Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Blueocean,
Belki de eksınava bile gerek kalmayacaktır,eşiniz bu sene mezun olur,kaygılanmayın,bu ay sonu sınavlar açıklansın bakarız tekrar..

tamam ablacım. çok sağol rahatsız ettim senide kusura bakma :eek:

hocam mrb nasılsınız.... varmı yenı sezon takvimiyle ilgili bi gelısme?

Çağatay,mrb,hayır henüz yok...
jon,sen bu ek sınavla ilgili 130 kredi filan bişeyler yazmışsın tam olarak anlamadım,ek sınavla ilgili henüz hiçbişey belli değil,bu maili buraya tam olarak kopyalar mısın,sen nerden duydun bunları,bak arkadaşlarını yanlış yönlendirme lütfen,bakanlığın sitesinde yayınlanmadıkça hiçbir bilgi net değildir,sitede yayınlanmayan hiçbir bilgiyi duyumu ben burda paylaşmıyorum,acele ediyorsunuz,sabredin biraz....:mad:

bana genel kultur alanında eğer olursa ek sınavda seçmemi tavsiye edebileceginiz kolay dersler varmı? :D

selam hocam benim sorum şu açıköğretim lisesi geçmiş dönem en yüksek diploma notunu nereden öğrenebiliriz ona göre bu sene için tahmin yürütebilmemiz açısından bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim...

Arkadaşlar ek sınav ve ders seçimi için şu an için erken,bu konuda soru sormayın ve yardım istemeyin!...
Diploma notu 5'lik sistemdedir,ve 4,75 olan öğrencimizi hatırlıyorum ama bu konu hakkında net bilgi edinemezsiniz...

planladığım gibi giderse benımde 4,00 gelıcek geçen sene bu seneki gibi ustune dusseydım bnde çekerdım 4,75:(

jon83

iyi geceler hocam meb ve çagrı merkezinden aldıgım mail şudur bu sene ek sınav yapılıcak bu zamana kadar yapılan tüm ek sınavlarda genelkültür için 130 kredi şartı arandı bunu sizde biliyosunuz ben zaten ek sınava giremiycem gecen sene gibi şartlar olursa son sınavla 100 kredim var tek derdim ek sınava tüm 3 yıllık sistemdeki ögrencilerin girmesidir sınav sonuçları ise en geç bu ayın son günlerine kalır deniyo hocam bunlar benim yorumum işin içinde olan sizsiniz dogru bilgiyi siz bilirsiniz bende bir ögrenci olarak yorum ve fikir yazıyorum o kadar hocam :) dümen sende kaptan sensin yani iyi geceler :)

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE GEÇİŞLER İLE MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDE ALAN DEĞİŞİKLİKLERİ.AKTİF VE DONUK ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YENİLEME DÖNEMİNDE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ TARAFINDAN YAPILACAKTIR. MESLEK LİSESİNE GEÇMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN BU TALEPLERİNİ KAYIT YENİLEME DÖNEMİNDE HALK EĞİTİM MERKEZİNE İLETMELERİ GEREKMEKTEDİR. (NOT: MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE GEÇMEK İSTEYEN1990 VE ÖNCESİ DOĞUMLU ERKEK ÖĞRENCİLERİN ASKERLİKLE İLŞİKLERİNİN OLMADIĞINA DAİR BELGE GETİRMELERİ ZORUNLUDUR.)

bana bu msj geldı ve ben 4 yıllık sısteme tabıyım ve ıkıncı yılım genel kultur okuyorum meslekı acık lısese gecesem ne gıbı yararı ve zararı dokunur şimdıden teşşkeruler

Arkadaşlar merhabalar ben Konya'dan Ramazan
siteye uzun zamandan beri üyeyim bende engelli olduğum için fakat bu bölümü yeni farkettim bu sayfayı baya bi inceledim çünkü bende 4 yıldır açık lise okuyorum
şansıma bu 4 yıl içinde hep 3. veya 4. katlar çıktı ve hala da çıkıyor
neyse konumuza dönelim tahmin ettiniz gibi 2005-1. dönemde kayıt yaptırdım ama ne hikmetse 4 yıldır benim açık lise sayfamda hep 4 yıllık tır diye yazdı hep hala mezun olamadım yani
şuan 109 kredim var (mayıs hariç çünkü hala sonuçlar açıklanmadı)
kaç gündür merak içinde sonuçların açıklanmasını bekliyorum heyecanla
jon83 arkadaşım la hemen hemen aynı kaderi paylaşıyoruz galiba
jon83 arkadaşım ben orta okulu da açıktan okudum neden mi çünkü biz engellilere göre uygun bi okul yokda ondan orta okulu bitir bitirmez hemen açık lise kaydımı yaptırdım fakat ben yaptırdım diye galiba heral de açık lise 4 yıla çıktı
uzun zaman psikolojim alt üst oldu ama alıştım artık bu 4 yıl meselesine sende takma kafana yani ne kadar ağlasak da zırlasak da yine olacağına varır boş ver

