ben 38 yaşıdayım.%70 özürlü raporum var.akciger (koah)hastasıyım.lise birde terk etim.lise diplomasını almak istiyorum.nasıl ala bilirim.yardımınızı bekliyorum hocam.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
merhaba ben açık lise genel kültür bölümünde okuyorum öss de sözel seçebiliyormuşum galiba ben ilahiyat istiyorum acaba yüksek puan alırsam okuyabilirmiyim?
----------
birde hocam benim alt yapım yok öss ye nasıl çalışmamı önerirsiniz?
bölümüm sözelye sadece sözelleremi çalışmam gerekiyor?
----------
Henüz mezun olmamış, ancak Öğrenci Seçme Sınavına başvurabilmek için gerekli şartları taşıyan öğrenciler için, mezuniyet belgesine ihtiyaç yoktur. Her yıl Öğrenci Seçme Sınavı başvuru tarihinden önce, sınava başvurabilecek Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin listesi, Açıköğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderilir. Öğrenci Seçme Sınavına katılmak isteyen öğrencilerin başvuruları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, bu listeye göre değerlendirilir.
ÖSS sınavına, öğretim yılı sonunda mezun olabilecek krediye sahip öğrenciler başvurabileceklerdir. Örneğin; genel lisede okuyan bir öğrenci bir dönemde en fazla 40 kredilik ders alabilir. Bir öğretim yılında 40x2=80 kredilik ders alıp başarılı olması mümkün olacağından mezuniyet kredisinin en az 80 kredi eksiği olan 144-80=64 krediye sahip olması gerekmektedir.
ÖSS'ye başvurabilmek için Mesleki Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin 5. dönem Genel Lise öğrencilerinin ise 4. dönemi bitirmiş ve aktif veya donuk öğrenci olmaları gerekmektedir.
----------
benim kredim 112 dönemim 6,
bu yıl 8 dönem olacak ve sınavlar 3 e çıkarıldığı için kredimi de tamamlayacağım öss ye girebilecekmiyim 2010 da bu yıl yani??
----------
lütfen beni bilgilendirinn
Tabı Yaparsın Cok Gozunde Buyutme Senın O kadar Ingılızce bılenden eksıgın yok. Isteklıysen Ve Severek calısırsan basarırsındenizecem gerçekten yapabilirmiyim acaba ya aslında kendime güveniyorum ama yeni bir dil ondan korkuyorum işte ayrıca üni düşünüyorum ingilizce kurslarına da girmeyi düşünüyorum
Çılgıntürk 4 yıllık sistemde maximum 30 kredilik ders seçebiliyorsun 1 dönemde, yeni sistemle 4 yıllıklar yılda 3 kez sınava girebilicek 3x30= 90 kredi yapar mezun olmak 192 kredi istiyor sanırım, çok çalışırsan hem öss girebilirsin hem de liseyi biterebilirsin 2010 yılında. Aslında çağrı merkezine mail atsan yada telefonla görüşsen daha çok yardımcı olurlar, onuda yapamıyorsan en yakın halk eğitim merkezine uğraman yeterli.