Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

apocan14;

sizde sağolun sonucu buraya ve bana özel mesaj olarak bildirirseniz bizde bilgi sahibi olmuş oluruz. İyi günler.

91FAHRİYE;

bune yav arkadasin dedigi dogrumuuu? kendilignden mi ders secilecek ? ben dersimi sectim ama bugn baktim ders secme islemi yok silinmismi yoksa? artii bennn sinav yerimi degistirmek istiyorum degistirmiyorlarrr... bu acik lise bu donem ne ceviriyorrrrrr ANLAMIS DEGILMMM ..... BIZI OYUNAMI ALIYORLARRRRRRRRR:mad::mad: SINAV YEIRMI DEGISTIRECM SADECE BANA OTURDUGM ILIN ILCELERINI VERIYORR....:mad:oysa benn taa yurtt disndan gelcemmm atturk havlaimanina inip sinav oluppp gelcemmm beni turkiyenin obur ucuna gondermeye haaklarii yok nedne boyle yapiyorlarrr...... artii cagri merkezi diye biryer vardi mail attiyorduk artik onlarda ykkk:confused:

aöl

aöl.genel kültür bölümünün 6.dönemini okuyorum.başka bir bölüme geçiş yapabilirmiyim

slm. mezun olmak icin gereken kredi 112 ortak + 80 alan mı yoksa 192 ortak + 80 alan kredisi mi ?

SİBELD aöl.genel kültür bölümünün 6.dönemini okuyorum.başka bir bölüme geçiş yapabilirmiyim

SİBEL BU DÖNEM İÇİN YAPAMAZSIN AMA 2011-2012 1.DÖNEM İNDE KAYIT YENİLEDİKTEN SONRA ÖĞRENCİ GİRİŞİNDEN ALAN BÖLÜMÜNÜ DEĞİŞTİREBİLİRSİN...

DENİZ 30 Selam. mezun olmak icin gereken kredi 112 ortak + 80 alan mı yoksa 192 ortak + 80 alan kredisi mi ?

DENİZ MEZUN OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR
1- Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması
2- Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
3- Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
4- Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
5- Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
6- Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması

DENİZ SEÇTİĞİN ALAN DERSLERİNİN KREDİSİ HEM NORMAL KREDİNE YAZILIR HEMDE ALAN KREDİNE YAZILIR

hocam anlamadım yani alan kredim dahil olmak uzere mi 192 olması gerek yoksa alan haric ortak derslerin toplamı mı 192 olucak?

deniz şu örnekle daha iyi anlarsın : şimdi senin bölüm tm veya sosyal kredin 100 alan kredin 35 ve bu sınavda 30 kredilik ders seçtin bu kredilerin 24 ü alan 6 si ortak dersler sen sınav da 30 kredi aldın diyelim toplam kredim 130 alan 59 olur yani alan derslerinden aldıgın kredin hem normal kredine yazılır hemde alan kredine yazılır (toplamda 192+80 olunca mezun olursun) yani ortak ayrı alan ayrı değil. ortak ve alan dersleri senin zorunlu derslerin ana kredi 192 ortak ve alan (seçmeli) derslerinden aldıgın kredi toplamıdır +80 ise alanın olan derslerden aldıgın kredilerin toplamının 80 ve üzeri olması demek

hocam benım bolumumde alan yok yazıyor alan değişterecektım değiştiremessiniz dıyor ben liseye alan olmadan mı devam edicem eğer mezun olabılırsem dıplomamda alan yok mu dıyecek arkadaslar alansız/bolum olmadan mezun olamazsın dıyor,ılerde oss ye gırerken bolum sorarlar dıyorlar bana yardımcı olurmusunuz??

hocam,aklım karmakarışık...açık öğretim öğrencisiyim.ve her an liseye geçebilirim.ve bilgi edinmek istiyorum.düz lise düşünüyorum.ve alanlarla ilgili giç bir fikrim yok. :( hem liseyi bitirmek,hem üniversiteye girmek istiyorum.insan tek başına çalışınca anladığı kadarını biliyor sadece...o yüzden sayısalım pek iyi değil..sizce hangi alanı tercih etmeliyim?...siz olsanız hangi alanı tercih ederdiniz??...sosyal bilimler alanı,fen bilimler alanı vs. vs. hiç biri hakkında bilgim yok :( bana kapsamlı bir açıklama yaparmısınız ? şimdiden teşekkür ediyorum

ben önlisans mezunuyum suanda memurum ve ustunu okumak ıstıyorum ısletme olarak bunun basvuruları ne zaman pekı ya da baska bolum okuma sansım yok mu bılgısayar prog mezunuyum

soru

aol imam hatip liseleri için yüzyüze eğitimdende kredi kazanıyormusun

hndn

evet 130 kredi kazanıyorsun açık liseden de 110 toplam 240 ile geçiyorsun

Merhaba melek hanım bu insani yardımlarınız için size çok tşk ederim.saygılar....

ESER37
Sosyal bilimler vya genel kültür tercih etmelisin daha kolay dersler var.Ayrıca açık lisede 4 dönemden sonra alan tercihi yapacaksınız.

Bu yıl ek sınav olacak mı bilgisi olan var mı arkadaslar.. Ve nden sürekli ankarada yapiyolar giden var gidemeyen var buna bi çözüm bulmaları lazım

Ek sınava komisyon karar veriyor arkadaşlar,muhtemelen olacak,genelde her yıl iki tane ek sınav yapılıyor,biri Ankara'da yapılıyor ve ona da kredisi az kalanlar girebiliyor,Maillerle talebinizi iletirseniz inşallah dikkate alacaklardır,Hepinize başarılar...

ben ikinci sınıfta yani 3.donemde alan sececegiz diye biliyordum.benim ögrenci bilgilerimde alan sec butonu yoktu demekki 4 döneme kaydırılmış alan secmek.yanlış anlamadım sanırım.

arkadaşlar hepimize geçmiş olsun dilerim herkes istediği sonucu alır.. sınavlarınız nasıl geçti ,kimler mezun inşallah..?

Dönence,
Alan kaldırıldı,artık alan seçmeyeceksiniz,4. dönemde de eklenmez artık ünv. sınavında alan seçilecek...

Mustafa öğr numaranı özelden yazarsan durumuna ve sınav sonucuna bakayım ona göre bilgi vereyim...

Hocam alan dersleri kaldırıldığına göre seçmeli dersler kısmındaki matematik geometri derslerini vermemiz şart mı yoksa sadece ortak dersler mi zorunlu ?

merhaba

ben açık ilk ögretim 8. sınıftan mat ve ingilizceden 3 defadır kalıyorum ortalama ile geçmeye puanım yetmiyor. bu durum baya canımı sıkıyor.
a.i.o sitesinde yönetmeligin değiştigini resmi gazetede yayınladıktan sonra mezun olanların açıklanacagı yazıyor.sizce nasıl mezun olurum
ilkögretim okullarında bile sınıfta kalma yok.:confused:

Enigma,
Ortak dersleri geçmek veya muaf etmek gerekiyor,krediyi tamamlayamazsanız da seçmeli seçebilirsiniz.

Rüveyda,

Sınav sonuçları açıklandı ancak yönetmelik yayınlanınca mezun olanlar daha sonra ayrıca yayınlanacak

hocam ak sınav neden sadece ankarada yapiliyo herkes gidemiyor ankaraya. normal sınavlar gibi her ilde olmuyor mu ek sınavlar

açık ilköğretim 2011 haziran sınav sonucu

arkadaşlar geçen ay girdiğim sınavın sonucu bugun öğrendim taban puanın kaç olduğunu bilmediğim için aşşağıda görünen sonuçlara göre durmum nasıl ?

2010
3
601
Türkçe
65
SINAVA GİRDİ
2010
3
602
Matematik
45
SINAVA GİRDİ