007 takma kafana seneye hem 3 sınav oluyo biraz çalısırsan ins basarılı olup bitirirsin bu sene

herkeze iyi geceler

ipek hocam nasılsın soru 1 kuzenim ilkokula yeni kayıt yaptırdı muhtemelen ne zaman halk egitim gitmesi lazım soru 2 hocam sınav sonuçları ilgili bir gelişme varmı ve sizin tahmini açıklanır dediginiz tarih soru 3 ek sınav yapılıcak bu sene bir degişiklik olurmu yani tüm 3 yıllık sistemdeki ögrencileri kapsarmı geçen sene ek sınav için şart 130 krediydi bu senedemi aynımı olur soru 3 ben mesleki egitime geçmek istesem nasıl olur mesala elektirik eloktironik kaç kredi toplamam lazım 2 yada 3 sene yüzyüze egitim almam şartmı bir çok arkadaşın kafasında böyle bir soru detaylı bir açıklama herkez için iyi olur iyi geceler herşey için teşekür ederim

s.a. hocam benim bu dönem ilk sınavımdı hatırlarsanız derslerim edebiyat 1 coğrafya1 şeklindeydi demek istediğim ben şimdi ders çalışmak istiyorum ama bi dahaki sınav için bu kitaplar işe yarar mı yada geçerli olur mu?

Başkan,
Mesleki Açıköğretimde yüzyüze eğitim yani derslere devam mecburiyeti var,ayrıca meslek lisesine geçiş yaparsan vazgeçince genel liseye geçemezsin,ama ben sana alanını genel kültürden başka bir alana geçmeni tavsiye edebilirim...

Zelal,
Genel Liseden Meslek Lisesine geçişler Temmuz-Ağustosta belli olacak ama devam mecburiyeti var, www.maol.meb.gov.tr sitesinden takip edin...

Esi,
Kayıt yenilemeden ders seçmeden ders çalışmaya başlayamazsın,derslerin daha belli değil,acele etme,Temmuz'u bekle...

Jon,
İlköğretim yeni kayıt yaptıranların Temmuz'da bürolarına uğramaları gerekiyor,Meslek Lisesinde 3 yıl yüzyüze eğitim mecburiyeti var,senin diğer sorularının burdaki diğer msjlarımda cvbı var,defalarca sorma aynı soruları,bu arada Mersin buluşmasına neden katılmıyorsun,seni yani baş belamı tanımak isterim...:D

jon83

hoca merhabalar tabiki katılmak sizlerle güzel ortamda olmak isterim ama dükkanımız var ordayım gündüzleri sabah 8 öglen 4 kadar 4 den 6 kadar bilgisiyar kursum 6 dan 8 kadar ise yüzme kursum var gönüller bir olsun oda yeter hocam bir gün mutlaka görüşürüz saygılarımla

slm degerli hocam size kafama takılan bi kaç seyden bahsetmek istiyorum
ben açık lisede 1. yılımı yeni bitirdim sınav sonuçlarını bekliyorum toplam 2 dönem okudum yani
ama bu alan konusunda kafam karıştı hangi alanı seçecegime karar veremedim su an da genel kultür alanındayım ama genel kulturun iyi olmadıgını duydum ben liseyi bitirip üniversiteyide bi uzaktan egitim veren bilgsayar dananım gibi bölümlerde bitirmek istiyorum idealim bu ama matematiklede fazla aram yok şimdi ben hangi alanı şeçiyim bana bi alan önere bilirmisiniz bilgilendirebilirmisiniz saygılarımla

Hakan,
Genel Kültür alanını bence de değiştirmelisin,Bilgisayar konusunda iddialıysan hedeflediysen MeslekiAçık Lise Bilgisayar bölümü bağlı bulunduğun ilde varsa bürona danış ve o bölüme geç bence,ama bu bölümde yüzyüze eğitime devam mecburiyeti var ve vazgeçersen genel liseye geçemezsin,bunu da unutma...Meslek Lisesi olmaz dersen de alanını Türkçe Matematik veya Sosyal Blimler olarak değiştirebilirsin.. Temmuz'da bu konuyu bürona danışmalısın...

ilginize tesekkürler o zaman ben düz lise ye devam edeyim alanıda türkçe mat. veya sosyal bilimler yapayım. diger yandan da mesleki lise de dediginiz gibi yüz yüze mecburi oldugu için bana uymaz artık üniver sitede mesleki okurum iyi gunlar sagulun.

merhaba ben 2002 ticaret lisesi mezunuyum.tekrar açık lise okumak istiyorum.(sağlık)Bu konuda bilgi edinmek istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim

yılmaz,alan dersleri bölümünün dersleri demek ve o derslerı vermen zorunlu

zerda,3 dönemlik sistem meslek lisesinide kapsıyor ablan faydalanabilir....

selam hocam ben şu konuda bişey sormak istiyorum hani genel kültür alanını tavsiye etmiyorsuunuz ya bence genel kültür alanı bi bakıma düz lise görevini görmektedir eğer zorluk bakımından diyorsanız diğer alan bölümlerininde kredi ve toplaması gereken alan kredileri zorunlulukları var yani diğer bölümlere göre genel kültür daha kolay şartlara sahip değilmi bu konudada bi açıklama yaparsanız sevinirim...

ayrıca ben genel kültür alanından mezun oluyorum bu sene ben diğer arkadaşların aydınlanması bakımından soruyorum...teşekkürler..

Gül,
Genel Kültür alanı 3 yıllıklar için kolaydı ama 4 yılık sistemde artık genel kültür alanı da zorlaştırıldı çünü alan kredisi yerine ortak kredi şartı getirildi,yani 4 yıllık genel kültürler 80 kredilik ortak ders başarmak zorundalar ve ortak derslerden de öğrencilerimiz genelde hep zorlanmaktadırlar,Genel Kültür alanında da üniversitede tercih edilebilecek çok bölüm var ancak katsayı açısından istediğiniz bölümü önceden hedefleyerek ona göre sayısal,sözel, veya eşit ağırlık alanlarından birini seçmek 4 yıllık açık liseliler için artık daha büyük avantajdır diye düşünüyorum......

Dilek,
Bağlı bulunduğun ilin Halk Eğitim Merkeziyle bu konuyu konuşmalısın ancak açık lisede sağlık meslek lisesi bir çok ilde yok,mesela burda Mersin'de de yok,bunu açıköğretim bürosuna danışmalısın.....

arastırdıysan sorun yok ben daha önce burda yazılanaları okumustum yanlıs yorumlamıasım k.b... bu sene katsayı açısından problem yaratabılır össde ama seneye össye girersen hiçbir problem olmaz...

ipek hocam benim tahminime göre 4 kredim kaldı mezun olmak için eğer olurda ek sınava girersem diploma notumu çok azmı etkiler fazlamı tahminime göre en az 30 kredide ondan alırım

jon83

144 de liseyi bitiricekken 192 kredi yükseldi 104 kredide öss giricekken 162 oldu ortak yada zorunlu dersim yokken 15 tane zorunlu ders ekleniyo ve hepsi7.dönem 8. dönem dersleri ve 3 kez sınava girsem bile muaf olmuyo üstüne 80 ortak kredi toplama zorunlugu geldi gecem gündüz oldu düşüne düşüne saçımda siyah kalmadı tam 10 senedir açıkliseyi bitirmeye ugraşıyorum nedir bu izdırap nedir bu çile askere gönderdiler git orda sınava gir dediler ama gittikten sonra bırakın sınava girmeyi telime bakan olmuyodu meb yazık gençligime yazık ne diyim birde e bülten çıkarmışlar hadi benim gönderdigim mail yayınlayında ögrenciler sizin zihniyetiniz anlasınlar keşke yeni liseye başlasam 3 kez sınav ve 80 ortak kredi toplama zorunlugu oldugu biliyor olurdum ne yazsam çaresi yok boş inş herkez ders çıkarır ve bir an önce liseyi bitirir

ya ipek abla ben daha aol le yeni kayıt oldum ilk sınavların hiçbirine giremedim bazı sebebden dolayı daha yeni kayıtım girmediğim için hesabım donuk halde neyse tekrar para yatıracam ama bu sefer girecem asıl meseleye gelince benim 78 kredim var alan ise 20 okuldan gelen bunlar 4 yıllık benimki lise 2 terk benim kredilere pek aklım yetmiyo ben nasıl mezun olurum 1 sınavlardan bana kaç kredi gelir ben nezaman mezun olurum lütfen detaylıca anlatırsan sevinirim şimdiden teşekkür ederim....

ahmetsami iyi oku

liseyi bitirmek istiyosan sınavlara girmen gerekir senede 3 sınav var toplamı 90 eder lise bitirme kredisi 192 eger türkce matematik yada sosyal bilimlerdeysen 80 kredide alan kredisi topluycaksın liseyi bitirmek insanın kendi elindedir işini takip ediceksin araştırıcaksın sorucaksın kendi işini kendin yapıcaksın bulundugun şehirdeki halk egitim merkezine kafan neye takıldıysa gidip sorup ögreniceksin insan ne yaparsa kendine yapar abi tavsiyesi saldır bu liseye ve bitir yoksa ne iş bulabilirsin nede askerde rahat edersin not çok şanslısın bu sene 3 sınava çıktı kıymetini bilin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt