Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam benım kjafam karıstı burda sıze bıseler sormak ıstyrm bu mezunıyetle ılgılı nolur bana yardımcı olun sıze nasıl ulasabılırım

Tayfun,
Diploma notunu çok çok az etkiler...

Zeynep,
Meslek lisesine geçiş yaparsan daha da uzayacaktır,yüz yüze ğitim 2,5 veya 3 yıl sürmektedir,okullara göre değişmektedir,yüzyüze eğitimin hızlandırılmasıyla ilgili henüz kesin birşey yok,Ağustos'ta belli olur ama bence genel liseyi bitir daha sonra ikinci bir diploma için mesleğe kayıt yaptır,ama genel liseden diploman olsun bence...

Ahmetsami,
Her dönem 30 kredilik dersten sınava gireceksin,toplam kredin, 192'ye alan kredini de 80'e tamamlarsan mezun olabilirsin..

AS21,
Yüz yüze eğitimi bitirirsen toplam kredin 240,alan kredin de 140 olursa mezun olabilirsin, www.maol.gov.tr sitesinden mezuniyet şartlarına bak..

Nurullah,buraya yaz sorularını...

Turkyde okumak istiyorum

Merhaba, ben merve. 11 ay once Hollandadan geldim ve suanda bursa mustafa kemal pasada yasiyorum. Hollandada lise olarak moda ve tasarim okudum unvrst ise muhasebbe okudum. Ve simdi ise karar verdim, onumzdeki sene burada okumak istiyorum. Ama hangi bolum okuya bilirim ona daha kararsizim, bana yardimci ola bilirmisiniz. Endiyselerim, korkularim var cunku burada daha hic okul okumadim. Ama denemek istiyorum cok merakliyim acaba yapa bilecekmiyim diye. Eyer basara bilirsem benim icinde cok buyuk supriz olacaktir. Bunu nasil yapacagim nereye bas vuracagim nasil calisacagim hic bir fikrim yok bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

Hollandadan Merve

hocam sınav sonuçları ne zaman açıklancak artık bugün ay 15 oldu tahminizce ne zaman açıklanır

jon83

merve 15 geçen sınav sonucu 32 iş gününde açıklanıştı cumartesi pazar memur çalışmaz onun için bu ay sonuna dogru anca açıklanır

tamam jon83 inş en kısa zamnda açıklarlar sağol:)

ya hocam krediyi daha net anlatırsanız sevinirim lütfen benim şimdi kredim 78 alan 20 tm'yim duyduğuma göre 3 sınava çıkmış busene benim girdiğim sınavlardan kaç kredi daha toplamam gerekir mezun olmak için kaç sınav sonra mezun olurum....

jon83

ahmetsami sen bu liseyi zor bititirirsin bu işler nette olmaz bulundugun halk egitim merkezine gidiceksin ve herşeyi ögreniceksin senede 3 sınav olucak 90 kredilik ders seçiceksin 192 kredi ve 80 de alan kredisi toplamak zorundasın gene söylüyorum yeni nesil çok şanslı kafadan 3 sınava giriceksiniz bari işinizi takip edin

aksuya mesaj var

aksu öncelikle herşey insanın kendi elindedir bu sitede yazı yazdıgına göre yazmanda okumanda bi sorun yok benim sana tavsiyem günümüz teknoloji devri bilgisiyar egitimi al ama unutma insan ne yaparsa kendine yapar insan kendisinini neler yapabilecegi bilir hayatta senin yaşamda ne ister neyi hevesliysen onu dene bence bulundugun şehirdeki halk egitim merkezine git orda çeşitli şeyler var sana internet sitesini veriyorum gir bak ama git yüzyüze hocalarla görüş derim ..::T.C. M.E.B Bursa Osmangazi H.E.M. ve A.S.O Müdürlüğü::..

ipek hanım bu yıl yapılack ek sınavla ilgili yeni bir haber varmı?

arkadaşlar ben çağrı merkezini aradım haftaya açılanacak dediler bilgilerinize... c kurt bende biliyorum az çok notlarımı ama ben matematik-1 i bekliyorum ne yaptım bilmiyorum geçtik mi kaldık mı inşallah 9 doğru vardır da 12 dersten 12 sinide geçeriz mat-1 için 30 gün bekledik bi 7 gün daha bekleriz yeter ki geçelim :)

selam ocam ben bir arakadasımın hakkında danışmak istiyorum sşze aarkadasım 3 yıllık düz liseden terk bu sene açık liseye başvurdu benşm gibi topalm kredisi 42 topalm dönemi 5 alan kredisini tam bilmioum onun 192 kredi doldurması lazım bizim gibi toplam kredisi 42 merak ettiği seneey össye girebilirmi mezun alabilirmi ben şöle düşünüyorum şimdi seneye 3 sınav olucak ya bu sonavdan 25 gibi bir kredi gelcekmiş sneeyki 3 sınavdan 30 kredi çekeceginden emin
bu 3 dönemden alıcagı kredierele toplam 164 gibi bir kredisi oluyor ek sınala oda tamamlanabşlir ama mezun olabilirmi össye girm şnsı varmı bilgileri
[SIZE=2]
[/SIZE]
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 3 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 5 AOL'de Okuduğu Dönem : 1
Toplam Kredi : 42 Alan Kredi : 8[SIZE=2]
[/SIZE]

merve,össye.başvuramaz.öss,başvurması.için.3.sınav.sonunda.mezunıyetıne.yetıcek.kredıye.yanı.162.ye.ulasması.lzm...

evet çağatay bencede biraz zor illaki soruver dedi şimdiki kredisi 42 28 gibi bir kredi gelecekmiş galiba oldu 70 eğer çok çalışır full yaparsa seneyeki 3 sınavda da 90 kredi alır eder 160 yine olmaz ek sınavdada mezun olamaz kısacası ne mezun olur nede össye girebilir ama ben yinede bir hocama sorayım dedim işte cevabın içinde sağol:)

ya ben öss ye girme kredisini anlamadım şimd 162 olursa seneye öss ye girme şansımız varmı mezun olmasak bile sonra vermek üzere lütfen açıklarsanız sevinirim

Arkadaşlar merhabalar ya bu diploma notundan falan behsetmişsiniz ben bulamadım
ya Allah aşkına bide bana söyleyin nerden bakılıyor bu diploma notuna

Aksu,yani Hollanda'dan Merve Arkadaşımıza,
Hollanda'da almış olduğun öğrenim belgelerini yani diplomalarını yanına alarak burdaki İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne öncelikle başvuracaksın,öğrenim belgen incelenerek denklik belgesine çevrilecek yani Türkiye'de geçerli bir öğrenim belgesi olarak sana denklik belgesi verilecek ve sen onunla kaldığın yerden Türkiye'de eğitimine devam edebileceksin...

Arkadaşlar,
Sınav sonuçlarınız haftaya duyurulacaktır.. Ayrıca tüm sorularınızın hemen hemen burda cevabını defalarca yazdım.Kredi sistemi,mezuniyet ve diploma notuyla ilgili detaylı bilgiler için de www.maol.meb.gov.tr veya www.aol.meb.gov.tr adreslerini incelemelisiniz...

Ahmetsami,
Seneye ÖSS ye başvurmak için toplam kredinin en az 162 veya daha fazla olması gerekiyor,mezun olmasan da kredin yeterliyse bu kısa zamanda mezun olacağın anlamına gelir ve başvurunu yapabilirsin...

Merve15,
Bahsettiğin bu arkadaşın seneye full kredi çekse yine mezun olamaz,yetersiz...

AS21,
Adresi yanlış yazmışım doğrusu http://www.maol.meb.gov.tr/

ZeynepRuken,
Mesleki Açıköğretim Liselerinde yüzyüze eğitimlerin günlerini okul belirler,genelde hafta içi akşam veya hafta sonları yapılmaktadır ama yine de okula danışmalısın...

ya arkadaşlar sınavlar basit oluyomu şimdi 78 kredim var seneye 162 yapıp öss ye girebilirmiyim sınavlar nası kolay oluyomu ne olur cevap verirseniz sevinirim hiç sınavlara girmedim şimdiye kadar..... kuldan gelen kredi

ahmet, sınav çalısana basit......eger 30 da 30 fulll .çekeersen seneye öss ye başvurabılırısın........

ahmet seneye nasıl 162 alacan en fazla 90 alırsın kredin 168 olur galiba sen bunu diyorsun o hesablamayı bende yapıom sen bunlara kafayı takma derslere kafa yor kredinin bitirmeye çalış bu sene yada seneye çalışırsan elbet biter öyle değil mi ckurt :)

engelli_007 walla o diploma notunu bende bilmiyorum nerde yazıldıgını belki diplomada yazarlar notunu yazarlar 4 mü 5 mi yazmaları lazım

Zeynepruken,
Zeynep merhaba canım,okul öncesi öğretmenliği üniversitedeki bölümün adıdır,çocuk gelişimi ise meslek lisesindeki bölümün adıdır,meslek lisesi çocuk gelişimini bitirenler milli eğitimin düzenlediği okul öncesi usta eğitici seminerleri kurslarına katılarak belge alıyorlar ve kreşlerde veya anaokullarında sözleşmeli olarak işe girebiliyorlar ama artık bu bölümde de iş bulmak zorlaştı..Üniversitedeki okul öncesi öğretmenliğini bitirenler ise kpss sınavına girerek yüksek bir puan çekerlerse öğretmen olarak anaokullarında veya kreşlerde atamaları yapılıyor ve memur olabiliyorlar,anlatabildim mi?.. :)

Hasan1907,
Ortak derslerin kredisi toplam kredinin içine eklenir,alan kredisine eklenmez,alan kredisinin içinde sadece alan derslerinin kredisi vardır..Alan kredisi de ayrıca yine toplam kredinin içine dahildir..

ya hocam bide sınavlara nerden hazırlanacağımızı ney nerden öğreneceğiz hangi ünüteye ney çalışacağız nerden öğrencek bide ben bu sınavlardan 162 ye ulaşırsam diplomamney olmadan direk olarak öss ye başvura bilirmiyim bide sımavlarda azda olsa yardım ediyolarmı ltfen ceaplarsan sevinirim ipek ezgi yaşım daha 17 ondan çabalıyom biran önce bitsin össye giriyim hayatımı kuruyum diye benim diğerleri gibi sadece liseyi bitirip össye biran önce girmek ve üniversite okumak...

jon83

hocam iyi geceler meb ve egitim teknojeleri bizleri 4 yıllık sisteme atmayı en kolay yol buldu bunun yerine ögrenciler arasında farklıkları araştırmadı mesala silik yada tastikname almış ögrenciyle işini takip eden sınavına giren halk egitime giden dersini seçen ögrencileride aynı kefeye koydu detaylı bir yazı yazdım ne meb nede egitim teknojeleri yaptıgı işleri savunamadı eger bizleri 4 yıllık sisteme tabi ederlerse eger yardımcı olmazlarsa ahim ve türk mahkemelerinde hakkımı arıycagım sen bana 2005 yılından itibaren zaman tanıyosan bana yazılı yada sözlü olarak bildirmek zorundasın statü olarak başımısızdamısınız o zamam işinizi yapıcakdınız arkadaşlar yani bekliycem ya bizlere 3 yıllık sistemdeki ögrencilere yardım edicekler yada savaş başlıycak çekmişler bayragı burası meb ee işinizi yapın o zaman bana savunma yani yazı göndericekler onla mahkemeye başvurucam emekli olan birinin nasıl maaşına bişey olmazsa kimsede 3 yıllık sistemdeki ögrencileri 4 yıllık sisteme atamaz anayasaya aykırı 10 maddesi derki okuma ve ögrenme özgürlügü beni ayrıca bana 80 ortak kredi toplama zorunlugu getiriyosun eski sistemde böyle birşey yok ben nasıl onu topluycam 7.8 dönem dersleri 3 kez sınava girsem bile muaf olmuyo bakan benimde bakanım bir ögrenci olarak beni dinlemesi lazım ama nerde ah ah neyse iyi geceler

ya arkadaşlar sınavlar basit oluyomu şimdi 78 kredim var seneye 162 yapıp öss ye girebilirmiyim sınavlar nası kolay oluyomu ne olur cevap verirseniz sevinirim hiç sınavlara girmedim şimdiye kadar..... kuldan gelen kredi
niye cevap verilmiyo:mad:

Ahmetsami,
Sınav sistemi de değiştiği için sorularını net bilemiyorum... ÖSS Servisi © 2009 OSS Hazırlık, YGS, LYS, Video Ders, Burs, Yurt, Yurtdışı Eğitim, Sınavsız Geçiş bu siteyi bir araştır istersen...

Ahmetsami,
Seneye ÖSS ye başvurmak için toplam kredinin en az 162 veya daha fazla olması gerekiyor,mezun olmasan da kredin yeterliyse bu kısa zamanda mezun olacağın anlamına gelir ve başvurunu yapabilirsin...

ahmet seneye nasıl 162 alacan en fazla 90 alırsın kredin 168 olur galiba sen bunu diyorsun o hesablamayı bende yapıom sen bunlara kafayı takma derslere kafa yor kredinin bitirmeye çalış bu sene yada seneye çalışırsan elbet biter öyle değil mi ckurt :)

Ahmet sami sana cevap verilmiş zaten..!!

arkadaşlar bu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak bugün tam bir ay oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt