Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet çok pis insanlar biizmle ilgilenmiyorr dalga geçiyorlar sanki biiz öss yi kazanmayız gibi biiiz tembel zannediyorlar arkadaşlarr bu olay moralimi cok bozyorr nereye şikayet etsem acaba

arkadaslar tekrar söyluyorum kafaya takmayın oturun dersınıze çalısın. Össye giricek öğrencıler iyi bir üni hedefliyorsa ve durumları müsaıtse dersaneye yazılsın ordakı hocalar ınanın size AOL de okuduğunuzu unutturuo...

malesef dersanede rezil olmaktan başka bir işe yaramam

artı bneim ufak bir sorunum çıktı ama nasıl anlatcağımı bilemiyorumm yinede buraya yazayımm:)

şimdi ben sınava bir ay kala desr işlemi yapıyorum ya sonra zorunlu dersler orda azalıyor ya bugun ben baktım ortak derslerim 5 tane kalmışş yani topu topu 6 kredilik bir zorunlu ortak dersim var ama şartlara göre ortak dersim 192 olşması lazım bu gerii kaln 6 kredilik ortak dersleri seçsem yine bana yetmez ee şimdii ne olcakkk kredilerimm sıfırlanıpp baştanmı sınava girecemmm lütfen bana yardım edinn aynı konu içinde alan kredilerin içinde söylüyorumm

ben size bişey sormak istiyorum ben normal resmi lisenin 3.sınıfdan alttan 2 ders ile tasdikname mi aldim su an aol a kayit yaptirip eşit agırlık bolumundeki o sadece alttan kalan 2 dersimi verip mezun olabilirmiyim onu sorcaktım

arkadaslar össye giricek arkadasların artık diploma notu ile fazla ilgilenmesıne gerek yok kat sayı kalktı

katsayı ile alakası yok.
artık her alandan öğrenci istediği alana girecek. mesela lisede fen okuyan bir öğrenci sözel bölüme girebilecek.

ama aobp uygulaması devam aynen devam edecek. yani diploma ve okul puanın uygulanmasında farkılık olmayacak.
bütün bölümler 0.8 ile çarpılacak. eskiden alan dışı bölümler 0.3 ile çarpılıyordu.

ne yani; güzelimm diploma puanı kalktımı. artık biz diploma puannı göze almayalımmı sadece mezun olalım öylemi:eek::D mezun olmaya baklım okadar .......ya ben busene mezun olcakmıyımm bilmiyorummm alanım ea ortak kredim 108 alan kredim 42 zorunlu derslerim 23 tane kaldıı... bide bu seçmeli ders ne oluyor bu seçmeli dersin alan veya ortak kredi olduğunu nasıl anlayacam sadce seçmeli yazoyor okadar...?

yazdığım gibi diploma puanı kalkmadı. sadece katsayı kalktı. yani her alan için diploma puanı aynı katsayı ile çarpılacak. öss ye hazırlanan arkadaşlar için diploma notu önemini aynen koruyor arkadaşlar.
bu konuda yanlış anlaşılmalar olabiliyor çünkü. herkese başarılar.

seçmeli ders ortak ve alan dersi olmayan derstir. alan ve ortak derslerini tamamladıysan seçmelilere yönelebilirsin.

peki seçmeli derstes aldığım lrediler nereye gidecek bu krediler diplomam içinn ii değilmmiii?

diploma notu kalkmadı ama eskısı kdr çok etkılemıyıcek yanı sınava giren ögrenci sınavda başarılıysa okul diploma notunda 3,5 un ustundeyse endıselenmesın

ruken ve beyazgeceler sorumu yanıtladığınız için teşekkürler.
en büyük dileğim üniversiteyi kazanmak bunu çook istiyorum ek puan geleceğini öğrenmekte beni nasıl sevindirdi tarif edemem.
son yılımda dershaneye gitmek istiyorum ancak bunun nasıl olabileceğini bilmiyorum.aöl ye giden biri ile diğer liselere gidenler arasında bir fark oluyor mu merak ediyorum.birde nasıl davranacaklar bilemiyorum.açıköğretime gittimi kim duysa ezik gibi bakıyo bu beni deli ediyo.
şu 1 yılda 3 dönem nasıl oluyo anlatabilir misiniz?17 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor mu bunun için öyle bişey duymuştum sanki??ya bide 192 kredi diyolarya bu alan dersleriyle birlikte toplam 192 kredi mi oluyo .ben kimyadan 40 aldım yani başarısız oldum,kimya 2 dersini vermeden mezun olmam mı ??

Ckurt;
bende böyle olmasını isterdim ama değil malesef.
ösym nin sitesinde 2010 ön kılavuzu yayınlandı. Aobp puan hesaplama sistemi değişmiş. ama geçmiş senelere oranla ağırlığı arasında % 1 bile fark yok.

inprc , haklı olabailirsin ama bize drsansden yaptıkları açıklama bu. Dur bakalım daha 2. bölumu açıklamadılar açıklansında iyice netlesır. Ben muhtemelen 3,80 le mezun olucam fena deil benı asıl endıselendıren seneye 3. dönem de mezun olabiliecek öğrencılerı öss ye alıcaklarmı ipek hocam telaşlanmana gerek yok demişti.

evet herşey tamamen netleşince bakarız duruma.

gelecek yıl 3.dönem sonu mezun olacaklar için öss ve üniversite konusunda sorun çıkmaz diye düşünüyorum ama kesin bi bilgim yok.

sayın ipek ezgi hanım benim sorunum şu 4 yıllık sistemde okuyorum alan kredim 108 genel kredim 178 bildiğiniz gibi mezun olabilmem için 14 krediye ihtiyacım var ek sınava gireceğim bana zorunlu derslerden seç dediler 5 tane alan dersi görünüyor ille onları geçmem gerekiyor mu sınava gir
mem yeterli mi? şimdiden teşekkürler. sümeyra

----------

sayın ipek ezgi hanım benim sorunum şu 4 yıllık sistemde okuyorum alan kredim 108 genel kredim 178 bildiğiniz gibi mezun olabilmem için 14 krediye ihtiyacım var ek sınava gireceğim bana zorunlu derslerden seç dediler 5 tane alan dersi görünüyor ille onları geçmem gerekiyor mu sınava gir
mem yeterli mi? şimdiden teşekkürler. sümeyra
arkadaşlar bien biri varsa bu durumu cevaplarsa çok sevinirim hocamız tatile çıkmış

zorunlu derslerın ve alan derslerını bitirmeden mezun olmassın öncelikli olarak alan ve zorunlu derslerını seç. Kaçtane alan ve zorunlu dersın var?

merhana ben açık lise genel kültür bölümündeyim 2010 öss ye girebileceğim inş.
din kültürü öğretmenliğini seçmek istiyorum olabilirmi acaba
bunun için sözelmi eşit ağırlıkmı çalışacağım
lütfen bir bilgi verin..

söz-1 olması lzm..... genede tercih rehberınden bakabılırsın

artık katsayı kalktı G.K den istersen sayısalda çözersın fark etmez ama senın istediiın bölum söz-1 de yanı Türkçe sosyal-1 de

"ÇOK ÖNEMLİ HERKES OKURSA BANA HAK VERİR" {
[% 55 ÖYLE DÜŞÜNÜYOMM]:cool::p

sorum şu : arkadaşlar bnim kafam baya bi karıştı bu yeni sistem öss i şimdi benim alanım eşit ağırlık biliyorsunuz artık aln kalktı alan farkı yok bir öğrenci için madem öyleysee alan kalktıysa neden sayısalcılar veya eşit ağırlıkcılar. genel kültür veya sözel bölüme geçmiyorlarr madem öyleyse ben sözel bölüme geçeyimm zaten hepsi ezber matemetik yokkk oohh... rahat olayımm, hemenciktede mezun olayımm kurtulayımm öyle değilmmii madem alan farkı yoksa yani budurumda benim demek istediğim açık lisede okuyan öğrenciler alanı neyse yine ona çalışacak ama normal örgün eğitimde bu sistem kalkacak bizde devam edeck biz alan için yine kredi toplayacz keriz gibii:D öylemiii:confused::eek:

beyaz, haklısın artık istediğin alandan istediğin bölüme gidebilirsin. Tabi çalışmak yerse.....:D

beyaz artık lisede yolun sonuna yaklasmıssan bölumunu deiştirip başına iş alma buna gerekte yok öss de artık istediğin alanı seç bi zorluk yok....

ben ocak 93 doğumluyum 2010 ocak ayında 17mi bitircem o zamanki 2.dönem kayıt yenileme işlemlerinde olmuyomu bu 3 dönemlik şey?sadece sene başında mı olucak çok kafam karıştı!!

cennet endişelenmene gerek yok sen o sınava dahil olabailirsin yasını dolduruosun çunku....

zorunlu derslerın ve alan derslerını bitirmeden mezun olmassın öncelikli olarak alan ve zorunlu derslerını seç. Kaçtane alan ve zorunlu dersın var?
KUSURA BAKMAYIN YENİ GÖRDÜM SORUNUZU 5 ALAN DERSİM KALMIŞ AMA BENİM ALAN KREDİM FAZLASIYLA DOLDU VE AÇIK LİSENİN SİTESİNDE BİTİRME ŞARTLARINDA ALAN DERSLERİNDEN EN AZBİR KERE SINAVA GİRMESİ YETERLİ DİYOR İLLE GEÇMEK ZORUNDA MIYIM? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜÜRLER...:confused:

ewt alan derslerden 1 kere girdımı yeterlı tmmdır. Ortak dersin kalmadıysa bi sıkıntı yok

arkadaşlar benim 10 tane zorunlu dersim olması gerek ama 4 tane görünüyor neden????????
sonradan çıkıpta başıma dert olacak diye korkuyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt