Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jon83

hocam ek sınava kimlerin girecegi belli olsun eger ben giremessem yürütmeyi durdurma davası acıcam beni 4 yıllık sisteme atamazlar anayasanın 10 maddesi böyle der ayrıca halk merkezleri bu konu hakkında birşey bilmiyordu yeni yeni ögrencilere söylediler 2005 yılından bu yana zaman tanıycagınıza ögrencilere bilgi verseydiniz ayrıca benim 0 ortak kredim var 80 ortak kredi toplamam imkansız 7.8 dönem dersleri bunları 3 kez sınava girsem bile muaf olmuyo sizde biliyosunuz ortak yada zorunlu dersleri ya geçerek yada muaf olarak ortadak kaldırdık 12 tane ders ekleniyo ve hepside bilmedigim alan ayrıca alan degiştirsem o alanın ortak zorunlu derslerinide vermem lazım şaştım kaldım bu işe çıldırmak üzereyim türkiyede hiçbirşey dogru gitmiyo ben dava açsam sonuçla en az 3 sene sürer ben o zaman liseyi bitiririm ama evraklarımı topladım bekliyorum meb savunucak hiç birşeyi yok yürütümeyi durdurucam bekliyorum ek sınava giremessem savaş başlıyo

hocam ama gerçekten ben bu 162 kredısı mantığını surdan yuruttum bakıorum öss başvuru şartına 162 die bişi yazmıo sezon sonunda mezun olabilecek öğrencıler girebilir dio bende agustosta mezun olcağım için girebilirm dedım yanı 132 lafını ordan cıkardım
jon,ıns kredın son sınavla inş en az 102 olursun

jon83

76 kredim var bu dönem derslerim çok zordu inş en fazla çekebilecegim kredi hesaplarıma göre 24 100 yapar ama bekleyip görücez belkide 102 yada 104 olabilir kredim bence 102 degilde 104 kredisi olur ek sınav için en düşük baraj 104+40 144 eder ver hepsini mezun ol mantıgı sen 132 iyi nerden cıkardın

ahmetsami sakin ol arkadaşım

ahmetsami kardeşim ne hocayı nede kendini yor önünde üç sınav var 90 kredilik ders seçiceksin senin hiç alan kredisi seçmeden sınav başına 27.3 alman lazım üç sınavda hemde 162 krediye ulaşasın ayırca sunu unutma 162 krediye ulaşssan bile alanından dolayı alan kredisininden en az 40 olması gerekir oda en az acele etme sakin ol ve bekle bakarsın öss giriş kredisi düşürler ckurt arkadaşımızın dedigi gibi o zaman bu sene liseyi bititrsin su akar yatagını bulur ben 10 senedir lise bitirme hayelleri kurarken 4 yıllık sisteme dahil oluyorum sakin ol ve herşeyi zaman bırak

jon,132 mantığını şöle çıkardım defalarca sölemekten bıktım ztn:D bak eskıden 2 dönem vardı ocak ayındakı sınavdan sonra tek dönem kalıodu yanı 30 kredlık ders .162+30=192 mantığı yani tak mezun oluosun... artık ne var 3 dönem var yanı ocak ayından sonra öununde 2 sınav var buda ne yapar 60 kredı yapar 132+60=192 tak yıne mezunsun. Yanı benım anlatmak istediim bu sayılara takılmayın ocak ayında gitceğınız zmn adam senın durumuna bakıyor bu bu sezon mezun olabilomu oluyo tak giris belgenı verıo ustunde fazla dusunmeye gerek yok.......

verdiginiz cevapdan dolayi tsk ederim.... bi sorum daha olucak cevaplarsaniz sevinirim.... ben bu islerden pek anlamadigim icin soruyorum´... sosyal bilimleri bitirirsem üniversite sinavinda hangi bölümleri secebilirim ... sosyal bilimleri okuyanlarin secebilecegi bölümleri gösteren bi liste var mi bunu nerden bulabilirim bana yardimci olursaniz sevinirim....

jon,umarım 104 gelır ek sınav yapılacağını 3 dönem kararı çıktığından berı tahmın edıordum cunku bu sene ek sınav yapmaları lzm son bi ek sınav. sanırsam artık 3 dönem geldı ya bi daha affetmezler die dusunuorum meb bundan daha fazla kıyak yapmaz dıe dusunuoru..... umarım 104 yaparsında bu senekı ek sınava gırersın....

88YS, doğrutercih.com dan bakabilirsin dilersen halkla iliskıler ,gazetecılık fln okuyabılırsın sosdan.mesela ben sinema tv okuyıcam ama benım bu işin içinde tanıdıklarım var ve çocukluğumdan beri istiyorum ders fln aldım üniden sonra işim hazır sende iş imkanına göre kendını ilerde görebileceğin biyere at doğrutercih.com dan bakabilirsin sos2 den tercih edebileceğin dier mesleklere

İpek hocam şimdi bu 3.dönem geldi ya şuan ben 4 yıllık bilişimde 2.dönemdeyim 3.dönem olucakmı bizde bu sene yani ağustos ayında galiba sınavlar ona girecekmiyiz?

s.a ipek hocam...

ben 10 ağustosta yeni kayıt yaptırıcam lise 1 hiçbir engelim yok Allah'a şükür ama hangi bölümü seçeyim nasıl çalışıcam diye düşünüyorum amacım sadece lise diploması almak lise diplomasını alıp işe başlicam iş hazzırda duruyor ama lise diploması isteniyor hemen 2,5yılda mezun olmak istiyorum ama hangi bölümü seçicem bilmiorum en kolay hangisiyse onu istiyorum yardımcı olursanız sevinirim (mat,fiizik,kimya,geo) sayısal ders görmek istemiyorum çünkü sayısala kafam basmıyor sözel olsun basit olsun rahat diploma alayım yeter..
genel kültür secersem kaç ders almak zorundayım sözel seçersem kaç ders yardımlarınızı bekliyorum

Yar'e emanet olun...

Reyna,
Üniversite düşünmüyorsan sosyal bilimleri seç,ders sayısı çok fazla, www.aol.meb.gov.tr sitesinden derslere bakabilirsin..
88YS,
ÖSS 2009 kılavuzunu incele orda yazıyor...
Güvenbayrak,
17 yaşından büyüksen sen de 3 döneme tabisin...

ünüversite düşünmüyorum lise diplomaıs alayım yeter direk lise diploması almam lazım hangi bölüm daha kolaysa ve kaç ders seçmem gerek çok acil bilgi istyorum :) 18 yaşındayım..(18'den büyük değilim)

üni düşünmüyorsan g.kültür seç. ama yarın öbür gün üniye falan giderim dıosan sosyali seç

Arkadaşlar Mesleki açık lisede yüz yüze eğitimler tamamlandığında ünv'de veya Öss de faydası nedir ?

İpek hanım ; öncelikle hayırlı günler agustos ayında aol ek sınav yapılacakmı bı karar alındımı bellı oldumu yardımcı olursanız sevinirim .

okyanus bu yazı senin için oku

bu yazı ipek hoca yazmıştır bende gör diye kopyala yapıştır yapıyorum..Arkadaşlar bu sene Ağustosta ek-sınav olacak,çalışma takviminde ek sınavı yayınlamazlar,ama şartlarını ve kesin tarihini daha tam bilmiyorum,şimdilik ek sınav hakkında soru sormayın ama olacağını bilin.. ek sınav yapılıcak kimlerin girecegi belli degil bekleyip görücez

Merhaba ben 4 yıllık okuyorum..Şuan kredim 149...Toplam dönemim:7
Alan kredim 42 Aöl'de okuduğum dönem:3 bölümüm sözel...

Ne zaman mezun olurum yani ne kadar sürede bitiririm bunu merak ediyorum..

jon83

192 kredi 80 alan kredin olması gerek zorunlu ortak derslerin hepsini vericeksin o zaman mezun olursun kredin çok iyi 3 yıllık sistemdeyim 100 kredim var benim önünde 3 tane sınav var önümüzdeki seneye mezun olursun 192 kredi yap 80 ortak kredi yap

En fazla 30 kredi mi eklencek kredime peki? Tabii full yaparsam?

jon83

her sınav 30 kredilik ders seçiceksin her dersde 9 dogru yaparsan o dersin kredisi alırsın 30 da 30 yapmak çok zordur 20 25 çeksen bile yeter rahat ol kredin çok iyi 3 tane sınav var 90 kredi eder 192 yaparsın kredini 80 alan kredini yaparsın mezun olursun unutma ortak zorunlu derslerin hepsini ya vericeksin yada 3 kez sınava girip muaf yapıcaksın sakin ol ve ocaktaki sınavı bekle bence kredin çok iyi şansınada 3 sınava çıkdı kesin mezun olursun

Teşekkür ederim inşallah seneye Pmyo var o yüzden biran önce bitirmek istiyorum liseyi...

jon83

insanın istedigi zaman yapamıycagı hiç birşey yok ben 5 sene ara verdim şuan bende lise bitirme mücadele içindeyim malesef ülkemizde herşey lise mezunu olmaktan geçiyo idalllerin için liseyi bitirmen şart isteklerin olması dilegiyle

Pmyo girmek kolay degil galiba akraban fln var emniyetde çalısan gamze? :D

merhaba arkadaşlar bu konu da bir çok arkadaşımızın Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınıza cevap verdikleri için tşkler.

ben de lise mezunuyum. açıktan işletme yada iktisad okumak istiyorum. açıktan okuyabilmek için nerden bilgi alıp neler yapmamız gerektiğini yazarsanız seviniirm..

tşkler..

walla çelik biz daha liseyi bitiremedik ki :) açıktan işletme yada iktisat okumak için öss ye girmen lazım tutarsa bi yer okursun gerçi oda sana bağlı 4 yıllık 2 yıllık yada açıktan okumak bilgi için meb in web sitesine bak istersen

öss de barajı geçtin mi? okuyabilirsin bilioyrum. öss ye girdim barajı geçtim ondan sonra ne yapıcağımı bilemiyorum.. okuyan ya da bilgisi olan arkadaş olursa paylaşım yaparsa sevinirim...

teşekkürler ya ben aol düz lisede okuyorm mesleki liseye geçiş yapmayı düşünüyorm bu konuda bildiğiniz bişey var mı?

ya arkadaşlar polislik sınavları ile ilgili bilginiz varmı seneye mezun olmasak bile girebilirmiyiz yoksa onunda öss gibi belli kredisimi var 78 kredim var yardımcı olursanız sevinirim

esma mesleki liseye geçebilirsin ancak mesleki liseye geçersen bidaha düz liseye geri gelemessın. Mesleki lisede 3 yıl yuz yuze eğitim zorunlu

benim özür oranım %92 ve ilkokul diplamom var dışardan okumak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekir

Sınav sonuçları açıklandımı .. Ve yeni kayıtlar için ne zaman başvuralım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt