Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
herkese selam ben ilkokul mezunuyum.açıköğretimle orta ve liseyi bitirmek istiyorum.temmuz 27 inde orta okullar kayıt işlemleri tekrar açılacaktı.ama eylül ayına kaldı.bizim oturduğumuz yere yakın halk eğitim merkezini aradım.bana kayıttan sonra bilgisayardan ders göreceğimizi söylediler.bir de orta ve lise dışardan bitirme 1.5 yıla ineceğini duydum..şimdiden orte ve lise bitirme sınavlarına gireceklere başarılar

ben size bişey sormak istiyorum ben normal resmi lisenin 3.sınıfdan alttan 2 ders ile tasdikname mi aldim su an aol a kayit yaptirip eşit agırlık bolumundeki o sadece alttan kalan 2 dersimi verip mezun olabilirmiyim onu sorcaktım

Hala Cevap verilmemis:s

evet mezun olabilirsin arkadaşım..
kayıt tarihlerini kaçırmadan halk eğitim merkezine git
sadece kaldığın dersleri verirsin 1 dönemde alırsın diplomanı:)

arkadaşlar ben alandersinde bir defa girdim başaramdımm illahiki o dersi başarmalımıyımm mesela ben geometriyi bi türlü başaramdım her dönem seçiyorumm ama yinede olmuyor mecburmuyum bu dersten geçmeye?

Arkadaşlar ben 4 yıllık mesleki açık lisede bilişim okuyorum polis meslek yüksek okulunu çok istiyorum.acaba bölümüm nedeni ile zorlana bilirmiyim? tşkler

arkadaşlar acil yardım

slm arkadaşlar ben açık ilkögretime hazıranda kayıt oldum kayıt yenilemeye gerek varmı ben tam anlamış degilim bu konuyu lütfen yardım.:confused::confused:

rüveyda;
evet arkadaşım her dönem için kayıt yenilemen gerek bu konuda halk eğitime sorabilirisn;)

merhaba öğretmenim ben yeni kayıt yaptırıcam açık öğretim lisesine yardımcı olur musunuz bana ben ünüversite düşünmüyorum mezun olup lise diploması alıp çalışmak istiyorum mesleki liseden mi daha kolay mezun olurum yoksa düz liseden mi hangi bölümü seçmem gerekir bir de yeni kanun çıkmış artık 2,5 yılda mezun olunacakmış peki lise 3 , lise 4 ne olacak bilgi verrseniz :) sevinirim çok teşekkür ederim hayırlı günler

Ipek hocam yeni çıkan kanuna göre isteyenler liseyi 2,5 yılda bitirabiliyormuş ben bunu halk eğitimde kayıtları kabul eden beye sordum böyle bir bilginin kendilerine gelmediğini söyledi bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

arkadaslar aol'nın resmi sitesine girin 1 yıl çoktan 3 dönem oldu..... 2,5 yılda bitirmek sizin elinizde....

hatice kübra teşekkür ederim cevap verdiğin için her insan da oldugu gib benim de korkum ya başaramazsam sınavları geçemezsem :) bilmiorum ama inşallah çalışınca olur.

zeynep ii düşünn ünüversite her gencin hayalii eğğr korkuyorsaan kzanmayacağım diyorsan o yanlış bir düşünceee yerinde olsamm gözün yükseklerde olmasada bir öğretmen olu verr çünkü hayat acımsızz bi bakar sonra ünüversite okumadım diye pişman olursunn bence sözel bölümü seç basit bir bölümm çalışırsan bir öğretmen olursunn ama yokk ben ünüversite okumuyacam hemn mezun olum bir işte çalışşcam diyorsan yine aynı fikir.. yanıı okadar zamann çalışıp lise mezunu olcaksan en güzel alnda yine mezun ol yine dışarda çalışş çünkü bu durum seni etkilemz senin için diyorummm BİDE ARTIK YENİ SİSTEMDE DUYDUM ALANI GENEL KÜLTÜR OLAN BİR ÖĞRENCİ DE ALAN İÇİN AYRICA 80 KREDİ DAHA TOPLAMMMASI LAZIM YANİ İŞ 192 DE BİTMİYOR BUNUDA DÜŞÜN. SÖZELİDE SEÇSEN YİNE 80 ALMAN LAZIM YANI İİCE DÜŞÜNN SONRA KENDİNE YAZIK ETME:)......

beyaz geceler ,
ünüversite düşünmüyorum şuan için başörtülüyüm ben bir sınav için girip başımı açmak zorunda değilim ankaradan katılıyorum arkadaşım açık lsie sınavına başörtülü girmiş başörtülü girmesem bile başörtü üzerine peruk takıp girerim öss düşünmüyorum zaten işim hazır lise diplomaıs almam gerek sadece o da genel kültürü seçicem hemen mezun olurum en kolayı hangisi ?? genel kültürden mi daha çabuk mezun olurum sosyal bilimden mi

ben senin için diyorum sonuçtaa hemen hemn bizm gördüğümüz dersleri görecennn (genl kültürde) pek far yok. yinede sen bilirisnn üsttelikk daha çok var öss ye allah büyükk hersene kanun değişiyor bak bu senede öss değiştii burası türkiye beelli olmaz bi baktın türban yasağıda kalktıı;)

bende açık ilköğretim okuyorum neden kitaplarda anlatılanlarla sorular birbirini tutmuyor

dikkatli okumanız lazımm konuları mesela 1 ünüteyi çalıştınız diğelimm çalışma bittii sonra test bölüne geçtiniz soruları çzödünüz şıklara baktınız doğru yanlışları ayırdınız yanlış yaptıklarınızız cevaplarını ünütenin konunlarından bulunn öye daha iyii çalışmaa sağlarr eğr konudaki gibi değilsee soruda hata var demktirrr

ben anlamadım ki :( biriniz genel kültür seç dedi biriniz sözel hangisi daha kolay ve ünüversite düşünmüyorum kiii

bak sözelle genl kültür arasında fazla bir fark yokk biz diyoruzkii sonra pişman olmaysınn ya ünüversiteye gitmek istersenn ziira aln seçtiğinn değiştirmek istedğinde daha geç mezun olcaksınn anlıyonnmuu karra seninn

ben olsam sözeli seçerimm sana kalmış bişeya rtıkk kesinn ünüversite düşünmüyorsan ilerde genel kültürü seç dediğin gibi

3. dönemden önce 17 yi bitirip 18 yaşına girmelisin,
sanırım sen 2010 da 17 yi bitirmeyeceksin öyle düşünüyorum
evet 3. dönem kayıt yenileme döneminde olacak bu.:)

cennet endişelenmene gerek yok sen o sınava dahil olabailirsin yasını dolduruosun çunku....

ben 3. dönem sınavına girebilcekmiyim ikiniz de farklı şeyler söylüyosunuz,18 yaşını mı doldurmak gerekiyo yoksa 17 yaşını mı??

slm arkadaşlar bende genel kültür sectim liseye yeni başladım amma başara bilirsem ünvsteyide okkumak isdiyorum amma genel kültür okkuyunca ünvesteyi okkuyamıyormuyuz annnamadım lüfen bilgilendirirmisiniz

mrb Gamze 1987 açıköğretim lisesinin genel kütür bölümünde okuyanlar öss sınavına girebiliyorlar alanı genel kültür olanlar sözel bölümdeki meslekleri seçebiliyorlar eger genel kültür bölümünde okuyanlar öss sınavına giremiyecek olsaydı genel kültür bölümü olmazdı diye düşünüyorum sana başarılar diliyorum

gamze, sözeli seçmeni tavsiye ederim daha avantajlı.....

selam arkadaşlar bölüm seçmek konusunda üniversite ile ilgili bir düşünceniz olmasın bu sene yürürlüğe giren sistemle hangi bölümden mezun olursanız olun üniversitede istediğiniz bölümü seçme şansınız var yani sözelciyim diye ünide sayısal bir bölüm seçemem diye birşey sözkonusu değil artık.hangi bölümü okumakta size kalmış artık bölümlerin gereken kredilerini ve hangi derslerin görüldüğünü aöl ün sitesinden araştırıp ona göre bölüm seçebilirsiniz.genel kültür veya sosyal bilimler arasında uçurumlar yoktur hemen hemen birbirine yakın dersler zorunludur.genel kültür sözel bi bölüm olmakla birlikte bi nevi düz lise pozisyonundadır.araştırıp öyle seçin derim.herkeze başarılar dilerim...

arkadaşlar açık konuşmak gerekirse; alan seçimi demek illerde seçeğiniz mesleğe bağlı onun içinn alan hakkında bilmeyen arkadaşlarıma söylüyorum alan seçmeden önce mesleği seçmeniz lazımm illerde şu olmak istiyorum gibi mesela öğretmenlikmi istiyonn öğretmenlik olrak sözel bölümü sçersinn siizn içinn daha iyii tabi budurumda öğretmenlikte değişiyor yine alan ilgili var yani hedefiniz başta meslek sonra o mesleği araştırıp hangi alnan girileceğine bakıp sonra alanınızı seçin gelecek sene (2010)yılında ilk defa sınava girecek arkadaşlar ilk alanı genel kültür olcaktır yani ilk dönemi 2. dönem için kayıt yaptırdığınızda alanınızı değiştireceksiniz artıkk yani isteyen değiştirebilirr artık sözelmi yapar eşitağırlık fen mii değişiyor yada yabanccı dill genel kültür gelncee pek bi meslek yok yaniii açıkça söyllüyyeimm bi öğretmen olmasında bencee onun içinn genel kültürü düşünen birine sözeli seçse daha iyii çünkü sözelle genel kültür derslerinde hiç bir fark yok hemn hemn aynı üstelik sözel alnın mesleği daha fazla mesela şunlar bir kaçtane sayayımm size.......
Anaokulu Öğretmenliği
Arkeoloji Arkeoloji ve Sanat Tarihi
Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı
Basın ve Yayın
Coğrafya
Coğrafya Öğretmenliği
Gazetecilik
Görme Engelliler Öğretmenliği
Halkbilim
Halkla İlişkiler
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Hititoloji
İletişim
İletişim Sanatları
İletişim Tasarımı
İşitme Engelliler Öğretmenliği
Medya ve İletişim
Medya ve İletişim Sistemleri
Radyo, Sinema ve Televizyon
Reklam Tasarımı ve İletişimi
Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
Sanat Tarihi
Sinema
Sinema ve Televizyon
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Sümeroloji
Tarih
Tarih Öğretmenliği
Televizyon Gazeteciliği
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Türk Halkbilimi
Türkçe Öğretmenliği
Zihin Engelliler Öğretmenliği
bu bölümler tercih edilebilir sözel grubunda. en iyi alan sizin becerinize ve olmak istediğiniz bölüme göre değişir. iş imkanlarını düşünmek ve yaratmak sizin elinizde...:):);):cool:

pardon benim kredim 74 alan 17 bu internette bilgilerime bakıyorum Öğrenci Ek Dönem de Sınava Girmek İçin Geçerli Şartları Taşıyor.. diyor ben bu 8 ağustostaki sınava girebilirmiydim kredim de tutmuyor ama böyle yazı yazıo bende

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt