Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jon,
Kredin yetersiz,resmi bir bilgiye gerek yok ki,görünen köy kılavuz istemez yani!!!
Okyanus,
Tercih tarihlerini uzatabiliyorlar,o da olmazsa ek kontenjan da var,işin orasını merak etme,sen mezun olmaya bak hele..

Fırat,
Evet seçebilirsin,kurtarabilirsin...Kayıt yenileme Ekim'de sınav Ocak'ta..

Gamze,
Kalmadın ki sen,bizde geçmek kalmak yok,hem daha yolun çok başındasın,henüz bir zararın yok,üzülme,ama çalışsaydın başarılı olurdun,çalışmamışsın,biraz çalış,hem eşin de olsa hiç kimseye hesap vermek zorunda değilsin,boşver...

jon83

iyi geceler hocam nasılsınız mesajlarıma cevap verdiginiz için tşk ederim iyi niyetinizi vermiş oldugunuz emegi hiç bi zaman köteye kullanmıycagımı bilmenizi isterim hayırlısı olsun hocam artık herşeyine akışına bıraktım zamanla hepsini görücez iyi geceler hocam

hocam bi şeyi mrk ettım 4 yıllık sosda ülkeler coğ varmı daha önce sormustum görmedınızmı yoksa bilmiyormusunuz ondan tkrarladım:D

hocam cok tskr ederim sizede zahmet oldu.hocam peki muaf olunca yani 1.dersi 3 kez gecemedin ozaman o dersten kalıyomusun,geciyormusun ben muaf'ı:bağışlanmak affedilmek anlamında biliyom..:eek:

Kalmak,geçmek yok,defalarca yazdım bunu!!!! Sadece kredi kazanamazsın,kredi barajını aşmayınca da mezuniyetiniz gecikir....

ıpek hocam onumuzdekı sene 3 kez yapılıcakmıs sınav en sonu agustosta sanırım ama oss sınavına gırsem kazandım dıyelım kayıt olamıcam sonucta dıploma elımde olmıcak .suan 119 kredım var 47 alan kredım var sızce mezun olabılırmıyım cunkı dersanaya yazılmak ıstıyorum ...bıde ev sınava kac kredısı olanlar gırıcek .sımdıden tesekkurler

ipek hocam muaf dersler ve zorunlu dersler var ne demek

hocam cok saaoollun iççimi rahatlatınız salıcakla kalın

MERHABA İPEK ABLAM.Ne kadar güzel birşey yapıyorsun biz gençlere ışık tutuyorsun.
Ablacım ben 18 yaşındayım hayatımda yaptıgım en büyük hatayı yaptım ve 2 sene üst üste kalarak tasdikanemeyi elime aldım.Ve 2 sene önce açık liseye kayıt yaptırdım.O sene ki sınavlara giremedim ablacım çok istedim girmek ama ailevi sorunlar beni dışara bile çıkaramadı.Ve geçen sene kayıt yenilemeye gittim MESLEKİ AÇIK LİSEYE kayıt olmak için orda ki kişiler ; zamanı geçti seneye gel dediler.

BENDE BU SENE KAYIT OLCAM ALLAHIN İZNİYLE AMA GİTTİM BU SENE AÇILIR MI BİLMİYORUZ DİYE BİRŞEYLER SÖYLEDİLER ANLAM VEREMEDİM ABLACIM YÜZ YÜZE EGİTİM ALMADAN AKŞAM SANAT OKULUNAA GİTMEK İSTİYORUM BEN TİYATRO AŞKIYLA DOGDUM :) İYİ BİR TİYATRO SANATÇISI OLMAK İSTİYORUM NEREYE GİTMEM LAZIM ABLACIM ? DÜZ AÇIK LİSE DIŞINDA ...TİYATRO BÖLÜMÜNE YAKIN ABLACIM HALK EGİTİM MERKEZİNE GİDİYORUM KİMSE KONUŞMUYOR BENİMLE SENİ DUYDUM GELDİM SİTEYE ALLAH RAZI OLSUN İPREK ABLAM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

tiyatro, benımde senın gibi arkım var bnde tiyatronun içindeyım liseyi hmn bitirip össde barajı geçip konservatuar sınavına gir

Akheron,
Dersaneye yazıl sen,bu sene eksınava giremezsin,seneye mezun olursun,kredin iyi durumda,ayrıca senin sorduğun diğer soruların hepsi defalarca forumda soruldu,çok cvpladım bu soruları,önceki mesajları incele biraz,artık defalarca aynı cvpları vermek istemiyorum,ben de yoğunum,anlayışla karşılamanızı ve biraz okuyucu olmanızı bekliyorum arkadaşlar...

Tiyatro,
Tiyatro bölümünü istiyorsan meslek lisesinde açıköğretimde öyle bir bölüm bulamazsın,ancak genel liseden ünv sınavına girerek konservatuarı tercih edebilirsin...

hocam çok teşekkürederim.. bir sorum daha var.Orta öğretim not ortalamasını nasıl hesaplıyorsunuz?Yıl içerisindeki toplam başarı oranına göremi,bağlı bulunduğun yere göremi yoksa bireysel başarı oranımı.

merhabalar
Mezuniyet dönemi : 2008:2
Diploma Tarihi : 18.05.2009

yukarıdaki bilgilerden mezun olduğumu anladım da, sınava girdiğim derslerin sonuçlarını nasıl öğrenebilirim?

Birde diploma notum : 60.35

Üniversiteye giriş sınavlarında bu notun etkisi nedir? Bölümüm sosyal bilimler
teşekkürler

Batuhan,
Diploma notu okuldaki derslerin ortalamasına göre hesaplanmakta, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı ise diploma notu+ ösymnin her yıl belirlediği katsayılara göre hesaplanmaktadır.Ben böyle biliyorum,yine de ösym kılavuzlarında detaylıca yazıyor,araştır istersen..
Freezer,
Tüm sınav sonuçlarınızı öğrenci girişinden solda menüde dönem dersleri yazan yere tıklayarak öğrenebilirsiniz...Diploma notunuza göre ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı hesaplanmaktadır,dolayısıyla ne kadar yüksek olursa össde o kadar avantaj sağlayacaktır...

Slm İpek hanım ben açık lise sosyal bölümlerde okuyorum ve toplam 98 alan 46 kredim var 4 yıllık öğretim sistemine tabii olmamak için yapabileceğim bir şey varmı ilginiz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım
NOT:4 yıllık sisteme atılma ne saçma bir uygulamadır alınırken 3 yıllık olarak başlıyorsunuz ardından 4 e çıkıyor lise diploması küçük bir basamak ve bundanda insanı tiksindiriyorlar arkadaşlar tepkimizi bellirtebileceğimiz resmi bir site`, makam, yer yokmu lütfen suskun kalmayalım

4 yıllık sisteme tabi olacaksınız,ama normal liseler gibi olmadığı için,ve hızlandırılarak senede 3 dönem yani 3 sınav yapılacağı için,eğer biraz çalışırsanız seneye mezun olursunuz,krediniz iyi durumda,kaygılanmanıza hiç gerek yok...

SLM MELEK HANIM;biliyorum bu sorularla sık sık karşılaşıyorsunuz ama affınıza sığınırak soruyorum:)ya bnm toplam 128 alan 34 kredim var.Ya bende dershane falan düşünüyorum sizce seneye mezun olabilirmiyim?Biliyorum bu bnm başarıma bağlı ama size ben özelden öğrenci no mu yazsam,durumuma bi baksanız nasıl bi yol izlersem mezun olabilirim?LÜTFEN!

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim peki 2010 da ki öss sınavlarına girebilirmiyim birde krediniz iyi diyorsunuz şu an 46 krediye ihtiyacım var iken o zaman yaklaşık 100 krediye ihtiyacım olacak ve buda büyük bir zaman kaybı 25 yaşındayım kredimin neresi iyi onu anlayamadım

Sipro,
Şu anki durumunuzla sizin için 4 yıllık sistemde çok zararınız yok,çünkü 3 yıllık sistemde senede 2 sınav 40'ar krediden bir yılda en fazla 80 kredi alabilirdiniz,ama 4 yıla çıktınız 3 sınavdan 30'ar krediden 90 kredi alacaksınız,çok fazla kaybınız yok, ayrıca 4 yıllık sistem 4 yıldan beri var,yani 3 yıllıklara 4 yıl şans tanındı,4 yıl boyunca mezun olamadığınız için 4 yıla çıkarıldınız,neticede herşey sizlerin çalışmasına başarısına bağlı,çalışır başarırsanız 2010 sınavlarına mezun olursunuz,girersiniz o sınavlara,size bağlı yani!....3 sınavla toplam kredinizi siz seneye 192'ye tamamlayabilirsiniz,tabi azmederseniz!!??

Cankız,
Sizin de durumunuz iyi,krediniz iyi durumda,sizin de çalışmanıza bağlı,seneye mezun olursunuz biraz çalışırsanız,ders seçerken alan ve ortak dersleriniz çok fazla,onları seçmelisiniz,buna çok önem verin...Dersaneye kaydolabilirsiniz bence siz mezun olursunuz seneye...inşallah... :)

hocam bu dershaneye kaydolabilirsiznz dediklerinizn hepsi össye başvurabilir dimi?

Kredisi 100ü aşanlar seneye biraz çalışırlarsa mezun olabilirler diye umut ediyorum,başvurabilirler elbette,ama mezun olamazlarsa emekler,hayaller,hedefler ve öss,dersane parası:D boşa gider elbette...Dilerim mezun olurlar...Ben kesin bişey diyemem neticede ,ihtimal üzerine konuşuyorum,başarınıza bağlı!!!???Ama Sipro için dersaneye kaydol diyemem,o çok sınırda,çok çalışması lazım...

jon83

hocam seneye 3 sınav var diyelim ben 162 krediye ulaşıtım 162 nin mantıgı ne 162 yaparsam ek sınava giricem peki öss başvurusu yapabilicekmiyim seneye bu konuyu pratik bir şekilde açıklayabilirmisiniz 162 mantıgı nedir öss başvurusu filan

Jon,buna her yıl komisyon karar veriyor,son yıllarda bu konuda o kadar çok şey değişti ki,bakalım önümzdeki sene nasıl olacak inan hiç bilgim yok,o nedenle kesin olmayan fikirler beyan ederek sizi yanıltmayım,önceki senelerde öss ve ek sınav için bu kredi şartı vardı,bu sene de olur sanıyorum,emin değilim....Bugünlük benden bu kadar,başka soru sormayın.özellikle de ek sınavla ilgili soru istemiyorum!!!

jon83

hocam siz ögretmen ben ise ögrenciyim ama ortak noktamız aynı çatı altında farklı dallarda koşuşturmamız buda hayatın farklılı olmalı meb hiç bi zaman ögrenciler için iyi şey yapmaz görürsün bence bu seneden sonra ne ek sınav yapılır nede birşey benim artık herşeyi hoşgörmeye alıştım isterlerse bundan sonra 500 krediye çıkarsın iyi geceler hocam yarın mesainiz var sizide yormuyum kolay gelsin

ablacım lütfen bna yardım ett benim adım ümit 16 yaşındayım düz liseye gıdıyodum ılk sene kaldım 2.senedee gitmek zor oldu yoruluyodum okulu bıraktım babamda zaten kalp krızı geçirmişdi o ara şimdii ileriyi düşünürsem eger okumam şartt memeur olarak çalışmam içinde liseyi bitirmem gerekıyormuş aaçık ögretimden nasıl bıtırıcem ne olursun yardım et özürlülk oranım %68 acba ilerde başarılı olurmuyum ne olur yardımını esirgemeyn

Ümit,
Ayrıldığın okuldan tasdiknameni al,10 Ağustos-2 Ekim arası raporunla beraber,bağlı bulunduğun Halk Eğitim Merkezine git,resim,kimlik yanında bulundur...sadece sınavlara girersin,engeline göre sınavın fiziki şartlarını ayarlamaları için açıköğretim bürosuyla konuş,engelin hiç sorun olmaz,devam mecburiyeti olmadığı için...Çalışırsan elbette başarılı olursun,yeter ki azmet...

merhaba hocam.ben aölde okuyorum 7 kredi hariç tüm sartlarım mezun olmaya tutuyor sızınde soledıgınız gibi büyük ihtimalle bir ek sınav yapacaklardır.benım merak ettıgım ösym sınav sonuclarını acıklamadan önce okul puanlarını istiyor bizim gibi henüz bitiremeyenlerin nasıl olacak?şimdiden cok teskkur ederim

ipek ablacım çok teşekkürlerr cevabın için son bi aklıma takılan var onuda aydınlatırsan çok sevinicem..açıkögretimden okuyunca lise 4 yerine iki seneymiş vede açıkögretmi bitirince memur olarak işe başlamam için ne yapmam gerekli ne olursunn yardım et bana

Mert,
Ortaöğretim başarı puanı için notlarınız gerekmekte tabiyki,daha sonra diploma notuna göre de ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı hesaplanmakta,nasıl olacak derken neyi kastettin anlamadım?Mezun durumda olmayanların diploma notu yerine not ortalaması hesaplanmaktadır,bunu sorduysan eğer?!!? :)

ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Dikkatli okursan burda açıklanıyor...

MustfÜmit,
Memur olmak istiyorsan,iyi bir dereceyle liseyi bitirmen üniversite sınavına girmen,en az önlisans eğitimi görmen, ve daha sonra da kpssye girerek iyi bir puan kazanman ve de iş-kura kayıt yaptırarak sözleşmeli iş başvurularını da takip etmen.. halk eğitim merkezlerince veya işkurca düzenlenen kursları,eğitim ve seminerleri takip etmen,gerekiyorsa katılman.........gerekmekte.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt