Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz olan arkadaşlar deneyimlerimizi paylaşalım

Evet atipik arkadaşlar Son durumunuz nasıl ? Ben gayet iyiyim

Son zamanlar çok keyifsizim. Sürekli anksiyete yaşıyorum.

Sürekli içim daralıyor. Geçmişe dair bazı pişmanlıkları silip atamıyorum. Ne olacak böyle ? Bilemiyorum.

Atipik arkadaşlar tanınız daha sonra şizofren olarak degişebilir bilginize benim öyle oldu

Psikozdaki negatif belirtileri iyileştirmenin yolları nelerdir ?

Psikozdaki negatif belirtileri iyileştirmenin yolları nelerdir ?

Dikkat eksikliği, muhakeme yetersizliği, dalgınlık gibi negatif belirtileri düzeltmek için neler yapıyorsunuz ? Bu konuda en büyük faydayı işe gidip çalışmakta görüyorum Bir de klişe olacak ama sosyal arkadaş ortamlarına katılmayı deniyorum. Tam aşamasam da eskiye oranla oldukça iyiyim. Bu konuda sizlerin tavsiyelerini de öğrenmek isterim.

benimde atipik piskoz hastalığım var

basari

:) Aramıza hoş geldin ve geçmiş olsun Peki sende nasıl belirtiler var ?

perseküsyon

bi ara halinosyanlar vardı fakat son zamanlarda sakin gidiyom bakalım ilerde ne olacak

vallla ben sızofrenı hastasıyım sade bır ılac kullanıom sıgaram yok alkolum yok namazımı kılıom ınsanlarada zararım yok kendımede zararırım yok memurum caslısıomda kösede oturmuyom ama evlılık dersen bıpolar olsan hadı neysede sızofrenıyı mıllet bırbırıne hakret kelımesı olarak bıle kullanıo o yuzden evlenılmez kımse kızınıda sızofrene vermez ben olsam bende vermem :)

Sizosalgun

Sen iyisin memursun salla başını al maaşını benim gibi işsiz ol ailen evde seni istemesin bak o zaman namaz kılıyomusun hergün küfredersin hayata

Ben de psikoz hastasıyım herkese geçmiş olsun sizde de günlük işlerinizi yaparken iç sıkıntısı oluyor mu?

En ufak işler bile bana yük gibi geliyor içim daralıyor kafam karışıyor

Bu neyden kaynaklı acaba?Kullandığımız ilaçlardan mı hastalıktan mı yoksa her ikisinden mi?Konsantrasyonun nasıl?

İlaçlar sadece beni uyutabiliyor başka olumlu bir etkisi yok konsantrasyonum çok düşük sürekli aklım karışıyor

Hangi ilaçları kullanıyorsun?Gündüzleri de mi uyuyorsun?

Gece risperdal gündüz prozac efexor gündüzde çok uykulu oluyorum

Evden dışarı pek çıkmıyorum ama çıkınca kendimi iyi hissediyorum.Sen de hep evde misin?

Vtecll

Ben hep evdeyim ben dışarı çıkınca kötü oluyorum asil bir yalnızlık samimiyetsiz kalabalıklardan yeğdir

Koalaaa
Böyle düşünmenin sebebi sosyal statün.İş sahibi olsak ilaçlar da biraz hafifletilse öyle düşünmeyiz.Bende mesela gelecek kaygısı var her insanda olduğu gibi.

Vtecll

Ülkede kriz var işsizlik almış başını gitmiş zaten engelli olarak dışlanmışız nasıl bir sosyal statü alabiliriz ki gelecekten hiç ümidim kalmadı artık herşey yansın herkes batsın istiyorum

Koalaaa
Haklısın katılıyorum işimiz zor.Bir de düşük maaşlara işçi sömüren bir sistem var.

Üst Alt