Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

Bilgi Hazinedir Hepsini kapsamıyor demeyelim madde net arkadaşlar, ORTALIĞI BULANDIRMAYALIM...

ALINTIDIR...2-Şu emekli olan vatandaşlarımızı kapsamıyor.Ancak kontrol muayenesi yapılacak vatandaşlarımız bu yönetmelikte bağlantılı işlem yaptıracaklar.Yeni yönetmelikte bir yeni madde ekleyerek kontrol muayenesi yapılacak kişilerin emekli oldukları raporların mevzuatında değerlendirileceğini belirtmiş konuyu eski ve yeni mevzuat kontrol muayenesi olacağını açıklamıştır.

15/4 maddesi eski emekli olup saçma sapan şekilde SGK nın kontrol adı altında 2019 kılavuzuna göre (kurnazlık) tekrar rapor aldırıp emekliliğini durdurulan mağdurların tamamını kurtaracak yapılan zulmü bitirecek madde ....1.5 yıldır bunu savaşını veriyoruz ama bitmedi tabi......

Kuru

Sizin söylediğiniz gibi 28.09.2021 tarihli yeni yönetmelikte kontrol muayenesi bölümü 15. madde 4.fıkra tahmin ediyorum ki SGK kurumununda bildiği bir gerçeği yazılı olarak eklemeleri ve kontrol muayenesi uygulamasında netlik kazandırmalarıdır.

Saygılar.

UnFeeLinq

Merhaba ,sorunuz cevabı;

Yeni yönetmelik emekli olmamış Malulen Emeklilik,4B-Bağkur,4C-Devlet Memuru ve 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olan 4A-İşçi statüsünde olan kişileri kapsamaktadır.

Yukarıda belirtiğim durum daha emekli olmamış kişilerden 4C-Devlet Memuru olan arkadaşlarımız emekli olmadan kuruma tebliğ ettikleri Engelli Sağlık kurulu raporu varsa o zaman karar devlet kurumu ve SGK kurumu arasında yeni yayınlacak genelge doğrultusunda yapılabilecektir.

Burada çok hassas bir nokta vardır.SGK kurumu bu yönetmelikte emekli edeceği vatandaşlarımızı emekli olmadan önce elindeki Engelli Sağlık Kurulu raporu olmasına rağmen mevzauttan gelen hakkını kullanarak emeklilik başvurusu ile yeniden rapor almasını isteyebilir.İşte o zaman bu yeni mevzuata göre alınacak yeni bir rapor kişilerin emeklilik sürecini baştan sona değiştirebilir.

Saygılar.

OturanBoğa
Devletin gereksiz yere ve fuzuli yaptığı bütün harcamalara ben de karşıyım.

yusi

Rica ederim.Burada emeği geçen benden fazla emek harcayan bir çok arkadaşımız var.

Asıl onlara ben sizin nezdiniz de çok teşekkür ederim.

Sizde sağolun ,varolun İnşAllah.

Saygılar.

UnFeeLinq

İşte orada tam da sizin işaretlediğiniz metin devreye giriyor.SGK kurumu kişinin süresiz raporu olsun veya olmasın birçok neden göstererek kişiyi kontrol muayenesine çağırabiliyor.Bunun çok örneğini bu forum sayfalarında yazan bir çok arkadaşıma rastalayabilirsiniz.

Asıl problem ise süresiz raporu kontrol muayenesine çağırıp ,rapor mevzuta değişmiş ise yeni istenen raporu yeni mevzuata göre tesis edilmesinden vatandaşlarımız inanılmaz haksızlıklara uğramakta ve bir çok arkadaşımızın var olan emekliliği iptal edilmektedir.

Bu konuda savaş veren en sıkı takip ettiğim arkadaşımız Kuru 'dur.Yazılarını okuyabilme şansı bulursanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

İşte burada sizin sorunuz cevabı süresiz bir engelli saplık kurulu raporu veya süresiz engelli vergi indirimi raporu ile emekli olan arkadaşlarımızı SGK kurumu mevzuatta geçen herhangi bir sebeple kontrol muayenesi için çağırabilir ve yeniden rapor talep edebilir.

İnşAllah bu sorunlar bir önce çözülerek bu konuda mağdur olan bir çok arkadaşımızın emekliliklerine yani haklarına tekrar kavuşabilirler.

Saygılar.

Herkes birşeyler yazdı. Sıkça sorulan sorular ;

1)- örnek ; 2000 sigorta girişi, 2010 devlet memuru oluşu, 2015 ilkdefa süresiz engelli ve vergi indirimi alan BU GENELGEDEN ETKİLENİYOR MU?

2)- İLKDEFA İŞE 2008 SONRASINDA girmiş, balhazart toplamı ile %55 raporu var. SGK tek hastalıkta %15 verirse bu kişi ne yapabilir ?

Lütfen sıkça sorulan bu iki soruya herkesin anlayabileceği şekilde cevap verebilir misiniz ?
Teşekkür ederim.

Bu konuda birden fazla cevap verilebilir. Yeterki bilgilendirici olsun. Herkesin işine yarasın

Bilgi Hazinedir
Geçici Madde 1 bu konuda açık ve net değil mi? Daha önce raporu tespit etmiş ve onayladıysa ve bunu da geçici maddeye koyduysa yeniden rapor istemenin mantığı nedir?

Lütfen Yardımcı olun

Arkadaşlar lütfen mesajımı konu ile ilgili arkadaşlar okusun bilgisi olan varsa yorum yazsın bu gece benim için kabus oldu yeni yönetmelikle ilgili resmi gazeteyi okuyorum kafam karışıyor buradaki her sayfayı okudum moral bozukluğundan mı bilemiyorum defalarca okuyup anlayamıyorum mesele şu;

2001 yılı girişli 4/c 5430 hükümlerine tabi memurum Ağustos ayında %50 ile farklı rahatsızlıklardan aldığım engelli raporumla emeklilik başvurusunda bulunmuştum dört kez ameliyat olmuş olduğum için çalışamıyorum ancak rahatsızlıklarımın en yüksek oranı olan %20 lerde uzunca bir yazışma süreci sgk merkez sağlık kurulu onayı ve hem sgk hemde kurumumun emekli olabilir yazısı yeni geldi çkys ye işlendi çkys ye düştükten sonra bir ay bekleme süresi olduğundan on gün sonra son maaşımı da alayım öyle ayrılırım üç ay dişimi sıktım on gün mü bekleyemeyeceğim dedim bunu yapmakla büyük hata mı yapmış oldum şimdi ? bu yeni yönetmelik benim ayrılışımı etkileyecek mi ? es kaza ayrıldım sonra kontrol muayene isterlerse memuriyetede dönemeyeceğim için acaba yönetmeliğin sonunda yazan emekli olanlar eski mevzuat hükümlerine tabidir kararı beni de bağlar mı ?

uzun yazıp başınızı ağrıttım ama durum benim için şu an çok önemli lütfen bilgisi olan bir yorum yazarsa çok sevineceğim

Bilgi Hazinedir Teşekkürler kardeşim, eklenen 15/4 madde zaten eski mağdur edilen emekliler için eklendi yani kontrol muayenesinde ilk maluliyet baz alınacak değişen yönetmeliğe göre oran verilemeyecek doğrusuda bu idi bu çok fazla haksızlıktı büyük kitlerler karşı çıktı bizler buna önderlik ettik hepsi bu.

Sevgili site yöneticileri ve engelliler biz üyeleri

Daha önce bu konu hakkında yazılar yazmıştım okuyup inceleyebilirsiniz ve site yönetiminden de destek istemiştim bu konuyu sabitleyerek engelliler biz üyeleri olarak ortak akıl ile hareket edersek bilgilerimizi taleplerimizi mağduriyetlerimizden yola çıkarak ne gibi değişiklikler yapılması konusunda ortak bir çalışma ortak bir metin üretebilir dik ama Forum üyeleri olarak gerekli desteği maalesef göremedik bulamadık.
Öncelikle şunu da belirtmek isterim oturan boğa yani Bülent Bey kendisi ilgili alakalı elinden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalışan katkıda bulunur hakkını yememek lazım çoğu sitelere baktığımızda engelliler biz bu konularda yardımcı olmaya çalışıyor sorulan sorulara cevap vermeye çalışıyor

Bizler ne yapıyoruz özellikle üyelere sesleniyorum soruyu soran cevabını bulan bilgiyi öğrenen, mutlu sonu burada bizimle paylaşmıyor Bu da bir haksızlık bir ve beraber olursak yani biz olabilirsek yanlışlar olabilir eksiklikler olabilir ama tek vücut olursak her zorluğun üstesinden geliriz

Henüz erken olsa da bu yönetmelik dava konusu oldu mu? Ya da dava edilmesi düşünülüyor mu? Eyt liler gibi yeni bir mağduriyet oluştu ama ne sivil toplum kuruluşları ne de siyasi partilerden hiçbir ses çıkmıyor.

drarter

Anladığım kadarıyla sizde SGK dan görüş talebiyle emekli olur resmi yazısını aldınız ancak emeklilik için kurumunuza henüz dilekçe vermediniz.Bu durumda yönetmeliğin geçici madde 1 kısmında yazan ibareye dahil olmalısınız diyorum ben.Ancak Bilgi Hazinedir daha net karar vermek için kurumun iç yazışmalarını ve genelgeyi bekleyelim demiş.Geçici madde açık bir ifadeyle yazılmış gibi duruyor.Kendisi neden böyle dedi? Ben de merak ediyorum doğrusu.

anladığım şu.
artık oransal bir değerlendirme yapılmayacak.
rapor oranı ne olursa olsun hastalıklar hafif, orta ve ağır düzey olarak değerlendirilecek.
Eğer örneğin yüzde 65 engelli raporu olan bi engelli kardeşimiz ekli listede o hastalığı hafif, orta veya ağır düzey olarak farklı alanlarda değerlendirilecek.
yani yüzde 65 raporu olan 5 farklı engeli olan kişi, hastalığı ekli listede her alan hangi sınıfa uyuyorsa, hafif, orta ve ağır düzey o düzeyden değerlendirilecek.
örneğin listede dikkatimi çeken bir hastalık normalde yüzde 60 oran veriliyorken, şimdi orta düzey olarak değerlendirilecek.

sayın OturanBoğa
bana hitaben cevabınızda "Orta düzeyde ise %50-59 arsası sayılıyor" demişsiniz. Ancak yüzde 60 65 gibi oranları olup da şimdi orta düzey sayılan bir çok hastalık/engellilik söz konusu listede.
yani orta düzeyin net bir oransal karşılığı yok gibi.

ekli listeyi baya inceledim. ekli listedeki hafif, orta ve ağır düzey hastalıklar eski balthazar formülünde farklı değerlendiriliyordu.
şöyle karşılığının rakamsal bulunması açısından bir aralık çizeyim.

hafif düzeyin karşılığı yüzde 40 ile yüzde 55 olacak gibi.
orta düzeyin karşılığı ise yüzde 45 ile yüzde 65 olacak gibi.
bant genişlemiş. (tabi bu rakamlar farazi).

hayır hocam ben haziran ayında dilekçemi verdim kurumuma

bu kamuda sanırım özel sektör farklı idi ek rapor istnmiyordu

UnFeeLinq

Rica ederim.

İnşAllah tüm arkadaşlarımızın hakkında hayırlı ve hakkında kendi adına faydalı kararlar alınır.

Herkese Saygılar.

login

Merhaba,28.09.2021 tarihli yeni yönetmeliğin geçici 1. maddesi eski raporların haklarını koruma altına almak için konulmuş bir hükümdür.Bu konu haklısınız.

Ancak SGK kurumunu vatandaşları belirli bir dayanak ile (İhbar,Şikayet,Raporun alındığı hastanede organize suç,SGK müfettişinin denetleme sırasında uygun gördüğü dosyalar) raporun süresiz veya süreli olmasında bakmaksınız tekrar kontrol muayanesine çağrıbiliyor.Bu madde 5510 sayılı kanunun 28. maddesine hüküm altına alınmıştır.

Aslında buradaki amaç kötü olan durumları tespit etmek gibi duruyorsa da günümüzde bir çok arkadaşımızın yaşadığı ve dayanak konuları ile alakaları olmamalarına karşın kontrol muayenesi çağırılma işlemlerinde mağduriyet oluşmaktadır.

Asıl burada en ince ve hassas konuda kontrol muayeneleridir.

İnşAllah bu konunun doğruyu bulmak adına yapılması sürecini SGK kurumu daha sağlıklı yönetim sistemleri ile işletebilir.

Saygılar.

Kuru

İnanın çok sevindim.İnşaAllah Engelli kardeşlerimizin tüm sorunları ve sıkıntıları düzeltilerek daha güzel günlere ulaşabiliriz.

Saygılar.

login

Merhaba,SGK kurumu genelgesi veya kurum içi tebliğ yazıları ile sürecin açık bir şekilde ifade edildiği metinlerdir.Burada fark yaratacak konu aslında bizim içinde belirsiz olan noktaları net bir şekilde bu bahsettiğim resmi yazılarda yazacak olmalarıdır.

Genelge veya kurum içi tebliğ yazışmaları bazı durumlarda net olan bir yazının daha kolay işlerlik sağlanabilmesi adına ek faydalı tedbirler eklenebilmesi sağlamakta ve o an itibari ile bir kısım mağdur gibi gözüken arkadaşlarımızında yararı sonuçlar oluşabilmektedir.

Bu bağlamda SGK kurumunun yayınlacağı bu yazılar bizlere net cevaplar ve çözümler sağlayacağı için onları okumakta ve beklemekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Bilgi hazinedir bu liste hangi emeklilik durumlarinda geçerlidir engelli emekliligi malulen emeklilik te geçerlidir başka varmi

login

Rica ederim.

Saygılar.

(Gölge)

28.09.2021 tarihinde resmi gazetede yayınlanan MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTi İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ kapsamı ;

Henüz Emekli olmamış(Emeklilik işlemlerine başlamamış-28.09.2021 tarihi itibari ile) Malulen Emeklilik,4B-Bağkur,4C-Devlet Memuru ve 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olan 4A-İşçi statüsünde olan kişileri kapsamaktadır.

Bunların dışında 4C-Devlet Memuru olarak görev yapan arkadaşlarımızın engelli kadrosu ile işe girerken veya görevleri sırasında engelli statüsünde geçen arkadaşlarımız mevcut raporlarını çalıştıkları kuruma teslim etmiş olmaları durumunda süreci kişilerin çalışmış olduğu kurum ile SGK sağlık kurulu ortak bir karar ile verecektir.

Bu durumda olan 4C-Devlet Memuru statüsünde olan arkadaşlarımızın sürecinin SGK kurumu tarafından ilerleyen zamanda yayınlanacak genelge veya kurum içi tebliğ yazılarında açığa kavuşacağını düşünüyorum.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Malulen emeklilikte başka bir liste vardi artik o kalktimi bu yeni listedenmi sorumluyuz hastalik listesi

(Gölge)

28.09.2021 tarihinden itibaren ilk defa Malulen Emeklilik işlemi başlatılacak arkadaşlarımızın yeni hastalık listesini kullanacak.

Yeni yönetmeliğin 15. Maddesinin 4. fıkrasına " (4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır." hükmünü ekledir.

Bu Madde ile birlikte 28.09.2021 tarihinden önce Malulen Emeklilik işlemleri başlatılıp emekli olan arkadaşlarımızın emekli oldukları mevzuat çerçevesinde(eski mevzuat) kontrol muayenesine tabii tutulacaktır.

Malulen emekli olan arkadaşlarımızı 28.09.2021 tarihli mevzuat hastalık listesi kapsamamaktadır.

Saygılar.
kosovali

Merhaba,arkadaşımızın 28.09.2021 tarihli yeni yönetmelikte bulunan hastalık listesinin şu an Malulen Emekli durumunda olan ve kontrol muayenesine tabii tutulacak olan vatandaşlarımızın dahil olup olmadığı merak ettiği için bilgi amaçlı soru sormuştur.

Saygılar.

Genelge de, açık olan eski işgücü kayıp oranlarında kontrol olursa , ilk alındığı mevzuata göre... Bu iyi bizler için 👍

Yeni başvurularda hastalık listesindeki %40 ve üzeri oranlari alabilecek kişi sayısı çok az.... Bu dez avantaj😭

Asıl sorun asıl üzerinde çözüm üretilmesi gereken; Yeni başvurularda hastalık listesindeki %40 ve üzeri oranlari balhazart hesaplama yapılmadığı için alamayan kişiler ne yapacak ?🤷

OturanBoğa abi sgk yı aradım bugün daha myşw bir kanun elimize ulaşmadı dedi . Yani sgk nın sistemlerini buna göre güncellemesi ne kadar zaman alır tahminen

Merhaba arkadaşlar ben 2 yıllık engelli raporu çıkarmıştım %35 Uyku apnesi
%10 göz tembelliği
Vergi indirimi aldım 2 yıllık
Emekli oldum seneye doluyor süresi
ssk beni kontrol muayenesi için hastaneye sevk edecek miş
durumu benim gibi olan arkadaşlar varmı kontrol muayesine gitmiş tekrar raporu güncellemiş olan arkadaşlar her hangi bir sıkıntı yaşadınız mı uyku apnesi için hastanenin verdiği psg raporu 5 yıl geçerli olduğunu biliyorum doğru mu kontrol muayenesinde sıkıntı yarattılar mı
Ben 4 ayda bir cpap cihazının çıktılarını alıp nöroloji doktoruna götürüyorum bana öyle dediler
cpap cihazının çıktıları kontrol muayenesinde göstermek yeterli oluyor mu yoksa her sene hastaneye yatıp test mi yaptıracağız biraz uzun oldu kusura bakmayın teşekkür ederim

01.06.2021 tarihinde %55 süresiz engelli raporu aldım.2002 yılında memur oldum emeklilik için dilekçe verecektim şimdi veremiyormuyum tekrar rapor mu almam gerekiyor kronik hastalıktan en yüksek oranım %20 engel oranım 20 yemi düşecek engelli raporum

kosovali

Merhaba,

Çünkü yeni yayınlanan 28.09.2021 tarihli yönetmelik 4C -Devlet Memurlarının hem 01.10.2008 tarihi ile ilk defa göreve başlayan gruplarını
hemde 5434 sayılı kanuna tabii hala çalışmaya devam eden veya görevden ayrılmasına karşın 5434 sayılı kanunla emeklilik hakkı bulunun tüm devlet memuru vatandaşlarımızı kapsamasıdır.

Yukarıda yazdığım bilgiler 28.09.2021 tarihli yönetmeliğin kapsam ve tanımlar bölümünde belirtilmiştir.

Burada hassas olan konu ise engelli kadrosu ile işe başlayan Devlet Memurları veya çalışırlarken engelli statüsüne geçen ve her iki durumda da kurumlarına engelli raporlarını teslim etmiş devlet memurlarının durumu belirsizdir.

Nedeni ;

Bahsettiğimiz devlet memurları bu yönetmelik öncesi engelli olduklarını ve engelli raporu aldıklarını kurumlarına tebliğ etmiştir.Bu önemli olabilecek bir durumdur.

Ancak 5510 sayılı kanun ve yönetmeliklerden gelen yasal mevzuat gereği SGK kurumu 4B-Bağkur ve 4C- Devlet Memurlarının hepsini ellerinde engelli raporları olmasına karşın emeklilik başvurularında yeniden engelli raporu almalarını talep edebilir.

SGK kurumunun emeklilik işlemleri için yasal mevzuattan gelen hakkını kullanarak yeni engelli raporu talep etmesi ,yeni yönetmelik hükümlerinde (balthazard formülü olmadan engelli raporu ,tek bir hastalıktan en yüksek dereceli tek engel oranı tespiti) belirtilen şekilde alınması durumunda bazı devlet memurları arkadaşlarımızın ilk aldığı ve kurumlarına teslim ettiği engelli raporları devre dışı kalacak ve yeni alınan engelli raporuda % 40'ın altına düşünce engelli emekliliği (Çalışma Gücü Kaybı Tespiti ile Emeklilik) hakkını kaybedeceklerdir.

İşte bu durumu ben gibi konu hakkında SGK kurumuna ve Devlet Kurumuna göre yetersiz biri farketti ise bahsettiğimi 2 kurumda fark edecek ve bir genelge veya kurum içi tebliğ ile çözüme ulaştırmaları gerekecektir.

Sizin sorduğunuz niçin konusunun ana başlıkları bunlarda ibarettir.

Yeni Yönetmelik (28.09.2021 ) ile kapsam ve tanımlarda 4C-Devlet Memurlarının tümünü kapsayan maddelerin yönetmelikte yazılı olan metinlerini aşağıda paylaşıyor olacağım.

İnşAllah bu süreçte her arkadaşımızın faydasına bir sonuç ile diledikleri sonuçlara ulaşabilirler.

Saygılar.

4C-Devlet Memurları Kapsam ve Tanım Maddeleri ;

Kapsam

2.Madde b,c,ç,f fıkraları

b) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalıların hangi hallerde çalışma gücünü ağır düzeyde veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiğine ve vazifelerini yapamayacak derecede hastalığa uğrayanlardan personel kanunlarına tabi olanların hastalıklarının kanunlarında tayin edilen sürelerden fazla devam ettiği, olmayanların ise hastalık sebebiyle malul sayılmalarına esas alınacak hastalık süreleri hakkında kendi özel kanunları yürürlüğe girinceye kadar 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun hastalık iznine ilişkin hükümleri uygulanmak suretiyle bu süreleri doldurduğuna,

Bu fıkra 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa Devlet Memuru olan arkadaşlarımız ile ilgilidir.

c) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri kapsamındaki sigortalılar ile 60 ıncı maddesi kapsamındaki genel sağlık sigortalılarının hak sahibi veya bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının hangi hallerde çalışma gücünü ağır düzeyde kaybettiğine,

ç) 28 inci maddesinin beşinci fıkrası ve geçici 4 üncü maddesinin altıncı fıkrasına göre yaşlılık sigortası kapsamında, sigortalıların hangi hallerde çalışma gücünü orta veya hafif düzeyde kaybettiğine,

Bu fıkra ise 5434 sayılı kanun tabi hala çalışmakta olan devlet memurları ile devlet memurluğundan ayrılmış ancak 5434 sayılı kanuna tabii emeklilik hakkı bulunan devlet memuru olan arkadaşlarımız ile ilgildir.

f) Maluliyet, çalışma gücü kaybı, erken yaşlanma ve başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede ağır engellilik tespitinde esas alınacak sağlık kurulu raporlarının düzenlenmesine,

Tanımlar

4.Madde e,j,k fıkraları;

e) Hafif düzeyde çalışma gücü kaybı: Bu Yönetmeliğe göre çalışma gücünün en az %40-49 arasında kaybedilmesini,

j) Maluliyet: Çalışma gücünü ağır düzeyde veya iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60’ını, Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybetme veya vazifelerini yapamayacak derecede hastalığa uğrayanlardan personel kanunlarına tabi olanların hastalıklarının kanunlarında tayin edilen sürelerden fazla devam ettiği, olmayanların ise hastalık sebebiyle malul sayılmalarına esas alınacak hastalık süreleri hakkında kendi özel kanunları yürürlüğe girinceye kadar Devlet Memurları Kanununun hastalık iznine ilişkin hükümleri uygulanmak suretiyle bu süreleri doldurma hallerini,

k) Orta düzeyde çalışma gücü kaybı: Bu Yönetmeliğe göre çalışma gücünün en az %50-59 arasında kaybedilmesini,

e26b04

Merhaba ,en son yazdığım metinde de ilettiğim gibi bu konu hakkında şu an için bir belirsizlik mevcuttur.

Bu konunun aydınlanması için SGK kurumu genelge veya kurum içi tebliğ ile süreçleri netleştireceğine inanıyorum.

Ancak sizin an itibari ile emeklilik hakkınız var ise kurumunuzun yetkili birimleri ile görüşerek durumu istişare edip lehinize devam edebilecek bir durumu ertelmemenizde fayda olduğuna inanıyorum.

Saygılar.

mahmut56

Merhaba,konuyu kısa ve net bir biçimde özetlemişsiniz.

Yeni engelli raporu alarak emekli olmayı düşünen arkadaşlarımızın durumu ne olacak ve onlara nasıl bir çözüm yolu üretilip sunulacak.Bu konunun aydınlığa kavuşması mühimdir.

Saygılar.

28.9.2021 Mevzuatı - Yaşlılık aylığı bağlanıp sonradan kontrol muayenesine çağrılıp oranları düşerek emeklilikleri durdurulanların TAMAMINI KAPSAR.

OturanBoğa
merhaba arkadaşlar resmi gazetede yayımlanan bu yeni değişiklikle ilgili olarak zaten bize karmaşık gelen sistem iyice karmaşık hale geldi kanısındayım burada değerli arkadaşlarımız sağolsun yardımcı olmaya çalışıyorlar...
nazcizane benimde bir sorum var cevaplayabilen olursa çok sevinirim
ben 4 ay önce ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ çin % 74 oranında ( en yüksek hastalık %20) aldığım rapor balthazrd la %54 de düştü , uyku apnesi hafif olduğundan doktor 3 yıl süreli yazdı rapora ve ankaraya gidip 1 ay sonra 3 yıl süreli % 54 olarak onaylandı... yani 2024 yılı haziran ayında tekrar hastaneye gitmem ve raporumu kontrol ettirmem gerekli
yeni yasaya göre ben yine toplamda 5 kalem hastalıktanmı yoksa artık tek bir hastalıktanmı kontrol edileceğim
ve yeni kanun beni ve benim gibileri nasıl etkiliyor 1997 yılında işe girişim ve 4a ya tabii yim
teşekkürler

Üst Alt