Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3 yıllık sistemdeki dersler

mrb 3 yıllık sisteme dahil olanlar ders seçimi yaparken 4 yıllık sistemin derslerinden mi seçim yapacaklar çünkü internette 3 yıllık sistemin derslerini bir türlü bulamadım. mezun olmak için ek sınava gireceğim önceden ders çalışmak istiyorum ama seçebileceğim derlerimi göremiyorum sosyal bilimler alanındayım
mesela dil ve anlatım 7-8 i alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

Açıköğretim Lisesi Sınav Sonuçları açıklandı :D:D:D 6 dersten girmiştim 5'inden geçmisim :D

şy ben bi soru daha sorucam.ben antalya muratpaşa lisesinden açık liseye kayıt oldum lise.1 de 1 kere kaldım diğer senede kalıcaktım ama 2 dönemin başı olmadan hemen acık liseye kayıt oldum şimdi ben tekrar normal liseye başlıyabilirmiym bi 4 dönem sınava girdikten sonra krediyi yükseltip daha daha yaşım 16. lise 2 den başlama ihtimalı varmı yardım ederseniz çok sevinirim bana müdür yardımcısı deçişti eğitim devam ediyor diye.:)

pardon eğitim hakkın devam eder demişti kusura bakmayın:p

arkadaşlar ben girdim sisteme sınav sonucunu öğrenmek için ama ingilizce yazılar yazıyor neden öyle oluyor bilen varmı? sizdede öyle oluyormu neden bu kadar zor bir sınav sonucunu açıklamak anlayamadım

Vesselam,
Bizde döküm alanı yok onun alan kredisini bilemicem ama toplam kredinin mezun olabilmen için 3 yıllıklarda 75 olması gerekiyor,yine de sen bürona ve okuluna danış,sizde farklı olabilir.. Ayrıca yüzyüze eğitimi bitirdiysen ek sınav bugünlerde yayınlanacak,onu kaçırma gir..

Arkadaşlar,
EK SINAV bugünlerde yayınlanacak siteden takip edin,özellikle az kredisi kalan 3 yıllık arkadaşlar kaçırmayın..

Merve15,
4 yıllıklarda toplam dönem 8 olmadan mezun olamazsınız..

Gamzeöztürk,
Ek sınav bugünlerde yayınlanabilir,ona girer belki mezun olursun...

Batuhan35,
Sen de ek sınavı kaçırma mezun olursun...

Cagataykltfn,
Açık lisede geçme kalma yoktur,senin mezun olmana daha var acele etme..

Fırat0707,
Sen daha yenisin,kredin az,üç kez sınava girip de başarısız olursan ortak dersten ancak öyle muaf olursun,acele etme,senin bitirmene daha var..Fırat ayrıca yaşın daha küçükmüş,istersen 17yi bitirmeden açık liseden ayrılıp normal liseye kayıt yaptırabilirsin,ben de sana normal liseyi tavsiye ederim,öss açısından daha iyi eğitim alırsın,bunun için git büronla konuş..

Saadet73,
3 yıllık sistem bitti artık kaldırıldı,4 yıllık sisteme tabi artık herkes,4 yıllık sistemden ders seçeceksin..

ÖNEMLİ NOT:Arkadaşlar özellikle tekrar belirtiyorum: http://www.engelliler.biz/forum/oku...orularinizi-yazabilirsiniz-47.html#post260679 bu mesajımdaki kurallara uymayanların mesajlarını sildim ve de sileceğim :mad:

jon83

ipek hocam iyi geceler öncelikle sizin arkadaşların ve tüm dünya aleminin regaip kandilini kutlarım 100 kredim var benim ek sınava girme inkanım varmı hocam kredisi az kalanlar için yazmışsınız ve 3 yıllık sistem bitti diyosunuz hocam koyun teşisi nedir durumum docdor sizsiniz artık 4 yıllık sistemde bir ögrencimi oldum ek sınav hakkımda yok dimi hocam yazınız keskin olsun hocam fartetmez alıştım tüm zorluklara

hocam onu biliyorum yani 8 dönemi tamamladığında mezun olunabilceği ama benim merak ettiğimm ben gelecek sene ağustosta sınavda mezun olucam çünkü 8 dönemim o zamn tamamlanıor ben seney össye giricem puanları tememuzda açıklaıyorlar benim puanım nasıl hesplanacak yani diploma notundan puan veriyolar ya hocam naıl olcak bu bunu merak ediyorum

merhaba arkadaslar

ben yenı uye oldum .acık lısede 3 yıllk sıstemdeydımkı 4 yıllıga gecmısız sanırım suan 119 kredım var. donemın 7. alan kredım ıse 49 ek sınav olucagını duydum.egr gıremzsek sınava aksam lısesıne gıtmeyı dusunuyorum cunku kafadan 4 yıllk olursam 2 sene daha uzucak .jon rumuzlu arkadsım aynı durumdayız senle sanırm .cok kafam karısk ve mutsusuz suan .cunkı onumuzdekı sene unıverteye sınavına gırmek ıstıyorum sonucta dersanede ama dıploma ısını uzattıkca uzatıyolar.dıploma olmadan ne dersana gıdebılırım nede sınava gırebılırım.nasıl olcak bılmıyorum .agustosta ek sınav olurda gırersem 25 kredıye ıhtıyacım var .ıns hayırlısı olur ama cıdden ınsanın canını sıkıyolar...herkeze hayırlı sabahlar

hocam.peki şimdi ben 2009 bittikten sonra okula kayıt yaptırsam olurmu?.4 dönem sınava girsem mayısa kadar 2010 da yani ozaman kayıt yaptırabilirmiyim.bide kaçıncı sınıftan başlarım 2.sınıftan başlıyabilirmiyim.şy bu ek sınavlar nezaman başlıyo 6 tane dersten giricem coğrafya,matematik,fizik,din.küştrü-2,ingilizce,biyoloji yardımcı olursanız..

Jon,
Sen 4 yıla geçtin ek sınava giremezsin...

Merve,o tarihleri ayarlarlar,sen onu merak etme.. :)

Akheron,
Sen de ek sınava giremezsin,akşam lisesiyle neyi kastettiğini de anlayamadım ama seneye bizden mezun olursun,össye girersin seneye...

Fırat, 2010'da yaşın tutmayabilir,eğer istiyorsan hemen şimdiden kaydını aldır,ve normal öğretime geç,ayrıca sen ek sınava giremezsin,sen daha yenisin,mezun olmasına az kredisi kalanlar ek sınava girebilirler..

jon83

ipek hocam kuzen açık ilkögretim okuyo şuan silik durumda 11.10.2009 sınava girmek istiyo tc numarasına 20 ytl yatırıp halk egitime 5 ytl verip ögrenci kimligiyle kayıt yenileme yapabilirmi 2009-1 Dönem için kayıt yenileme 1-31.07.2009 hocam yoksa bu tarihte kayıt yenileme yapıcak bu konu hakkında bilgi verirsiniz bizde ona göre kayıt yenileme yapalım..hocam buda benimle ilgili bir sorudur 4 yıllık sisteme geçtigimde 7.8 dönem derslerin eklenecegi söyleniyo hocam sayı olarak kaç tane haneme yazılıcak zorunlu ders.... III. DÖNEM SONU SINAVLARI(3)
07 - 08 Ağustos 2010 sınav sonucu sonunda kredim kesinlikle 162 kredim olucak allah izin verirse ben o zaman ek sınava girebilicekmiyim çok önemli benim için hocam tarihi yazdım 162 yaparsam ek sınava girebilicemiyim kolay gelsin hocam

Benim şu anda toplam kredim 128 alan kredim 34 oldu.Seneye öss ye girebilirmiyim?Birde 3 dönem oldu ya bu 3 dönemden ayrı ek sınav hakkı tanırlarmı seneye?

benim kredim 130, 3 yıllıktayım. 14 kredi kaldı. Ek sınava girebilirmiyim. teşekkürler.

merhaba

merhaba ipek hanım ben ben 4 yıl sistemde okuyorum ve 7. oturumun sonunda 126 kredim var şuanda ek sınav için kaç kredi gerekiyor ögrenebilirmiyim bide olursa kayıtlar ne zaman ek sınavın

şimdiden teşekkür ediyorum yardımlarınız için

peki hocam şimdi kaydımı aldırsam normal liseye gecsem lise 2.den başlıyabilirmiyim zaten lise 1.in derslerini yeterince gördüm 2 yılım o derslerler gecti olabilirmi acaba.peki bu 6 dersi nasıl kurtarıcam ben..:(

Jon,
İlköğretimler Temmuz'da kayıt yenileyecekler..
Ortak dersler için açık lisenin sitesine gir bak 8 yazan dersler eklenecektir..
Toplam kredin seneye 162yi geçerse ek sınava girebilirsin...

Cankız,
Sen de öyle şimdiden bişey diyemem,senin başarına bağlı ama kredin 162'yi geçerse seneye ek sınava girersin..

Inprc,
Haftaya ek sınav yayınlanacak,onu kaçırma,girebilirsin,Temmuz'da ek sınav yapılacak...

Fırat,
Nerden başlayacağını tam bilemem ben ama kaldığın yerden devam edersin,bizde lise1 lise2 yok,bizde kredili sistem var o nednele bunu tam bilemem,kayıt yaptıracağın okul tasdiknamene bakar ona göre değerlendirir...

Senem,
Kaç yıllık sistemdesin?Toplam dönemin? Toplam kredin? Alan kredin? Bunları yazar mısın...

jon83

hocam merhaba nasılsınız hocam 8 olan dersler eklenicek diyosunuz onlarda türk edebiyatı 8 yabancı dil 8 cografya 8 hocam o zaman ortak yada zorunlu ders olarak 3 tane ders eklenicek dogrumudur hocam çagrı merkezi 7.8 dönem dersleri eklenicek diyor hocam yanlış anlamayın sizin bilginize güvenim sonsuz sadece merak ettim onun için sordum hocam ben agustostaki sınavda 162 yaparsam ek sınava girersiniz diyosunuz peki seneyede ek sınav yapılırmı yada söyle diyim ben 2010 öss girebilirmiyim

7 ve 8. dönem dersleri eklenecek işte...
Seneye şimdiden bişey demek yanlış olur ama artık ek sınav her sene yapılıyor,seneye de yapılır sanıyorum...

ya peki son bişey ocaktaki sınavda 30 kredi alsam bile yetmez mayıstaki sınav sonuçları össden sonra açıklanıyor yani mayıstaki sınavla birlikte büyük ihtimal geçer 162 yi yani nasıl olacak mayısta sınavında dahilmi öss ye girmem için?

mrb ipek hanım ben 4 yıllık acık ogretım okuyorum lıse 3 e kadar ıcerden okudum son senemı lıse4 u acık ogretımden verdım 194 kredım toplam donem 4 alan kredım 64 nasıl mezun olacam beni bilgilendirirseniz sevinirim tskler....

hocam peki ben bu 6 tane dersi nasıl vericem hepsini vermek istiyorum.bide gelicek sınav nezaman.cok ta calısmıstım sınava böle oldu napalım yardım ederseniz sevinirim.:eek:

Skandal öğrenci numaranı özel mesajla yazarsan durumuna bakayım...

Fırat Ekimde kayıt yenileme var,sınav da Ocak'ta sanırsam,çalışma takviminden bak yine de...

jon83

hocam ek sınava kimlerin girecegi hakkında resmi bilgiyi nerden ögrendiniz belli oldumu benim giremiycegimi sölediniz bu kesin bir bilgimi

hocam şimdi bu kurtaramadığım derslerimi yine seçebilirmiyim yani kurtarabilirmiyim o dersleri 6 tane var

peki sınav nezaman bide bu dersleri tekrar seçebilirmiyim ders seçme işlemi yaparsam

hepsi ortak ders matematik-1,coğrafya-1,ingilizce-1,biyoloji-1,din.kltrü-2,fizik-1 bu derslerden başarısız oldum.bide ben okula tekrar başlıyabilirmiyim 1 kere kaldım lise.1 de 2 yıl yine kötü gitti 2 dönem başlamadan açık liseye kayıt oldum.şimdi tekrar okula başlıyabilirmiyim başlasam kaçıncı sınıftan başlarım üyelerden bilen varsa yardımcı olabilirmi..

Hocam sizin yerinizde kim olsa isyan bayrağını çekerdi sanırım şmdiye kadar şahsen ben çekmiştim çoktan :) müsadenizle hocam bi soru sorucam yine şuan toplam kredim 211 hiç bir zorunlu dersim kalmadı toplam 10 dönem okudum alan kredim 113 şuam yüz yüze eğitimim devam ediyor .. Agustosun 2 sinde yüz yüze egitimim bitiyor .. hocam yüz yüze egitimde alcağım kredilerle beraber toplam kredim 242 olacak ve ben mezun olacağım ama öss puanları temmuzun 12 -20 arası acıklanacakmıs daha sora 20 sınden 30 una tercihler varmış ben bunlara nasıl yetişicem nasıl bunları düzenliycekler hiç bi fikrim yok :confused: ek sınavada girsem diploma notumun yükselmesinde bi yararı olurmu ..hocam beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim umarım bu benım son sorum olur sıze daha fazla zahmet vermeyız hocam artık gercekten çekinerek soru soruyorum :( allaha emnet olun ..

slm

hocam benim sorum ollucak ben lise bire kayıt yaptırdım ilk sınavıma mayısın 16 17 girdim sonnuşları gördüm amma 14 dersiden birini geçmişim oysaki sınav güzel gecti neden böyle oldu bilmiyorum cok kötüyüm kendimden gectim 3 kiredim var tekrar kayıt yeniliyim diyorum gine başarısız ollurum diye cok korkuyorum ben evliyim 16 yasımda evlendim hep okkumak isdemiştim 5 seneden sonra eşşimi ilkna eetim eşşim tm okku dedi şimdi söylüyemiyorum bile gecemediyimi.napıcam deli ollucam ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt