Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz olan arkadaşlar deneyimlerimizi paylaşalım

Benim raporda psikotik bozukluk yazıyor. Ben de karışık bilhassa da varoluş ile ilgili bir sürü olay algılıyordum. Biraz utanıyorum yazarken ama konuşuyordum ve tebessüm ediyordum, ailem bu davranışlarımı görünce doktorluk oldum :D Bunlara hep inandım, hatta şu anki dünya görüşümde bu algıladıklarımın da payı var :D Yine olsa yine inanırım, algıladıklarım o kadar inandırıcı ki :D Bir felsefe sitesinde bu inandığım şeylerin ezoterizm ile örtüştüğünü gördüm, bundan sonra algıladığım varoluş ile ilgili hikayelere inancım daha da arttı. Şu an peygamberleri ve getirdiklerini inkar etmesem de itikadım İslam inancından farklı, bunun sebebi de bu algıladığım varoluş ile ilgili hikayeler.

Bunun dışında farklı sitelerde bir sürü İslamcıyı İslam'daki zina ve başka hükümleri hakkında ileri sürdüğüm fikirlerim ile mat ettim, bu sitede bu görüşlerimi açıklamayacağım ama, bana cevap veremediler, ama İslamcılara da kızmıyorum, çünkü Kuran'a göre müslümanlar Allah'a teslim olmuş insanlar, bundan dolayı benim söylediklerimi kabul etseler de imanlarına devam ediyorlar,

Ama ben burada da gidersem öbür tarafta da hep muhalif kalacağım, zaten bu dünyada da yaşadığım sıkıntılardan dolayı aradığım şey hep yok olmak oldu, eğer öbür taraftta İslam inancı doğru çıkar ve cennet benzeri bir yerde bana hayat verirlerse eleştirdiğim İslam öğretisi ve farklı inandığım itikattan ve dünyada yaşadıklarımdan dolayı yine yok olmayı arayacağım, yani benim öbür tarafta da kurtuluşum yok, muhalifliğim ve kabul edemediğim yaşanmışlıklar benim öbür tarafta da yok olmayı istemeye sevk edecek, çünkü her zaman Tanrı gerisinde inandığım o varoluşsal itikadı arayacağım. Evet İslam itikat öğretisinin insanlara doğru açıklanmadığına inanıyorum.

:D Hocam öbür tarafta kimin akıbetinin ne olacağını sadece yaradan bilebilir. Bu bir inanç meselesi O yüzden herkes kendinden sorumludur.

hastalığı olan kim var? gyrex 200 mg ozaprin rapid 10 mg lustral special 100 mg risperdal consta 25 mg im enjeksiyonluk uzatilmis salimli suspansiyon yenıleyen depresyon ılacı dıye verdıler bılgısı olan var

yaklaşık 6 aylık psikolojik sıkıntıların ardından 3 ay önce atipik psikoz tanısı aldım doktora gitme sebebim hayattan hiçbir şekilde zevk alamamam çalışamıyor ve odaklanamıyor olmamdı defalarca intihar etmek istedim bir sıkıntım olduğundan değil var ama intihar edilecek türden sıkıntılar değil en azından. sadece hayattan zevk alamadığım hiçbir şeyi anlamlı bulamadığım insani ilişkilerimin çok kıt olması özgüven problemi yaşıyor olmam ve hayatın zor olması sebebi ile intihar etmek istiyordum açıkçası ilaç kullandıktan sonrada değişen birşey olmadı xeplion iğne vurdular oda etki etmedi ilaçlar daha önceden sahip olduğum özgüveni ve hafızamı benden aldı yaşayan bir ölü gibiyim artık hiçbir şey yapamıyorum doktora gitmeden önceki halim daha yaşanılabilir bir haldi söylemek istediğim şu ki kendime sürekli soruyorum intihar etme isteğim hastalıktan kaynaklanıyor evet ama bu hastalık ile hayata devam etmek istiyormusun diye cevap olarak etmek istemediğimi söylüyorum kendime bir paradoksun içine girdim anlayacağınız acaba hastalıkla yaşamak istemiyor olmamda bu hastalığın getirdiği birşey mi diye merak ediyorum ve bu yüzden intihar etmekten vazgeçmeye çalışıyorum nereye kadar dayanabilirim bende bilmiyorum

merhabalar ben 20 yaşında atipik psikoz tanısı almış bir bireyim hayattan hiçbir şekilde zevk alamadığım ve herşeyi anlamsız bulduğum için doktora gittim ve böyle bir tanı konuldu herhangi bir dini inancım yok istediğim halde inanamıyorum hiçbir şekilde çalışamıyorum odaklanamıyorum çalıştığım zaman verimli olamıyorum anlayacağınız kimseye yük olmakta istemiyorum bu hastalık ile hayatı görmeye devam etmek istemiyorum intiharı düşünmediğim an yok diyebilirim ne yapacağımı bilmiyorum bilemiyorum bir çıkmazın içerisinde çırpınıp duruyorum umarım kimseye negatif bir etkide bulunmadan bu hayattan göçüp gidebilirim peki siz engelinizden ötürü bu tür düşüncelere kapıldınız mı hiç

Karnın doyuyorsa bu zamanda intiharı falan düşünme ye ,iç ,yat keyfine bak zamanı gelince de öl git.

söylediğin kadar kolay olsaydı keşke

doktora gitmeden önceki şikayetleriniz nelerdi? hastaneye gittikten sonra şikayetlerinizde azalma oldumu? bu hastalığın sizin üzerinizdeki etkisi nedir?
en önemlisi gerçekten hasta olduğunuza inanıyormusunuz?

benim sadece hayattan zevk alamama ve intihar düşünceleri şikayetlerim vardı hayal görme ses duyma falan yok bende
ben üniversite öğrencisiyim hayat gayet güzel gidiyordu felsefe okuduktan ve özgüven kaybı yaşadıktan sonra bu tür şikayetlerim başladı ben hasta olduğuma hala inanamıyorum sizlerden de bilgi almak istedim.

hayalle gerçeği ayırt edemedim zaten hastaneye yattım

38 yaşındayım yaklaşık 8 yıldır bu hastalıkla savaşıyorum. Çalışıyorum ama bazen çok yorgun olarak atlatıyorum günü. Genelde çok erken uyuyor sayılırım. Aslında sosyal biri sayılırım. Ama çok fazla güç bulamıyorum bazen kendimde ileriye dönük evlilik vb şeyler geçiyor aklımdan ama nasıl olur kestiremiyorum

emreden

Mesela ? Hayal mi gerçek mi diye karıştırdığın şeyler neler ? Örnek verebilir misin ?

hmm nasıl anlatılır bilemedim ama odamda büsürü insan olduğunu , gözlerimden benim gördüklerimi bütün dünya gördüğüne bunun gibi şeyler
perseküsyon

Açılan konu çok iyi ama bu hastalığa sahip bir insanın hissettiklerini, düşündüklerini, paranoyalarını, inandıklarını anlatabilmesi gerçekten çok güç. Eğer anlatabiliyorsa ve gülebiliyorsa iyileşme yoluna girmiştir ancak ben ne yazık ki halen birçok paranoyanın ve inancın gerçekliğinden emin olamadığım için anlatmaya da cesaret edemem. Ve bazı diğer saçmalıklardan da söz edersem tımarhaneye kapatılırım diye endişeliyim. :D

Merhaba

Sizlerin yazdıklarınızı okuyarak kontrol muaneli emekli oldum atipik pisikoz teşhisi konuldu saolun

Oturan boğaya saygılar sizlerede saygılar

Son düzenleme:
Benim de yaşadıklarım asperdos sendromuna benziyor arkadaşlar yanlız Bakırköy’de bana atipik psikoz tanısı koydular yüzde 40 bişey merak ediyorum bu hastalıkla insan nasıl ölebiliyor doktorun biri senin gibi hastalar genç yaşta ölüyor diyor şuan öleceksemde kafama takmıyoum artık herşeye alıştım ama doktorun bunu hangi kafayla söylüyor

Korku olayı var bende mesela karşımdaki insanı kıramıyorum çok vicdanıyım ama bu yüzden küçüklükten beri insanları kaybediyorum. Ama neden benden uzaklaştıklarınıda bilemiyorum hem ikinci plana düşüyorum bunları artık bırakıp tek yaşamaya başladım arkadaşlık kurmuyorum insanlardan kaçmamdaki sebeb çekindiğimden değil mesela doğru iletişim kuramadığımdan belki kafanızı ağrıtım arkadaşlar doktorun karşısına çıktığında sen hasta sın diyor rapor alırken bile çalışabiliyormusun diyip çık dışarı dedi yani bana neden atipik sin diyip daha doğrusu gerçekten atipikmiyim bilmiyorum atipik tanısınına baktığımda gerçekle gerçek olmayanı ayırt edememe diyor ben hayal görmedim hiç hiç ses duymadım şüphecilik var biraz ve bu yüzdem neden gerçeklerden kopuk yaşadığımı söylüyorlar

Şimdi arkadaşlar ben Asperdor sendromuyımuyum atipikmiyim yani sizce neyim değerli görüşlerinize ihtiyacım var

yaklaşık 6 aylık psikolojik sıkıntıların ardından 3 ay önce atipik psikoz tanısı aldım doktora gitme sebebim hayattan hiçbir şekilde zevk alamamam çalışamıyor ve odaklanamıyor olmamdı defalarca intihar etmek istedim bir sıkıntım olduğundan değil var ama intihar edilecek türden sıkıntılar değil en azından. sadece hayattan zevk alamadığım hiçbir şeyi anlamlı bulamadığım insani ilişkilerimin çok kıt olması özgüven problemi yaşıyor olmam ve hayatın zor olması sebebi ile intihar etmek istiyordum açıkçası ilaç kullandıktan sonrada değişen birşey olmadı xeplion iğne vurdular oda etki etmedi ilaçlar daha önceden sahip olduğum özgüveni ve hafızamı benden aldı yaşayan bir ölü gibiyim artık hiçbir şey yapamıyorum doktora gitmeden önceki halim daha yaşanılabilir bir haldi söylemek istediğim şu ki kendime sürekli soruyorum intihar etme isteğim hastalıktan kaynaklanıyor evet ama bu hastalık ile hayata devam etmek istiyormusun diye cevap olarak etmek istemediğimi söylüyorum kendime bir paradoksun içine girdim anlayacağınız acaba hastalıkla yaşamak istemiyor olmamda bu hastalığın getirdiği birşey mi diye merak ediyorum ve bu yüzden intihar etmekten vazgeçmeye çalışıyorum nereye kadar dayanabilirim bende bilmiyorum

merhabalar ben 20 yaşında atipik psikoz tanısı almış bir bireyim hayattan hiçbir şekilde zevk alamadığım ve herşeyi anlamsız bulduğum için doktora gittim ve böyle bir tanı konuldu herhangi bir dini inancım yok istediğim halde inanamıyorum hiçbir şekilde çalışamıyorum odaklanamıyorum çalıştığım zaman verimli olamıyorum anlayacağınız kimseye yük olmakta istemiyorum bu hastalık ile hayatı görmeye devam etmek istemiyorum intiharı düşünmediğim an yok diyebilirim ne yapacağımı bilmiyorum bilemiyorum bir çıkmazın içerisinde çırpınıp duruyorum umarım kimseye negatif bir etkide bulunmadan bu hayattan göçüp gidebilirim peki siz engelinizden ötürü bu tür düşüncelere kapıldınız mı hiç

Bu arkadaşla yüzde yüz aynıyım

Hezeyan yaşayıp da gerçek olduğuna inanan var mı ?

Hezeyan (sanrı) kavramını yoğun şekilde yaşıyorum Genelde "referans" denilen türdekiler zihnimi meşgul ediyor. Basit bir örnek verirsem ; kafede takılırken yanımdaki masada oturan iki kişinin konuşmalarını üzerime alınıyorum :confused: Tabi ki neyden bahsettiklerini bilemem ama sanki benim hakkımda konuşuyorlar gibi geliyor. Veya otobüste "kel kafalı" bir adam parmaklarını büküp kütletiyorsa, beni (saçlarım var diye) kıskandığı için yaptığını zannediyorum. Bunların mantıksız olduğunu da idrak edebiliyorum Psikiyatri doktorum da bu tür algılamaların gerçek dışı olduğunu "ısrarla" belirtiyor. Ama işte hem öyledir hem böyledir diyerek de olmuyor :D Kardeşim vardır veya yoktur İkisinden birisidir Bu zıt kutup fikirleri aynı kafada yaşamak yorucu oluyor. Ben de işin tadını çıkarmaya karar veriyorum ID'ime izin veriyorum. Evet o insanlar senden bahsediyor; o kel kafalı adam seni kıskandığı için parmağını kütletiyor Ama bu çıkarımları , narsist birisi olduğum için yapmıyorum Belki bir ihtimal çocukken yeterince "İLGİ" görmemiş olmanın psikolojik tezahürüdür. İşin uzmanları daha iyi bilirler. Merak ettim ; bu sanal ortamda da benzer hezeyanlar yaşayanlar var mı ? diye. Yorumlarınızı beklerim. :) Görüşmek üzere...

Organik olmayan atipik psikoz teşhisi aldım. Gerçeğin ne olduğunu bilmiyorum

Arkadaşlar bana atipik psikoz teşhisi koydular bana herşey normal geliyor ama gerçeğin ne olduğunu bilmiyorum ve kimsede bunu bana göstermiyor doktora gidiyorum sen hastasın diyor ilaçı dayıyor ortada sanki bir gerçek var ama bunu neden yakalamıyorum insan doğuştan böyle olabilirmi hiç psikoloğa adam akıllı gitmedim gerek yok diyorlar psikatriler ya arkadaşlar bu hastalığı adam akıllı anlatabilecek birisi yokmu

Bu hastalığın çaresi varmı ilaç içiyorum tm stabilim ama sanki ilaç içmesem de olucak ama ben ters giden şeyin ne olduğunu bilmiyorum

Çalışamıyorum doğru adam akıllı beceremiyorum çekingenim çoğu şeyi kendime yakıştıramıyorum herşeyi boşverdiğimde iyiyim hayat çalışmayarak evlenmiyerek sadece kişisel ihtiyaçlarını kendin görerek geçilecekse iyiyim onda sorun yok ama bunuda çevre istemiyor ve ben iki arada bir derede kalıyorum

Berbat bişey bu ya allah neden bunu bizi reva gördü anlam veremiyorum

Ben şimdi şizofreniyim onuda çözemedim

A tipik pisikoz farkli şizo farkli şizo kendi içinde bile çeşitlere ayrilir

Bence atipik psikoz şizodan daha ağır.
Çünkü bipolar belirtileri de gösteriyorum ve bu aşırı ağır.

[SIZE=3]Psikozun deneyimi ne anlama geliyor mk!!!

Akıl kendi hastalığını deneyimleyemez element fabrikası kurmuşsunuz. [/SIZE]

bende atipik otizm var ama atipik piskozdan farkız mesla ben çok içine kapanığım çevremdeki arkadaşlar çok sosyaller aralarında şakalar yaparlar ama ben onlar kadar sakaçı olamıyorum sürekli pasif kalıyorum ve çok alınganım herşeyi kafa çok takıyorum bunlar için ilaç kullanıyorum biraz etkisi oluyor ama genede bazı şeyler geçmiyor mesala hayatımdaki değişikliklere çok tepkiliyim herhangi bir değişiklikte moralim bouzluyor krize giriyorum

Aralarınızda en kötüsü benim herhalde çünkü doktor istersen hayatına son verelim dedi ve ben bişey diyemedim atipik psikozum bunun çaresini aramaktan bıktım eğer birdaha hastaneye düşersem kendimi öldürtecem bunu herkes mi yaşıyor bilmiyorum ama sanki sadece benim

Örnek şizoafektif denen hastalikta var buda psikoz türü

Çeşidi

Bunlarin her biri ayri ayri belirtileri vardir hepsi birbirinden farkli belirti gösterir

Çünkü yaşamıyorsun en kötüsü sanki benim nörödal dekonat yazmıştı mesela sonra benimi denedi artık onuda çözemedim ya ilerde herşey dahada kötü olucak mesela annemle yaşıyorum beni en korkutan annemin ölümü olucak herhalde zaten ölücekmiyim bana sözde iyilikmi yapıyor valla kardeşim anlamadım gitti belkide beni denedi hastanede çünkü ben herşeye inanıyorum seni istersen iğne ile öldürelim dedi

bunu hastalıkmı bana yaşatıyor o şüphecilikmi yoksa doktor gerçeklerimi söylüyor valla hastaneden korktuğum halde hastanede yattım eğer birdaha düşersem öldürün diyecem valla yaşamak bu değil kardeşim

Gölge kardeş söylermisin herşeye alıştım doktorların sayesinde doktor bana neden öle diyor sence

Ölmek korkutmuyor beni aslında annem öldüğünde ya hastaneye yatırıp zaten korkuyorum hastaneden orası cehennem gibi geliyor bana orda uzun süre kalırsam o kafamın içine hapsolmuş gibi hissedersem saniyesi bile zor onu yaşamak istemiyorum

Belkide doktor bunları görüp ölmemi istiyor

Ve annem öldüğünde ne kadar zor olacağını tahmin edemiyorum sanki hiç yaşamadığım bir durumamı girecem yoksa bişey olmuyıavak mı atipik psikozu o yüzden sınırlarını bilmiyorum

Ve annem öldüğünde ne kadar zor olacağını tahmin edemiyorum sanki hiç yaşamadığım bir durumamı girecem yoksa bişey olmuyıavak mı atipik psikozu o yüzden sınırlarını bilmiyorum

Buraya yazacak kadar aklin varsa iyisin ilaçlarini kullan

Senin insanlardan işin yok tek tabanca takil ilaçlarini ihmal etme

Üst Alt