Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bende bir şeyi merak ettim bu 3 sınav varya iyi çalışırsam seneye 2010 da ağustos taki sınava girdikten sonra eğer 3 sınavdada full çekersem 168 kredim oluyor 24 kredim kalıyor ek sınav şansım olur mu

ahmet sami evet her dönem ayrı ayrı ders seçeceksin

hocam peki daha önce oldumu bu yanı öss'ye başvuru yapıpta ek sınavla mezun olan öğrencılerın tercihlerınde geciktirme yaptımı ösym

Hasan,evet şansın olabilir..
Ahmetsami evet her dönem yani her sınav için ders seçeceksiniz,açık lise diplomasıyla normal lise diploması aynıdır,hiç farkı yok...
Çağatay,
Sadece çok çalış,şimdilik bişey demek için erken,bu konularda fazla kaygılanma,senin dediğin gibi olacağını umuyorum..Evet ek sınavla mezun olup da össyi kazanmış öğrencilerin tercihlerinde ve ünvye kayıtlarında süre tanınmaktadır,ösym ve bakanlık bu süreleri ona göre ayarlar veya gerekirse uzatır,yani tek sen değilsin merak etme...

peki hocam bi aksilik olmazsa 2010 mayıs taki sınavlardan 30 kredi alırsam 138 kredim oluyor öss sınavına girebilirmiyim peki

hocam ben öss'ye girsem kesin kazanırımda suanda bile denemelım çok iyi. Hani kaygılanma diyorsunuz ya hocam ben cok çalısıyorum kendımle ilgili hiçbir kaygım yok ben meb'den kaygılanıyorum bu kdr çalısıyorum hem össye hemde lisenin derslerıne çalısırken hep dusunuorum acaba meb bana son anda bi kazık atarmı die ders çalısırken hep aklımda bu

teşekkürler hocam ek sınava girdim diyelim 168 kredi ile 24 kredi aldım 192+80 krediyi bitirdim diplomayı ne zaman alırım abim 1 sene sonra veriyorlar dedi

hasan,öss başvurusu yapamassın malesef öss başvurusu için eski sisteme göre en 162 dir yenı sisteme göre bu değişirmi bilemıyorum değişse bile en fazla düşeceği 132 kredıdır yine başvurmassın..mezun olduktan sonra diploma 2-4 ay içinde verılıyor

jon83

3 yıllıklar için maalesef artık yapacak bişey yok..hocam net konuştunuz duyum mu aldınız

hocam şimdi forumda konuşmuşsunuz öss kredi felan bende bişey sormak istiyorum benşm kredim şimdi 112 dönemim 5 seney malum 3 sınav olycak benşm dönemim 5 oldugu için dolayısıyla gelecek seneki son dönemde mezun olucam şimi bir prüz çıkmaz dimi seneye össye basvurabiliriz bana bu konu hakkında biraz bilgi verisieniz seviniri hocam çağatayın dediği gibi benim derdimde lise bitirmek değil ünivesiteyi kazanamk korkuyorum o yüzden raaht olabilimiyiz öss basvuru konularda yani ben toplam dönemi 5 kredisi 112 olan biri olaak rahat olabilirimiym

merve,işin açıkcası össye başvurma kredısi olan 162'nin 132 ye dusmesını beklıyoruz olması gereken bu bunu tüm aol bilio ve eskıden 2 dönem vardı ocaktan sonra onunde 30 kredılık bi ders kalıodu buyuzden 162 mantıklıydı ama artık önumuzde ocaktan sonra 2 dönem daha var yanı 60 kredi buyuzden 132 ye indirmelıler Hocamla beraber umuyoruz ki 132 olucaktır doğrusu budur....

İyi GünLer Sevgılı Arkadaslar Ve Ipek Hocam Benım sorum 4 yıllık sısteme gectıgımzde hangı ortak dersler gelıcek ve bu derslerı 3 donem gırdıgımzde muaf olunmadııgını soyledıler dogrumu bılgılerde 1 dersten 3 donem basarısız olursanız muaf sayılırsınz dıye okumustum sımdıden tsklr

merhabalar ben sitenize yeni üye oldum ... avrupada yasiyorum ve bati avupa acik ögretim lisesi4 yillik sosyal bilimler ögrencisiyim.

toplam kredim 67
alan kredim 14
toplam dönemim 6

agustos 22-23 2. dönem sinavim var.

1. dönem sinavinda bazi kisilerin genel kültürden sinava girdiklerini ve genel kültürün sosyal bilimlerden daha avantajli oldugunu duydum...

benim sormak istedigim genel kültür ve sosyal bilimler arasinda ne gibi fark var ve hangisi daha avantajli ... sosyal bilimlerden genel kültüre gecis yapabilirmiyim....

ve sosyal bilimlerden mezun olursam hangi bölümleri yada genel kültürden mezun olursam hangi bölümleri okuma sansim oldugunu ögremek istiyorum.

sosyal bilimlerden mezun olmam icin toplam kredimim 192 alan kredimin 80 olmasi gerektigini biliyorum genel kültürde alan kredisinin olmadigini söylediler yani genel kültür ve sosyal bilimler arasindaki farkliliklari ögrenmek istiyorum... eger genel kültür benim icin daha avantajliysa genel kültüre gecis yapmak istiyorum.... bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim ... simdiden tskler :)

inş öyle olur çağatay bencedde 132 kredi mantılklı ama benim asıl merat ettiğim şey bu öss kredisi 162 olsada bizim başvurma şansımız varmı yani benim 112 k redim var sınav sonucu kaç olur onu blmiyorum aslında benim krediiden yana pek derdim olmaz belki ama dönemden yana dertli olurum çünkü benim dönemim 5 eğer bu sene 3 döneme çıkarılmasaydı ben kredim dolsa bile mezun olamayacaktım ve össye giremeyecektim herhalde ne olursa olsun ben seneye össye girebilcekmiyim mezun olabilcekmiyim bunu merak ediyorum birde takvim belli oldumu sınavların ne zaman olacağı tarihleri

ipek hocam benim seneye öss şansım varmı 78 kredi alan ise 20 kredi ya gerçekten çağatayın dediği gibi 132 olursa iyi olur hocam bi araştırısanız seneye öss şansım varmı diğer biyandan polislik sınavlarına pmyo sınavınada girebilirmiyim hocam bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

merve,kredıden yana derdın yoksa sen basvurabıleceksın bu sınavdan sana 15 kredı gelmesı yeterlı
ahmetsami,öss şansın var tabı başvurma kredısı 132 ye duserse ama bu mayıstakı sınavdan sana en az 24 kredı gelmelı ve ocaktakı sınavdan 30 kredı çekmelısın...

merve,takvım bellı oldu sen kesın sınava girıosun...(Darısı Başıma) ilk sınav 2010 ocak 2. mayıs 3. agustos siteden bakabilirsin

mesela ben tcınkılap fızk 1 ,2 kımya 1,2 cogrf 1,2 bıoljı 1,2 ıng ,1,2 gıbı derslerı verdım tarıh 3,4,5,6 ve cagdas turk tarıhı 1,2 gıbı derslerıde verdım sosyal bılımlerde okuyorum 4 yıllık olursam hangı sorumlu veya ortak derslerı verecekler ve Hocam bu derslerden veremedıklerımz muaf sayılıcakmı 3 donem ıcınde Sımdıden TSK arkadaslar ve hocalarım

Şansa bak 144 kredım olucak mayıs ayındakı alıcagım kredılerle sadece 2 sorumlu dersım yuzunden kalcam 4 yıllıga bu nasıl iş ! 2 ders yuzunden ek sınavda bellı degıl sanırım daha barı su 4 yıllıktakı ortakmı veya sorumlu derslerı ogrenelım

mahdur etmezler ins.denizcem ek sınav olcak galiba umudunu kaybetme ben diploma notumu yükseltmek için bilerek kaldım

jon83

arkadaşlar 3 şuan 3 yıllık sistemdeki ögrencilerden yüzlerce dava açılmış 3 yıllık sistemdeki ögrencilere sesleniyorum öyle birşey yapmadan oturmayın çagrı merkezi hiç birşey şey yapamaz meb resmi dilekce gönderin ve o dilekceyle mahkemeye başvurun yürütmenin durdurulması için bende öle yapıcam anayasanın 10 maddesi okuma ve ögrenme hakkı der bizleri kafalarına göre 4 yıllık sisteme atamazlar arkadaşlar 4 yıllık sisteme 2005 yılında geçildi sizlere 2009 kadar süre tanındı diyolar peki söylesinler bakalım bunu ögrenciler ne zaman ögrendi tek tek ögrencilere bilgi verdinizmi halk egitim merkezleri son 3 ay içinde ögrenip ögrencilere bilgi verdi egitim teknojeleri sadece meb olu yazısı gönderiyo o kadar 3 yıllık sistemdekiler eger 4 yıllık sisteme tabi olursam 12 tane zorunlu ders ekleniyo ve bunlar 7.8 dönem dersleri ayrıca 3 kez sınava girsen bile muaf olmuyo ayrıca genelkültürdeysen 80 ortak kredi toplama zorunlugu getiriliyo ayrıca ek sınav yapılsa bile 130 ve üstü kredisi olanlar için yapılır susma susdukca sıra sana gelicek jon83

sanırım burda ek sınav bekleyen çok sayıda arkadaş var. ek sınav büyük ihtimalle olur diye düşünüyorum mesela geçen yıl 2 ek sınav olmuş bu sene neden olmasın.

ama siz yinede ek sınav isteğinizi yetkililere bildirin arkadaşlar aşağıya yazacağım mail adresleri ve siteyle sadece ek sınav değil başka isteklerinizi iletebilir veya bilgi alabilirsiniz.

nakturk@meb.gov.tr
cagrimerkezi@meb.gov.tr

jon83

ckurt öss girme barajı 4 yıllık sistemde 162dir sence 132 krediyemi düşücek yoksa içinden böyle birşey geçiyo onu söylüyosun

jon83

132 kredi olması benimde işime gelir ama ben meb ögrenciler adına kolaylık yapacagını düşünmüyorum hele 4 yıllık sisteme gecirilidikten sonra ben 80 ortak krediyi nasıl vericem onu düşünüyorum 7.8 dönem dersleri 3 kez sınava girsek bile muaf olmuyo 1 degil 1 degil tam 12 tane ben özelikle ortak zorunlu dersleri ya muaf yada geçerek hepsini bitirdim ama bana dayakdıkları dersler bütün planlarımı altüst etti 192 kredi olmak mesele degil artık mesele 0 dan 80 ortak krediyi nasıl toplarım o ortak kredim var son sınavla 100 kredim var hepsi seçmeli derslerden geldiiiii bana yüklenen ortak zorunlu dersler bilmedigim 7.8 dersleri ne yapıcam bilmiyorum ben böyle meb kolaylık degil zorluk beklerim 3 yıllık sistemdeki ögrencileri bitirdiler maf ettiler

jon, ben burda kolaylık yapıcağından bahsetmıyorum tamam 132 kredı dediğimi unut bak örgun eğitimde ve açık öğretimde mezun olucağı sene içinde her öğrencinin öss ye girme hakkı vardır bundan söz ediorum bunu diyen ztn ösym..

bak senı anlıyorum ama bak ben 1991 doğumluyum ve 2005 yılında oks girdım anadolu lisesine gittim ve liseyi 3 yıllıktan 4 yıllık yaptılar yanı bunu bende yaşadım diyebılırım bunu 1991 li tum gençler yaşadı

jon83

daha 18 yaşındasın liseyi bitir ben 83 dogumluyum hala açıkliseyle ugraşıyorum hayırlısı olsun yeni gelişme olursa forumda paylaşırız

biticek ztn inş 3 dönem gelmesı çok iyi oldu seneye bitio inşş.... yenı gelısme oluursa forumda paylasıırz ama bazı arkadaslar buranın adminden ibaret oldugunu sanıyor:D

Merve15,
Senin toplam kredin iyi durumda merak etme sen seneye mezun olursun,össye de başvurabilirsin,yeter ki sınavları aksatma ve biraz çalış,kredi biriktirmeye gayret et...

Hasan,senin de össye girebileceğine inanıyorum,kaygılanma.. çalış..

Çağatay,
Tabiyki ek sınavla mezun olup da ünv kazananlar için kayıt süreleri uzatılıyor merak etme,senin için de ben çok umutluyum,sen de sınavları aksatma,össye ağırlık verdiğin kadar açık lise derslerini de çalış ihmal etme..
Arkadaşlar uydudan da ders anlatımlarını JTV den izleyebilirsiniz,ayrıca internet tv de de ders anlatımları var..

Ahmetsami,
Ümidini kırmak istemiyorum ama sen seneye bence mezun olamazsın,kredin daha çok az,sonraki seneye ancak mezun olursun..Ancak çok çalışırsan ful kredi çekersen,ek sınava da girersen belki küçük bir ihtimal,sana bunu daha önce de söylemiştim.. defalarca sorma artık...

Denizecem,
4 yıllık sistemde de ortak derslerden 3 defa girer de başaramazsanız muaf olur yani affa uğrarsınız..

Arkadaşlar bu sene Ağustosta ek-sınav olacak,çalışma takviminde ek sınavı yayınlamazlar,ama şartlarını ve kesin tarihini daha tam bilmiyorum,şimdilik ek sınav hakkında soru sormayın ama olacağını bilin..

88YS,
Alanını sakın genel kültür olarak değiştirme,sosyal bilimler alanı 4 yıllık sistemde genel kültür alanından daha kolay ve de sosyal bilimler alanında üniversite için tercihler daha çok,ayrıca genel kültür alanında 4 yıllık sistemde ortak krediyi de mezun olmak için 80'e tamamlamak gerekiyor,ve ortak dersler sana daha zor gelir,sen sakın alanını değiştirme böyle devam et,istersen bürona da sorabilirsin,onlar da aynısını diyeceklerdir..

jon83

ipek hocam hoşgeldin 3 yıllıklar için maalesef artık yapacak bişey yok..hocam net bir cevap bu duyum mu aldınız açıklayabilirmisiniz ek sınav yapılacagı söyleniyo ama benim son sınavla en fazla 100 yada 104 kredim olucak sizce ek sınav olursa giremem mi yada ek sınavdamı yapılmıycak nedir hocam 3 yıllıkların durumu

hocam ne anlamda umutlusnuz yanı uni mi lise mi?

Jon,
3 yıllıklar için sadece bir ek sınav yapılacak onun da katılım ve kredi şartlarını ve tarihini tam bilmiyorum ama 3 yıllıklar için artık bişey yapılmayacağını duydum ama emin değilim,bu yıl mezun olamayan 3 yıllıklar 4 yıla geçecekmiş öyle dediler,maalesef...

Çağatay,
Yazdıkların kadarıyla hem çok azimlisin,ilgilisin hem de çalışıyorsun,yani ben senin seneye mezun olacağına ve össyi kazanacağına inanıyorum inşallah... :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt