Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

meraba arkadaslar

ya sızce bu sene ek sınav olurmu benım ıcın hayat meselesı bıde bu okuldan gelecek puanlar nasıl hesaplanıcak bı bılgısı olan var mı ya:(:(:(

apocan14;

bu arada %53 işitme ve konuşma bozukluğu özürlü raporu aldım burdan ankaraya nasıl iletişim kuracağım mod larım bana bir yardım edin saygıla...

...ansızın...;

banka bana kayıt alınmadığını söyledi para yatırmana gerek yok dedi.yatırmadım bende.[/QUOTE]

arkadaşım bilmiyorum ben ayın 25 inde vakıflar bankasına 20 tl bi hesaba 5tl de bi hesaba yatırdım okuldan kagıt vermişlerdi git şu hesaplara para yatır diye bende yatırdım bi sorun olmadı sadece kaydım pazartesi gününe kaldı

aceba acıklise mezun olup ünv kazanan ve bi meslek sahibi olan varmıki 20 kredim kaldı bu sene öss ye gircem tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik taktım kafama ii bi meslek olup olmadıgını bile bilmiyorum cokkkkk mutsuzummmm

ömer35
arkadaşım birsen ekmen merak etme her yaz ek sınav oluyor busenede ağustos ve eylül ayında büyük ihtimalle 2 tane ek sınav olur.ancak bu ek sınavlar sadece ankarada yapılıyor.ankaraya gitmen lazım kib arkadaşım

Bunu nerden duydun öğrene bilirmiyim. ömer35 . ben hiç böyle bişi ne gördüm nede duydum. Bunu neye dayanarak söylüyosun. Lütfen yanlış bilgilendirmeyin. eğer resmi biyerde yazıyosa buraya kopyalayında hepimiz öğrenelim...

Arkadaşlar açık ögretimde engellilere bir ayrıcalık bir avantaj yada bir indirim varmı bilen cevap versin lütfen

arkadaşım bilmiyorum ben ayın 25 inde vakıflar bankasına 20 tl bi hesaba 5tl de bi hesaba yatırdım okuldan kagıt vermişlerdi git şu hesaplara para yatır diye bende yatırdım bi sorun olmadı sadece kaydım pazartesi gününe kaldı

-----------------------------------------------

sizin yeni kayıtmı/lisemi?
20 ve 5 tl aynı bankaymı yatırdınız ?

arkadaslar ben sınava ıstanbul bagcılarda gırmek ıstıyorum... ne yapmam lazım :confused::confused: halk egıtm merkezınemı gıdeyımm onlara oylemı soyluyeyıım....:confused: artı ben bugn kaydımı yenıler yenılemez ders secımı yapıp kıtaplarımı alabılrmıyımm ben yurt dısında yasıyorum... turkıyeye sınav ıcn gelıyorumm kıtapları almam mumkunmu ?

Dersleri nezaman seçecegiz bide ben 3 sınavda sonra özel aksam lisesine gitmeyi düşünüyorum.eylülde kayıtlar başlıyormuş.ozaman kadar askerlik tecil edebiliyorum değilmi? 15 mart 1992 liyim.

ansızın...;

ewet arkadaşım
yeni kayıt lise için
25 tl 20 tlsini bi hesaba 5 tl sinide bi hesaba yatırdım
aynı bankaya bugünde kaydımı yaptırdım.

Merhaba.Bu siteyi hazırladığınız için teşekkür ediyorum.Benim kızım da açıköğretim lisesinde okuyor.Yenı başladı 1.dönemi bitti.30 kredi olarak aldığımız derslerin 25 kredisini verdi. 2 dönem için kayıt yenileyeceğiz.birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

kızım üniversitede sınıf öğretmenliğinde okumak istiyor.Hangi bölümü seçmemizi tavsiye edersiniz.? genel kültür alanını tercih etse sınıf öğretmenliğini yazabilir mi ? şu an biz türkçe matematiği seçtik. birde açık öğretim lisesinin sitesinde kimi öğrenciler de alan yok yazıyor kımılerıde bölüm sececek diyor bunu anlamadım.

bir soru daha : ortak derslerden gecmek zorunda değilmi ? alan derslerine sadece bir defa girmek gerekli deniyor.bu ne demek ?yani sınava girmesi yeterli mi geçemesede krediyi almış mı oluyor. ?

sorularımı cevaplarsanız çok sevineceğim kafam karıştı benim : )) selamlar. kolay gelsin.

BelginCan arkadaşım ben 2008 yılından bu yana açıklise öğrencisiyim bu okuduğum 3 yıl içindede her yaz muhakkak 2 tane ek sınav hakkı tanıdılar bende buna dayanaraktan söyledim yoksa herhangi bir resmi yerde yazmıyor bu tamamen milli eğitimin insafına kalmış bir olay bende zaten sözüme başlarken büyük ihtimalle 2 tane ek sınav olur dedim yoksa kesin bişey yok ama okuduğum 3 yıl içinde her yaz 2 tane ek sınav oldu kib kardeşim

Ömer35 benim demek istediğimiz anlamadınız. Sizin yazınızda EK SINAVLAR ANKARADA OLUYOR demeniz. Sorun bu ek sınavların Ankarada olmaz. Kişi hangi ildeyse o ilde olur. Bu böyleydi.

ben sınava girdim 2 dersten muaf oldum. bu muaf dersten seçersem o dersini kredisini alabiliyorum değilmi?

Ömer35 bende ek sınav oldum ama Ankara ' ya gitmedim. Bu yeni çıkmışsa biilemem. Umarım öyle bişi yoktur. Her ilden anakraya gitmek çok zor heleki biz engelliler için. Ben meb sitesini inceledim öyle birşeyden bahsetmiyor.

Yeni kayıt işlemi

1993 - 1996 Yılları arasında Meslek lisesinde Öğrenim gören bir Öğrenci son sınıfta iki dönem stajını da yapıyor. Ancak Başarısız derslerinden dolayı kredisi eksik olduğundan mezun olamıyor.

MAÖL ne kayıt yaptırıyor. Fakat ekranda "Yüz yüze eğiti tamamlamadı" ibaresi var.

böyle bir ibare olduğu için şuan Yeni kayıt döneminden yararlanamıyor.

Kaydının bu dönem yapılması için yapabileceği bir şey var mı?

MAÖL den kaydını komple sildirse Genel liseye kayıt yaptırabilir mi?

bilenlerin cevaplamasını önemle rica ederiz Teşekkürler

merhabalar.ben lise son sınıftayken sadece sosyolojı alan dersım 2 oldugu ıcın dıploma alamamıstım.sonrakı sınavlara hıc gırmedım.bu yıl tasdıknamemı aldım.ve aöl ye kayıt yaptırdım.ocakta olan sınavlara gırdım.suan toplam donemım 7.... toplam kredım 187...toplan alan kredımde:29 gorunuyo.mezun olmak ıcın daha ne olması gerekıyo.yada ben soyle sorayım.nasıl mezun olucam anlamıyrm.orda alan kredısının toplam 80 olması gerekıyo dıyo.ama ben zaten lıseyı okudum sadece bı dersten dıploma alamadıgım ıcın sınava gırıyrm.sımdı benım okadar okudugum sene bosamı gıttı.ben 29 dan 80 e cıkarmak ıcın senelerce ugrasırım.buna bı cvp ve yardım alabılırsem cok mutlu olurum sevgıler..semra

Bı cvp lutfennn

seni anlıyorum 1 ders yüzünden bunca sıkıntıyı çekiyorsun alan kredini 80 yapman zorundasın 51 krediye ihtiyacın var önünde ek sınavlar hariç iki sınav var derslerine iyi çalış bu sene mezun olursun her sene 2 yada 3 tane ek sınav yapılıyor gerekirse onlara girer mezun olursun yapman gereken neler oldugunu dertlenmeyi bırakman ve mayıs sınavına çalışmandır eski bir ögrenci nasihatıdır

merhabalar

:eek:benım 127 toplam kredım 52 alan kredım var onumuzdekı sene ösym'ye başvurup sınava ırebılırmııyımm.. ona gore hazırlanıcam cunku

:eek:benım 127 toplam kredım 52 alan kredım var onumuzdekı sene ösym'ye başvurup sınava gırebılırmııyımm.. ona gore hazırlanıcam cunku:eek:

aa,ek sınavlar ne zaman :(

Okul / Alan - Bölüm :MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 9
AOL'de Okuduğu Dönem : 4
Toplam Kredi : 308 alan kredi : 112
Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı?: HAYIR

şu an benim kredi bilgilerim bunlardir.mezun olabilmem için ne kadar kredi daha gereklidir. bu konuda hiç bilgim yok bilgilendirirseniz cok memnun olurum

deliricemmm yaaaaa biri bi laf attı ortaya

toplam ortak derslerin kredisi 112 alan kredsi 80 olunca mzun olabılıosun dedı

biride toplam 192 alan 80 dedi

112+80=192 deilmi yaaaaaaaaaaaaaa:(

fragile sen kredini tamamlamışsın ztn meslek lisesinn toplam 240 kredi oldugu zaman mezun olabılıosun

ama yuz yuze egıtmını tamamlamamıssın :(

arkadaşlar ben meslek lisesi okudum 2003-2004 mezunuyum lise 2de 2 ders lise 3de 4 dersten sorumlu geçtim şimdi açık öğretimde kayıt yaptırmak istedim bankaya felan gereken parayı yatırdım sonra beni mezun olduğum okula yönlendirdiler oraya gittiğim zamanda 2 yıl okula devam etmen ve bütün derslerden geçmem gerektiğini söylediler ee ben diğer derslerden zaten geçmişim geçtiğim derslerden nden tekrar geçme gereği duyayım ki anladım bide yeni kayıt olduğu için kayıtlar 8, ayda başlıyor dediler bu konuda bilgisi olan varsa bekliyorum

açık öğretim

arkadaşlar ben meslek lisesi okudum 2003-2004 mezunuyum lise 2de 2 ders lise 3de 4 dersten sorumlu geçtim 2007de kaza geçiridim engelli oldum şimdi açık öğretimde kayıt yaptırmak istedim bankaya felan gereken parayı yatırdım sonra beni mezun olduğum okula yönlendirdiler oraya gittiğim zamanda 2 yıl okula devam etmem ve bu 6 ders haricinde normal diğer derslerden de tekrar geçmem gerektiğini söylediler ee ben diğer derslerden zaten geçmişim geçtiğim derslerden nden tekrar geçme gereği duyayım ki anlamadım bide yeni kayıt olduğu için kayıtlar 8, ayda başlıyor dediler bu konuda bilgisi olanlar yazsın lütfen

evet caglaaa19 seneye ösym ye başvurup sınava girebilirsin rahat rahat hazırlanabilirsin ek sınavların 1.si ağustos ayında 2.side eylül ayında oluyor genellikle ama kaçında olur onu bilemem milli eğitim bilir www.aol.meb.gov adresini iyi takip et kendine iyi bak
Ömer kardeş bana yardımcı olursan çok sevinirim bnm (TOPLAM dönemim=10 AÖL DÖNEMİM=2 Toplam kredim =125 Alan kredim=36 Benim bi şekilde bu 2011 sonuna kdar yani 3 üncü dönem sınavları dahil bitirmem gerek okulu Bu dediğin ek sınavlar bitirmem için yardımcı olurmu bana yani bu ek sınavlarda nasıl bi sistem uygulanıyor yine 30 krediye kdar ders mi seçiyoruz En azından bitirme şansın yüksek felan de Nolursun =) :confused:

ben sınava girdim 2 dersten muaf oldum. bu muaf dersten seçersem o dersini kredisini alabiliyorum değilmi?

ömer35;

öMER kardeşim çok teşekkür ederim Duacımsın yani problemimim bu kdar açık şekilde çözüleceğini hiç tahmin etmemiştim :eek: çok yardımcı oldun sağol seninde dediği gbi mayıs ve-temmuz daki normal sınavlara çok çalışıp 160 krediyi aşıp ağustosta yapılan ek sınavıda geçicem inş eğer dediğin gibi ağustosta gerçekten varsa bitirmem çok yüksek alan kredisinde şüphen olmasın zaten kalan zorunlu derslerimin hepsi alan yani otomatikmen 80 olucak lise 3 den tastiknameyle kayıt olduğumda 36 ıydı ztn Allah'a emenet ol ömer kardeş..:)

benim toplam kredim 133 alan kredim 55... alanim yabanci dil .... ne zman oss ye basvurayimmm??

evet alabiliyorsunuz tabi ki :)

beyazgeceler;
toplam 192 alan 80 olması lazım yani mezun olman lazım o zaman başvur işte:) bununda zamanını sen belirleyebilirsin yani senin elinde;)

Üst Alt