Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

ya ben açıkögretim mesleki lisesi yüzyüze eğitim bitti ama kredi eksik 219 toplam 240 olmak gerekıoun.nasıl mezun olacak lüften yardım bekliyorum.

merhaba hocam bildiğiniz üzere iki dönem kadar önce alan dersleri kaldırıldı ben kayıt yaptırdığımda eşit ağırlık diye yaptırmıştım ve şuan alan durumumda alan yok yazıyor bu durumda mezuniyet şartları tam olarak nedir acaba :confused: vermem gereken zorunlu dersleri sıra ile alıp veriyorum ancak seçmeli dersler kısmında yer alan matematik geometri fizik kimya gibi dersler hakkında ne yapmam gerekiyor

Açık liseye yeni kayıtlar ne zaman başlıyor acaba bilgisi olan varmı???

arkadaşlar anlamadığımz birşey var. aöl ortak (zorunlu) derslerin hepsinden geçmek gerekiyor deniyor mezuniyet şartlarında. aynı zamanda 78 kredi ortak derslerden yeterli yazıyor. benim 80 küsür kredim var diyelim ortak derslerden ama bütün ortak dersleri de almadım. örn:geometri böyle bir durumda olan biri ne yapmalı? vermeli mi bütün ortak dersleri mezun olabilcek krediye sahip olduğu halde. ben normal lisede okudum aöl ilgili pek de fazla bilgim yok. özellikle aölden mezun olan ya da okuyan arkadaşlar cvp verirse...

acık ögretimde illa alan seçmekmi lagzım alan yokyazıyor altta genel kültür fen yabancı sosyal gibi bölümler var illa birini seçmemmi lazım yoksa alan yok diye devam edeyimmi ders seçimine

Açıköğretim lisesiyle ilgili

241 kredim var ortak dersim yok ancak yüzyüze eğitim derslerimden temel elektronik dersinden devamsızlıktan kaldım alttan alamıyorum üniversite sınavına girdim herhangi bir af çıkma durumu varmı mevzun olabilirmiyim şimdiden teşekkürler

tek_mehmet

son gün yarın size en yakın halk eğtim merkezine gidip açık lise bürosundan yaptırabilirsiniz ... gitmeden arayın

arkadaşlar anlamadığımz birşey var. aöl ortak (zorunlu) derslerin hepsinden geçmek gerekiyor deniyor mezuniyet şartlarında. aynı zamanda 78 kredi ortak derslerden yeterli yazıyor. benim 80 küsür kredim var diyelim ortak derslerden ama bütün ortak dersleri de almadım. örn:geometri böyle bir durumda olan biri ne yapmalı? vermeli mi bütün ortak dersleri mezun olabilcek krediye sahip olduğu halde. ben normal lisede okudum aöl ilgili pek de fazla bilgim yok. özellikle aölden mezun olan ya da okuyan arkadaşlar cvp verirse...

genel kültür alanına geçmenizi öneririm alan dersi zorunluluğu kaldırıldı hem daha kolay daha erken mezun olabilirsin .. tavsiye sadece

acık ögretimde illa alan seçmekmi lagzım alan yokyazıyor altta genel kültür fen yabancı sosyal gibi bölümler var illa birini seçmemmi lazım yoksa alan yok diye devam edeyimmi ders seçimine

444 83 83 ü arayıp tüm detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz ... (nerede olursan ol ara öğren )

benim bi sorum olacak arkadaslar türkçe matematik bolumundeyim. toplam kredi 181. alan kredi 68. alan kredimi alan derslerden 80 e tamamlamak zorundayim ama sırf matemetik dersleri oldugu için zorlaniyorum. ben şu an alanımı genel kültür olarak değiştirsem alan kredimii alan derslerden almak zorunluluğum kalkacak mi. peki kredimde bi eksilme olcak mı. normal derslerden toplam kredimi 192 ye alan kredimi de 80 e tamamladiğimda mezun olabilecek miyim. bilgisi olan arkadaşlarım veya hocalarım ilgilenirlerse sevinirim..

91FAHRİYE

ben de sosyal bölümündeydim Genel kültüre geçtim alan kredisi bölümü kaldırıldı genel kültür seçtiğim için toplam krediyi 192 yapmak amaç genel kültür bölümünde önemli olan toplam krediymiş ortak kredi de değişmew yok 444 83 83 'ü aradım dediler ki eğer genel kültür alanında iseniz toplam krediniz 192 olması yeter ortak kredi önemli değil dedi kredin de düşme oluyr alan kredin kaç ise toplam kredinden ya da rtak kredinden o kadar düşüyor

o zamn ben genek kültüre geçersem mezun olmam daha çok uzuyacak gibi. teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

yav ben yurt disndayim kaydimi biri yeniledi ama ... sinav yerini degistirmeyi unutmuss .... istanbul bagcilar olmasi lazimm... suan batman merkez yaziyor..... lutfen yardim edin nasil degistirebilrim netten:confused::confused::confused:

bir soruda ben sormak istıyorum

% 50 işitme engelimle a.i.ö. 1. sınıf okumaktayım engelii memur sınavlarına katılabılırmıyım

hocam sinav yerini nasil degistirecemmm yardim edebilrmsnzz daha once degisyorduuu internetten ama simdi sorun varr .... acaba ogrenci numarami size versem halledebilrmsnzz.... :confused:

arkadaşlar benim durumumu açıklayayım ;
mesleki açık öğretim lisesi-4yıllık inşaat teknolojisi alanı
toplam dönemi: 17
aol de okuduğu dönem:9
toplam kredi:189
alan kredi.22
yüzyüze eğitimim devam ediyo kötü notum yok ama sistemde okumadı , hayır yazıyo

yüz yüze eğitimde aldığı dersler de şöyle ;

genel kredi toplamı :345
genel kazanılan kredi:189
genel ağırlık puanı :62.15

tablom bu şekilde yardım eden olursa çok sevinirim

artemis_866
user-offline.png

tebrik ediyorum seni :) darısı başımıza kredin az kalmış 192 olmaya 80 kredi yapman şart mı acaba ?

3 dönem sınavı 24 temmuzda. kayıt işlemleri süren bir sınav nasıl oluyorda yapılmış oluyor?

Milkmen
28 haziran son kayıt yenilemede 23 temuz da sınav anormal bir durum yok.
Nurulayn
192 ve alan da 80 olmalı.
Artemis
alan :80 olmalı yoksa diğer dersler yeterli yüzyüze eğitimden alacağın 130 kredi olmalı

Beyaz geceler
numaranı özelime yaz değiştireyim

Ekremm
öğrenciliğini kabul eden bir kategoriden başvurabilirsin

hüseyin hocam ii günler benim 1 sorum olcaktı benim şu anda 195+100 alan kredim var 4 tane zorunlu dersim kaldı bunlar alan derslerim ben bunları seçtim 3.dönem için 30 kredilik ders seçebiiyorduk ya ben sadece bu dersleri seçtim kredilerinin toplamı 8 bi sıkıntı ollmaz dimi aol başka dersleri otomatik olarak ekleyemez değil mi hocam yani hocam kısaca 30 krediyi doldurmak gibi bir zorunluk yok dimi toplam dönemim 11 aol de okuduğum dönem 7 bu 3.dönem sınavlarında (alan derslerinden 1 defa mecburi girme zorunluluğu var) 4 dersten geçersem yada geçemesem mezun olabilirmiyim ? ( bölümüm sosyal bilimler)
hocam 2. sorum benim tanıdığım bi abi var bu 3.dönemi alanı yok şimdi derslerine baktım zorunlu derslerde hep ortak yazıyor bu derslerin hepsini vermek zorunda mı ? yoksa kredisini tamamladıgında ortak dersi kalsada mezun olabiliyor mu ?
hocam cevap verirseniz sevinirim

hasan1907
30 krediyi doldurmak zorunda değilsin 8 krediyi ver kurtul
4 dönemden sonra alanseçebilir.alan seçerken bazzı krediler silinebilir. zorunlu ders yerine ortak olarak çıkar yeni kural. 192 krediyi tamamladığıda ortaklar biterse mezun olur

91fahriye

sizin yerinize bilgisayar otomotikman ders atadı.
öğrenci girişi
dönem dersleri tıkla
2010-3 ü tıkla seçilen drsler oraada

hocam teşekkürler peki ortak olan derslerden muaf olunabiliyor mu yoksa mecbur vermesi mi gerekir ?

peki neden benim yerime otomatık olarak ders seçiliyor onceden boyle değildi

arkadaslar mezun olacaktım bu sene 12 tane alan kredim kalmiştı ama derslerim kendiliğinden seçlmiş ve hiç bi şekilde alan derslerden seçılmemiş ya boyle saçmalık mı olur bu sekilde ben mezun olamam ki bunu düzeltme imkanım yok mu bilgisi olanlar bilgilendirsinler lütfen

Hüseyin Hocam

ben mesleki açık öğretim lisesinden giriş yapmıştım. elektronik bölümünden işitme sorunumdan ötürü devam edemedim kaydımıda sildirmemiştim.
ama açık öğretim sınavlarıma gittim. şuan 122 kredim var ama kendimi açık öğretim lisesine kaydımı aldıramıyorum. bu yüzdende 6 senedir gitmiyorum.

çok uğraştım olmadı.
bana bir yol gösterdiler ''yüz yüze eğitim göremez raporu'' al dediler bende baş vuracaktım 2009 da 140 tl dediler bu yüzden çıkarmadım. ama benim zaten işitme engelli olduğuma dair raporum var bunuda kabul etmiyorlar.

nasıl bir yol izlemliyim akşam liselerinede kayıt yaptıramıyorum. bana bir akıl hoca lığı yaparmısınız...

iyi çalışmalar....

Üst Alt