Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

An itibariyle EKPSS'ye başvuran aday sayısı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
milyonlar giren ygs sonuçlarını 1hafta içinde açıklayan ösym 1ay geççek hala bizim sayıyı açıklamadılar resmen unutulduk :l

gördüğüm kadarıyla engelli olmayanların kayıt olması mümkün değil, orada ki hocalar okul diplomasının da, engelli belgesinin de aslını görmeden, kontrol etmeden kayıt etmiyorlar. öyle 100 bin kişinin de gireceğini falan da tahmin etmiyorum. çalışın arkadaşlar karşılığını alırsınız.

YGS-1 puanı 177 ygs2- 172 ygs3- 248 ygs-4 252 puan almışım

20 yıl sonra ilk kez sınava girdim ve çalışmadım.. fen sorularını ise yapmam gerektiğini bile bilmiyordum... :) komik bir durum..

Sınavda işaretleyici istemiştim, yan odalarda görme engellilere soru okuyanların gürültüsü vs... berbat bir ortamdı.. tek odada iki görevli ile sınava girdim, İkinci basamak sınavına girebiliyorum, fakat çalışmak lazım önümüzde EMSS var daha önce ÖMSS den 74 puan aldım şimdi en fazla 80 alabilirim.. 80 ile de atanabileceğimi sanmıyorum..

Engelli olarak sınava girenlere baktım gözlemlediğim kadarıyla ortopedik engelli - görme engelli - işitme engelli neredeyse yok denecek kadar azdı... bir şekilde rapor alabilen kişiler evet elbette var, EMSS de işaretleyici için ösym başvurum halen ekrana işlenmemiş.. ygs işlemleri yüzünden bizi ikinci plana atmış olabilirler..

yani ona buna hayıflanmak yerine çalışmak lazım, atanamıyorsak, kazanamıyorsak tek sorumlusu biziz.. çalışalım arkadaşlar Az kaldı... herkese selamlar..

Gerçekten bu işte bir pislik seziyorum yazık yazık

Asıl konu Engelli kadrosu adı altında Diyanet kadrolarına birilerini yerleştirmek , sınava girsek ne olacak adam engelli değil ama raporu var... girip 95 alıyor 100 alıyor,

onu da geçtim sınav sorularında şifre iddiaları bir türlü bitmek bilmiyor, her konumuz şaibeli , Engelliler için çalışan vakıflar dernekler kuruluşlar bu sorunları bilmiyor mu ? bir şey yapa yok... değişir mi bu durum ? düzelir mi hayır.. daha kaç aday başvurmuş açıklanmıyor, Merdiven çıkamaz diye sınav belgesi olan adaya 3. katta sınav salonu uygun gören bir kurum bizleri pek de ciddiye almıyordur..

Ekpss

Ekpss sınavına kaç kişi başvurdu 1 ay oldu hala açıklamadılar .bilgisi olan olan varmı

toplam sayı 70 bn sanırım azından kaçırmış osym :D

Bilindiği üzere ÖSYM Başkanı Ali Demir ÖSYM'nin yaptığı merkezi sınavlarda, sınavdan sonra soruların % 10 internet ortamında yayınlanmasına izin vermiştir. Fakat YGS de bu durumu iyileştirmiş ve soruların % 20 sinin internet ortamında yayınlanmasına izin vermiştir.

Konuya ilişkin ÖSYM Başkanı Ali Demir'in açıklaması şöyleydi:
"Yoğun bir soru havuzu oluşturma gayretimiz var. Özellikle sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların bazı değişikliklerle yeniden kullanımını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sınavlarda sorulan soruların sadece yüzde 10'unun paylaşımının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10'luk uygulamayı da sınava hazırlanan adayların bilgi edinmeleri ve sınava girmeleri halinde kendi sınavlarını cevap kâğıtları ile birlikte fiili olarak değerlendirebilmeleri için uygun gördük. Ama sadece bu YGS'ye 2 milyondan fazla aday katılacağı için yönetim kurulu soruların yüzde 20'sini açıklama kararı aldı."

İşte tam bu aşamada 27 Nisan 2014'te yapılacak EKPSS sınav sorularının % 10'unun yani 60 soruda 6 adet sorunun web sitelerinde yayınlanacağı dolayısıyla kimsenin sanal ortamda soruları paylaşamayacağı kanısına varıyoruz. Yakın zamanda soruları paylaşanlar hakkında ÖSYM'nin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu, maddi tazminat talep ettiğini basından takip etmiştik.

ÖSYM'nin sınav sorularını bu şekilde yasaklaması, istismar olaylarına yol açacağını, karaborsa soru paylaşımına neden olacağını ve EKPSS ye girecek yaklaşık 70 bin adayın soruları paylaşma yasağı nedeniyle kaç doğru kaç yanlış yaptığını değerlendiremeyeceğini düşünüyoruz. ÖSYM'nin soruları % 10 paylaşma yasağı uygulamasının haksız ve yersiz bir uygulama olarak kaldırılması gerekmektedir.

osym olmasada birileri kaçırmış :D

70 bin olan kısım kolpa habere benzziyo, ekleme yapmışlar, herhangi güvenilir bir sitede aynı haberi görmedim.

tutki 70bin kişi başvurdu çoğu lise mezununda artış vardır sanırım lisansın payı nedir 5500 6 bin arasımıdır

lısede patlama olur zaten 60000. o.l.8500. lısans 6500:75000..

70 binde lisans fazla artış olmaz 5500 6bin ancak çıkar

3 gunde 90000 basvuru ıse eger :rolleyes: partı kurmak varmış kesın iktıdar olurduk

90000 basvuruya alım sayısı kadar sahte raporlu eklesek bıde torpili kattıkmı biz hakkı olanlar yıne avucumuzu yalarız

kac gundur dusunuyorumda engellıleri mahalle muhtarı yapsalardı dıye ne kadar ıyı olurdu degılmı nerde oyle devlet 900 lıra maas ıle yetınırdık

burda adamın mis gibi işi var bıde muhtar olmus sadece muhur basarak 900 lıra daha maas alacak
SAYGILAR

ızmırlı kardeşim oncekı yazılarda okudum 60 bın 70 bın 200 bınlerden bahsedıyor sonuc ne olursa olsun basvurudan sonra cok fazla rakam cıkacagı belli

Bu sayıyı net bir rakam olarak neden vermediler acaba, sınavdan sonra nereden bileceğiz kaç kişi olduğunu hadi araya kaynayan olursa, haksız hukuksuz yerleştirmeler olursa, olabilir mi bence olabilir :)

Neden aciklanmiyo sayi onu bilmiuorumda arkasinda bisey aramak gercekten tam fesatlik abidesi yok sahte raporlar bilmem neler :))) ya sizce simdi 70 bin deseler sonra yine istediklerini yapamicaklsr mi yani o hile mevzusuna baglanmasi xok sacma bence... ayrica neden bu kdr cok takildinizki bu soruya ona gore daha mi az caliscaksiniz anlamadim? Sorulsr kitaplsr konular ortada xalisip kazanin 85 90 95 100 alin illaki yerlesirsiniz issizlik ve oranlara gore bu ulkenin gercegi daha iyisini yapacak varsa meydanda orada

acaba itiraz dilekçeler düzeltme olursa 17 nisanda sınav giriş yerleri belli olunca sayıyı verirlermi

kozan belirsizlik olması sıkıcı bir şey, yoksa aa bu kadar kişi girmiş ben çalışmayım hesabı değil bu, en azından şimdi kaç kişi girmiş bilirsin, sayıyı bilmeden girmek bana tuhaf geliyor arkadaşım seni bilmem, ayrıca bu fesatlık değildir, ki günümüzde neler neler oluyor...

eMeL_eMeL;

Valla benim hesap az kişi girdiyse çalışmaya gerek yok türünden :D Ama sınav geldi istemesemde çalıştım. Ha açıklasaydılar 2012 ye oranla, çok daha fazla kişi katıldığını söyleselerdi daha çok çalışırdım.

aaakaaapaanın seçimleri bile şaibeli iken k.bakma bizi bunlar fesat yaptı..ekpss sorularınında %20 si 12 tanesini açıklıcaklarmış oda güzel.. sayı yok soru yok tam bir rezalet..

suskun62 evet biraz daha belki belirleyici bir şey olurdu :) mühendis soruları nasıl açıklıyorlar yani onu anlamadım soruları mı dağıtıyorlar :D

bak mühendis kardeşburda hükümeti muhalefeti leştirme burası siyaset yeri değil siyaset yapacaksan git partiye bulaş buraya bulaşma kardeş hadi şaibe dionda arkadaş yüze kırk küsür bunun nekadarı şaibe hepsimi AKPnin oyu 15 filanmı bu kadarda aciz olmayn ve siyasetten uzak olullım forumda lütfen

yaklaşık 40 bin kişi var açkta alan yüzde elli artsa 60000 olur n fazla

demekki bu sefer ekpssde baya zorlancaz mesela ben 85 alan ben belki 70 alırım genede iyi çalışalım kursa gidenler dikkatli şekilde dersleri dinlesinler evde imkanı olanlar iyi hazırlansınlar

grcnckr;
ya bana akıl verme istediğimi istediğim şekilde yazarım şikayetin varsa git admine şikayet at akıl verecek en son kişi bana sensin..tv izleseniz siz aheepeliler kaçtane belediyenin ahhepeden başka partiye geçtiğini görürsünüz heryerde var demiyoruz bazı belediyelerde hızrızlık bariz bana hırsızları savunma sen burda ekpss kazanacam diye uğraşırken adamlar milyarları götürüyor sayenizde..

eMeL_eMeL;
yok ya sınav bitince sınav soruları açıklanırya kitapçıklar fln şimdi bu ahheepeliler sini açıklıyorlar ygs sorularını öyle oldu ekpss de oyle olacakmış yani soruları göremiceksin sadece sınavda görecen :D

grcnkr bravo
burası engelli forumu siyaset arenası değil.
Mühendis Katılırsın katılmazsın kimseyi fikrinden dolayı azarlayamazsın
herkes senin gibi düşünmek zorunda değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt