Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bakanlığımızın 15 Mayıs 2009 tarihli yazısına göre bu çalışma takviminde 3. sınav yapılmayacaktır. Yeni öğretim yılı çalışma takviminde planlaması yapılacaktır. Konu ile ilgili resmî yazı aşağıdaki gibidir bu yazıının devamı mesleki açıklisede arkadaşlar bu sene içinde 3 sınav yapılsın istiyosanız meb bilgi edinme yasasına dilekce yazın yüzlerce binlerce kez yoksa bu sene üçüncü sınav yapılmaz devamı okuyun mesleki açıklise haber duyuru bölümü çagrı merkezini mesaha telefono bogun susma sustukca sıra sana gelicek bizleri 3 yıllıkları getirdikleri zorlukları bir süre sonra siz 4 yıllık sistemdeki ögrencilere getirirler suskun bir toplum darbe yemeye mahkumdur jon83

yha meraba benim bi sorum olucak ben ortaokulu bu sene bitiricem ve liseyi açık lise okumak istiyorum ama 2.5 yıllık okumak istiyorum ama galiba yaş sınırlaması varmış 17 den büyük olmak gerekiyomuş yha bilgili olan birisi bana cavap yazabilirmi çok acil lütfen...

jon83

MADDE 26 – Lisenin öğrenim süresi sekiz dönemdir. On yedi yaşını bitirmeyenler, bir öğretim yılında en fazla iki dönem sınavlara alınırlar. On yedi yaşını bitirenler ise bir öğretim yılında üç dönem sınavlara alınırlar. On yedi yaşını bitirmeden önce bir öğretim yılında iki dönem sınavlara katılan öğrenciler, on yedi yaşını bitirdikten sonra bir öğretim yılında üç dönemlik sınav hakkından yararlanmaya başlar.daha yaşın küçük acele etme sabırlı ol liseyide bitirsin sana yönetmelikle ilgili maddeyi yazdım okursun sakin ve sabırlı ol zaman geçmeye mahkum bizler ise beklemeye abi tavsiyesi yaş 26 daha liseyi bitirmeye çalışıyorum sabır herşey girer http://www.aciklise.org/dosyalar/aol_yeni_yonetmelik.htm link bu kopyala genelgenin tamamı oku ok iyi geceler

merve genç ,
ortaokulu bu sene bitiriyormuşsun ablan sayılırım öyleyse sana birkaç tavsiyede bulunayım eğer üniversiteye gitmek gibi bir düşüncen ve imkanın varsa açık liseye başvurma normal liseye git sakın yanlış anlama burda açık liseye asla başvurma da demiyorum ama üniversite konusunda zorlanabilirsin ben lise terkim ve açık lisede okuyorum şu an ama okul gibi olmaz asla dediğim gibi üniversite düşüncen ve imkanın varsa normal liseye git zaten bildiğim kadarıylada seneye bütün düz liselerde anadolu lisesi oluyor yani kazanamazsan düz liseye gidersin bunlar benim düşüncelerim ve tavsiyelerim yine de karar senin başarılar...:)

bence iradeli ve drs çalısmayı sevıoosan ve uni dusunosan acık liseye kayıt ol cunku össye çalısmaya daha çok vakıt oluo:D

lisedeki drslerın hepsını burdada görusosun lise nedirki.....asıl öğrenım hayatı universitede...... dediklerim yanlıs anlasılmasın........

acik ogretim lisesi sinav sonuclari ne zaman aciklanacak arkadaslar?

evet çağatay o konuda haklısın yani össye çalışmaya daha fazla vakit olduğuna ama birde şöyle düşünmek lazım öğretmenin anlatması bilmediklerini anlamadıklarını öğretmene sormak daha bir başkadır dershaneye felan giderse hava hoş ama dershaneye gitmeyeceksede biraz zor sosyal bölüme giderse belki pek zorlanmayabilir çünkü matemetik ağırlıklı değil evde süper çalıştıktan sonra össde güzel bir başarı elde edebilir ama matematikte mutlaka öğretmen olması gerektiğini düşünüyorum o yüzden öyle söyledim zaten ama ne olursa olsun inandıktan ve çalıştıktan sonra her yerde olur tabi:D

İpek ablacım ben seneye liseye başlıyacağım meslek lisesi tercihim kimya bölümü olucak sizce nasıl bir bölüm

Arkadaşlar,
Büyük ihtimal bu sene Ağustos-Eylül gibi mezun olmasına az kredisi kalanlar için ek sınavlar yapılacak,ve bu sene sonu da Kasım-Aralık gibi yeni eğitim öğretim yılının birinci sınavı yapılacak,üç dönem sistemine de geçilecek,böyle umuyorum,ama tarihler konusunda net bişey diyemem,bu konu hakkında şimdilik bana başka soru sormayın...

Beyra,
Açıköğretimdeki alanlar haricinde bölümler ve tercihler hakkında çok fazla bilgim yok ama,eğer hedeflediğin bir meslek için Kimya bölümünü istiyorsan doğru kararı vermişsindir,ancak hedeflediğin meslek dalları yoksa sanıyorum ki daha güncel olan başka bir alanı tercih etmen daha iyi olacaktır...

jon83

ipek hocam hazır seni online görmüşken bir şey sormak istiyorum günaydın hocam hocam en son sınavla 100 kredim var ortak yada zorunlu dersin yok ne olucak durumum ek sınav için 130 kredi isteniyodu ben giremem o zaman dogrumu yeni farklı bir şey varmı bilgi verirmisin hocam 4 yıllık sisteme tabi olursam 80 ortak kredi toplama zorunlugu 192 kredi yapma 30 krediye düşme 10 tane ortak ders ekleniyo 162 öss ben bu kadar şey kabullenemem yeni başlayan birisi direk 3 sınav giriyo ve ortak 80 kredi zorunlugu biliyo ona göre baştan ders seçiyo ben hepsini 3 kez sınava girererek muaf yaptım hepside bilmedigim ders nasıl bu saatten sonra birde 80 ortak kredi topluycam ben kredilerimi seçmeli dersler alarak yükseltiyodum kafayı yedim lanet olsun diycem bırakıcam hocam bizler için bir şans düşünülmüyomu ek sınava kredim yetmiyo tüm 3 yıllıkları kapsarmı iyi günler hocam 100 kredim var son sınavla şuan

Jon,
Şu an sorduğun soruların cevabını sen zaten biliyorsun,sistemi eleştiriyorsun ama senin için şu an yapılacak hiçbişey yok,ek sınav zamanı ve şartları daha belli değil,bekle sadece ya da şikayet mailleri göndermeye devam et,ama senin ek sınava girebileceğini maalesef ki sanmıyorum..:( Sana şimdilik tek tavsiyem seneye kadar mezun olamazsan alanını değiştir...

yorgunum

hocam bazen bilmek acı veriyo hemde çok acı yeter artık diyorum lanet olsun böyle sisteme ben bunu kabullemiyorum eger bu sene bizlere kolaylık getirmezlerse bırakıcam ve devlete olan inancım biticek ben bu ülkenin vatandaşım genciyim bu ülke için yıllarca askerlik yaptım kurallara yasalara uydum bumu kıymetimi ne diyim yuh artık iyi günler hocam

ewt be işte bu tam tahmın ettiğim gibi:D

ama bnce kasımdan daha önce olur Ekim 24 diye tahmın ediordum.....

jon,sen,öss düşünmüyordun ama öle demiştin neden dert edıosun....

jon83

yaşım 26 askerden geleli 5 sene oldu ve sayamıycagım kadar iş kaçırdım tek sorun lise mezunu olmadıgımdır beni kendi yerine koy bakmakla yükümlü bir ailen var ama çalışıp para kazanamıyosun ne yapardın ben lise mezunu olmadan hiç bir işe giremem he şunuda söyleyim son 5 senedir yapmadıgım iş kalmadı tek sorun lise mezunu olmadıgımdır düşünsene güvenlik görevlisi olmak bile lise mezunu sertifika alcan lise mezunu ne yapabilirsin en kısa zamanda lise mezunu olsam tüm sorunlar biticek ama 4 yıllık sisteme tabi olucam yaram içerde beni anlayamassın çeken bilir saygılarımla

hayır öss'nın 162 olmasından yakınıyorsun.... ondan söledım

jon83

arkadaşım öss 162 olması sorun degil önemli olan verilmiş bir hakkın elimden alınmasıdır yapılan degişiklikle bir çok şey elimden alınmıştır össde buna dahildir ögrenme ve okuma hakkı kutsaldır beni 4 yıllıga atarak piskolojimi altüst ettiler

askere gidene kdr onunde 5 yılın varmıs keske 3 yıllık liseyi verebilseymısın:(

jon83

ben askere giderken iş yerinden akşam çıktım ve askere gittim fakir bir ailenin çocugu bakmakla yükümlü ve para kazanmak yapmak zorunda ise bir seçim yapar işimi seçtim düşüncem askerde bitirmekdiiii o zaman 18 aydı askerlik ve fazlasıyla sınavım vardı ama meb beni ögrenci olarak görmedi yardımcı olmadı bırak sınaca çarşı iznine giremedim

ipek hanım acaba açıklise sınav sonuçları tahmini ne zaman açıklanır bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

ipek hocam size bi sorum olcaktı bu sınavlar 3 kez yapılcak ya seneye ders seçmede 40 kredilik ders mi seçilecek , kredimizi hesaplarken alan kredisinide normal krediye ekliyoruz mu yoksa alan dan alınan kredi sadece alan bölümüne mi işliyor

JÖN 83 arkadaşım sana sesleniyorum öncelikle herkese selamlar jön senin mesajlarına baktımda , okuduğun dönem içerisinde seçmeli derslerle kredini yükseltiğini şimdide ortak ders kredisi istediklerini söylüyosun ama şu bi gerçekki liseye kayıt olduğun andan itibaren öncelik ortak derslerindir ve ortak dersler bitmeden mezuniyet hakkı yoktur ve sende bu şartları okumalı derslerini ona göre seçmeliydin bu senin hatan olmuş.sisteme gelince seni 4 yıllığa geçirmeleri evet bunda şikayet etmekte haklısın sürekli bi değişiklik yapıp duruyorlar bizlerin maduriyetini hiç düşünmüyorlar açık lise benden önce 3 yıllık tı yani 2.5 yılda bitiyordu benden sonrada öyle öyle oldu 2.5 yılda bitebiliyor bende 4 yıl okudum peki bu meduriyetin hesabını kim verecek sistemi sonuna kadar protesto ediyorum.sana gelince pes etme bundan sonrasına bak moralinide bozma bak üç dönem sınavlarıda geliyor kredi şartları en uygun bölümde olup en kısa şekilde bitirmeye bak bol şans herkese başarılar...

selam angelmelek ben genel kültür alanında okuyorum sosyal bilimlerin şartlarını bilmiyorum galiba aynı kredi şartları ama sen yinede bi kontrol et genel kültürde zorunları dersleri yani bunlar ortak ders adı altında onları mutlaka vermek zorundayız.senin açık lise sayfanda zorunlu dersler bölümde hiç dersin varmı eğer varsa umarım ek sınavla hepsini seçme şansın olur ..başarılar...

selam angelmelek genel kültür okuduğun zaman ortak dersleri verdiği söylüyosun o zaman iki ihtimal olabilir ortak derslerin ya tamamen bitmemiştir yada zorunlu yazan bölümdeki derslerin senin sosyal bilimler alanınla ilgilidir.istersen emin olmak için çağrı merkezine öğrenci no nu yazıp gönderdiğinde mezuniyetinin ne zaman ve hangi şartlarda gerçekleşeceğini sorabilirsin.

İyi Günler Ben 3 yıllık sıstemde okuyan aöl ogrencısıyım 144 kredım ve alan kredılerım tamam toplam donem 8 aol okudugum donem 2 sadece 2 sorumlu dersım var matematık 2 felsefe 1 ek sınav olurmu ayrıca bu kredılerle sorumlu derslerım af edılırmı 4 yıllık sıstemde okumak zorunda kalmıyalım sayın hocam sımdıden tesekkurler

Bu SENE MEZUN OLABILIRMIYIM

denizecem bu mjs sana

benim kuzenimde aynı senin durumdaydı alan ve normal kredisi tamamlamıştı ama bir tane ortak dersi vardı ama bir türlü mezun olamıyordu 3 kez sınava girerek muaf yaptı öyle yaptı bitirdi liseyi sen ortak zorunlu dersleri seciceksin ya geciceksin yada muaf yapıcaksın bende 3 yıllıga tabiyim ama kredim ek sınav için yeterli degil ben giremiyorum ama seni girersin ek sınav girmek için tek şart 130 kredin olması lazım en az ok arkadaşım ek sınavı bekle ya geç yada muaf yap

gül arkadaşıma bu msj

yazılarımı takip edip yorum yazdıgın için tşk ederim benim ortak yada zorunlu dersim yok ben hepsini ya geçerek yada 3 kez sınava girerek muaf yaptım kendime söyle bir yol izledim alanımı genelkültür yaptım ve tüm ortak zorunlu dersleri bitirdim ve sonra seçmeli ders seçerek liseyi bitirmeyi planladım sisteme isyanım serdenişim şundadır şimdi bana diyoki arkadaşım seni 4 yıllık sistem yaptım 192 dur daha yetmedi şimdide 80 ortak kredi topla diyo benim şuan son sınavla kredim 100 ve hepsi seçmeli dersden geldim ortak kredim 0 ben nasıl 80 kredi toplarım ayrıca çok önemli bana 10 ortak zorunlu ders ekliycekler ve dönemi 7.8 ben bu dersleri geçmem imkansız ve 3 kez sınava girerek muafta yapamam 7.8. dönem dersleri maf ettiler beni maf yazımı iyi okuyun bana yapılan darbe içimde unutulmaz acılar bıraktı ben liseyi bu sene bitirme hayelleri yaparken o hayellerden vazgeçerek olumsuz düşünmek ne kadar acı çeken bilir 1999 yılından beri ugraşıyorum kanser yaptılar beni askerligim çagım geldi askere gönderdiler ama orda sınava girmem için hiç bir şey yapmadılar nerde devlet

Peki Sayın arkadaslar kredımı tamamladıgım halde sorumlu dersım var 2 donem gırdım bu derslerden pekı ek sınava gırersem 3 donemmı oluyor yoksa haala 2 donem gırmısmı oluyorum yanı yazın gırecegım ek sınavda derslerı veremezsem muhaffmı sayılırım ve ek sınavda olmazsa yenı yıla gırmeden bır sınav yaparlarmı sımdıden yardımcı olan arkadaslara ve ogretmenlerımıze tesekkurler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt