Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz olan arkadaşlar deneyimlerimizi paylaşalım

Rileptid doktor senin intihar isteğin var mı onu düşünüyor seni test ediyor boşver onu sen kendine bak.
Asla kendine iğne falan vurdurma ölme sakın belki iyileşirsin nereden biliyorsun?

Powerofting ben çok iyiyim aslında ama doktora gittimi beni iyice hasta ediyorlar bende doktora güvenmicemde kime güvenecem onuda anlamış değilim kendi kendime diyorum neden beni test ediyor salak güzel bir söz söylese hiçbierşeyim kalmayacak belki bana diyor senin gibi hasta görmedik diyor ben kendim 4 yıllık üniverte mezunuyum kendimi bildim bile böyleyim hastalandığım zamanı gözardı edersek hastalandığım dönemide söyliyim aşırı derece anlama bozukluğu oluştu bende sınav zamanı stres yapmıştım sağır gibiydim konuşulan hiçbirşeyi anlamıyordum şimdi onlar geçti eski Halime döndüm ama kardeşim şu Bakırköy’e gittimi bir hal oluyor bana powerthink sen hastasın diyor bazen çık dışarı bile duyuyorum doktorlardan

doktora soru sordummu kızıyor sanki hiç konuşmamı istemiyorlar valla kendimi rahat bıraktım allahtan başka kimseye güvenmiyorum

Bakirköyden uzak dur arkadaşim sorun sende başka hastaneye git

Evet haklısın gölge kardeşim şuanda toplum ruh sağlığı merkezine gidiyorum zaten en iyisi gitmemek belkide

Psikoz kadar b.tan bir şey yok !

Tamam; beterin beteri var. Kolu ve bacağı olmayanlar var. Felçli olup yatağa bağlı yaşayanlar var. Kör olanlar var Ama arkadaş, bizimki de dert sonuçta. 23 senedir psikozla cebelleşiyorum. Doktorum remisyonda ve stabil olduğumu söylüyor. İşim gücüm de yerinde ama bu hastalık bana çok çektirdi. Sayısız ruhsal vurgun yaşadım. Bu psikozdaki "negatif" denilen belirtilerde çok zorlandım. İçe kapanıklık, muhakeme güçlüğü ve dikkat eksikliği gibi... Bunun beraberinde yaşanan sosyal izolasyon, insanlarla iletişim kurmada zorluk ve yarım yaşanmışlık duygusu İnşallah bundan sonra güzel günler göreceğiz. Bütün engelliler için yegane temennim budur. Sağlıcakla kalınız...

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Boşver sen geleceğe odaklan, acısıyla tatlısıyla geçmiş geçmişte kaldı. Dediğin gibi umarım bundan sonra güzel günler görürsün.

Yok, ben iki uçlu duygu durum bozukluğu hastasıyım. Ama çektiklerini anlayabiliyorum ve az çok tahmin edebiliyorum.

Yok, ben iki uçlu duygu durum bozukluğu hastasıyım. Ama çektiklerini anlayabiliyorum ve az çok tahmin edebiliyorum.

Size de geçmiş olsun Gerçek yaşamdan tanıdığım ve bipolar olan çok kişi var. Bazıları hipomani dönemini daha ağır yaşıyor; bazıları da depresif atakları.. Sizde hangisi daha ağırlıklı oluyor ?

ŞizoAffektif Kişilik B.
Obsesif Kompulsif B.
Asperger Sendromu,
(BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
ben ama herşeye inat OTİZM li
Olduğumun TAMAMIYLA FARKINDAYIM)

perseküsyon Ben de depresyon dönemi daha ağırlıkta bazen hipomani dönemleri oluyor. Ama ilaçlarımı düzenli kullandığım için epey zamandır bu tür ataklar yaşamıyorum, durumum şu an için stabil.

ayDÜNYAvazo En doğrusunu yapıyorsun, ben geçmişte birkaç defa kafama göre bıraktım beter oldum.

İşin var gücün var demek ki çokta ağır hasta değilsin en azından çalışabilecek durumdasın iş ya da maaş sahibi olabilmek için senden daha ağır hasta olmaya razı bir sürü insan var .

Başkasına karışmam benim teşhislerim bunlar / bu kadar.
Şiz Affektif K.B.
Obsesif Kompulsif B.
Bu 2 teşhisim var doktorlar tarafından konan bunlar.

Otizm e yatkınlığımda var. Otizm liliği seviyorum doğrusu.

"ÖZEL ÇOCUK" um ben.
(KENDİMDE GELİŞİMSEL BOZUKLUK OLARAK GÖRÜYORUM)
2000 yılında başıma gelen talihsiz kaza.
2000 / 2008 arası hastalığım uyudu.
2008 / 2012 arasi düzensiz tedavi sonucu depreşme.
2012 / 2022 arası düzenli tedavi sonucu çalışabilme.

İşin var gücün var demek ki çokta ağır hasta değilsin en azından çalışabilecek durumdasın iş ya da maaş sahibi olabilmek için senden daha ağır hasta olmaya razı bir sürü insan var .

Bu yorumu kimin için yaptınız ?

Ortaya karışık herkes için geçerli .

arkadaşlar merhaba, ben de f29 organik olmayan psikotik bozukluk hastasıyım. askerlikten muaf oldum seneler önce. 2014 te 24 gün bakırköyde hastanede yattım. hastaneye yatmadan önce bağırmalar çağırmalar, bayılmalar, sokakta kaybolmalar, anne babama saldırmalar... neler yaşadım neler. bunlar hatırladığım, hatırlamadığım neler vardır Allah bilir... şimdi düzeldim biraz. zamanında kullanmadığım ilaç kalmadı. şu an venegis xr kullanıyorum ve her ay abilify maintena iğne oluyorum. hala daha yerimde duramama, şüphecilik, beynimin içi hergün dolu. çalışasım bile yok ki şu an boştayım ama insanlar beni hala anlamıyor... neyse ki emekliliğe uğraşıyorum bakalım hayırlısı inşallah kısa sürede oluruz... sorusu olan varsa hastalıkla ilgili yardımcı olmaya çalışırım tecrübem oranında...

ssefer88

Etrafa saldırganlık gibi durumları ben de yaşadım. Clonexe geçtikten sonra azaldı Bir de clopixol iğneden çok fayda gördüm. Umarım kısa zamanda iyileşirsiniz

Bence herkezin hikayesi herkezin öyküsü kişiye özel bende yakın tarihte bu teşhisi almıştım bende görsel halisilasyonlar yoktu işitsel olarak 1 kere sesler duydum oda çok ağır stres altında oluştu ilaçlarımı kullandigim zaman gayet normal hayat surebiliyorum doktorlar çalışmamda evlenme hayatında vs hiç bir şey görmüyor sadece bir müddet daha bu ilaçları almam dışında kişisel bakimim gayet iyi belki bircogundan daha uretkenim daha yaratıcı ve zeki disarda normalim diye gezen alimsiz çelimsiz onca insan varki göz bu görüyor illaki size nacizane tavsiyem kendinize iyi gelicek hobiler bulun eğer çalışma hayatınız varsa bir görev dağılımı size iyi gelecektir.

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Bende hayaller gördüm ama çok sürmedi o hallerim. Malesef ses duymaya devam ettim karman çorman şeyler duymuyordum bilinçli bir varlık gibi konuşuyordu. Ayrıca son 6 aydır gece yattığımda uyumadan önce kendiliğinden kontrolum dışında göz kapağım yavaşça açılıp kapanıyor. Çenem kayıyor dişlerimi sıkıyorum dilim dışarı çıkıyor bunları ben kontrol etmiyorum. Konuşan varlık ben yapıyorum demişti. Başına böyle istemsiz kontrol edilme gibi durum gelen var mı?

Geçmiş olsun ses duyma bende 7-24 her an her şekilde oluyor sadece ortamdaki ses azalsın bam küt artıyor ne yapmam gerekiyor çaresizim :(

Bende ses azalması şöyle oldu. Ses ile konuşmayı bıraktım onu aklıma getirmemeye bile özen gösterdim sonuç olrak birkaç ay içinde ses anlamsızca konuşmaya başladı , haftada 3-2 güne düştü şiddetli olduğu zaman. Önceden yaşayan bir varlık gibi konuşuyordu ben iletişimi bırakınca saçma sapan şeyler duymaya başladım ve azaldı. Sende bunu deneyebilirsin.

Skyline

Bende de boynumda kasılma oluyordu. Doktoruna söyle bunun için Ativan, akineton gibi ilaçlar var.

3 farklı psikiyatriye göründüm. Üçüde sebebini anlayamadı. Dün nörolojiye gittim oda stress kaynaklı olabilir dedi. Şuanki psikitayri ilaçlarımı değiştiriyor inşallah biter bu işkence.

Atipik psikoz hastası olup dini konulara meyilli olan var mı?

Atipik psikoz hastası olup dini konulara meyilli olan var mı?
bir yerde okumuştum dini sanrı hezeyan lar mistik düşünceler örn kendini peygamber zannetmek vs vs bu tarz kişilerin tevhid mertebesinde olduğu felan yazıyordu : D
ben hayla kendimi günahkar hissediyorum orası ayrı

Üst Alt