Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jon,"2009-2010 sezonunda yapılacak 3.sınav.Öyle bişi olsa resmi gazetede günü gününe yazar resmi gazetede yönetmelık halen deişmedi 15 mayıs geçeli 15 gun oldu öyle bişi olsa yönetmelık deişirdi.. Resmi Gazeteye bakabilirsiniz arkadaslar konuyla ilgili en guvenılır kaynak....

2009-2010 eğitim öğretim yılı 3 dönem olucak cunku...... planlanması suanda devam etmekte halen.........

Gül,
AOBP puanı diploma notuna göre hesaplanmaktadır,ama nasıl hesaplandığını ben de tam olarak bilmiyorum,ösym sitesindeki geçmiş kılavuz ve bilgileri inceleyebilirsin,yeni sisteme göre değişe de bilir.Diploma notunuzun ortalama 4 veya üstü olması sizin açınızdan avantaj olacaktır,bu nedenle notlarınızı yüksek tutmaya çalışın..

Vali,
Kredi barajın tamam senin,sadece ortak derslerin kalmış,inşallah bu yıl mezun olursun...

jon83

Bakanlığımızın 15 Mayıs 2009 tarihli yazısına göre bu çalışma takviminde 3. sınav yapılmayacaktır. Yeni öğretim yılı çalışma takviminde planlaması yapılacaktır. Konu ile ilgili resmî yazı aşağıdaki gibidir;ipek hocam günaydın hocam bu yazıdan ne anlamalıyız bir yorum yaparmısın devamınıda okudum yazının meslekiaçıklise sitesinde sanki bu sene içinde 3 sınav yapılmıycakmı gibi kanı oluştu hocam o evragı bir bakıp bir yorum yazabilirmisin ckurt yazı için tşk ederim ben 3 sınavın bu sene olması için dua ediyorum 3 yıllık sisteme tabiyim 4 yıllık sisteme geçsem bile bir sınavla lise bitirme kredisi azaltırım en azından ckurt ipek hocamdan bir yorum istedim sende o dilekceyi bir incele ve düşündügün şeyi yaz arkadaşım mesleki açıklise sitesinde bakanlıga gönderilmiş ipek hocam kolay gelsin

jon83

googleye meslekiaçıklise yaz sag tarafta haber duyuru yazuyo sende incele bakalım sonra konuşuruz

bnim anladığım şu, 2008-2009 eğitim öğretim yılı bitmiştir... yani bu eğitim öğretim yılında 3.dönem eklenmıyecek....2009-2010 eğitim öğretim sezonunda 3 dönemli sistem başlıcak

ewt jon artık tahmın etmıorum yazıyı iyice inceledim içnde bulunduğumuz dönemde 3.dönem yok

jon83

3 sınav yapılmıycaksa ben ek sınava giremem 100 kredim var son sınavla 4 yıllık sisteme tabi olduk artık o zaman 192 kredi topla 80 ortak kredi olucak 15 yada 20 tane zorunlu ortak ders eklenicek eklenicek derslerde hep 7.8 zorlu dersler olucak 162 oldu öss 30 krediye düşdü ders seçme hayırlısı olsun meb tşk ederim aklımı başıma getirdi bunları yaparak demek lise diploması çok önemli birşey ki bu kadar zorluk getirdiler 1999 yılında yazıldım kanser gibi atamadım üstünden ama artık yeter bitiricem bu liseyi isterlerse 500 kredi yapsınlar saygılarımla jon83

jon83

toplam dönemi 8 ben ara vermek zorunda kaldım askere gittim şırnaga 2003 orda sınavlara falan giremedim çarşı izni bile yoktu ama hava atar meb git askerde gir diye dogudaysan giremessin güvenlik nedeni ile 4 sene ara verdim 2007 tekrar başladım son sınavla 100 kredim var ortak zorunlu dersim yok 1 sınav daha olsaydı ek sınava girerdim bu senede yapılıcak haberini aldım 130 kredisi olan 3 yıllıklar için ama giremiycem 3 sınav yapılmassa tabi hayırlısı olsun

ya yenı yönetmelikte öyle yazıo evt 3.dönem bu sene yok ama senın toplam donemın mezunun sevıyesınde yanı 8. 8 dönem olduğun için ek sınava girip kredi yukseltemıomusun

jon83

ek sınav için 130 kredi en az genelkültür için ortak zorunlu dersin varsada onları seçip vericeksin benim ne herşeyim tamam sadece kredim eksik son sınavla 100 kredim var 3 yıllık sistemdeki ögrencilere bir şans bir umut verilir diye düşündüm ama her sene yapılan gibi ek sınav yapıcaklar katılmak için de en az 130 kredi lazım benim ise 100 kredim var ama bekleyip görücez

hadi ya:Sbnimde 121 kredi var ama hakketten 3.dönem bu sene olsaymıs iyi olurms

jon83

yukarıda 4 yıllık sisteme dahil olursak neler geldigini yazdım bu sene 3 sınav yapılır diye tahmin ediyordum ama yapılmıycak gibi geliyo bana yazıyı sende okudun senle benle bu iş bitmiyo tüm 3 yıllık ögrencilerin duyarlı olması meb mesaja bogması lazım ben günde 20 yada 30 tane bilgi edinme başvuru yapıyorum sende öle yap ve herkesede söyle yapsın inş bir şans bir umut verirler yoksa 2 sene sürer bitirmemiz için 192 kredi oluyoruz 192 kredinin içinde de 80 ortak kredi toplama zorunlugu bunun gibi bir ton iş

ya bn ztn 4 yılla tabıyım de ewt bncede 3 yıllkıları mezun etmelerı lzm bu sene

jon83

mezun olmayalım diye ugraş veriyolar

arkadaşlar şimdi seneye 3 dönem olamayacak mı biri bilgi versn lütfen

ipek hocam açık lisede ağustosta yapılan ek sınav dönem yerine geçiyormu yani 7 dönemi olan kişinin toplam dönemi 8 oluyormu bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

merve, seneye olacak biz bu sene için konustuk.Ek sınav dönem yerıne geçmez.

tamam çağatay sağol yani gelecek sene 3 dönem oluyor tahminen eylülde sınva giriyoruz dimi gerçi daha kesinleşmedi galiba

kesınlesmedı halen takvim çalısmaları sürüyor.....

arkadaşlar ek sınava 130 kredisi olanmı gircek yoksa 105 kredisi olanmı anlamadım??

jon83

bu zamana kadar hep 130 kredi istendi şart olarak ama genelkültür diger alanlar için 130 artı alan kredisininde en az 40 yada 50 olması şartı vardı bekleyip görücez bu sene kaç olucak

arkadaslar 2009-2010 eğitim öğretim yılı 3 dönem için kayıt yenıleme 1 Temmuzda imiş... Bu benım kulağıma gelen bir bilgi resmi değil bunu belirtmek isterim.....

jon83

iyi geceler kimden duydun biliyosun her agızdan bir ses çıkıyo güvenilir bir kaynakmı ckurt bu sene 3 sınav yapılıcakmı arkadaşım benim ögrenmem ve o sınava girmem lazım durumu yazdım 3 sınav olursa bu mezun olma sansım bile var bilgi kaynagın güvenilirmi dalga geçmesin yazıyı okudun sende benim gibi bu sene 3 sınavın yapılmıycagını söledin düşüncelerin neler inş yaparlar çok iyi olur herkez için bana çok yarıyo

jon,öncelıkle sunu söylıım kaynak guvenılır değil kaynak resmı olsa bile 1 Temmuzda 3 dönem için kayıtlar dolayısıyla sınav eylulun son haftası yada kasımın ilk haftası olur bu sene tamamlandı artık yanı 3 dönem bu sene için değil seneye....

jon,ben sana açıkça sunu söylıım senın mezunıyetın ancak 2010 yazında ek sınavla gerçeklesır çunku 100 kredı var dıosun yenı öğretım sezonunda 3 dönemde her dönem için en az 21 kredı ortalamasını yakalaman lzm buda buda 2010 3.dönem sonunda 163 kredı eder... Yanı mezuniyetın için yetmıor..ek sınava girmen lzm... Hea bn çok çalısrım üç sınavdan da 30 kredı alrım diosan üzgünüm gene yetmıor bu sefer 190 kredi oluor 2 kredın açık kalıor yanı sen 2010 ek sınavla mezun olabılırsın.....Bunu Üzülerek Söyluyorum...Ama 10 yıl beklemıs biri 3 ay daha beklese bişi kaybetmez die dusunuorum ben........

jon83

iyi geceler kemal sunalın bir filmi docdor diyoki ay ömrün kalmış oda vuruya acıyo hayat artık umrunda degil miili piyango çıkıyo bu saatten sonra gelicek paranın anca içine edilir diyor ve tuvalethane açıyo bizimkisi oda hesap ckurt bana 26 yaşından sonra gelicek diplamanın bende meb önünde yakarım artık ama hırs yaptım bitiricem bu liseyi 5 senedir ne işler kaçırdım lise mezunu olmadıgım için başıma gelmeyen kalmadı ama dedigim gibi herşey zamanında güzeldir ben 4 yıllık olsamda seneye lise mezunuyum isterlerse 500 kredi yapsınlar onuda toplar gene lise mezunu olurum burda önemli olan azim ve işini takip etmek iyi geceler

arkadaşlar ben açıköğretim lisesini okudum okudumda zor bitirdim böylemi olur ya üç yıllık okulu 6 yılda bitirdim çok zor ya açıköğretim lisesini bitirmek bitirdimde ohh dedim valla şimdilik lise mezunu olarak iş başvurusu yapıyorum ama alan yok ki neyseya hayırlısı sizde inş bitirirsiniz:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt