Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam pekı ösym ortalamayı hesaplarken ek sınavı katmıyormu içine

ipek hanım ya ne zaman açıklanacak şu üçüncü sınav deli olucam , bide öle bi tarih ki üniversite tercih zamanından sonra açıklarlarsa hiçbirşeye yaramayacak ,benun çözümü başbakanlığa gidip yazarkasa mı kırmak :) anlamadım

Ünv. tercih zamanından sonra olur mu hiç Artemis ,bu günlerde yayınlayacaklar,sabırlı olun biraz, o kadar çok ek sınav soruları geliyor ki,işyerinde de öyle,bıktırdınız arkadaşlar:D mezun olsanız da siz de kurtulsanız,biz de:DTemmuz'da ek sınav kesin olacak,bugünlerde de yayınlayabilirler...Artık bana ek sınav sormayın....
Çağatay,ek sınav bu ay olur da notlar açıklanırsa yetiştirebilirlerse katacaklar sanıyorum,belli değil...

benim öğrenmek istediğim 2 şey var.

internetteki kitap içerikleri güncel ve güvenilirmi yani halk eğitimden alınan kitaplarla aynı içeriktemi.

birde ben istanbul dayım. şu günlerde kitap alabiliyormuyuz.
teşekkürler.

Hocam en sonunda mezun olmusum dıploma notum 68.90 sızce ıyımı? ayrıca dıger arkadaslarda bır an once kavusurlar su 4 yıllık sıstemde kafama cok takmısım hatta artık kabullenme asamasındaydım.hem zman hemde stres azaldı dıplomaları ne zaman verırler SIMDIDEN TSK

Inprc,
Evet güvenli,eğitim teknolojilerinin sitesinde olması lazım,aynı içerikler elbette,ilköğretim kitaplarını veriyoruz ama lise kitapları kayıttan sonra verilecek,Mersin'de durum böyle,İstanbul'da da böyle olması lazım,yine de büronuza danışın...

Denizecem,
Tebrik ederim,diplomanı Ağustos'ta bürona sor....

jon83

hocam iyi geceler hocam derslerde dönem yazıyo 3.4.6.7.8 gibi normalde 3 kez sınava girerek ya geçiyor yada muaf yapıyoruz peki diyelim dönem dersi 8 3 kez sınava girdim muaf olurmu dönem dersi kaç yazarsa yazsın 3 kez sınava girerek ya geçerek yada muaf olabiliyomuz nedeni bana 7.8 dönem dersleri eklenicek 12 tane bilmedigim dersler 3 kez sınava girsem muaf yapabiliyomuyum bu konu hakkında kesin bir bilgisi olan arkadaş varsa yazsın yoksa ipek hocamın cvp bekliycem

hocam ben 3 yıllık sistemde okuyorum ve şuanda 106 kredim var össye başvurabilirmiyim?

hocam aslında benım sorum ek sınavla ilgili deiildi seneye agustosta olacak 3. dönem sınavlarıda bu ek sınava benzıo 3.dönem notları yetısmıcek ozmn ve ortalamaya katmıcaklar dimi

jon,12 dersin hepsini muaf yapmaya kalkarsan bu lise bitmez:D

hocam bide alan kredisinin 64 ve üzeri olması diyor alan kredimizi nasıl öğrenebiliriz?

hocam şimdiye kdr yazılanlarda da görulduğu gibi bir dersten 3 kere girip başarızsız olursan muaf oluyor benım 4 tane dersim var yanında muaf yazıo ben bunlardan muaf mı oldum yanı artık ama ben geçen sene bunlardan 1 kez sınava girmıstım

jon83

ckurt normal lisede aynı dersi gördügün için 1 kere girip muaf oldun bizim kuzen ilk sınavda tüm zorunlu dersleri muaf yaptı sebebi lise 3 den açıklise geldiii peki benim yerimde olsan ne yaparsın yıllarca 3 kez sınava girerek tüm dersleri muaf yaptım şimdi ise 12 tane ders ekleniyo hepside kıl ve bilmedigim ders degil günde 2 hergün okusam şu saksı kafama girmez artık hiç önemsemiyorum düşündükce olan aklımda gidiyo

sevgi06

Hocam sonunda alan kredisi kısmını gördüm yalnız orda hiç bişey yazmıyor okul alan bölüm kısmımda 3 yıllık genel kültür yazıyor genel kültür öğrencisi olduğum içinmi alan kredim olmuyor acaba?

Jon,
Evet ortak dersse eğer 3 kez başarısız olunursa muaf olunur,alan dersleri de 1 kez en az girmek gerekiyor,başarılamazsa muaf olunur...( 4 yıllık sistemde)

Sevgi,
Seneye mezun olabilirsen,192 krediye tamamlayabilirsen başvurabilirsin ama sanırım zor..Sonraki seneye ancak...Alan kredisi 3 yılık genel kültürde olmaz,ama seneye 4 yıla geçince ortak kredi tamamlama şartın olacak...

Çağatay, not ortalamasına katmazlar sanıyorum ama emin değilim...Alan dersleri 4 yıllık sistemde bir kez girer de başaramazsan muaf olursun,ama alan kredini toplamak için aynı dersleri seçmen gerekebilir,senin muaf olduğun o derlserin içinde alan dersleri de vardır,ortak derlser 3 kez girip de başarılamazsa muaf olunur bu ikisini karıştırma...

Hocam mezun oldum dıplomam elıme gectıkten sonra askerlık subesıne gıdıp askerlıgımı tecıl ettırebılırmıyım cevabınız ıcın sımdıden tesekkurler.

slm hocam derslerde başarılı olmak iççin nasıl dersi calışmalıyız internet üzerinden nasıl tes cözeriz beni bilgilendirseniz cok minnatar kalıcam kitabı baştan sonadurumu okkucam yoksa konularamı calışıcam ii günner

hocam, ortak derslerde muaf ama ve 1 kere girdim...

mrb hocam bnm öğrenci sayfamda mezun yazıyor ama sınav sonuçlarında da bi dersim zayıf şimdi ben mezunum diilmi??

hocam mezun oldugumuz zaman diplomayla askerlik tecili yaptırabilirmiyiz.

Okorokwo ve Vali8888,
Zamanınız geldiyse tecil ettiremezsiniz,ama yine de askerlik şubesiyle görüşün...

Gamze,
Önceki sınavların sorularına ve kitap sonlarındaki konu testlerine ağırlık ver...

Çağatay,
1 kere girilmiş ortak ders muaf olunmaz,dönem dersleri yazan yerden kontrol et..

Duygu,tebrik ederim,mezunsun....

tmmm hocam yanında muaf yazıo işte (muaf olmayan dersin yanına muaf yazmazlar heralde:D)hatta muaf dersler bölumu varya orda yer alıo bu ortak derslerım istersenız bakabilirsiniz....

O Ortak ders değil,alan dersidir,alan dersleri 1 kere girip de başarılamazsa muaf olunur..Karıştırıyorsun sen,dönem dersleri yazan yerden gir bak,sistem otomatik işliyor,hata olasılığı çok düşük,iyi kontrol et,ya da bürona sor...

yok hocam ortak drs işte bakın tarif edeyım;

öğrenci genel bilgiler-Muaf dersler;
mat1 katagori (ortak)
mat2 katagori (ortak)
fizik1 """""""""""(ortak)
fizik2""""""""""""(ortak)

ayrıca burdakı halk eğitim pek ilgilenmıo sizin gibi bilgili değiller öyle olsa kafanızı bu kdr çok şişirmem

ewt gerçekten öle ortakta olsa alanda olsa 1 kere girdğim derslern yanında hep muaf yazıor ders seçerkende vede şimdiki yenı çıkan muaf dersler yerindede yazıyor bu nasıl iş ozaman 3 kereyse ortak ders nie muaf yazıo peki

jon83

arkadaşlar çagrı merkezine defalarca ek sınavla ilgili msj yazdım cevap yok tahminimce ummalı bir çalışma var meb 3 yıllık sistemden gelen ek sınav talepleri çok çalışma yapılıyo hadi inş yapılıcak ek sınava tüm 3 yıllık sistemdeki ögrenciler girer eger ben ek sınava girersem söz veriyorum horoz alıp kesip fakire fukaraya dagıtıcam arkadaşlar eylülde 26 dan gün alıcam 3100 erkek polis alıcaklar herşey uyuyor tek sıkıntı lise mezunu olmamam gitti 1100 gardiyan alınıcak tek sorun lise mezunu olmamam gitti daha sayımı derlerdi dışardan davulun sesi hoş gelir diye beni anlayan bir kez olsun benim gibi çekmesi lazım hastalık gibi allah herkezin gönlüne göre versin

merhaba ipek hocam ben de açık öğretime bu yıl kaydolmak istiyorum.ilk yıl bitince türkçe matematik alanını seçmek istiyorum ama ileriki dönemlerde zorlaşıyor gibi geldi bana.seçmeli dersler kafamı karıştırdı.mesela seçmeli derslerde ait olduğu dönem ve kredisi yazıyor.ben ilk yıl fizik,kimya,biyoloji gibi dersleri geçtim diyelim.ileriki dönemlerde seçmeli ders olarak yine almak zorunda mıyım.yani orada yazan seçmeli dersleri sadece ait olduğu dönemde mi alabiliyoruz.mesela ben 5.döneme geçtiğimde seçmeli ders olarak sadece orada yazan 5.dönemi olan biyoloji 5, fizik 5 , kimya 5 , matematik 5 gibi seçmeli dersleri mi alabilirim.ilginiz için şimdiden teşekkürler...

ipeek hocam ben ne yapacam ya :(

192+80 krediyi tam yapamazsam diploma alamam mı sosyal ilimler değil de genel kültür seçmeyi düşünyorum zor mudur hangisi kolaydır çok kararszım ya

Can ve Çağatay,
Öğrenci numaralarınızı yazın,sizin dediğiniz gibi miymiş,bakalım...:)
Jon,
Ek sınav 8-9 Ağustos'ta yapılacak,başvurular haftaya başlayacak,en kısa zamanda sitede yayınlayacağız,mezuniyetine 40 krediden az kredisi kalanlar girebilecek..
Reyna,
Sana cevabımı önceden detaylıca açıkladım...Aynı cevabım geçerlidir.Aynı soruları defalarca sormayın lütfen!!!
Pınar,
Seçmeli ders tercihe bağlıdır,ilerki dönemlerde kredini tamamlayamazsan seçersin,önemli olan ortak dersler ve alan derslerdir,zaten seçmeli dersler de içerik olarak en kolay derslerdir...Mezuniyet için en önemli şart kredi barajını geçebilmektir...

jon83

iyi geceler hocam 99 kredim var hayırlısı olsun tşk ederim saolun iyiki varsınız

Çağatay,
Baktım senin durumuna,tasdikname ile kayıt yaptırdığın için,önceki okulundaki eğitiminden dolayı muaf edilmişsin,benim dediğim muaf olma şartı diploma ile kayıt yaptıranlarda geçerlidir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt