Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

arkadaşlar bende genel kültür okuyorum olurmu hiç öle.düz mantık yürütün toplam kredi 192 diyor .eeeee zaten toplam kredi diye kiredi bilgilerinde yazıyor!benim dönem:6 toplam kredi:134 ortak kredi:78 o şartlarda ozaman benim mezun olmam gerekmezmi?toplam kredi:192 ortak kredi:80 olması gerekli mezuniyet için.

hiç kafanız karışmasın istenilen ortada.hedefinizi bilin yeter

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir

Eğer tasdiknameyle aöl kayıt yaptıran varsa belki bu şartlar değişebilir çünkü bana halkeğitimdeki hoca ortak ders kredin 80 olsun mezunsun sen demişti bunuda belirteyim ama doğrumu yanlışmı bilemem.

bu arada arkadaşlar kayıt ücretleride 20 tl ye düşmüş yeni başlayanlar şanslı bu durumda..

Cevap için teşekkür ederim. Biz daha bölüm seçmedik.1dönem çömezleri olunca tabi:) genel kültür dışındaki meslek liseleri hariç diğer bölümlerin kredileri aynı yani.

evet arkadaşlar kayıt ücretlari 20 tl olmuş ve yeni kayıt -kayıt yenileme hepsi için geçerli.AÖL sitesinde de yazıyor
Dönence arkadaşım mezuniyet kredisi aöl tüm bölümler için.192 kredi.sanada kolaylıklar dilerim yeni başlamıssın.

Aljen teşekkür ederim. Ilk dönem sınavına girdim. Yakında uzman aöl uzmanlarından olurum:) krediler meslek liselerinde daha yüksek değilmi. Bi yakınım meslek lisesi okuyor ve 6dersten kaldığı halde kredisi benden daha yüksek.toplamda 30kredilik ders seçmiyormuyuz onun kredisi 41oluyor toplamda. Kafam çok karıştı çoook:)

alan desleri kalkmadı mı

slm arkadaslar aöl de alan desleri kalkmadımı bugun arkadasla göruşurken ortak ve alan derslerinden ders secıcen dedi bende alan dersi kalktı dedim yok ole bisey dedi ama benim alan yok yazıyor AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dştıersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Gıenel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir yazıyor benim ıyıce kafam karıştı lutfen yardımcı olurmusunuz.

arkadaşım Donence ben sana şöyle söyleyeyim.meslek liseleri 1.ve 2. dönemden sonra okudukları alanla ilgili yüzyüze eğitim derslerine giriyorlar ve bunların kredileri yüksek oluyor ama onların mezuniyet krediside yüksek 240 kredi almaları gerekiyor ve 40 kredilik ders seçiliyor(2. dönemden sonra).düz lisede 30 kredilik ders seçebiliyoruz. birde yüzyüze eğitim var tabiki.bu durumda pek bir fark yok aslında.yüzyüze eğitime gidemem dersen sana, ben düz lise okumanı tavsiye ederim

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, açık ilköğretim okulu ile açık öğretim liselerinin harçlarının bugün itibariyle yüzde 50 oranında indirildiğini bildirdi.

Bakan Çubukçu, EĞİTEK'teki ''Uzaktan Eğitim Koordinasyon Merkezi ve Alo Eğitim'' hattının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ''Açık öğretim hizmetlerinin harçları bugün itibariyle yüzde 50 oranında indirilmiştir'' dedi.

Çubukçu, ''Vatandaşlarımızın bu hizmetten daha fazla faydalanmaları için açık ilköğretim okulu harçları 20 TL'den 10 TL'ye, açık öğretim liselerinin harçları 40 TL'den 20 TL'ye çekilmiştir. Böylece eğitim imkanından uzak kalmış ya da yarıda bırakmış kadınlarımızı, yetişkinlerimize, özürlü vatandaşlarımızı bu hizmetten faydalanmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

Aljen arkadaşım mesleki açık lisesi imamhatipte okuyor ve ilk dönem de başladı yüz yüze eğitime.hafta sonları ders görüyo.bende başvururken imamhatip düşünmüştüm yüz yüze eğitim zorunlulugu nedeni ile vaz geçtim.alan seçme zorunluluğu kalkmadı sadece mesleki liseler 1.dönemden düz liseler 3.dönemden alan seçiyor diye biliyorum. Yanılıyormuyum

YENİ KAYIT DUYURUSU!
Çalışma Takvimine Göre;

1. 07-18 Subat 2011 tarihleri arasında yapılacağını duyurduğumuz 2010-2011 eğitim öğretim yılı II. dönem Yeni Kayıtları, 21 Şubat - 04 Mart 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.

2. Yeni Kayıt işlemleri il ve ilçelerde bulunan Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenen lise veya Anadolu Liseleri tarafından yapılacaktır. Halk Eğitim Merkezleri yeni kayıt almayacaklar ancak halen Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı bulunan öğrencilerin Kayıt Yenileme işlemlerini yapmaya devam edeceklerdir.

halkeğitim merkezleri yeni kayıt almıyacaklarsa;

1. Yeni kayıt yaptıracak adaylar Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası’nın herhangi bir şubesine adı-soyadı ve TC Kimlik numaralarını bildirerek 20,00 (Yirmi) TL kayıt ücreti yatıracaklardır.
2. Ayrıca adaylar kaydı alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin Okul Aile Birliği hesaplarına da 5,00 (beş) TL yatıracaklardır.

Benim kafam karıştı.5 tl ne için nereye yatırılacak? 5 tl bi şey deilde nereye yatırıldığını bilmediğimden bilgilerinizi rica ederim.

Aynı bankaya yatırılıyor. 20tl yatırılınca 5tl de yatırılacak derseniz görevliler zaten anlıyo. iki dekontla halk eğitim merkezine başvuruyorsunuz.

bilgi için tşk dönence..halkeğitim deil milli eğitime başvuruyoruz halkeğitim kayıt almıyor .(ist için öyle dier illeri bilmiyorum)

ASTİLBE'YE katılıyorum ben sorunumu yazdım anında net cevap geldi bana gelen bu cevap liseden tastiknameyle AÖL'E kayıt olanlarıda ilgilendiriyor aslında neden derseniz,BEN lise 3 den tastiknameyle Aöl'e kayıt oldum ilk defa 1.dönem sınavlarına girdim fizik1-2 ye ve geo 1-2 ye girdim sınavdan sonra bu derslerden kaldım ama nedense fizik1-2 muaf derslere eklenmiş AMa geometri 1-2 eklenmemiş Yani fizik derslerimden 1 kere girdim muaf oldum :) yani tastiknameyle kayıt olanlar;haberiniz olsun eğer sizdede aynısı olursa ÖR:mat.1-2 den girdiniz birde Fizik2-3 den girdiniz bunlara ilk defa girdiniz Aöl sınavlarında ama mesela mat 1-2 den muaf olduysanız kafanız karışmasın tastiknamenizden dolayıdır o kdarda karışmasın kafanız zaten sizin burda Dezavantajınız olmuyor aksine iyi bir şey.. Aöl çağrı merkezinin bana söylediğini söyledim size..

selam arkadaslar ben acik lisede okuyorum askerlik tecil ettirmek istiyorumm .... ne yapmam gerek....? bi bilginiz varmi alan kredim 55 toplam kredim 133 alanim yabanci dil 8 dresim kalmis .....:(

Haklısınız yeni kayıt için belirlenen okullara gidilecek:) kayıt yenileme için kalk eğitim merkezlerine gidilebilecek. eski alışkanlıklarla cevap vermişim.pardon:)

???

merhaba arkadaşlar ben aol düz lise okuyorum alanım genel kültür mezun olunca seçebileceğim meslekler neler?:p yardımcı olursanız sevinirim;)

merhba ben 23 yasındayım acık lısede okuyorum bı sorum olucak acık lıse hakkında neredeysee hıc bı fıkrım yok sordugumdada yarım agızla cvb alıyorum yada benı tatmın etmıyor sıtenızı sorumaa yanıt ararken buldum sorum sudur: ben ılk kayıt oldgumda ve ılk ders secımımı yaptıgımda 3 donemlık derslerı sectım hep ve tam 12 ders sectım sınavda 6 sından basarılı oldum 3 donemlık ders sectım dıye yıne basarılı oldgum derslerden gırcekmıyım yoksa kayıt yenıleme yaptırdıgımda basarılı oldgum derslerın yerıne baska dersmı secıcem bu konuda benı bılgılendırırsenız sıze cok mınnet duyucamm sımdıden cok tsk ederımm saygılarrr

Aldığınız derslerin bir üst dönemlerini seçeceksiniz.
Örneğin: Matematik 1 ' i almışsanız daha önce. şimdi matematik 2'yi alacaksınız..
Ki zaten başarılı olduğunuz dersleri alma şansınız yok.
Liste otomatik olarak güncellenir.
Başarısız olduğunuz dersler ve yeni dönem derslerini görebilirsiniz.
Örneğin: Matematik 1 ' den geçmişsinizdir. Matematik 2 'yi seçebilirsiniz. Coğrafya 1'den kalmışsınızdır. Coğrafya 1'i tekrar alabilirsiniz..Coğrafya 2'yi de seçebilirsiniz.. hem de ikisini birden seçebilirsiniz kaldığınız ders ve bir üstü dönemini.. Coğrafya 1 ve Coğrafya 2'yi yani..

ben bügün gittim kayıtımi yenilemeye bankaya sadece yeni kayıtlar var kayıt yenileme açılmamış.kayıt yenileme ne zaman başlıyor.?

mrb arkadaşlar alan kredisi 79 ama 80 olmalı zorunlu ders yok alan kredisi 80 olması için sınavamı girilmeli ? nasıl oluyor bilgisi olan varmı?

yakma44;

Bende dün gitmiştim aynı cevabı aldım,milli eğitimi arayanlara okullar açılınca duyuralacak demişler ne demekse bu ?
2011-2012 dönemimi yoksa ?

bende yeni kayıt yaptırmak için bankaya yatırdım 25 tl ödedim kaydımıda bazı aksaklıktan dolayı pazartesiye kaldı inşallah pazartesi kaydımı yaptıracam.

yav meslek lisesine kaydimmi almak icn cok gec olduuu .... :( acik lisenin duz lise bolumnden ertelenmiyormu? :(:(:(:(:(:

ben 3 sınavda sonra özel aksam lisesine geçmeyi düsünüyorum 15 mart 1992 liyim.eylülde geçersem ozaman kadar askerlik tecil hakkım var değilmi?

buzluçay;

banka bana kayıt alınmadığını söyledi para yatırmana gerek yok dedi.yatırmadım bende.

Üst Alt