Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adalet Bakanlığı'na atandım. Şimdi ne yapmalıyım?

Dün evrakları verdim raporumda istihdam alanı değerlendirilmemişti diye yazıyordu komisyon Başkan'ı bişey demedi evrakların tamamdır dedi ..anladığım kadarıyla adliyelere göre durum değişiyor bir sıkıntı olurda dedi ararım seni dedi iş için 1,5ay bekleyeceksin dediler o kadar

@notre çok sıkıntılı bir iş yapmışsın arkadaşım (!) Kurum senden hangi evrakı getirirsen onu alır gönderir. Bazı kurumlar bu rapor bu şekilde gönderilmez diye uyarır. Benim raporumda istihdam kısmı aynı seninki gibi "Değerlendirilmedi" diye yazıyordu. Kurum bunu düzelttir dedi. Hastaneye gittim ve düzeltilmesini istedim. Hastane el yazısıyla düzeltebiliriz, kurul başkanına kaşeletiriz dedi. Kurumu arayıp böyle olur mu diye sordum. Kurumdaki müdür sen bana hangi evrakı getirirsen ben onu yollarım ama bu şekilde gönderirsek bakanlık kabul etmez ve red eder dedi. Red ederse bütün herşeyi sil baştan yapmamız gerekecekti. Tekrar rapor çıkart tekrar güvenlik soruşturması tekrar evrakların onaylanması gönderilmesi cevabın gelmesi... Notre eğer bu iki gün zarfında raporunu düzelttirmezsen işin zor, çünkü istihdam işaretli değil. Bakanlık evrakını büyük ihtimalle red eder (!)

EVRAKLARI TESLİM ETTİKTEN SONRA NE OLACAK? KISA BİR BİLGİ...
Bir çoğumuz evraklarını kurumlara verdi (Vermeyenler için zaten 15 günün dolmasına az bir zaman kaldı) Peki bundan sonra işleyiş nasıl olacak? Ben kısa bir araştırma yaptım. En büyük zaman kaybı bu güvenlik soruşturması. Kurum güvenlik soruşturması için "Güvenlik ve Arşiv Araştırma Formu"nu ikametimizin olduğu Valiliğe gönderiyor. Valilik bu evrakları emniyete gönderiyor. Emniyette üç birim bu formu imzalayacak (onaylayacak) Terörle Mücadele, İstihbarat ve Güvenlik Şube... Bütün bu birimlerden geçtikten sonra evraklar tekrar Valiliğe, Valilik de tekrar atandığımız kuruma gönderecek. Atandığımız kurum bütün evraklarımızı Adalet Bakanlığına gönderecek. Eğer evraklar da bir sorun-sıkıntı yoksa atama yazımızı onaylayıp atandığımız kuruma gönderecek. (EN BÜYÜK SORUN RAPORLARDA... İSTİHDAM İŞARETLENMEYEN, EL YAZISI BULUNAN VS RAPORLARI BAKANLIK RED EDİYOR (!) Kurum bu atama yazısını ikametgah adresimize iadeli taahhütlü olarak gönderecek. Evde size veya bir yakınınıza teslim edilecek. Eğer evde kimse yoksa muhtarınıza bırakılacak. Evrakın tebliğ edildiği gün itibariyle (Siz, yakınınız veya muhtar) şehir dışında olanlar için 15, aynı belediye içindekiler için ise 1 gün sonra işe başlamaları gerekmekte. NOT: Aynı şehrin farklı ilçesine atananlar içinde işe başlaması 1 gündür! Örnek; İkametgah adresi Ankara'nın Polatlı ilçesi, atandığı yer Ankara'nın Beypazarı ilçesi. İki ilçe arası yaklaşık 185km ama aynı belediye çatısı altında olduğu için başlama süresi 1 gündür.
Bütün bu aşamalar için en az 2 ay diye söyleniyor -ki- 2014 de ki atamalarda, tercih sonuçları açıklandıktan 3,5 - 4 ay sonra işe başlamışlar! Tercih sonuçları açıklanalı (2gün sonra) 1 ay olacak! Düşünün geçen ve geçecek zamanı

adalet bakanlığının engelli atamaları için en kolay çalışabilecek ortam olduğunu düşünüyorum genel olarak rahat bir kurum cezaevi ne düşmediğiniz durumda cezaevine atanmış olsanızda zor değil biliyorum tabi kültür bakanlığı da var

Ceza evine düşmediğiniz durumda demişsin... Adalet Bakanlığına atanan birisi zaten ceza evinde görev almaz(!) Ceza evlerinde çalışmak için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne atanmak gerekir

VaKKo cezaevleri de adalet bakanlığına bağlı olduğu için öyle dedim her cezaevi çalışanı cezaevinde çalışıyorum demez o yüzden doğru biraz genelleme oldu

Vakko kardeşim kurumu kaç defa Aradım olur dediler ayrıca yeni rapor çıkaracaktım oda eski raporuna itiraz edeceksin yeni bir tane alcan oda 6ay sürer dediler bana il sağlık müdürlüğündeki yetkili bu raporunu geçir dedi başka yapacak bişey yok dedi geri dönecekse rapor şimdiden yenisini alayım o Zaman bir daha uğraşmamak için uffff stres oldum

VaKKo Bize tebligat geldikten sonra işe başlama süresinin aynı belediyeler için 1 gün olduğunu nerede okudunuz?

1 gün olması çok saçma ve hukuken bu şekilde olmaması gerekir.
Diyelim ki evde yokuz tebligat gelmiş ben eve 2 gün sonra geldim gördüm ne olacak?

Yada şu an çalışıyorum işten ayrılmadım bilgilendirme gelsin yada evrakları verdiğim günden 1 ay sonra falan işi bırakırım diye düşünüyorum.
Çalışan insanlar 1 günde işi bırakamaz en az 1 hafta öncesinden bildirmek zorunda.
1 gün sonra işe başlanması gerektiği çok anlamsız. Hukuken tutarsız.

Gelin baslayin diye sizi arayacaklar gidip tebligatinizi aldiginiz gun gidip baslangicinizi yapmak zorundasiniz. Il ici il disi 15 gun.

Gelin baslayin diye sizi arayacaklar gidip tebligatinizi aldiginiz gun gidip baslangicinizi yapmak zorundasiniz. Il ici il disi 15 gun.
Yanlış bilgi veriyorsun Erdal. İl içi il dışı 15 gün değil (!) Aynı şehir tebliğ edildiği günü izleyen iş günü, şehir dışında göreve atananlar için ise 15 gündür.

@Plumeria

[FONT=Helvetica]Ne Zaman Göreve Başlamalı?[/FONT]

[FONT=Helvetica]İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle atanan devlet memurları;[/FONT]

[FONT=Helvetica]- Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,[/FONT]

[FONT=Helvetica]- Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini,[/FONT]

[FONT=Helvetica]izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.[/FONT]

[FONT=Helvetica]6245 sayılı Harcırah kanununa göre kişinin ikametgahının bulunduğu şehir veya kasabaların belediye sınırlarında bulunan mahaller ile bu mahaller dışında kalmakla birlikte belediye hizmetlerinin götürüldüğü yerler "aynı yer”, geriye kalan tüm Türkiye ise "başka yer" olarak kabul edilmekte ve uygulanmaktadır.[/FONT]

[FONT=Helvetica]Aynı yere atanan ertesi gün, farklı yere atanan ise 15 gün sonra göreve başlamak zorundadır. Bu süreler yeni atanan memura 7201 sayılı Tebligat Kanunu’na göre yapılacak tebligat sonrasında başlar.
[/FONT]

@Plumeria
Google'a ilk defa atanan memurun göreve başlama süresi şeklinde arama yaparsanız zaten tüm bilgilere ulaşabilirsiniz... Şu an çalışan kişiler kendilerine göre bir plan çizmeli ve işten ayrılma-bırakma vs gibi konuları ona göre ayarlamalıdır. Bu şartları ben koymadım, kanun bu şekilde belirlemiş biz bişey yapamayız. Siz zaten kurumunuzla irtibatta olursanız evraklarınız ne zaman gelebilir, size ne zaman tebligat gönderecekler vsvs bunları telefonda da ayarlayabilirsiniz. Ama şunu unutmayın ki aynı şehirde göreve başlayacaksanız tebligatın geldiği günün ertesi günü işe başlamak zorundasınız

notre

Bazı kurumlar bu işi çok savsaklıyor. Benim atandığım kurumun müdürü çok ilgiliydi, eski raporumu gördü ve bu raporu bakanlık red eder onun için yenisi çıkart dedi. Ben istihdam yerini yazdırsam olur mu dedim yine kabul etmezler dedi. Bende salı heyete girdim çarşamba yeni raporumu aldım, tabii bu şehirden şehre de fark ediyor. Bir çok kişi yeni raporunu bir hafta 10 günde almış. Sana kim dedi eski raporuna itiraz edeceksin yenisini 6ay da alacaksın diye?!?! Böyle saçma birşey var mıdır yaa? Sen yeni rapor alayım diye yazmışsın. Peki yeni raporu alacağın süre bu 15 günlük evrak teslim etme süresine yetecek mi? Yani öyle bir durumdasın ki iki ucu ..oklu değnek. Eğer evrak teslim etme süresi içinde yeni raporunu teslim edebilirsen hemen yeni rapor almaya bak, eğer o süreyi aşarsa o zaman eski raporunla başvurunu yap.

VaKKo bilmiyordum araştırdım evet öyleymiş

Aynı şehirde olanlar diyelim ki Perşembe günü tebliğ geldi Cuma günü göreve başlar
Farklı şehir 15 gün (İş günü değil, hafta sonları da dahil.)

Hukuken mantıksız tebligat evime geldiğinde ben yoksam muhtar alır muhtar aldığında da bana ulaşmış gibi oluyor
Muhtarı tembihlemek gerek sanırım ben yoksam siz alırsanız haber verin gelip alalım diye :)

Gelin baslayin diye sizi arayacaklar gidip tebligatinizi aldiginiz gun gidip baslangicinizi yapmak zorundasiniz il ici. Il disi 15 gun.

Nokta erken atilmis. Cep telden yazdigim icin benimde yazdigim ayni zaten.

VaKKo

Burda günübirlik rapor çıkarmak çok zor
Hangi sağlık kurumundan aldın öle bir günde bilgi verir misin?
Ayrıca eski raporu verdim yenisini yetiştiremedim.
Bir de yeni rapor almak için bir de eski raporuna itiraz edip ancak öle yeni rapor alıyorsun ?
Yalnız bir raporum daha var çalışabilir ibaresi bar sadece çalışamayacağım alanlar boş lakin

@notre
Sanırım İstanbul'da oturuyorsun, büyük şehirlerde rapor almak/yenilemek hakikaten zor. Ben önceki raporlarımı da yeni raporlarımı da Balıkesir'den aldım. Eski raporum da istihdam "değerlendirilmedi" diye yazıyordu, kurum bu şekilde gönderirsek red eder dedi, bende bunu hastanede ki sağlık kuruluna söyledim. El yazısıyla yazalım dediler kurum yine olmaz kabul etmezler sen uğraşırsın dediler, bende sırf istihdamı işaretletmek için tekrar heyete girdim. Yani eski raporuna itiraz falan öyle hiç bir muhabbet olmadı...
Başka bir raporum daha var demişsin..! En son hangi raporu aldıysan o rapor sistemde gözükür, ondan önceki raporların aktif değildir ve hiç bir sistem de gözükmez! Bakanlık aldığın raporları nereden aldın ne zaman aldın vsvs hepsini araştırır bilgin olsun. En son aldığın rapor artık mevcut kullandığın rapor olacaktır bu nedenle eski raporlarının hiç bir hükmü yok yırt at yani

@Plumeria
Aynı şehirdeysen işi biraz sıkı tutman da fayda var tabii. Ya evde devamlı birisi bekleyecek yada muhtarla biraz içli dışlı olacaksınız :) Ama eğer atandığın kurumla irtibat halindeysen zaten evrakları gönderdik diye sana haber verirler. Çok şükür benim atandığım kurum müdürü çok alakalı-iyi birisi. Benim evraklar Valiliğe gönderildi mesela, beni aradı ve evraklarını Valiliğe gönderdim diye bilgisini verdi :) Kurumla irtibat halinde olursan bi'sıkıntı olmaz

VaKKo

Teşekkür ederim Bilgin için rapordan red raporu alırsam yenisini alırım ayrıca yeni rapor almak içinde eski raporuna itiraz ediyorsun bulunduğun il sağlık müdürlüğünden çünkü heyetteki kişiler bana öyle dedi bide itiraz ettiğin rapor hangi hastaneden aldıysan bi daha o hastaneden rapor alamıyorsun .Şimdi itiraz edersem bakanlıktaki raporum iptal olur büyük sıkıntı olur bekliycem ararlarsa itiraz eder yenisini çıkarırım bide burda raporları randevuyla alıyorsun.Raporumu red ederlerse yenisini çıkarır veririm geç işe başlarım belki ama yapacak bişey yok beklemekten 😬😑 Balıkesir hangi hastane görüşüp kabul ederlerse bende gelip Alayım 😊😊 burda uğraş uğraş çok sıkıntı herşeyin güzeli ve iyisi olsun inşallah

notre

Valla kardeşim ben ilk raporumu 2005'de almıştım. 2011'de raporlar yenilecek diye bir kanun çıktı ve 2012 ocak ayında tekrar raporumu aldığım hastaneye gidip yenilettim. Raporda istihdam işaretli olmadığı için geçen hafta tekrar hastaneye gidip heyete girdim... Yeni rapor almak için itiraz ediyorsun ve bir daha o hastaneden rapor alamıyorsun dedin ya, bu ilk defa senden duyuyorum! Benim bu tercihlerde atanan birkaç arkadaşım oldu, hepsi gidip raporlarını yenilediler. Hiç birinde de itiraz yada başka bir hastaneden alınacak diye birşey duymadım. Valla İstanbul büyük şehir diye mi böyle saçma sapan şeyler uyduruyor anlamadım? Ben geçen hafta salı günü heyete girdim (Benimle birlikte 4 kişi daha Adalet Bakanlığına atanmış, onlarda isdihdamı yazdırmak için rapor yeniliyordu) ertesi gün yeni raporlarımızı aldık.
Şimdi güvenlik soruşturma evrakların Valiliğe gönderilecek, onlar da emniyete. Bunların onaylanıp kuruma gelmesi en az 2 ay (diyorlar) sonra bütün evrakların Adalet Bakanlığına gönderilecek ve değerlendirilecek. Atama yazın yada red cevabının gelmesi 2.5 - 3 ayı bulacak. Sana red cevabı gelirse bütün bu işlemler tekrar yapılacak. Sen gidip yeni rapor alcaksın (O ne sizin orada ne kadar sürer bilmiyorum) senin zaman kaybın rapor çıkartma süren+6 ay! İnş red etmezler kardeşim dua et

Ben memur olarak atandım. Raporum sürekli oranım %44 ama benden ishitdam alanını ve ne tür işlerde çalışabileceğimi raporda belirtilmesi gerektiğini söylediler. Daha önce raporu aldığım hastaneye gittim. Bütün işlemlere tekrar başlattılar. En son bugün kurula girdim ve benden tekrar MR sonuçları varsa başka dökümanlarımı istediler. Sürekli olan bir raporun oranını düşürme ihtimalleri var mı ? Olursa itiraz edebileceğim bir kurum veya kurul var mı ?

VaKKo

anlamadigim birsey var mesela ankara adliyesi atananlardan rapor istemedi sadece çalışabilir diye bir kağıt imzalattı o adliye ye evrak verenler yok istihdam yok bilmem ne hiç uğraşmadi eğer diğer raporlar dönerse adalet Bakanlığından haksızlık olur ve 2014 ekpss öncesi aile ve sosyal politikalar bakanlığı yaptığı açıklamada bunlara gerek yok diyordu.bence bazı adliye ler işi yokusa sürüyor hep beraber bekleyip gorucez

GiNGeRSNapS

Ankara Adliyesine atandım istenilen evraklarda rapor yok ama istiyorlar bakıyor bilip bilmeden konuşmayın itibar etmeyin.

Herkese merhaba,
Dün evrakları teslim ettim.
Raporumu inceledi ve İşkur için alınmış rapor o yüzden geçerli olur sürekli ibaresi var çalıştırılamayacağı alan var
Yine de sorun olursa haber veririz dedi. Yeni raporum için 3 şubatta randevum var.

Güvenlik soruşturması 3 ayı bulur dedi.
Olumlu yada olumsuz sonuçlandığında bizi arayacakmış Tebligat gönderdik diye.
Tebligatın ulaşması uzun sürebiliyor o yüzden arayıp bilgi veriyoruz dedi.

banada 1 ay sonra başlarsın dediler 2-3 ay felan sürmez dedi müdür

arkadaşlar adliyeye atananlarda son durum nedır izmir adliyesini arayan var mı ?

[FONT=helvetica]Çok şükür Güvenlik Soruşturması bitti. Evrakı dün valiliğe gönderdiler, valilik de dün kuruma göndermiş. Artık geriye kurumun bakanlığa, bakanlığın da onaylayıp geri göndermesi kaldı. Darısı sizlerin başına :)[/FONT]

Guvenlik sorusturmasinin bittigini nereden ogreniyorsunuz.

Üst Alt