Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jon83

arkadaşlar iyi geceler ben soru cevapları bulamadım bana link yada kesin bir site sölermisiniz bu gece kontrol edeyim meb neresinde göremedim

bu adresten bakabilrsin jon83 T.C. Milli Eğitim Bakanlığı bu adreste daha doğrusu milli eğitim bakanlığının bu adresinde sağ köşede merkezi sistem sınavları başlığı altında bulabilirsin iyi akşamlar:)

30 da 30 yaptım gene.....:D zor vardır ama imkansız yoktur:D darısı herkesın başına:D

derya, artık 3 dönem olucakmı olmıcakmı gibi bi kaygın kalmasın şimdi resmi gazeteyi (TBMM Gazetesi)"yani en güvenılır kaynaktan" okudum.... seneye kesınlıkle 3 dönem 17+ herkes bu haktan fayadalanabilio.......[FONT=Arial]17 Mart 2009 SALI[/FONT] tarihinde çıkmıs için ve içimiz rahat olsun:D

[FONT=Arial]
[/FONT]

Merhaba,Çağatay iyiyim teşekkür ederim,sen nasılsın? ;)
Burayı okuyordum ben de,çok fazla mesajlar yazmışsınız,çok birikmiş,sorular cevaplar karışmış birbirine,sorusu olanlar tekrar yazarlarsa yarın cevaplayacağım,bu hafta pek inceleme fırsatım olmadı....,iyi geceler....:)

çookkkkk iyim hocam sınav cvpları yayımlandı cookkk mutluyum 30 kredı aldım........:D

ayyy suan acayıp heyecanlıyım sınav soruları ve cevaplarına bakıcam doluyo ınsallah 30 30 dur :p

bide hocam bu 3 dönemle ilgili kaygılarım vardı acaba uydurmamı dıe şimdi resmi gazetede okudum hiçbir kaygım kalmadı:D Çelik gitmeden bi işime yaradı:D

hadi bakalım c kurt seneye ıcınde guzel haberlerı verdın ınsallah su sınavlardanda guzel haberler gelcek:)

hesapladım tam 140 kredi oldu şimdi sıra ek sınava kaldı :D
ek sınavda yine 40 kredilik ders seçebiliyoruz demi?

nerde yayınlandı ya bu sınav soruları bulamadım ben:(çok merak ediyorum inş iyi kredi almışımdır yaa...

tmm buldum:piyi sonuçlar güzel görünüyor şükürler olsun.Bu 3. dönem sınavı seneyemi kesinleşmiş yaa bu yıl yokmu şimdi:mad:

birde genel kültür alanından mezunlar hangi bölümleri şeçebilirler öss de?yada çocuk gelişimi bölümünü şeçebilirlermi:)

Arkadaşlar,Açık Liseler için ek sınav veya üçüncü sınavla ilgili hala bir gelişme yok,sınav soru ve cevapları için T.C. M.E.B-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tıklayın..
Bir de 4 yıllık genel kültür olanların toplam kredileri azsa,daha yolun başındalarsa alanlarını değiştirmelerini tavsiye ediyorum,çünkü 4 yıllık genel kültür alanı artık kolay bir alan değil,ayrıca da üniversite sınavında da avantajlı değil,haberiniz olsun....

Açık Lisede okuyan biri çocuk gelişimine ya da meslek liselerinden olan bir bölüme geçebilir,ama devam mecburiyeti vardır,ilerde vazgeçerse düz liseye geçemez,Temmuzda bürosuna danışsın...

Açık ilköğretimde okuyanlar için de sınav soru ve cevapları yine aynı linkte yayınlanmıştır..
http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/index.asp

jon83

hocam mehabalar Bir de 4 yıllık genel kültür olanların toplam kredileri azsa,daha yolun başındalarsa alanlarını değiştirmelerini tavsiye ediyorum,çünkü 4 yıllık genel kültür alanı artık kolay bir alan değil,ayrıca da üniversite sınavında da avantajlı değil,haberiniz olsun.... böyle bir yazı yazdınız okuyunca birşey sormak istedim bende genekültür alanındayım malum biliyosunuz 4 yıllık sisteme dahil olucam benimdemi alanımı degiştirmem lazım bu sınavda 26 kredi çektim kredimi 100 yaptım ortak yada zorunlu dersim yok bana ne tavsiye edersin genelkültür alanı kolay degil diyosunuz ne degişti biraz konuyu açarmısınız keşke bu sene bir sınav yapsalarda iyi bir kredi çekip ek sınava gireyim dua ediyorum iyi günler hocam sizden ricam su genelüktür alanı ile yeni bilgileri yazarmısın durumumu yazdım şuan 100 kredim var ortak zorunlu ders yok yolumda gitmelimiyim yoksa degiştirmeliyim öss gibi bir derdim yok sadece lise bitirmem lazım

Merhabalar İpek Hanım,nasılsınız?Sonuçlara baktım,36 kredi alıyorum.Geriye 15 kredim kalıyo.Ek sınavda 15 ve üzeri kredi alsam,mezun olabilir miyim?Alan kredilerimin hepsini vermesem dahi mezun olur muyum?

Teşekkürler.

Jon,
4 yıllık genel kültür alanında mezun olmak için alan kredi şartı yok ama ortak kredi diye bişey getirdiler yani alan gibi bişey ama alan dersleri yerine ortak derslerden belli bir krediyi tamamlamanız gerekmekte,yani genel kültür 4 yıllıkta mezun olabilmek için toplam kreid 192 olsa bile ortak kredinin de 80den fazla olması gerekiyor,yani bu demektir ki ortak derslerden muaf olmak değil de 80 kredilik ortak ders başarmak gerekiyor bu nedenle sana da eğer bu yıl mezun olamazsan ortak kredin de düşük olursa alanını değiştirmeni tavsiye ederim,çünkü ortak dersler genelde öğrencilere hep zor olmuştur,Yani 3 yıllıkta ortak kredi diye bişey yoktu ama 4yıllıklarda ortak kredi şartı olunca mezuniyet zorlaşıyor hem ayrıca genel kültür alanı 4 yıllık için üniversite açısından avantajlı da değil,bence çok gereksiz bir alan,belki de ilerde kaldırılır diye düşünüyorum...

Birsen Büşra,
Merhaba,iyiyim tşk ederim...
Alan kredin ve dönemin de tam olursa ek sınavla tamamlarsın inşallah,ek sınav büyük ihtimal olacaktır bu yaz...

jon83

hocam 100 kredim var eger bu sene 3 sınav yapmazlarsa ek sınava giremem o zamanda 4 yıllık sisteme tabi olurum bekleyip görücez bu kadar zorluk getirdiler ümit ediyorumki bu kadar zorluga bir kolaylık getiripde ya 3 sınavı yaparlar yada 3 yıllık sistemdeki ögrencilere yardımcı olurlar o yazdıgınız şey olursa alanın ha sosyal bilimler olmuş yada türkce matematik fark etmiyo ben genelüktürde 80 krediyi topluycagıma diger alanlarda toplarım daha iyi hayretler içindeyim bunu yapan insanlar 3 milyon 3 yıllıga tabi açıklise ögrencisi oldugunu unuttu herhalde ank gidicem meb bizzat bu konuyla ilgili ne yapabilirsem yapıcam bakalım bakan kimin bakanıymış görevi neymil niçin ordaymış görücez ipek hocam biz bittik

Yani açıkçası genel kültür alanı ne işe yarıyor ben de anlamış değilim!!! Genel kültür alanına ortak kredi şartı getirilmesi de çok abes!!!Kısa yoldan lise mezunu olmak sadece lise diploması almak isteyenler için eskiden genel kültür bir avantajdı!!! Artık bir dezavantaj oldu!! Ayrıca güya yılda üç sınav getirildi ama üç sınav da olsa çabuk mezun olmak istiyorsanız çok çok çok çalışmanız lazım!!Ortak krediyi tamamlayan biri zaten sayısal alan kredisini bile başarabilir ve sayısal da genel kültürden daha kaliteli bir alandır,genel kültür alanı bi işe yaramaz bence artık!!!Haklısın kardeş ne diyeyim...:confused:

jon83

ben politikayı şunu lafı uzutmayı sevmem ama şu bir gerçekki dürüstsen hep kaybetmeye mahkumsun sen ülkenin reklamı için milyonlarca para harcıycaksın binlerce kampanya yapıcaksın ama bir taraftan ülkenin gençlerini böyle yasayla tüzükle maf ediceksin ortaokul mezunu oldugum için iş bulamıyorum artık avrupa uyum sorunlarından dolayı her iş sertifikalı her sertifika lise mezunu demektir ne yapacagımı bilmiyorum denizin ortasına düşmüşüm nere gitsem bitmiyo bitirdi bu lise beni 25 yaşında saçımda siyah kalmadı 3 yıllık sistemde madem ögrenci bırakmıycaksınız bari yardımcı olun en azından şu 3 sınavı bu sene yapın meb egitim teknolejisi çagrı merkezi neden birisi bana karşıma geçipde kendini savunmuyo her yeri arıyorum evet haklısınız vs ama sonuçta darbeyi ben yiyorum ne olucak benim halim kelimeler yetmiyo başlarım meb neyse ipek hocam ben kolay gelsin

c kurt valla baktım sonuclara hepsı cok guzel 80 100 arası notlarım bı fızık2 muallakta 8 soru kesın dıgerlerını hatırlamıyorum kahretsın kı ınsallah onuda gecerım ya:(

deryacım zaten 8 sorun kesinmiş geriye 12 soru kalıyor birinden biri mutlaka doğru çıkar yani geçersin rahat ol bence:)

ipek hocam 3. sınavla ilgili bi gelısme yok dediniz açalım istersenız yanı 3 dönem kesın olacak çunku bunu TBMM gazetesi yayımladı ben baktım... Sadece hangi zmn diliminde olacağı bellıı deil dimi?

İpek hocam Genel kültür bölümü dezavantaj derken neyi kast ettiniz?? öss'de daha az mı okul ek puanı veriyo?? birde ek sınav olursa mezun olucam bende Genel kültür bölümündeyim üniversitede hangi bölümü seçmemi tavsiye edersiniz?
İpek hanım birde eğer genel kültür bölümü kaldırılırsa össde hangi alanda gireriz? :D

mrb ipek hanım.ek sınav dönemden sayılıyor mu?bu benim 4. dönemimdi.eğer dönemden sayılmazsa ocak ta yeniden sınava mı girmem gerekir?teşekkür ederim.

Anadolu kızı,
KPSS'ye girebilmen için lise mezunu olman gerekiyor,olabilirsen girersin elbette...

Çağatay,
Ek sınavla ilgili hiç bir gelişme yok,1 ay sonra belki... daha belli olmaz....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt