Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben 38 yaşıdayım.%70 özürlü raporum var.akciger (koah)hastasıyım.lise birde terk etim.lise diplomasını almak istiyorum.nasıl ala bilirim.yardımınızı bekliyorum hocam.

ipek hanım açıkilköğretim okulunun web sitesinden öğrenci girişi için tıkladığımda giriş kodu tc kimlik no ve şifre istiyor bu daha önce öyle değildi öğrenci no baba adı doğum tarihi falan istiyordu bizim şifremiz yok yada varsada bilmiyoruz öğreni girişi neden değiştirildi ve biz nasıl giriş yapacaz bilgi verebilirmisiniz

denizecem sorularımı cevapladığınız için telekürler. benim bir sorum daha olcak; benim alanım eşit ağırlık olduğumm için, öss ye hazırlanmak istiyorum evde durumum olmadığıiçin.ama öss sitemi değişmiş 2010 için acaba nasıl bir çalışma yapmalıyımm bu yeni öss sitemine hazırlanmak için nelar yapmalıyımm bir alan kalkacakmış alan kalkacksa ben ozman sözel bölömünümü okuyyayımm yani açıklisede okuyan bir öğrenciyi nasıl etkileyecek bu yeni sistem öss eğer alan kalcaksa ben sos bilimlerine geçeyimm oazamn. yani bundan sonra alanın ne olursa olsun bir öğrenci tıpta okuyabilicekmiş misalen böyle bir örnek duyudm acaba bana bu konudada yardım edebilirmisiniz...:) bide yeni öss sitemine nasıl bir hazırlık çalışmasıyla başlııyyaımm kimden bilgi alayımm.....:)

merhaba hocam ben açık lise genel kültür alanım ancak öss de iyi değilmiş bu tercih ama ben üniversite okumak istiyorum ne yapmalıyım hangi meslekleri seçebilirim öss de lütfen bilgi verirmisiniz birde benim dönemim 8 ve kredimde yeterli oluyor bu sene mezun olabilmek için ancak 4 yıllık sistemdeyim henüz 3 yılım doldu, kredi ve dönem yeterli olsada 4 yıl beklemek zorundamıyım hocam lütfen bilgilendirirmisiniz

hocam :D öncelıkle bu kadar kısa bır soru ıcın cok tsk . yeni sistemde öncelıkle 3 ayrı zamanda sınavlara gırılecek boylelıkle ogrencı kendını daha rahat hıssedeblecek.alan degısıklıgı sorusuna gelınce Alan derslerinden 5 ayrı sınavın ayrı günlerde yapılacak yanı sosyal okuyan bırının tıp okuması zor gorunuyor

----------

Her fakülte için gerekli olan alan derslerin ağırlığı artırılacak. Örneğin tıp için kimya ve biyoloji, bilgisayar mühendisliği için fizik puanının yüzdesi yüksek tutulacak.Öğrenci hangi alanlardaki programa gitmek istiyorsa onunla ilgili derslerini iyi öğrenmelı umarım yardım edebılmısımdır. ornegın matematık alanında gırecegı sınavda sadece matematık sorularına cevap verıcek .

----------

Her fakülte için gerekli olan alan derslerin ağırlığı artırılacak. Örneğin tıp için kimya ve biyoloji, bilgisayar mühendisliği için fizik puanının yüzdesi yüksek tutulacak.Okumak Istedıgınz Bölumun Alan Derslernde aldıgınz puanlar göz önünde bulundurulacak.Tek fark öğrenci tek sınav yerine ayrı zamanlarda üç sınava girecek daha rahat ortamda daha çok soru cevaplayacak bunun öğrencinin lehine olucak ornegın ogrencı matematık alanından gırecegı sınavda sadece matematık sorularına cevap verecek.

----------

cılgın turk anlamadıgım 3 yıldır okuyorsan nasıl 8 dönem tamamlamıs oluyorsun her yıl 2 donem desen 6 dönem yapar bu eger tasdıkname ıle kayıt yaptırdıysan kredını tamamlamıs ve 8 donemı gecmısen mezun olabılırsın

tasdikname ile kayıt oldum

----------

4 yıl bekleme zorunluluğu yok yani öylemi

----------

birde öss de hangi bölümleri seçebiliyoruz bilginiz varsa sevinirim,
halk eğitim müdürlüklerine sorduğumda kimisi 4 yıl beklemek zorundasın kimiside bekleme zorunluluğu yok diyor

selam ipek ezgi
benim sorum öğrenci bilgilerimde ek sınavdan yararlanamıyacağım yazıyo kredim 151 alan 38 dönem 10 4yıllık çocuk gelişimi bölümüm lütfen beni aydınlatırmısın en kısa sürede teşekkür ederim yardımların için

----------

arkadaşlar bana bu konuda bilgisi olan yazsın

ÇILGINTURK : Senin durumun dedıgım gıbı 8 dönem ve kredılerını tamamladına gore mezunsun sorun teşkil etmez merak etme. Diger Sorunun cevabını burdan ogrenebılırsın ama bana gore sözel bölumde pekde gelecek vaadeden bir meslek yok kişiye göre değişir tabi. Sen yine bir bak Sözel bölümde hangi meslekler vardır?

AKSARAYLI: Kredin Az oldugu İçin Sadece 3 yıllıklarda Kredi Sınırı Olmaksızın Ek SInavdan yararlanabılır.Malesef sen ek sınava giremiceksin

----------

ARKADAŞLAR bazı sözel okuyan arkadaslarımızın sordugu sorulara cevap için Bölümleri baslıca yazmak istedim
Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı
Basın ve Yayın
Coğrafya
Coğrafya Öğretmenliği
Gazetecilik
Görme Engelliler Öğretmenliği
Halkbilim
Halkla İlişkiler
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Hititoloji
İletişim
İletişim Sanatları
İletişim Tasarımı
İşitme Engelliler Öğretmenliği
Medya ve İletişim
Medya ve İletişim Sistemleri
Radyo, Sinema ve Televizyon
Reklam Tasarımı ve İletişimi
Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
Sanat Tarihi
Sinema
Sinema ve Televizyon
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Sümeroloji
Tarih
Tarih Öğretmenliği
Televizyon Gazeteciliği
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Türk Halkbilimi
Türkçe Öğretmenliği
Zihin Engelliler Öğretmenliği
Anaokulu Öğretmenliği
Arkeoloji Arkeoloji ve Sanat Tarihi

saol denizecem inşallah girerim bu sene öss ye

----------

o kadar halk eğitim merkezini arayıp sordum herbiri başka söylüyor yarın gidip yüz yüze konuşacağım olursa dershaneye başlayayım yüksek puan alırsam sözelden hariç bölümlerede girebiliyormuyum peki?

ben aslında ilahiyat okumak istiyorum bunlarda bana göre pek meslek yok ilahiyat puanı çokmu yüksek acaba???

bu yıl bir anadolu liseside 1.-9.- sınıfa başlıyacağım. Önümüzdeki yıl açık öğretim okumuk istersem; tekrar 1.sınıftan mı başlamam gerek yoksa 2.sınıfdan devam edebilir miyim.

acık ogretım lısesınde mezunıyet kredıyle alakalı

----------

yenı öss değişiklikleri ile puan ayarlamaları olacaktır. şuan net birsey soyleyemem ama eşit agırlık bölümü daha avantajlı dıyebılırım

denizecem eşit ağırlıklı öğrenciler neden avantajlı söylermiisn ne gibi avantajları var

artı bir ufak sorum daha olcak cevaplarsan sevinirim mesela biizm arkdaşalr okuldan mezun olduğunda okul onnara öss için ek puan veriyor bu açık lisede geçerlimidir geçerliyse kaç grediye ne kadar ek puan veriyor bide benim alanım eşit ağırlıkk çok merak ettim yeni öss de ne gibi avantajlarım olcak söylermiisn :) cevapların için şimdiden teşekürler

Hatice Kubra İngilizceyi evde cok rahat ogrenebılırsın . Özel Egıtım cD Setlerı var görsel olarak cok kolay.Genel Kultur alanını sectım dıyorsun.ÖSs Düşünmüyorsan guzel ama ÖSS dusunuyorsan Alanını Degıstırmenı Tavsıye ederım
BeyazGEceler : Esıt Agırlıkda Ünw İçin güzel Bölümler var. Sözelde pek o kadar bölüm yok. açıkögretımdede tabıkı Okul puanı gelıyor.Dıploma notuna göre tabıı.

Sevgi06

Hocam ben aölde genel kültür bölümü okuyorum ve genel kültür okuyanlar üniversiteye başvurup aöfde okuyamaz diye birşey duydum bu doğrumu yani şimdi ben össye giremeyecekmiyim?

merhabalar aöl genel kültür bölümünde okuyorsunuz öss ye girebilirsiniz bildigim kadarıyla sadece genel kültür bölümünde seçebileceginiz meslekler sınırlıdır yani aöl genel kültür bölümünde okuyan öss ye giremez diye bir kural yok iyi akşamlar

açık öğretimden kamu yönetimi okusam zorlanırmıyım_?(düz lise bitirdim sayısal bölümünü okudum )

merhaba ben açık lise genel kültür bölümünde okuyorum öss de sözel seçebiliyormuşum galiba ben ilahiyat istiyorum acaba yüksek puan alırsam okuyabilirmiyim?

----------

birde hocam benim alt yapım yok öss ye nasıl çalışmamı önerirsiniz?
bölümüm sözelye sadece sözelleremi çalışmam gerekiyor?

----------

Henüz mezun olmamış, ancak Öğrenci Seçme Sınavına başvurabilmek için gerekli şartları taşıyan öğrenciler için, mezuniyet belgesine ihtiyaç yoktur. Her yıl Öğrenci Seçme Sınavı başvuru tarihinden önce, sınava başvurabilecek Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin listesi, Açıköğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderilir. Öğrenci Seçme Sınavına katılmak isteyen öğrencilerin başvuruları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, bu listeye göre değerlendirilir.
ÖSS sınavına, öğretim yılı sonunda mezun olabilecek krediye sahip öğrenciler başvurabileceklerdir. Örneğin; genel lisede okuyan bir öğrenci bir dönemde en fazla 40 kredilik ders alabilir. Bir öğretim yılında 40x2=80 kredilik ders alıp başarılı olması mümkün olacağından mezuniyet kredisinin en az 80 kredi eksiği olan 144-80=64 krediye sahip olması gerekmektedir.
ÖSS'ye başvurabilmek için Mesleki Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin 5. dönem Genel Lise öğrencilerinin ise 4. dönemi bitirmiş ve aktif veya donuk öğrenci olmaları gerekmektedir.

----------

benim kredim 112 dönemim 6,
bu yıl 8 dönem olacak ve sınavlar 3 e çıkarıldığı için kredimi de tamamlayacağım öss ye girebilecekmiyim 2010 da bu yıl yani??

----------

lütfen beni bilgilendirinn

merhaba
ben açıköğretimlisesine okuyorum.fen bilimleri bölümündeyim. 2 dönem tamamladım 1. dönem 30 kredi aldım ama 2.dönem 28 kredi aldım 4 yılda mezun olabilmek için her dönem 30 kredi almalı mıyım?
başka bir soru:çevremdekiler açıköğretimden üniversite sınavına girecek olanlara açıkliseden hiçbir okul puanı gelmediğini söylüyor(ki bu da beni bi hayli üzüyor),bu doğru mu?eğer yanlışsa ne kadar puan gelebileceğini söyleyebilir misiniz?yani bundan sonraki 3 yılımda her dönem 30 kredi almayı başarabilirsem diploma notuma göre okuldan gelecek puanımın ortalama kaç olabileceğini söyleyebilir misiniz?yani düz lisede okuyan o kadar da başarılı olmayan arkadaşıma 72 puan geldi ,benim de buna yakın bir puan alabilmem mümkün mü?başka bir sorum da üniversitede resim öğretmeni yada mimarlık okumak istiyorum fen bölümünden bu bölümleri okuyabilir miyim?
cevaplarsanız çok sevinirim.

off off İpek hocam nerdesın Valla Bende alıp başımı gidecem bu AOL stres öldurdu Benı.

cennet 93: resimm öğretmeliiği ve mimarlık okuman içinn öss ye girip sonra yetnek sınavlarına girmen lazımm resim içinn öyle biliyorumm mimarlık içinn özel yetenek istiyorlarmı bilmiyorumm okul puanına gelince ben denizecem arkadaşıma bir kaç gün evel bu soruyu sormuştumm yani (ek puan diyorsunn) ek puan bizede veriyorlar diploma notuna göre merak etme verirler ...bide mimarlık derken iç mimarlıkmı yoksa normal mimarmılıkmı istiyonnn:)

:)
merhaba ben açık lise genel kültür bölümünde okuyorum öss de sözel seçebiliyormuşum galiba ben ilahiyat istiyorum acaba yüksek puan alırsam okuyabilirmiyim?

----------

birde hocam benim alt yapım yok öss ye nasıl çalışmamı önerirsiniz?
bölümüm sözelye sadece sözelleremi çalışmam gerekiyor?

----------

Henüz mezun olmamış, ancak Öğrenci Seçme Sınavına başvurabilmek için gerekli şartları taşıyan öğrenciler için, mezuniyet belgesine ihtiyaç yoktur. Her yıl Öğrenci Seçme Sınavı başvuru tarihinden önce, sınava başvurabilecek Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin listesi, Açıköğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderilir. Öğrenci Seçme Sınavına katılmak isteyen öğrencilerin başvuruları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, bu listeye göre değerlendirilir.
ÖSS sınavına, öğretim yılı sonunda mezun olabilecek krediye sahip öğrenciler başvurabileceklerdir. Örneğin; genel lisede okuyan bir öğrenci bir dönemde en fazla 40 kredilik ders alabilir. Bir öğretim yılında 40x2=80 kredilik ders alıp başarılı olması mümkün olacağından mezuniyet kredisinin en az 80 kredi eksiği olan 144-80=64 krediye sahip olması gerekmektedir.
ÖSS'ye başvurabilmek için Mesleki Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin 5. dönem Genel Lise öğrencilerinin ise 4. dönemi bitirmiş ve aktif veya donuk öğrenci olmaları gerekmektedir.

----------

benim kredim 112 dönemim 6,
bu yıl 8 dönem olacak ve sınavlar 3 e çıkarıldığı için kredimi de tamamlayacağım öss ye girebilecekmiyim 2010 da bu yıl yani??

----------

lütfen beni bilgilendirinn

lütfennnnn

Çılgıntürk 4 yıllık sistemde maximum 30 kredilik ders seçebiliyorsun 1 dönemde, yeni sistemle 4 yıllıklar yılda 3 kez sınava girebilicek 3x30= 90 kredi yapar mezun olmak 192 kredi istiyor sanırım, çok çalışırsan hem öss girebilirsin hem de liseyi biterebilirsin 2010 yılında. Aslında çağrı merkezine mail atsan yada telefonla görüşsen daha çok yardımcı olurlar, onuda yapamıyorsan en yakın halk eğitim merkezine uğraman yeterli.

CılgınTurk: 3 sınavdan 2 sınde full cekmen ve 3 sınavda en az 20 puan alman gerekıyor kendıne guvenıyorsan mezun olup ÖSs gırersın.Ben Tasdıkname ıle kayıt yaptırdım ve 3 yıllık sıstemde sadece 2 donem sınava gırıp 1. donem 35 ve 2. donem 37 kredı toplayıp mezun oldum Çalısırsan yaparsın. ama Tabı Aksılıklerıde goz onunde bulundur sen yınede

----------

denizecem gerçekten yapabilirmiyim acaba ya aslında kendime güveniyorum ama yeni bir dil ondan korkuyorum işte ayrıca üni düşünüyorum ingilizce kurslarına da girmeyi düşünüyorum
Tabı Yaparsın Cok Gozunde Buyutme Senın O kadar Ingılızce bılenden eksıgın yok. Isteklıysen Ve Severek calısırsan basarırsın

Çılgıntürk 4 yıllık sistemde maximum 30 kredilik ders seçebiliyorsun 1 dönemde, yeni sistemle 4 yıllıklar yılda 3 kez sınava girebilicek 3x30= 90 kredi yapar mezun olmak 192 kredi istiyor sanırım, çok çalışırsan hem öss girebilirsin hem de liseyi biterebilirsin 2010 yılında. Aslında çağrı merkezine mail atsan yada telefonla görüşsen daha çok yardımcı olurlar, onuda yapamıyorsan en yakın halk eğitim merkezine uğraman yeterli.

teşekkür ederim arkadaşlar
o kadar soru sorup sizi yordum kusura bakmayın
ama o kadar çok çağrı merkezini aradım
ve halk eğitimede gittim adam benimle dalga geçti
önce kredini topla öyle gel diyor
ben diyorumki mezun olabiliyorsam öss için dershaneye gitcem
adam yine dalga geçiyor
önce kredini topla diye
tam 3 vesait yaptım gittim halk eğitime ve gördüğüm muamele bu oldu..
yazıklar olsunki ..

çılgıntürk, bnde senın durumundayım ama benım kredım 121 son 2 sınavdır full kredı çekıorum sende çekebilirsin halkeğıtımdekilerı kafaya takma burdakılerde öle össye girebileceğimizi umut edıorum

Aynen Dedın gıbı HALK EGITm merkezı adamı katıl eder . agzından laf alamıyoruz.

Ben İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşıyorum burda ne zaman halk eğitime gitsem fazlasıyla yardımcı oluyorlar sağolsun çok iyi isanlar öğrencilerle oldukça iyi ilgileniyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt