Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
crowxx bende senın gıbı aynı durumdayım. kredılerım tamamladım sadece 1 ders matematık 2 den gecememısım ve 2 kez gırmıstım muaf olmak ıcın 1 donem gerekıodu sanırım 3 yıllıklar ıcın bu kadarınıda dusunmuslerdır mezunsun merak etme ek sınavı takma
yorumun için teşekkürler inş. ek snava girmek zorunda kalmam össye girdim yoksa kötü olcak

Liseyi kendi çabamla bitirdim, şimdi üniversite düşünüyorum, sınavlara öss ile aynı zamanda mı gireceğim ve öss olucak değil mi gireceğim sınav yoksa farklılık gösteren zaman veya sınav adı var mı?

dostum tmmda arkadas mezun kesın bılgı yoksa bılıyoruz bu ulkede okumak ıstıyorsanız suphecılıkden vazgecmıceksınz :) meb sayfası borsa kuru gıbı heran yenı planlamalar gelıyor artık sayfaya gırerken ınsan korkuyor. yenı bır haber varmı dıye

1991 sorunu tam acarsan sevınırım

Benimde size bir sorum olacaktı geçen senelerde de yapılan ek sınav acaba bu senede yapılacak mı?

ipek hocam merhaba.öncelikle siz çok teşekkür ediyorum :sizin sayenizde birçok bilmediğimiz konuda bilgi edinmiş oluyoruz.allah sizden razı olsun....

ipek hocam size bir sorum olacaktı.ben aöl 3.döneme geçtim alan genelkült.ama meslek lisesine gitmek istiyordum kızım olduğu için gidemiyorum.acaba en son geçiş yapma hakkım ne zamandır?bunu öğrenmek istiyorum.

Sunaa,
10 Ağustos-2 Ekim tarihleri arasındayeni kayıtlar var,mesleki açıköğretim lisesinden aynı bölüme kayıt yaptıracaksın ve sadece başaramadığın derslerden sınavlara gireceksin,tasdiknamenle birlikte belirttiğim tarihte halk eğitim merkezine başvurmalısın...

Crowxxx,
Sen açık liseye tasdikname ile kayıt yaptırmışsın,daha önceki lisende de o derse girdiğin için açık lisede de aynı dersi başaramayınvca muaf olmuşsun,hem mezun olduysan irdelemene gerek yok,diplomanı Ağustos'ta bürona sor...

Angelmelek,Batuhan35,Vedannn,
Ek sınav başvuruları ve şartları haftaya yayınlanabilir,takip edin..

Gamzeöztürk,
Soyadı değişikliğini kayıt yenileme yaparken bürona hatırlatırsan değiştirirler,yeni kimliğini de yanında bulundur elbette...

Bülentuygun,
Ocak veya Şubat aylarında genelde ÖSS başvuruları yapılıyor,o tarihlerde başvuru yapacaksın,Haziran'da da sınava gireceksin...

Aljen,
Meslek Lisesine geçişler her sene Ağustos ayında yeni kayıt döneminde yapılmaktadır,bu yıl belli değil ama büyük ihtimal aynı olur sanıyorum,Ağustos'ta bürona sormalısın..Meslek lisesinde devam mecburiyeti var,bunu da gözönünde bulundur...

İpek hanım benim size bir sorun olucak , diyelim ki kredi geçtim sorrumlu dersim de yok 3 yıllık sistemin son sınıf öğrencisiyim bu arada mesleki açıköğretim . ama okuldan 1 dersim var veremiyorum acaba beni mezun ederler mi , krediyi de aşmışım ?

ıpke hocam 119 kredım alan kredım se 47 suan 3 yıllk sıstemdeydım acaba sızce ek sınavlara gırebılırmyım .sımdıden tesekkur ederım

Ek sınav

Arkadaşlar,
Ek sınavların tarihleri kesinleşti. Sınav tarihi:8-9 Ağustos,müracaatlar ise 13-17 Temmuz tarihleri arasında H.E.M. açıköğretim bürolarında yapılacaktır. Haftaya sitede yayınlanacak...
Bilginize....

jon83

ipek hocam hayırlı cumalar ek sınav girmek için aranan şartları inceledim ama hocam sınava girip girmiycegiimi anlayamadım durumumum aktif kredim 99 ortak yada zorunlu dersim yok açıklise giriş tarihim 07.02.1999 dönemim 7 hocam şimdiden tşk ederim jon83

Sevgi06

Hocam ek sınav şartlarını okudum 4 senelik sistemde olanlar için 30 - 40 kredi eksik olanlar diyor.ben 3 yıllık sisteme kayıtlıyım 3 yıllık sistem için belli bir kredi belirtmemişler.benim 106 kredim var girebilirmiyim anlamadım?şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

jon83

iyi geceler herkeze 3 yıllık sisteme kayıtlı olup dönemi; Açık Öğretim Lisesinde 4 ve üzerinde, Mesleki Açık Öğretim Lisesinde 5 ve üzerinde olan öğrencilerden müracaat eden, (3 Yıllık sistemde kayıtlı olup dönem şartı tutanarldan, Aktif ve Donuk öğrencilerin yanında Silik konumdaki öğrenciler de ek sınava müracaat edebilirler.)hocam bu yazıdan ne anlamalıyım ben ek sınava girebilirmiyim dönenim 7 durumum aktif kredim 99 ortak yada zorunlu dersim yok 3 yıllık sistemde ek sınav için belli bir kredi belirtmemişler bu tüm 3 yıllıktaki açıklise ögrencileri giricek anlamınamı geliyo lütfen acil bilgi istiyorum hocam hislerim ve bilgim benim ek sınava girebilecegim diyo ve bu yazıdan anladıgım tüm 3 yıllık sistemdeki ögrenciler ek sınava giricek diyorum ya sizce ipek hocam hayırlı cumalar

Jon,
Sınav şartlarına bakılırsa 3 yıllıklar için kredi şartı aranmıyor,yani sen ek sınava girebilirsin ancak 40 kredilik en fazla ders seçebilirsin,144e tamamlanmyacağı için de ful kredi çeksen bile mezun olamayabilirsin,pzts veya salı günü büromuza gel..
Sevgi06,
Sen de ek sınava girebilirsin,pzts bürona danış...
Akheron,
Eksınava sen de girebilirsin,pzts bürona git..
Artemis,
Meslek derslerini başarman ve alan kredi barajını da aşman lazım yoksa mezun olamazsın...

jon83

hocam iyi geceler mezun olmasakta ek sınava girmemiz çok iyi birşey gerçekden menmum çok menmum oldum önümüzdeki hafta ek sınav için işlemleri yaptırırım

Hocam 4 yıllığım 175 kredim var,ek sınava girince mezun mu olacağım yani?
Bu arada öğrenci numaramı veriym bakmak isterseniz 2072605710

17 krediyi verince tamamlıyorum normal şartlar altında ama zorunlu derslerden bi kaç tane kalıyo 192 kredi yapsam bile napıcam kafam karıştı hiç bişi anlamadım:(

hocam benim 31 kredim kaldı mezun olmam için 4 yıllıkte okuyorum 4. senem acaba sınava girmeye hak kazanabilir miyim

Merhaba Arkadaslar bende AÖF Sosyal Bilimler Mezunuyum Ne Yapın yapın bitirin gerçekten ömür boyu karsınıza cıkıyor saygılar.

slm hocam kusura bakmayın rassız eddiyorum bende 4 seneliyi okkuyorum bende giricekmiyim sınava benim durumu biliyorsunuz?

hocam merhaba bek ek sınava girebilirmiyim onu sorucaktım size
toplam dönemim 5 toplam kredim 133 girsem bile mezun olmicam ama girme şansım var mı bu şartlara göre beni bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim ayrıca 4 yıllık sistemdeyim

Gamze Öztürk,
Ek sınava girebilirsin,zorunlu derslerin hepsini seçersen açıkta dersin kalmaz,zaten 40 kredilik dersin kalmış,başarırsan mezun olabilirsin....
Gamze1987,
O kadar çok öğrencim var ki,hatırlatman lazım durumunu... :)
Vedann,
Öğrenci numaranı yazarsan ya da durumunu detaylıca anlatırsan bilgilendirebilirim...
Hatice,
Başardığın geçtiğin dersleri tekrar almazsın,bence bölümünü değiştir..
Merve,
Öğrenci numaranı yazarsan bilgilendirebilirim...

jon83

ipek hocam ek sınav için ders seçerken aklıma bazı şeyler takıldı cevaplarsan menmum olurum 3 yıllık sistemdeyim ortak yada zorunlu dersim yok meb gönderdigi linkte 4 yıllık genelkültür ortak ve seçmeli ders listesini inceledim ortak yazan derslerin tamamını başardım aklıma takılan 7.8 dönem dersleri eklenicek diyor meb ve sizde öle bana bu dersleri yazabilirmisiniz eger yazarsanız onları seçicem ya geçicem yada 3 kez sınava girip muaf olucam seçmeli dersleri inceledim türk edebiyatı 3.4.5.6.7.8 cografya 3.4.5.6.7.8 yabancı dil 5.6.7.8 seçmeli derslerde bu dersler var hocam 4 yıllık genelkültür seçmeli ders listesinden bana ortak olarak hangi derslerin eklenecegi yazarmısınız ayrıca bu dönem ders seçebileceginiz ders sayfasında din kültürü 6.7.8 var yabancı dil 5.6.7.8 dil anlatım 5.6.7.8 cografya 5.6.7.8 türk edebiyatı 3.5.6.7.8 hocam bu yazdıgım dersler 4 yıllık sisteme geçtigimde karşıma çıkarmı suan karşılarında ortak degil seçmeli ders yazıyo benim ögrenmek istedigim 4 yıllık sisteme geçtigimde hangi derslerden sorumlu olucam saygılar

Hocam Durumum mezun gorunurken bugun dıploma nosu almıs ogrencı yazıyor bu ne demek oluyor ?detaylı anlatırsanız sevınırım

slm hocam ben genel kültür böylümünü sectim kolay olsun diye amma ünv okkuyunmuyormuş bu bölümde deyiştirmem inkannım varmı deyiştere bilirsem hangi bölümü secmeliyim öyrenci durumum 2081604778

merhaba benimde daha önce bilgilerimde mezun yazıyordu ama bugün bilgilerime girdiğimde dıploma nosu almıs ogrencı yazıyordu yaa bn şimdi mezun olamıyomuyum lütfen beni bilgilendirirseniz sevinirim gecmez_bu_zaman@hotmail.com

Merhaba İpek Hocam.. ben 2009-2010 yılı için mayısta, açıkilköğretime ön kayıt yaptırdım.. Açık ilköğretim web sitesinde duyuru bölümünde ve çalışma takviminde, 1.dönem kayıt yenileme 1-31temmuz arası yazıyor. 11ekimde de sınav var.. Kayıt yenilemez isek sınava giremiyormuşuz.. Bugün halkeğitimini aradım ve 6.sınıf için kayıt yenileme ile ilgili bilgi almak istedim ama ağustosta arayın dediler şimdi kayıt yenilemem gerekmediğini söylediler.. Emin olamadım hocam şimdi ben kayıt yenileyecek miyim yoksa ağustosta mı bu işlemler olacak.. Eğer kaçırırsam sınava girememkten korkuyorum :( size sormak istedim.. teşekkür ederim..

Oncelıkle Tum Adanalılara Slm Burçin Agust da Kayıt Yenılıceksın Merk Etme Agust kaydını yenıledıkdn sonra sınava gırebılırsın .

selam ben buraya yeni üye oldum bende açıklise öğrencisiyimm galiba bana yardıme dcek biirileri var burda adım emre ben enyisi direk sorularıma geçecem
soru 1 hocam ben muaf kelimesinden bişey anlamdımm aynı dersten 3 defadan fasla kaldım ama yinede o dersi secebiliyorumm
soru 2: hocam seneye yani 2010 da 3 saşamlı sınav yapılacakmış dönem başı kaç kredi desr seçeecz yine 30 mu?
soru 3: hocam benim alan kredim 42 ortak kredim 108 nezman mezun olcam senye olurmuyum ?

muaf zorunlulugun kalkması demektır senın ınsıyatıfıne kalmıs istersen secmeme hakkın var. dersın secılme zorunlulugu kalkıyor ..donem bası 30 kredı ..seneye mezun olma sansın bıraz zorr 3 sınavdanda 30 kredı yanı full cekmen lazım tahmınımce sen seneye 2011 de mezun olursun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt