaydı belki emekli olabilirdiniz ama nerden bileceksiniz ki
canınız sağolsun bunda da bir hayır vardır elbet hem ssk girişiniz eski en kötü seneye EYT gelir erken emekli olabilirsiniz kısmet bu işler
sağlıcakla kalınız..

OturanBoğa Bilgi Hazinedir merhaba ,sizlerin bilgisine keşke daha önceden başvursaydım, ben 25 yıllık öğretmenim, raporumu aldığım tarih 16.09.2021 yani yeni yönetmelik henüz çıkmamışken,ama ben Özgür Erdursun un sürekli engelli vergi indirimi yazısı alarak emekliliğe başvurun söylemleri yüzünden, vergi indirimi yazısı almak için 2 ay bekledim ve sonra emekliliğe başvurdum, dolayısıyla yeni eklenen madde bana vurmuş oldu ve ben emekli olamadım, halbuki benim vergi indirimi yazısı almama gerek yokmuş, bunu da şimdi öğreniyorum, ne kadar üzgün olduğumu anlıyorsunuz değil mi,boşuna uğraş ve red cevabı ve yapabileceğim bir şey yok

Zelinda74

Bu yönetmelik çıkmadan önce bir vesile ile %40 ve üzeri rapor alıp kurumunuz kayıtlarına girmiş olsaydınız bu sorunu yaşamayabilirdiniz.

Kurum kaydı derken ,vergi indirimi icin başvurum var ,bu yönetmelikten önce, o sayılmaz mı, yani itiraz dilekçesi yazsam bir işe yarar mı ki sgk saglik kuruluna

Tabi emeklilik başvuru belgelerimin içinde o da var,kurumum başvuruyu yaptığı için

Zelinda74

Emin olmak için soruyorum: Bu yönetmelik öncesinde defterdarlığa vergi indirimi için başvurdunuz, bu hakkı kazandınız ve yine bu yönetmelikten önce vergi indiriminin maaşınıza yansıması için kurumunuza verdiniz mi? Vergi indirim hakkınızı kurumunuz 28.09.2021 tarihinden önce kendi sistemine işledi mi?

Vergi indirimi icin başvurum 20 eylül ve gelen yazıda da 20 eylül den itibaren vergi indiriminden faydalanması uygun görülmüştür diyor ama yazının geliş tarihi tabi daha sonra ama benim vergi indirim hakkım 20 eylül itibari iş başlıyor

keşke daha buradaki başlıkları okusaydınız.
vergi indirimi SSK emekliliğinde önemli bir ölçüt. oysa siz memursunuz.

Jozefim

Keşke, ama ben nedense hep Özgür Erdursun videolarına denk geldim ve ondan yola çıkarak vergi indirimi yazısı ile emeklilik olabiliyor diye düşündüm, çok üzülüyorum şu anki durumuma ve de yeterince araştırdığıma

Zelinda74

vergi indirim hakkının bir önemi yok. Önemli olan o vergi indirim belgesinin yönetmelik öncesinde kurumunuza verilip verilmediği

Anladım ne demek istediğinizi, ben bu durumda itiraza gitsem de sonuç alamam,çünkü emekliliğe başvuru tarihim yeni yönetmelikten sonra,vergi indirimi yazısını da kurum işleme koymadı henüz çünkü ben onu hiç önemsememiştim,amacım emeklilikti,raporum çıkar çıkmaz başvursaydım emekli olabilecekmişim,hata benim bilgi eksikliğim, 2 ay boşuna bergi indirimi yazısı beklemem, en iyisi yeni bir rapor çıkartmak, isitme kaybım zaten sürekli ilerliyor,hayırlısı, bana kısmet değilmiş emeklilik, oysa ki çok ihtiyacım vardı,isitme kaybı öğretmenlikte çok büyük bir sorun,ingilizce öğretmeniyim bi de düşünün işitmenin önemini,neyse herkese verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim,kimsenin mağdur olmamasını dilerim

sevgili OturanBoğa,

ssk başlangıç 89 ama son 7 yıl dikkate alındığından dolayı şu an bağ-kur’a tabiyim maalesef. şu an emekli değilim bir engelli raporum yok. rapor için başvursam bu yeni düzenlemeyle mi engelli oranım belirlenecek yoksa balthazard formülü ile mi hesaplanacak kafam çok karıştı ve biraz da üzüldüm herkes gibi açıkcası.

çok teşekkür ederim, ben hala daha sistemi anlayamadım en yüksek dereceli hastalığımız ‘hafif’ olarak sınıflandırıldığı zaman biz emekli olamayacak mıyız neye göre emekli edilecek hiç anlayamıyorum.

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olan, o bağlamda vergi indirimi ile emekli olan/olacak kişiler bu yeni düzenlemeden etkilenmeyecek.

1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olan ve/veya emekliliği 5510 28'e göre gerçekleştirecek olan (yani memurlar (4c), bağkurlular (4b), ssk'lılar (4a)) kişiler bu yönetmeliğe tabii olacaklar.

ihsan67
SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanısı alınıyorsa emekli olunabiliyor.

OturanBoğa
Değerli Bülent bey ;
Ben memurum engelli raporumu 2013 TE aldım 2014 TE vergi indirimi belgem çalıştığım kuruma işlendi.
Bende bu yeni çıkan SGK hastalık listesine goremi emekli olabilirim ?önceden almış olduğum engelli raporumun bir önemi yokmudur ?

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt