Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

benim okuduğum dönem 5.Toplam kıredi 18. alan kıredim 4 bölüm sosyal bilimler. Buna göre ne olur kitap falan hiç almıyorum geçtiğim dersleride atım tutu gibi oldu ama normalde tembel değilim kazandan sonra açık öğretim mecburi olunca o pisikolojisiyle kitap almadın çalışmıyorumda ondan çabuk mezun olmam için ne yapmam lazım? zorda olsa normal liseye gitsem kaçıncı sınıfta başlarım.?ne zaman ünüverste sınavlarına baş vurmam gerekir.Tşk

merhabalar melek hanım ben acık ogretim okuyorum ilk orta ogretim ama bitirdim liseye kayıt yapacam bu sene insallah sizden ogrenmek istedigim birkac sey var ben calsıyorum ama meslek lisesi okumak istiyorum galiba onun icinde aksam derslerine gitmem gerektigin soyluyorlar sizce ben neye yazılayım siz hangisine tavsiye edersiniz aksam dersleri varsa nasıl oluyor bilgi verimisiniz tskler şimdiden iyi gunler dielklerimle

Devamsızlıktan kalınan, başarısız olunan vs. Meslek lisesi dersleri için ek sınav olayı var mı ? Bu sene mezun olmayı o kadar çok istiyorum ki artık gücüm kalmadı :(

açık öğretim lisesinde bandrol uygulamasını bilen varmı?
bandrol olmazsa sınava giremezmiyiz?
kayıt yenilerken neden vermiyolar nasıl iş bu yaw...

ÖĞRENCİ KİMLİK VE BANDROLLERİ İÇİN DUYURU!
2010-2011 eğitim öğretim yılı II. dönem yeni kayıt yaptıran, donuk ve silik konumda iken kayıt yenileyen öğrencilerimize verilmek üzere kimlik ve bandroller il ve ilçe merkezlerinde bulunan koordinatör okullara (Lise, Anadolu Lisesi) gönderilmiştir.

Koordinatör okullar (varsa) il/ilçesindeki kayıt alan diğer (lise, Anadolu Lisesi) okullara ve kayıt yenileme işlemi yapan Halk Eğitim Merkezlerine öğrenci sayılarına göre dağıtım yapacaklardır.

Öğrencilerimizin sınavlarda mağdur olmamaları, öğrencilere tanınan haklardan faydalanmaları için kimliklerini ve bandrollerini almaları gerekmektedir.

kredılı sıstem

ben 1991 dogumluyum lıse bırden tastıknamemı aldım okuldan ayrıldım 2yıl sonra acık lıseye yazıldım 1yıl gıttım sonra bıraktım aradan 2yıl gectı tekrar kayıt yaptırmak ıcın basvurdum dekontları yatırdım bankaya dekontları onaylatmak ıcın halk egıtıme gıttım kaydın yok dedıler buca tıcaret meslek lısesındeydı kaydım oraya tekrar gıttım ve kaydımın sılındıgını soyledıler tabı bu duruma cok uzuldum bu sene hakkımı kaybettıgımı soyledıler agustosda tekrar gel kaydını yenıle dedıler ama zaten yasım yeterınce gectı ve daha fazla gec kalmak ıstemıyorum kredılı sıstem dıye bısey duydum puanın fazla olursa 1yılda dıplomanı ala bılıyomussun benım okulu bıtırmeme 2sene var bu yazılcagım yıl eger kredılı sıstem dıye bısey varsa ve 2yılı bır yılda bıtıre bılme sansım varmı acaba cevabınızı beklıyorum sımdıden tesekur ederım...

bu sene ek sınav yapılırmı hangi aylarda yapiyorlar.?

23 - 24 Temmuz üçüncü sınavlar var.
(13 Haziran – 24 Haziran kayıt yenileme.)

slm ben mesleki açık öğretim lisesinde okuyorum.Bölüm sosyal bilimler dönem 5 kıredi 20 çivarları bu gidişle mezun olamicam.BÖLÜMÜ DEĞİŞTİRİP GENEL KÜLTÜR SEÇSEM ALDIĞIM KIREDİLER SIFIRLANIRMI GENEL KÜLTÜRÜN KIREDİSİ AZ 80___SOSYAL BİLİMLER 192 ONDAN BENİM MEZUN OLMAM LAZIM BİRAN ÖNCE......YARDIM EDİN TŞK

arkadaşım '' imQ ''GENEL KÜLTÜRÜN krediside 192 8o kredi ortak derslerden veriliyor 112 kredide seçmeli derslerle tammamlanıyor bilgin olsun.

soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak bilgisi olan var mı ?

soru kitapçıklarını alan var mı bende 1 ve 3. oturumlar var ama 2 ve 4 yok 2. ve 4. oturumun sorularını nerden bulabilirim yada sorularını bana gönderebilecek olan var mı ?

sınav soru ve cevapları yayınlandı ben sölemesi ayıp 12 dersten 11 ini verdim kredim 193+100 oldu temmuz da mezunum :):):):) çok şükürrrrrrrrr inş sizlerinde sınavı iyi geçmiştir

Ben meb girdim sınav soru-cevpaları açıklanammış. siz nerden baktınız link verir misiniz?

07 - 08 - Mayıs 2011 Açık Lise Sınav Soru ve Cevapları Açıklanmıştır Arkadaşlar
Aşağıdaki Linke Tıklayın Orada 4 Adet Oturum Var Hepsini Pc ye İndirip
Dersleriniz Hangilerinde İse Kontrol Edebilirsiniz.
(Not:) Soruların Cevapları En Altta'dır.
T.C. Milli Eitim Bakanl

GENEL KÜLTÜR ALANI MEZUNİYET ŞARTLARI DEĞİŞTİ!

Açık Öğretim Lisesi Genel Kültür alanında okuyan öğrencilerimizin mezuniyet şartları değişmiştir. Daha önce, öğrenimlerine Genel Kültür alanında devam eden öğrencilerin, ortak derslerden en az 80 kredi tamamlama zorunluluğu var iken bu zorunluluk kaldırılmıştır. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 06/06/2011 tarihli ve 66 numaralı kararı). Yeni mezuniyet şartları için buraya tıklayınız.

NOT: Öğrenimlerini diğer alanlarda (Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil ve Türkçe Matematik) devam eden öğrencilerin mezuniyet şartlarında herhangi bir değişiklik olmamıştır. (Tarih:9.6.2011)

arkadaşlar sınav sonuçları açıklandı
inşallah herkes istediği sonucu almıştır.

arkadaşlar birde benim sınav sonuçlarında transkript belgesi var.bu konuda bilgisi olan varsa bana bilgi verebilirmi?
dönem:7 8. sınava girdikten sonra ben mezun mu oluyorum?
Genel Kredi Toplamı ‎: ‎204‎ Genel Kazanılan Kredi Toplamı ‎: ‎162‎
Genel Ağırlık Puanı ‎: ‎83‎,‎54‎

ohhh beeee aljen ben full çekmişim 30 kredinin tamamını aldım kredim 195 alan kredim 100 oldu zorunlu dersim 4 tane kaldı onlarda alan derslerim toplam dönem 10 aol de okuduğum dönem 6 benim sayfamda transkript not dökümü var bu ne oluyor acaba buna tıkladığımda milli eğitim bakanlığı açık öğretim müdürlüğü öğrenim belgesi çıkıyor burda girdiğim sınavların derslerinden kaç puan aldıgım yazıyo bide ben temmuzda bu kalan 4 dersi aldıgımda şu durumda mezun oluyormuyum ?

Genel Ağırlık Puanı ‎: ‎72‎,‎14‎ bide bu yazıyor

Dönemin Ağırlık Puan ‎:‎74‎.‎07‎ bu ne demek

bir de benim bölüm sosyal bilimler 4 yıllığım ben 2009 da kayıt oldum

genel kültür alanında değişiklik olmuş alan kredisi 80 zorunluluğu kalkmış ben sosyal bilimlerden genel kültüre geçsem alan dersleri görmeyeceğim değil mi peki genel kültürdeki kresi şartı nedir alan kredi hiç olmayacak mı yani kredi bilgilerime baktığımda alan kredinin puanını göreyecek miyim ? ortak krediyi mi göreceğim bilgi verir misiniz

Genel Kredi Toplamı ‎: ‎124‎

Genel Kazanılan Kredi Toplamı ‎: ‎86‎

Genel Ağırlık Puanı ‎: ‎63‎,‎95‎

arkadaslar not dökümanının 2 sayfasında tastıknameyle getirdiği derslerin altında bende bole yazıyor bu ne demek

ya bana da cevap verir misiniz artıkk offff :(
Dönemin Kredi Toplamı‎: ‎27‎ Kazanılan Kredi Toplamı‎: ‎9‎
Dönemin Ağırlık Puan ‎:‎74‎.‎07‎ bu ne demek

bir de benim bölüm sosyal bilimler 4 yıllığım ben 2009 da kayıt oldum

genel kültür alanında değişiklik olmuş alan kredisi 80 zorunluluğu kalkmış ben sosyal bilimlerden genel kültüre geçsem alan dersleri görmeyeceğim değil mi peki genel kültürdeki kresi şartı nedir alan kredi hiç olmayacak mı yani kredi bilgilerime baktığımda alan kredinin puanını göreyecek miyim ? ortak krediyi mi göreceğim bilgi verir misiniz

eser37;

Genel Kredi Toplamı ‎: ‎124‎ ( Bugüne kadar girmiş olduğunuz derslerin toplam kredi değerini belirtiyor.)

Genel Kazanılan Kredi Toplamı ‎: ‎86‎ (Girmiş olduğunuz derslerden almış olduğunuz toplam kredi miktarını belirtiyor.)

Genel Ağırlık Puanı ‎: ‎63‎,‎95‎ (Sınavda aldığınız notların ortalamasını belirtiyor.)

Benim kanaatim böyle. Düşününce başka da seçenek yok gibi.:cool:

Nurulayn91 genel kültür alanı mezuniyet şartı toplam kredi:192 ortak ders kredisi:80 idi ama ortak ders kredisi 80 olma zorunluluğu kalkmış.senin şimdiye kadar sınava giripte vermiş olduğun dersler ortak ders ise ortak ders kredisine işlenir değil ise seçmeli ders kredisine işlenir .genel kültür alanında alan derside yok arkadaşım.sana kolay gelsin..

aljen ben daha erken mezun olmak istiyorum sosyal bilimler de alan kredisini 80 ne tamamlamak çok zor genel kültürü seçsem alan görmem demi bir de ortak kredim 55 alan kredim 13 bu ne olacak yani alan kredi ortak krediye mi eklenecek bilgi verir misiniz ??

arkadaşım nurulayn91 genel kültür de alan dersi yok sadece ortak ve seçmeli dersler var.seçmeli derslerde mezuniyet kredisini tamamlamak içindir
alankredisi olan 13 kredin eğer ortak derslerden ise ortak krediye işlenir değilse seçmeli ders yerine geçer

selam acık lisede okuyo mesala bir dersin kredisi 5 diyelim o dersi gectim puan 60 aldım kredi 3 gösteriyo 5 kredi yerine bu puana göre mi yapılıyo yoksa o dersi gectim diyelim 5 kredi notu olan ders idi bu nu acıklamasın

sahrd
her dersin kredisi 45 ve üstü not alındığında alınır.

sahrud_45,
Belli derslerin kredisi o dersin sınavını başarılı verip bir üst derecesine geçtiğinde 4'en 3'e 3'den 2'ye iniyor.

melek derya hocam bana cevap yazar mısınız yukarıda sorunumu belirttim yardımınız için şimdiden teşekkür ederim..

slm alan krediyi 80 toplam krediyi 192 ye tamamladıgımda donem 7 olsa
universite sınavına girebilecekmiyim yoksa 8 donemi tamamlama mecburiyeti varmı?

Üst Alt