Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz olan arkadaşlar deneyimlerimizi paylaşalım

perseküsyon

Sıcak klimanın başında herkes işini severek yapar sen birde kar kışta kazma kürek çalışmayı dene

@Koalaaa [FONT=Verdana]

Ajitasyon yapma 15 yaşıma kadar kiralık evde büyüdüm . Yokluk&zorluk nedir ben de bilirim.
[/FONT]

[FONT=sans-serif]Zaten bu memurluk da bize piyangodan çıktı Okul , eğitim vs hiçbir şey olmadan torpille memur olduk. [/FONT][FONT=sans-serif]
[/FONT]

Atipik psikoz arkadaşlar dertleşelim konuşalım

Ben 38 yaşındayım,istanbul da ailemle yaşıyorum.ilacim 15 mg abilify buaralar iyi değilim hala hastalığı kabullenebilmiş değilim.eskiden ne kadar iyi olduğumu hatırlayıp acı çekiyorum.yuzum gülmüyor kaybettiklerime ağliyorum.ise girip calisip evlenemeyecegim çok sakinim ve cabuk yoruluyorum.eskiden kahkahalarım çınlardı.sizin de paylaşmak istedikleriniz varsa yazın dertleşelim

Atipik Psikoz+Okb

Merhaba arkadaşlar sürekli kelime tekrar etme hastalığı var bende gözümün gördüğü bütün kelimeleri gördiğüm araba plakalarını tekrar ediyorum bir de ilaçlarımı içmediğim zamanlar kendi kendine konuşma gülme şikayetlerim oluyor kurduğum hayaller sanki gerçekmiş gibi geliyor gerçek ile hayali biribirine karıştırıyorum fakat ilaçlarımı içtiğim zamanlar iyiyim paxera 40 mg + solian 200 mg kullanıyorum solian da 300e çıktığım zaman akatizi gelişiyor fakat bu dozlarla da hayatımı devam ettirebiliyorum.sizlerle dertleşmek istedim

Arkadaşlar geçmiş olsun Bnde bipolarım bir şey sorucm psikoz da ada şizoafeklik bozukluğu bipolar bozuklukta kısa süreli gerçekten kopma insanlardan kçma yada kendini toplum da kalabalık ta kötü hissetme veya kalabalık ortamda bi 3 5 saniyelik kopma yani bi filmin içinde oyuncu olma gibi yada beynimizin durmadan konuşması ama bazen cevap verme beyine veya vermeme bu neyin belirtisidir birde çok takıntılı olma mesela ocağın altını kontrol etme veya dağınık bir şeye tahammül etmeme gibi sorunlarınz oldumu hiç

Vtecll
arkadaşım 2022 maaşı evde bakım maaşı al keyfine bak çalışmayı ne yapcan şizofreni kolay bi rahatsızlık degil

Paranoya
Birincisi şizofren değilim ikincisi hayallerim var.Devletin verdiği 500 küsür lira ile hangi ihtiyacını karşılayacaksın da hayallerine sıra gelecek.Engelli maaşı alarak keyfime nasıl bakacam anlatsana biraz.Azıcık mantıklı konuş yahu.

Vtecll
hastalıgın ne teşşiz ne a tipik pisikozmusun aynı ilacı kullanıyoruz sonuçta 900 engelli maaşı alsan 1600 bakım maaşı yetmiyormu çalışsan ne kadar verirlerki çalışmakta kolay degil

Arkadaşlar bi konuda haklısınız evet insan çalışmadan olmuyor çalışsan olmuyor yemin ederim artık bıktım 😔Rabbim şifa versin inşallah cümlemize bn bipolarm ama sizin özellklerinizi taşıyorum. Aynı anda ikisi olabilir mi arkadaşlar

tapasya Allah şifa versin.Ben de yarın değil bir gün doktora gidecem.Rexapin içiyordum onu değiştirecem.Beni uyuşuk yapıyor.Çok uyuyorum sabahları erken kalkamıyorum.Kalktığımda da geri yatıyorum tüm günüm uyuşuk geçiyor.Bir de işe karşı ilgisizlik var sanırım ben de depresyondayım en son doktor teşhisime unipolar depresyon yazmıştı.

Vtecll Allah yardımcımız olsun anlıyorum seni çok iyi😣😔Bnde artık çalışamıyorum işe gidemiyorum evden çıkamıyorum yemek yimiyorum uyku yok biraz biraz düzene girmeye başladı şükür rabbime ailem çok destek oldu ve kardeşlerim Allah razı olsun hepsinden bn rispedral 4 mg venegıs Xr modiwake 200 mg xanac wetrupil Depakin 500mg şimdi psikolog tedavisi artı psikiyatri tedavisi görüyorum yatmışım olcak önümüzdeki günlerde Allah nasip ederse ama yinede sabredin Allah bizimle ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki bakın çalıştığım işyeri işimi sonlandırdı yani onlara göre engel sorun veya ayak kırığı gibi ama önce sağlık ekpss adapte olun önlisans mezunusunuz sanırım birde rexapin Bnde de uyuşukluk yaptı onuda 1yıl önce kullandım sonra ozaprin yazdı doktorum ilk içtiğimde tansiyon tavan yaptı yan etkisi baya çok tu Bnde ama rexapin çok uyku yapar annem öldüğümü düşünmüştü ilk içtiğimde son anda uyandım ağlamasına düşün ki yaptığı etkiyi

Unipolar depresif nöbet depresyon bnm ilk tanımdı sonradan BİPOLAR oluyorsun ama bnm burda yorumlara baktığımda psikoz la aynı zamanda eşlik ettiğini fark ettim rabbim herkese şifa versin inşallah cümlemize sizede bana da cümlemize Vtecll

tapasya

Semptom olarak neler yaşıyorsun ? Biraz örnek verebilir misin ?

Hep mutsuzum mesela en ufak bir şey ilgimi çekmiyor insanlardan kaçıyorum hep eve kapandim bir kalabalık ortama girdiğimde normalde girmm de gitsemde duramam sese reemn tahammül edemiyorum o kalabalık ta bi anda film kahramanı sanmaya başladım 3 5 saniyelik bir durum bu kendime polyanana oynuyorum mutsuzum mutlu gibi yapıyorum yada tam tersi herkes gülerken bn gülmm yada fikrimi sorduklarında bn farklı bişey söylerim onlar konu dışı sanarlar anlamazlar bn yorulmuyoeum mesela ama depresyondayken dünya başıma yıkılır beynim konuşuyor kendi kendime hep içimden nedeni yokken tekrar ediyorum mesela günlük yaptığım işleri çok takıntılıyım mesela ocak açık kaldı sanıp kapatırım elim ayağım dolaşır heop bi korku var en yakınım ölcek bn müdahale edemicem gibi perseküsyon bu kadar aklıma gelenler

tapasya

İlgi alanlarına uygun hobiler edinip bunlarla uğraşabilirsin. Sosyal ortamlara karış Tek başına da olsa gidip bir kafede , mekanda otur. Çevrendeki insanların davranışlarını gözlemle Zamanla kendinde bir gelişim farkedeceksin Sivil toplum kuruluşları gibi kurumlara katılıp belli faaliyetlerde görev alabilirsin. Bu, kendine olan özgüvenini ve iletişim becerilerini geliştirecektir. Çünkü uzun yıllardır eve kapanıp kendini izole etmişsin. Ben de bulunmaz hint kumaşı değilim Bugüne kadar yaklaşık 14 defa yatışım oldu. Lise yıllarında şamaroğlanı gibiydim. Gelen giden vurdu. Gözümün yaşına bakmadılar Ama klozapine geçtikten sonra hızlı iyileşmeye başladım. Evden çıkamıyorsan aç interneti film falan izle. Çözüm önerisi olarak aklıma gelenler bunlar. En kısa zamanda iyileşip hayata karışmanı dilerim...

Tm denecm ama biraz zamana ihtiyaçım var sanırım 😣😔 perseküsyon teşek ederim Allah razı olsun rabbim şifa versin inşallah cümlemize 😣😔

tapasya kardeşim olaya şöyle bak. Ruhsal vücut geliştirme gibi düşün. Hani ısınma hareketleri yapmadan birden ağırlık kaldırmaya girişirsen hamlarsın Birkaç gün sonra kaslarında ağrı başlar Her yerin tutulur. Bunu konuyla alakalı bir yere bağlarsak acele etmeden elinden geleni yapmaya çalış. Şimdi sende negatif belirtiler (durgunluk vs) oldukça fazla. Bunu tek başına hiçbir ilaç veya psikoterapi yöntemi değiştiremez Mesela doktorum bana diyor ki işe gidip çalışmak sana ilaçlar kadar fayda sağlıyor. Gerçekten de öyle. İşlevselliğimi oldukça arttırdı. Sana da tavsiyem para kazanacak bir işte çalışamıyorsan bile hobi edin. Mesela yakınında TRSM varsa oraya git. El işi vs faaliyetler yapıyorlar Ben de bir süre gitmiştim Sana da tavsiye ederim.

Evet kardeşim benim nerden bilgi alabilirim trsm hakkında halk eğitim kültür Sanat merkezi kapalı gidemiyorum virüsten dolayı çok zor dönem geçiyorym iyi olucm ama zamanla keşke işe gitsem ama işyerim hastalığıma saygı duymadı maalesef 😔 perseküsyon trsm ne gibi eğitimler veriyorlar

@tapasya nerede yaşıyorsun ? İstanbul'da da TRSM'ler kapalı. Yeni korono dalgası falan diye uzatmazlar inşallah. TRSM'de incik boncuk dizme, ebru sanatı,resim , el işi, karaoke şarkı söyleme vs uygulamalı eğitimler veriliyor.

Haa evt pandemi olayı izmirde kardeşim burda gittim kurslarda Eylül de açılck dediler
perseküsyon senin rahatsızlığın nedir kardeş

@tapasya kardeş, okulları açıldığında (31 ağustos) her şey belli olur..Rahatsızlığım atipik psikoz ama halusünasyon haricinde şizofreni belirtilerinin hepsine sahibim

@[FONT=sans-serif]chauche bana özel mesaj yollamışsın. Cevap yazdım ama mesaj kutun doluymuş. Böyle bir uyarı geldi.[/FONT]

Rabbim şifa versin inşallah cümlemize sizede bana da kardeş 1 ay önce çok kötü durumdaydim şimdi biraz biraz toparlanmaya başladım şükür rabbime
perseküsyon

Kardesim atipik psikoz hastasiyim,yuzde 45 rapor oranim,tam bagimli yazdirabilmem icin ne yapmam gerek rapora Paranoya

Üst Alt