Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jon83

hocam nasılsın çagrı merkeziyle görüştüm eger 4 yıllık sisteme geçersen 192 kredide mezun olucaksın diyor yanlız 192 kredinin içinde 80 ortak kredi bitirme zorunlu getirmişler yani 192 + 80 degil öyle söylüyorlar mesala benim ortak yada zorunlu dersim yok olmadıgı için seçmeli ders seçiyodum şimdi kayıt ise ortak kredi si olan dersleri seçicem o zaman hem kredim yükselicek hemde ortak kredim yükselicek zararından neresinden dönersek kardır mantıgıyla hareket ederek mücadelem devam edicek hocam sizde örnek vererek su ortak kredi olayını bizlere yazarmısın ben bişey bilmiyom bu saatten sonra taki yeni sisteme anlayana kadar ah ah ne var birde kendimi tanısam

Jon,bu bölümdeki tüm mesajları baştan sona okursan anlarsın,detaylıca defalarca anlatacak vaktim yok!Ayrıca ben iyi biliyorum diyerekten yanlış yönlendirme öğrencileri!!:mad:

ipek hocam benım aklıma takıldı ya.. meraktan soruyorum...Benım bu 2.dönemen sonra kredim 121 oldu yanı 30 tam kredi aldım (kontrl ettımde:D) dönemımde 8 oldu..Diyelim Yazın eksınav yaptılar Hanı ben 8 dönem olduğumdan mezun öğrencı seviyesınde oluyorum ya ek sınava girip kredımı yukseltebilirmıyım bu yılkı?

merhaba hocam iiyi akşamlar size sormak istediğim aobp puanıyla ilgili hocam mesela normal liselerde okul birinceleri össde 80 puan alır diğerleride ortalamalaara göre pek hocam biz açıköğretim öğrencisi olarak kaç puan alıcaz biliyorum diploma notuna göre alınacak ama bu konu hakında pek detalylı bir bilgiye sahip değilim birde mesela açık lisede okuyan bir öğrencinin 4.00 diploma notu var össde kaç puan alır bu konu hakkında bana detaylı bir bilgi verirseniz çok sevnirim teşekkürler..

merve,biliyosunki 2010 da öss sistemi değişiyor ve katsayılar aynı oranda olacak yanı aöl anadolu duz lise die birşey yok mesela Turkıye genelınde ortalaması 4.00 olanların öss puanlarına bakılıoyr... dielim ortalaması 4.00 olanların ortalama puanları 250 sen 250 alırsan 70 puan gelıyor 250 den fazla alırsan 70 den fazla gelıyor 250 den az alırsan 70 den az gelıyor böle yanı...............

hmm tamam çağatay evet msnde de söylemiştin sen ama ben unutmuştum birde bir yerde öyle bir yerde böyle aklı karışıyor insanın cevabın için saol teşekkürler..

ya aslında sen 4.00 ortalama yap öss ye de iyi çalıs gerisine karışma o çok problem deil..:D

jon83

arkadaşlar çagrı merkezinden aldıgım habere göre olurda 4 yıllık sisteme dahil olursam zorunlu ders olarak 7. ve 8. dönem derslerinin eklenecegi söyleniyo çogunuz 4 yıllık sisteme tabisiniz bu dersleri bana yazarmısın toplamı kaç tane derslerin adları ne türü ne

7.ve8.dönem zorunlu drsler biyo-7,biyo-8, coğ-7,coğ-8,Dva-7,8,Din-7,8,Fizik-,7,8,mat-7,8,kimya-7,8,Türk edebiyatı 7,8....Tabi bu saydığım drslerın zorunluluları seçdiğin alana göre deiişir....

jon83

tşk ederim arkadaşım tahmin etmiştim buraya yazıyorum isterlerse krdiyi 500 yapsınlar istedikleri kadar zorluk getirsinler ben bu liseyi bitiricem herkeze slm başarılar

jon83

alanım genelkültür 4 yıllık genelkültür ders listesine baktım edebiyat 7.8 cografya 7.8 ingilizce 7.8 var 6 ders senin diger yazdıgın dersler herhalde diger alanlar için hayırlısı olsun herkeze kolay gelsin

sayın hocam önce merhaba diyerek sorularımın çoklugundan dolayı şimdiden özür diliyorum

1 sorum)3 yıllık sistemde okuyan ögrenciler 2010 yılının 1 ocak tarihi itibariylemi 4 yıllık sisteme tabi olacaklar

2 sorum)ögrenci numaram özel mesajla gönderiyorum benim bilgilerime bakarak ek sınavlara girebililme şartlarını taşıyabilirmiyim(yeni ek sınav şartları söylenmemiş oldugundan eski ek sınav şartlarına bakarak bir yorum yaparsanız sevinirim)

3 sorum)3 yıllıkların magdur edilmemesi için yapılacak olan ek sınavlar birden fazla olurmu olursa bu sınavlara kimler (örnegin benim mayıstaki sınavımla birlikte toplam kredim 82 olacak benim mezun olabilmem için kredi bilgilerime göre 70 kredim eksik(152 yazıyor kredim)3 yıllıgım MEB şöyle bir şart getirebilirmi =2 ek sınav yapacagız bu 2 sınavın sonucunda mezuniyet kredilerine ulaşabilecek veya tamamlayabilecek kişiler girebilir böyle bir şart getirebilirmi

4 sorum)yapılacak olan ek sınavlara bütün 3 yıllıklar girebilirmi

5 sorum)ek sınavlara şartları yüzünden giremezsem bir dönemde 3 sınav yapılacak deniyor bu 3 sınavdan herhangi birisi 1 ocak 2010 yılına girmeden yapılırsa bu sınavda 40 kredilik ders seçebilirmi

6 sorum) örnegin benim kredim şuan 82(mayıs sınavı dahil)ek sınavlara şartları yüzünden giremedim ve 4 yıllık sisteme tabi tutuldum önümüzdeki kpss lise düzeyinde yapılacak ve ben 1 yılda 3 sınavda 30'ar 30'ar 30'arolmak üzere 90 kredi aldım ve toplam kredi 172 oldu.öss başvurusunda oldugu gibi sizin tahmin ettiginiz 4 yıllıkların öss'ye başvurabilmek için gerekli olan 162 kredisine ulaştıgım için öss'de oldugu gibi kpss'yede başvurabilirmiyim.

7 sorum) 3 yıllıkların toplam kredisi 144 olması gerekirken neden benim kredi bilgilerimde 152 yazıyor

8 sorum) şuan kredimi 82 olarak görün numaramla bakarak kredi bilgilerimle ek sınavlara giremezsem ve 4 yıllık sisteme tabi tutulursam ve önümüzdeki sınavlara çalışırsam ve bütün girdigim sınavlardan geçersem önümüzdeki kpss'ye başvurabilirmiyim(önümüzdeki kpss 27 hazirana kadar devam ediyor.bu zamana kadar başvuru yapabilirmiyim)

ilginize ve bilgilendirmenize sonsuz teşekkür ederim

4 yıllıkta kaç krediye ulaşırsam sınavlara başvurabilirim.
Senin mezun olmana az kalmış,sadece ortak derslerin var onlardan da,üçüncü girişinse ve muaf olursan bu sene büyük ihtimal mezun olursun.
2 ek sınav olabilir diye tahmin ediyorum,ek sınavları komisyon kararlaştırıyor,benim de henüz tam bilgim yok,ama sen bir eksınavla bile mezun olabilirsin.
144 kredi barajıdır,daha fazla kredin olabilir,144de kalacak diye bir şart yok..
Mezun olur diplomanı alırsan KPSSye girebilirsin..

Özgür,
2009-2010 1.dönem itibariyle 3 yıllık mezun olamayanlar 4 yıllık olacaklar..
Durumuna baktım,mezun olmana az kalmış,çok fazla kaygılanmana gerek yok,ortak dersleri verirsen bu yıl mezun olursun,ek sınav hakkında kesin bilgim yok daha,acele etme,seneye mezun olsan yani 4 yıllığa çıksan bile kpssye yetişirsin acele etme..

hayırlı sabahlar ipek hocam sınav sonuçları ne zaman açıklanacak acaba

Teşekkürler Hasan,
Sınav sonuçlarınız Haziran sonuna doğru yayınlanacak..

(Seni sevip sensiz yaşamakmış benim kaderim anladım senin bana döneceğin yok perişan halimi göreceğin yok anladım senin beni seveceğin yok ben seni seviyorum dediğimde seni seviyordum ben seni özlüyorum dediğimde özlüyordum ben senin için ölüyorum dediğimde ben senin özleminden zaten ölüyordum )çok geç değilmi hocam :(

Yetiştirirlerse belki daha erken de yayınlanabilir ama sanmıyorum yetiştirebileceklerini,siteden takip edin..

(sensiz geçen her gün bana haram olurken anılar perde perde karşımda dururken sanma ki sen bensiz huzur bulacaksın bir ömür böyle nasıl yaşayacaksın) peki hocam diğer sınav tarihi ne zaman eylül mü acaba ?

en azından benim matematik-1 kaç geldi onu yazsalar bari 12 dersten 11 inden geçtim gibi mat-1 bilmiyorum kaç gelir :)

ipek hocam benım aklıma takıldı ya.. meraktan soruyorum...Benım bu 2.dönemen sonra kredim 121 oldu yanı 30 tam kredi aldım (kontrl ettımde:D:D) dönemımde 8 oldu..Diyelim Yazın eksınav yaptılar Hanı ben 8 dönem olduğumdan mezun öğrencı seviyesınde oluyorum ya ek sınava girip kredımı yukseltebilirmıyım bu yılkı?

şu an benim mayıs sınavımla birlikte toplam kredim büyük bir ihtimal 82 nasıl oluyorda bir ek sınavla mezun olabiliyorum şu an 82 kredim var ek sınavda 40 kredi alsam toplam kredim 122 oluyor (ortak dersleride ek sınavla veririm) anlamadıgım nasıl oluyorda bu sene mezun olabiliyorum

ben düz liseyi bitirdim ama bir kaç dersten sorumluluk sınavına girmedim diye açık liseye kayıt yaptırmak zorunda kaldım bazılarına okulun ara sınıflarından geldiginden dolayı ekstra puanlar verdiler bana ise bitirdigim halde vermediler yada verdiler ben verdiklerini bilmiyorum ve bakacak yeri bilmiyorum.bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

selam hocam selam arkadaşlar ben 4 yıllık genelkültür alanından bu son girdiğimiz sınavla birlikte mezun oluyorum inşallah darısı başınıza arkadaşlar herkese başarılar diliyorum.hocam size sorum şu olucak ben öss gireceğim acaba AOBP puanım ne gelir yani okulun en başarlı öğrencisine göre benim seviyem nedir çok merek ediyorum AOBP puanımızı ne zaman nerden öğrenebiliz.cevabınız ve bizelere vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla...

vali_ kardeşim soruna cvb yazmak istedim sen kaç yıllık döneme göre okuyorsun bilmiyorum ama 3 yıllık sistemin kredi şartları belli 4 yıllık sistemin kredi şartlarıda belli görüyorumki senin kredi sayın ne 3 yıllık sistemin 144 kredisine nede 4 yıllık sistemin 192 kredi sayısına uymuyor sende farkındasın umarım. ve bu kredileri toplamadan mezun olabiliceğini sanmıyorum. başarılar diliyorum...

selam hocam önceki gönderdiğim soruya ek olarak birşey daha sormak istiyorum umarım rahatsız etmiyorumdur.bu AOBP nasıl hesaplanır bi yerde okuduğuma göre okulumuzun öğrencilerinin öss deki başarılarına göre bizim başarı puanımız belirleniyormuş bu doğrumudur. tekrar teşekkürler..sevgi ve saygılarımı sunuyorum..

3 yıllıkların mezuniyet şartlarında şöyle bir ifade var Toplam dönemlerinin en az 5 olması, (2008-2. dönem kayıt yenileme sonrası) bu ifadede parentez işareti ne anlama geliyor benim ilk kayıt yenilemem 2007-1 ben bu şartlara tabimiyim.yani benim ilk kayıt tarihim 2007-1 ben 2008-2.önce kayıt yenileyip sınava girdigim için bu beni kapsamıyormu

vali_ ben bu şartlara tabimiyim diye soruyosunda sana şöyle demek istiyorum senin açıklise sayfanda hangi şarta tabi olduğun bölümünde yazıyordur zaten kaç yıllık olduğun mesela bende 4 yıllık yazıyor genel bilgilerimde seninde orda ne yazıyorsa odur.

jon83

Bakanlığımızın 15 Mayıs 2009 tarihli yazısına göre bu çalışma takviminde 3. sınav yapılmayacaktır. Yeni öğretim yılı çalışma takviminde planlaması yapılacaktır. Konu ile ilgili resmî yazı aşağıdaki gibidir;arkadaşlar mesleki egitim sitesinde böyle bir resmi yazı var devamıda orda ben bu yazıyı okudugumda 2009 yılında 3 sınavın yapılmıycagı kanısına kapıldım ya siz sizlerinde o dilekceyi okuyup yorum yazmanızı istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt