Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam diploma kayıt yaptıranlara muaf olma ne demek tastikname kayıt yapıp yaptıranlara muaf olma ne demek bende lise 1 den tastikname ile açıkliseye geldim bu konuyu anlatırmısın ÇAĞATAY bu yazıdan sen ne anladın sende anladıgını yazarmısın

jon,yanı ben lisedeyken bu şuankı muaf oldugun derslerden sınava girmiştim geldım şimdide burda girdim muaf oldum... yanı ben lisede bu muaf oldugum derslerden sınava girmeseydım burda gelıp bıkere girince muaf olamıcaktım

hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Peki bir seçmeli dersi sadece 1 kez mi seçebiliyoruz.ileriki dönemlerde krediyi tamamlamak için geçtiğimiz seçmeli dersi tekrar alabilir miyiz ?

hocam dün halk eğitim merkezine gittim ankarada olduğum için diplomamı başkent halk eğitim merkezini aramam söylendi aradım ve ordakilerde diplomayı eylülde alıcamı söylediler eğer össyi kazanırsam kaydımı nasıl yaptırıcam eylülde alırsam diplomamı??

herkese slm hocam iii günler... 1 kaç tane sorum olacak..ben 3 yıllık sistemde genel kültür öğrencisiyiim suanda krediim 123 okuduğum dönem 6 toplamda 10....sormak istediğim soruu şu genel kültürden sosyal bilimlere geçiş varmı eğer varsaa bu krediylee sosyal bilimlere geçersem ne kadar sürede mezun olabiliriiim....alan kredim kaç olurr...bu sene liseyii bitirmem gerekiyooo bu 4 yıllık sistem gözümü korkutuyooo yardımcıı olursanız çoook seviniriim ...şimdiden tesekkürler

ıpek hocam 119 kredım var ek sınava gırme sansım varmı sızce?

hocam çok iyi anladım neden ortaklar muaf lise 1 e normal gtmştm orda geçmştm o derslerden demekkı geçmesem burdada belaydı bana bişi sorcam ek sınavlara sadece 3 yıllıklarmı grıo 4 yııllıklar gıremıomu ve bişey daha 2009-10 iş takvimi ne o yayınlandı 3.dönem varmış seneye 17 yaşını doldurmuş öğrenciler girebilckmş bu konuda bni bi aydınlatrsanz sewinrm hiç bir bilgim yok ve danışıcak kımsede yok açıkçası burdan başka cevaplarsanız çok sewinirm

nide bn size öğrenci numaramı versemde benım durumuma bı bakarmısnz

Pınar,
O dersi başaramazsan seçebilirsin tabiyki bu senin tercihine bağlı...

Duygu,
Üniversite kayıtlarına yetişir diploman merak etme,zaten kayıt süresini uzatıyorlar...

Mahmut,
Sosyal Bilimlere geçersen alan kredin önceden sosyal bilimler alanının derslerinden kaç kredilik ders başardıysan ona göre sistemden otomatik olarak geçiş yapınca belli olur,bunu net bilemem,kayıt yenilerken ders seçmeden alan değiştirirsin ona göre anlarsın,ne zaman mezun olacağın senin başarına bağlıdır,çalışırsan tahminen iki yılda mezun olabilirsin,Sistem 4 yıllık ama yılda 3 sınava gireceksiniz,başarmak size bağlı!...

Akheron,
Kaç yıllık sistemdesin, alan kredin kaç?

Can,
Mezun olmasına 30 krediden az kredisi kalan 4 yıllıklar da ek sınava girebilecek,ek sınavın şartları ve tarihleri haftaya yayınlanacak,numaranı verebilirsin... Üçüncü dönem sınavına girmek için 17 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir...

Ruken,
Seni yanlış bilgilendirmişler,Genel Lisede okuyan veya ayrılmış biri açık lise olsun veya olmasın farketmez Meslek Lisesine kayıt yaptırabilir,Meslek Lisesinde 3 veya daha fazla dönem okumuş bir öğrenci genel liseye kayıt yaptıramaz,önemli olan senin başvurduğun meslek bölümünün o ilde açılması ve kontenjanı geçmeden kayıt yaptırabilmendir,kayıt dönemi Ağustos'ta,o zaman kayıt yönergesi yayınlanınca daha net bilgi verebilirim,acele etme...

jon83

hocam yayınlanıcak olan ek sınavla ilgili tüm bilgileri biliyomusunuz bir söylenti var tüm 3 yıllık sistemdeki ögrenciler girebilicek diye hocam yüzlerce dava açılmış 3 yıllık sistemdeki ögrencilerden adliyeye gidip açılan dava sayısı baktım bence 3 yıllık ögrencileri 4 yıllık sisteme atmadan bence ek sınava hepsinin girmesini saglarlar çagrı merkezi bana bilişim numarasının telini verdi aradım ve meb yüzbinlerce mesaj mektup gitmiş milyonlarca 3 yıllık sistemdeki ögrenci isyanda ve ayakta yani bu işin peşini bırakmaya niyetleri yok benim gibi hocam sizde halk egitim merkezinde görevlisiniz allah aşkına söyleyin 2005den bu yana kesin birşeymi vardı hiç kimse bu konu hakkında bilgi veremiyodu şimdi 2009 oldu 4 yıllık sisteme geçiriyolar bence başka çözüm yolları yapmaları lazımdı hocam inş ek sınava girerim 99 kredim var umutla bekliycem

jön83 haklısın seni anlıyorum ama bilgi yok demen doğru değil. aol resmi sitesinde sık sorulan sorular bölümünde 3 yıldır yazıyor 3 yıllıkların bu yıl 4 yıllığa geçeceği. ben ilk kayıt olduğumda 3 yıl önce okumuştum.

jo83

o site 2007 yılında kuruldu 2 sene hangi ögrenciye hangi yolla bilgi verdiler son 3 ay öncesine kadar bu konu hakkında halk egitim bile birşey bilmiyodu bu liseyi benim kadar takip eden yok dostum 10 senedir içindeyim yaşım 26 ben ögrenciyim siz beni 4 yıllık sisteme atıyosan bana bilgi vericeksin gerekirse her ögrenciye mail yada mektup göndericeksin işleri bu olan kişiler işlerini yapmazlarsa öyle olur bir sınav sonucu 40 günde açıklıyorlar bence bir düşün derim umrumdaki sanki biz 4 yıllık sisteme gemişiz meb çagrı merkezi 2007 de kuruldu 2 sene çok büyük bir zaman kaybı memur zihniyeti yaşım geregi anlıyorum

Jon,
Büromuza hergün en az yüz kişi geliyor,senin kadar itiraz edene hiç rastlamadım,abartıyorsun,dava açan hiç öğrencimiz yok,ek sınavla ilgili aldığım duyumları da yazdım,net bir bilgim yok,Ayrıca Mersin'desin madem bu kadar çok mesaj yazacağına gel bir gün,yüzyüze konuşalım,öyle anlat derdini,sanaldan ahkam kesme!....

jon83

hocam benim sizinle bir sorunumu yok meb sistemle ben taraf tutmam siyaseti sevmem ama yasamada onlar yasada onun için 10 yıllıkta oluruz anlayan anladı

Jon,
Burası soru-cevap için,bilgilendirme amaçlı açılmış bir forum,eleştirilerinizi yorumlarınızı geyik sohbetlerinizi istemediğimi defalarca söyledim,kurallara uymuyorsun,kaç kez yazdın şikayetlerini anladık,defalarca yazıp durmana ne gerek var!!!
Açıköğretim gibi büyük bir nimet varken kısayoldan mezun olmak istiyorsun,zamanında çok çalışıp okusaydın,zaten yeterince hızlandırıldı,bundan daha kısa olan bir eğitim öğretimin ne kadar kalitesi olabilir??

Ruken,
Ağustos'ta kayıt yönergesi yayınlanınca gerekçe olarak gösterirsin...

ipek hanım açıkilköğretim okulu için yeni kayıt yaptıranların geri bildirim belgeleri ne zaman yayınlanır bilgi verirseniz sevinirim
teşekkürler

hocam günaydın... siz bana sosyal bilimler seçin dediniz fakat alan dersleri ne anlama geliyor ben alan dersleri görücem mi bir de alan derslerinde coğrafya,tarih ve türk edebiyatının yanında şu işaret ve bu yazı var ne anlama geliyor
yani coğrafya (**) tarih (**) türk edebiyatı (**)

(**) ise alana kaynakl
ık eden dersleri ifade eder. Alana kaynaklık eden dersler : Dil Anlatım, Türk Edebiyatı,
Tarih ve Coğrafya dersleridir.

bunlar zor gibi ya napcam ben genel kültür seçsem zorlanır mıym

Rayiha,
Bu ayın sonuna doğru yayınlanabilir..... www.aio.meb.gov.tr sitesinden takip edebilirsiniz...
Reyna,
Ortak derslerin içinde sayısal ağırlıklı dersler var ve genel kültür alanını tercih edersen ortak ders kredi barajını 80'e tamamlaman lazım,ancak sosyal bilimler alanını tercih edersen sözel ağırlıklı derslerden alan kredini 80'e tamamlamak zorundasın+ortak dersleri başarmalısın veya muaf etmelisin.. Alan derslerini de genel kültür harici alanlarda tamamlamalısın veya muaf etmelisin..Mezuniyet şartlarına tıkla oku.. M.E.B. EĞİTEK Açık Öğretim Lisesi

Ayrıca bu konuyu bu kadar irdelemene gerek yok,kayıttan sonra istemezsen alanını değiştirebilirsin.. Aynı soruyu tekrar sormanızı istemiyorum,bundan daha detaylı bir açıklama olamaz!..

Bak DOstum JON sıtenın hangı yılda kuruldugunu bılıyorsun!!.. bu kadar gündemı takıp eden bırısın..!! 10 yıldır bu işin içindeyim diyorsun..!Ama lısenın 4 yıl olacagını bılmemen tuhaf :) . 2 cisi her ogrencıye mektup gonderıcekler dıye bır sey demen cok sacma.

jon83

iyi geceler arkadaşlar ipek hocanın dedigi gibi tartışma yada kim haklı yeri degil burası onun için yorumlara düşüncelere saygı duyorum

----------

hocam başarılı derslerimi inceliyorumda seçmeli olarak seçtigim ve geçtigim hiç bir dersi tekrar seçme şansı verilmemiş neden acaba normal birşey mi bu hocam seçmeli olarak seçilen ve kredisi alınan ders neden diger ders seçmede karşımıza gelmiyo bu dönem seçebiliceginiz dersler diyo ögrencilerin derslerini kim seçiyo makinemi meb görevlilermi bu konu hakkında tecrübe ve bilginizdan faydanlanmak isterim

Sepultura,
Evet,mezuniyetine 30 krediden az kalanlar girebilecek..
Jon,
Artık soru sormak için kasıtlıca soruyorsun,ya da şaşırdın herhalde:D,hiç başarılmış bir dersten tekrar sınava girilir mi!?!
Madem bir an önce mezun olmayı düşünüyorsun,abes sorular sormayı bırak da otur biraz ders çalış...Bu son uyarım!!!:mad:
Ruken,
Kayıt yönergesi yayınlanmadı daha,ama büyük ihtimal Ağustos'ta geçiş dilekçesi göndereceksiniz..

ipek hocam merhaba sonunda şu işi danışabileceğim birini bulduğum için ne kadar sevinçliyim anlatamam....

hocam biraz yazılanlardan fikir sahibi oldum ama net bi cevap alırsam çok mutlu olucam....ben açıköğretimle ilgili en ufak bi bilgi sahibi değilim.3 yıllık ticaret meslek lisesinde okudum. 3. sınıfta sınavlara girmeme rağmen eski sınıflardan kalan 3 dersimi veremedim ve açıköğretime gitmem söylendi.halk eğitim merkezine başvurduğumdada,ağustosta gidip mesleki açıköğretim lisesine kayıt yaptırmam söylendi.acemi sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
ben 3 dersi veremedim diye bütün lise derslerini yeniden mi okuyacağım?yoksa sadece 3 ders olmasının bir avantajı olacak mı(tasdiknameyi 2009 da aldım)?
daha önce bana aynı halk eğitim merkezi temmuz başında gelip kaydını yaptır demişti,neden tam bir tarih alamıyorum.tastiknameli öğrencinin yada en baştan başlayanın kayıt yaptırma tarihleri farklı mı?
önceki mesajlarda ders seçiminden bahsedilmiş hangi dersleri seçmem gerekir ve 4 yıllık okula tabi olup bir sene daha mı okuyacağım?

Suna Tasdıkname veya ılkokul dıploması fark etmez Yenı kayıt yaptırcaksın 10 agustosta kayıtlar baslıyor. ayrıca senı anlıyorum bazı halkegıtım merkezlerınde işini dogru dürüst yapamayanlar oluyor. Ders secımlerınde sorumlu oldun ve alan derslerını secmen gerekır. ayrıca butun lıse derslerınden sorumlu tutulucagını sanmam

hocam merhaba ufak bi sorum olcak ben 3 yıllık mesleki sistemdeyim açık lisenin sitesine girdiğimde mezun olarak gözüküyorum ama kimya 2 die derse 2. kez girdim verememişim halk eğitim merkezine gittim mezunsun dediler kafam karıştı ankarayı aradım onlar bile cevap veremedi ben şimdi mezunmuyum bide ek sınavla ilgli soru sordum onada cevap veremediler belli değil dediler kafam karıştı şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
Açık öğretim lisesinde kimlik bilgilerini değiştirmekle ilgili bi soru sormak istiyorum..
Soyadı değişikliğim oldu,bu değişikliği büroya mı gidip halletmem lazım,adliyeden aldığım belgeler ve yeni nüfus cüzdanımla birlikte?Hemen değişir mi soyadım?

Hocam ek sınav tarihleri açıklanmadı.tarafınıza ulaşan bir bilgi varmı ?

crowxx bende senın gıbı aynı durumdayım. kredılerım tamamladım sadece 1 ders matematık 2 den gecememısım ve 2 kez gırmıstım muaf olmak ıcın 1 donem gerekıodu sanırım 3 yıllıklar ıcın bu kadarınıda dusunmuslerdır mezunsun merak etme ek sınavı takma

ya denizecem şimidiye kadar bişey olmaz diye diye bu durumlara düştük :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt