Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tayfun,
Genel kültür alanından seçilebilecek bölümler bellidir öss kılavuzunda yayınlanmıştı tablo 3 A dan bakabilirsiniz,ama diğer bölümleri de seçebilirsiniz elbette ama az biraz puanınız düşebiliyor,katsayıdan dolayı,ayrıca 4 yıllık genel kültürde ortak kredi şartı olduğu için avantajlı olmuyor,daha da zorlaşıyor,ayrıca genel kültür bölümü bence kaldırılmalı dedim bu sadece benim yorumum,ama kaldırılırsa öss açısından nasıl olacağını da bilemem!!!Bence 4 yıllığa geçerseniz ve toplam krediniz de 100ün altındaysa genel kültür alanını değiştirmenizde fayda var...

Birsen Büşra,
Ek sınav şimdiye kadar hiç dönemden sayılmadı,sadece kredi tamamlama sınavı gibidir ve az kredisi olanlar mezun olmak için girebiliyorlardı,ama bundan sonra nasıl olur bilemiyorum,daha hiçbişey belli değil...

valla sonuclar acıklanana kadar rahat olcagımı zannetmıyorum ama ınsallah dedıgın gıbı olur merve:)

hocam ben ek sınavla ilgili yazmadım seneye artık 2 yerine 3 dönem giricez ya onun için yazmıstım:D

evet haklısın inşallah öyle olur. dediğim gibi 12 sorudan biri mutlaka doğru çıkar rahat ol bence sıkma kendini:)

arkadaşlar 3 yıllıklara mutlaka ek sınav yaparlar diye umuyorum. geçen sene 2 ek sınav olmuş, bu sene neden olmasın hemde 3 yıllıkların son senesi. 4 yıllıklarada yapmaları lazım. öss'ye girip mezun olamayan insanlar olabilir.

ama yinede güven olmaz biz telefonla veya maille talebimizi iletelim mağdur olmayalım.

hocam seneye 3 dönem olmicak mı?biz kesinleşti diye biliyorduk inş kesinleşmiştir kesinleşmediyse öss hayalleri yatr bizim :D

merve 3 dönem olcak takma kafaya.....resmi gazetede okudum diorum adamlar yürürlüğe çoktan koymus.... ama tarihleri hakkında bi gelısme yok...

Merhaba ipek hanım,Açık Öğretim lisesinde okuyorum ve bu 2 dönemim ilk dönemden 23 kredi aldım diğer sınav sonuçları açıklanmadığı için tam bilmiyorum ama tahminim 21 kredide oradan alacağım.benim sizlerden öğrenmek istediğim bilgi benim kaç yıl daha açık öğretim okuyup (kesin olarak 4 yıl tamamlamammı gerekiyor) diplomamı alabilirim, yada 4 yıl okuyup 4 yıl içerinde diyelimki 130 kredi topladım ve bununla yine diploma alabilirmiyim.Bu konuda beni bilgilendirirmisiniz ilginize...

birsen,bn 4 yıllııımm ama sen 14 kredı alırsan alan kredınde tamsa mezun olursun sanırsam.........

sınav sorularını nerde bulduğunuzu sormuştum ama bende buldum o yüzden mesajımı düzelttim bütün arkadaşlara başarılar inş sonuçları güzel olur sınavın

Herkese iyi akşamlar benim bi sorum olucak özellikle İpek ablaya ;) sanıırm 3 kez veremediğimiz bir dersten muaf oluyoruz ? zorunlu dersim olan Kimya 2 yi bu sınavda da veremedim. Toplamda 3 kez Kimya 2 dersinden sınava girdim 2 sinde başarız oldum, birinde ise sınava girmedim. Sınava girmediğim için ben bu dersten muaf olurmuyum olmazmıyım ?

Ckurt,kredim tamamlanıyor ama 5 dönem şartı var galiba.kimseden net bir cevap alamadım.sana da teşekkür ederim....

Çağatay resmi gazetede okuduysan kesindir artık adamlar resmi gazeteye kadar vermişler haberi daha napcaklar teşekkür ederim bilgilerini bizlerle paylaştığın için sende olmasan...allah başımzdan eksik etmesin seni:D

DieAlone,
Sınava girmediysen muaf olamazsın o dersten bi kez daha girmen lazım 3 defa olması lazım ki muaf olasın...

Akdeniz1984,
Artık o kadar çok aynı türden sorular soruyorsunuz ki arkadaşlar yetişemiyorum bazen cvp yazmaya,kalabalıklaştık:D sana öncelikle burdaki soru ve cvpları bir de açık lisenin sitesini incelemeni tavsiye ediyorum,tam olarak ne zaman mezun olacağını bilemem bu senin başarına ve sınavlara düzenli girmene bağlı 4 yıl şartı değil de mezun olmak için en az toplam dönemin 8 ve kredilerin de barajı aşması gerekiyor...

jon83

ipek hocam iyi geceler hoşgeldin hocam birde ortak 80 kredi toplama zorunlugu getirdiler he peki ne yapabiliriz hocam bu yasa yeni yürürlüge girdiyse hala dava açma hakkımız var dogrumu 60 geçmedi daha sence fikrini almak istedim

Ortak kredi için mi dava açacaksınız Jon... :D yani bilemiyorum ki,nasıl olur,kazanacağınızı sanmıyorum,zaten yürürlüğe girdi ortak kredi şartı,ama bu yıl sonunda sizleri mezun etmeye uğraşacaklardır,sabrınızı dağıtmayın arkadaşlar...

jon83

arkadaşlar bu yazımı iyi okuyun özellikle 3 yıllık sisteme tabi ögrenciler 144 den 192 ye 40 kredilik dersden 30 102 össden 162 ye birde hala şoktayım genekültür alanına 80 ortak kredi bitirme zorunlugu getirmişler çıldırıyorum ya bu nasıl bir iş nasıl bir adelet açın gözünü arkadaşlar M.E.B. EĞİTEK Açık Öğretim Lisesi bu sitede her ne olursa hemen açıklanır malum bilir herkez nere oldugunu ama nedense bu ortak kredili ilgili hiç birşey yayınlanmaz sebebini söyleyim yasa 16 martta çıktı 60 günlük sürenin geçmesini bekliyorlar ama yemez artık maymun gözünü açtı bizleri keriz salak koyan meb davarla nasıl ugraşcaksın görüşücez 3 yıllık ögrencilere sesleniyorum en yakın yer adelettir gidin benim gibi hesap sormaya

selam melek derya hnm daha öncede bahsetmiştim benim alanım türkçe matematik 4 yıllık şu son sınavla birlikte kredim büyük ihtimalle toplam 130 alan 34 olacak inş.Ortak dersim az kaldı onlarıda geçmeye çalışıcam ama alan derslerimin 30 krediyi kapsayan bölümünü geçemiyeceğimi tahmin ediyorum(matematik 3.4...geometri.. falan)ama 1 kez girersem muhaf oluyorum yani hesaplarıma göre zorunlu dersleri bitirmem için bana 3 sınav lazım yani herşey planladığım gibi giderse zorunlu derslerim bittiğinde toplam kredim 175 alan 64 olacak.Şimdi sorularıma gelince 1.bu krediyle mezun olabilirmiyim?2.üçüncü dönem uygulanmazsa kredi yüksetme sınavına girebilirmiyim?3.seneye öss ye ve kpss ye girebilirmiyim? valla bacım kusura bakma biraz fazla oldu ama inş kafan karışmamıştır:Dne yapıyım çok istiyorum öss ye girmeyi:)hep yapamassın bu saatten sonra dedilerde:Sdaha 20 yaşındayım :(neyse şimdiden teşekkürler SEVGİYLE KALIN...

cankızı,seneye 3 dönem olucak yürürlüğe girdi.Hadi olmadı diyelim öss'ye başvuramassın çünkü 3 dönem olmassa ocak ayında sınava girdiinn zmn 30 kredi alsan bile kredin 160 oluo ki össye başvurman için kredin 162 olmalı.Mayıs ayında sınava girip 30 kredi alsan bile mezun olman için 2 kredi açık kalıo bunuda ek sınavda verebilirsin...Anlıcağın 3 dönem olması için dua et ama yine tekrarlıyorum Devletin Resmi Gazetesınde Yayınlandı ve Yürürlüğe girdi Üzerinden 70 gün geçti.... yanı Çok buyuk Bi ihtimal Seneye 3 dönem

mrb ipek hocam umarım iyisinizdir sormak istediğim öğrencilik durumu silik olan bir öğrencinin aktif olabilmesi için ilk yapması gereken nedir? ilk önce bankaya paramı yatırmak grekir yoksa halk eğitim merkezinemi gitmek gerekir? + en kolay şekilde mezun olabilmek için hangi alanın seçilmesini tavsiye edersiniz? (bu öğrencinin alanı genel kültür + 3 dönem sınava girdi ve çok düşük krediye sahip) cevabınız için şimdiden teşklr saygılar hoşçakalın

jon83

ipek hocam merhaba bügün çagrı merkezi aradım ama onlarda birşeyler bilmiyolar bana kısaca şu ortak krediyi anlatırmısın benim kredim liseyi bitirmem için 4 yıllık sisteme dahil olursam tabi 192 + 80 mi oldu hocam sen bana ve benim gibi kafası karışık ögrencilere şu ortak krediyi en ayrıntısına kadar örnek vererek anlatırsan çok menmum olurum

slm ipek hocam yine ben aklıma takılan birşey var..hocam sorulan bir sorunun cevabına ( genel kültürde ortak kredi 80 olması zorunluluğu var) diye cevaplamıştınız benim merak ettiğim ortak derslerden kalınır ve 3 dönem sonunda muaf olursa, bu şekilde hep muaf olunarak ortak dersler biterse ama ortak kredi 80 olmazsa ne olur? muaf olan dersler tekrar seçilip başarılıp kredisinimi almak grekir? saygılar iyi akşamlar

Cankız,
Kredilerini tamalarsan mezun olur ve sınavlara girebilirsin

Ezelinur,
Temmuz'da Halk Eğitim bürosuna danışsın..Alanını değiştirirse iyi olur...

Angelmelek,
Şifrenle kredi bilgileri ekranından görebilirsin.
Umudunu kırmak istemem ama bu yıl mezun olamazsın..
Alanını değiştirmen iyi olmuş..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt