Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ya bu 3. dönem ne oldu onaylandımı varmı bu yıl?gündeme biraz uzak kaldımda:)

cankızı günaydın:D onaylandı onaylandı merak etme takvımı beklıyoruz......

AHMET SAMİ derslerine iyi çalışırsan sınav zor olmaz dimi artık aol 4 yıllık oldu yani 192+80 alan kredisi mezun olabilme şartı var sen 162 kredi yaparsan ek sınava girme hakkını kazanırsın belki bu kredi durumuna bağlı yani anlayacağın her şey sana bağlı çalışıp kredileri bitirebilirisin (umarım bu açıklayacı olmuştur:):):):)

vali_88888 sınav sonuçları önümüzdeki hafta içi açıklanacak...

Selam ARKADAŞLAR YA BEN BİŞİ SORUCAM BU 3.DÖNEM NASIL BİŞİ 1 YILDA 3.KEREMİ SINAVA GİRİCEĞİZ ? :s

ya arkadaşlar benim kayıt sınavlara girememiştim donuk olarak gösteriyo yani kayıtlar ne zamn başlıyor
bide kardeşim kayseri de gideceğimiz halk eğitim nerde biliyomusunuz

arkadaşlar takvim açıklanmış hayırlı olsun:)

ahmet sami
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem Kayıt Yenileme işlemleri 12 Ekim 30 Ekim 2009 tarihleri arasında

angel melek
ek sınav için kredin tutuyorsan girersin ek sınava ama ne zaman yapılcak bilmiyorum bende eğer ek sınav için kredin yetmiyorsa kayıt yenileme 12-30 ekim arası

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem Yeni Kayıt(1) işlemleri......2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem Kayıt Yenileme(2) işlemleri.ipek hocam ne anlama geliyo açıkla yapabilirmisin yada mantıgı anlayan arkadaş yazarsa sevinirim

neyse anladım ilki ilk defa kayıt yapıcaklar için digeri ise bizler aktif ögrencilerin kayıt yenilemesi sorumun cevabını ben vereyim ::)))))

ilkögretim ile ilgili soru jon83

ipek hocam haziran ayında kuzenim ilkögretime kayıt yaptırdı kalfalık belgesi oldugu için 7inci sınıftan başlanacagı söylendi hocam 1inci dönem sınavı 11.10.2009 yapılacagı yazıyo şimdi ne yapmalı bizim kuzen halk egitimden kimligini ne zaman alabiliriz bu konu hakkında detaylı bilgi yazarsanız menmum olurum

hocam ben 3.sınav sonucu mezun olucam... ozmn össye giriş kredısıde düşmesi gerekmıomu?

merhabalar ilköğretim mezunları kpss ye girebilirlermi? birde açıköğretim lisesine devam ederken kpss ye girilebilirlermi? bilgisi olan arkadaşlar bilgi vermelerini rica ediyorum

Angelmelek,
Evet o tarihte kayıtyenileme yaptıracaksınız,Ek sınav çalışma takviminde yayınlanmaz,ve daha belli değil..
Jon,
15-30 Temmuz tarihleri arasında ilköğretim kimliklerini vereceğiz...
Çağatay,sen hele bir kazan,ünvye kayıt işi kolay...:D
Zeynep,
Artık bırak iköğretimi lise mezunları bile kpssye maalesef giremeyecek,kpssnin şartları da değişiyor, 2 yıllık önlisans veya 4 yıllık lisans mezunları girebilecek,sen yine de bir daha araştır istersen...

hocam üniye kayıt işi kolayda kafam karıstı işte bakın ben calıskan bi aöl ögrencısıyım ve muhtemelen ocak ayındakı sınavın sonucunda kredım 151 olucak ve önumde 192 kredımı tamamlamam için 2 dönem daha olucak yanı şu öss başvurmak için gereken 162 kredı dusucekmı.....

jon83

ipek hocam iyi geceler öncelikle arabınız hayırlı olsun foruma yazdım ama yogunluk nedeni ile gözünüzden kaçmış olabilir hocam 3 yıllık sistemdeki ögrenciler için birşey düşünülmüyomu bu zamana kadar yapılan ek sınavlar 130 kredi ve üstü kredisi olanlar içindi meb ve egitim teknojeleri neden esnek davranıp bu seneki ek sınava tüm 3 yıllık sistemdeki ögrencileri kapsamıyo hocam ben 192 krediyi 4 yıllık sistemi kabullendim ama 80 ortak kredi toplamam imkansız 7.8 dönem dersleri eklenicek ortak zorunlu ders ve bilmedigim dersler 3 kez sınava girsem bile muaf olmuyo yani beni 192 degil 252 kredi çıkartılar bagıyorum ama duyan yok denizin ortasına düşmüşüm bi ora bi ora gidiyorum hayırlı olsun su akar yatagını bulur derler sabırla zamanın geçmesini bekliycem iyi geceler hocam iyi geceler arkadaşlar

ipek hanım ben öss ye grdim geçen pazar kaç net yapsam 2 yıllık halkiliskiler alırlarlar
sizde okudunuzmu açıktan uni? ben 2 yıl sonunda dikey geçis sınavına girerek 4 yıllık okumayı düşünüyorum önerebileceginiz bölüm varmı açıkdan üniv?

hocam anlatabildim mi söyledığım şeyi yanı ben össye girsem bile agustos ayında tercıhler yapılcak ve ben lise sınavlarına giriyor olucam diploma notumu ne ara değerlendırcek ösym..... bu sizce garip deilmi

Zeynep,
Ek puan değil de sanırsam kendi alanını tercih edeceğin için katsayıda bir avantajın olacaktır,Çok istiyorsan dediğin gibi yapabilirsin,ama yeni sınav sistemi hakkında tam bilgim yok,iyice araştır..
Meslek lisesine geçişler her sene Ağustos ayında kayıt döneminde yapılır.Bu sene de 10 Ağustos-2Ekim kayıt döneminde yapılır..

Çağatay Ocak sınavına kalırsan zaten ünvye kayıt yaptıramazsın ki...

Jon,
Teşekkür ederim, 3 yıllıklar için maalesef artık yapacak bişey yok..

Tayfun,
Üzgünüm hiç bilgim yok..

abla ben 78 kredim var ayrıca 20 alan kredim var seneye sınavlardan başarılı olursam öss ye girebilirmiyim 162 topladımmıdirek olarak össye başvurabilirmiyim

diğer sorum ise sınavlar basit oluyomu yardımcı oluyorlarmı birazda ordan bilgi verirsen sevinirim

Ahmetsami,
ÖSS başvurusunda toplam kredin 162 veya daha fazla olursa başvurunu yaparsın,yani mezun olabilecek krediye ulaşmak şart..Ayrıca da sonrasında mezun olmak da şart.. Çok çalışman lazım,ful kredi çekersen ek sınava da girersen ancak kıtı kıtına yetiştirirsin..Bu senin elinde..Daha önce de sana bunun aynısını yazdım..

ve bir soru daha soracam kızmassan eğer seçecem dersleri alan ağırlıklımı seçiyim.

hocam hangi ocak ayındakı sınava anlatamadım heralde. bakın ben 2010 agustos ayındakı sınavda mezun olucam yanı ben 2009-2010 sezonunda mezun olucam ve ben bu sezon içinde üniversiteye başvuru yapabilicekmıyım ilk olarak bunu soruyorum

Çağatay,
Anladım,Ağustos'ta mezun olursan Ankara'dan çıkma belgesi alır onunla üniversiteye kayıt yaptırırsın merak etme,senin durumunda olanları üniversite o şekilde kabul ediyor zaten,yani öss başvurunu önümüzdeki sezon yapabilirsin..Ayrıca tercihler ona göre ösym tarafından geciktirilir biraz merak etme,diploma notun belli olur yani o zamana...

Ahmetsami,
Evet alan ve ortak derslere öncelik vermelisin...
Sınavlar kitaplardaki ünite sonlarındaki testlerden ve önceki yıllarda sorulmuş sorulardan çıkıyor,bu testleri bulup çalışırsan kesin başarırsın.Sınavlarda yardımcı olmazlar,bu yasak ama sınavda gözetmen öğretmen kendini riske atarak yardımcı olursa bilemem,artık eskisi gibi değil,yardım etmiyorlar,ona güvenmeyin,arkadaşlarınızdan kopye sakın çekmeyin,kopye analizine giriyor kağıtlarınız,sınavınız geçersiz sayılıyor,ona göre..:D

tmmm hocam buraya kadar çok güzel anladım teşekkurler bişi daha sorucam şimdi bu össye başvurma 162 kredı yanı mezun olabilecek duruma gelınce yapılıyor ya. Yenı sezonda ocak ayında bu kredı dusucek mı yanı önumuzde eskıden 30 kredlık bi sınav kalıyordu artık 60 kredılık bi sınav var (mayıs-agustos) yanı artık 132 krediylede mezun duruma yaklasılmıs olabilicek bu gerçeklesirmi (olması gereken bu ztn:D)

Çağatay,evet dediğin gibi olabilir ama emin değilim,bu o zaman belli olur..

yanı hocam yoksa 3 dönem yapılmasının hiçbir anlamı yok benım için. 1 dönem kaldığı ve önunde 30 kredi olduğu için 162 öss ye başvuru yapılabiliyor bu çok mantıklı. Artık 2 dönem kalıyor 132 ile başvuru yapılması gerekıyor... Hocam yanlıs anlamayın bu konuyla ilgili çok hassaım benım derdım lise bitirmek deil o üni kazanmak ve suanda bn drsaneye yazıldım ve tanıtım drslerıne başladım bunun için acele cvplar istiorum:D

hocam her dönem ayrı ayrımı ders seçecez bide bizim normal liseyi bitirenlerle açık liseyi bitirenler arasında öss de fark oluyomu öncelik bakımından felan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt