Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avasküler nekroz hastası olan kim var?

merhaba
izmir medical parkta kalça ameliyatı ve bacaktan ameliyat oldum bende diz altı açık kemik kırıgı,diz üstündeki kemik açık kemik kırıgı,diz üstündeki kemik geriye gidip kalça kemigini birkaç yerden parçalamış.yeni eve gönderdiler dediklerine göre kalçamı hem önden hemde arkadan açıp ameliyat etmişler zati hem ön batım bölgesinde hemde kalçada dikiş var.
tam olarak neler yapıldıgı ve süreçler hakkında dişe dokunur bilgi oldugunda burda paylaşırım.
sorularınız için 0546 893 48 48 İZMİR

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende 1. Derece avn kondu yaşım35 nasıl bir sürec iki kalçamda var ilaç tedevasi vermedi ameliyat diyor ama olmaktan korkuyorum iş göremez raporu yani emekli olma şansım varmı bilgisi olan varmı zor bir süreç beni bekliyor allah hepimizin yardımcıısı olsun

Merhaba son evre avn hastasıyım. sağ ve soldan (femur başı) kanlandırma oldum (kemikte çökmeler varmış). askere alınmadım. herhangi bir engelli raporu almadım fakat bu durumda başvursam alabilirmiyim. amacım ötv den yararlanmak araç alımında. saygılarımda. herkeze bol geçmiş olsun bu arada.

Ben kurtuldum

3 yil once kasigimda yirtilma gibi agrilarla basladi spor da yaptigimdan dolayi incittim diye cok onemsemedim. Ama agrilarin siddeti artinca ki bu sure 2 yil kadardi en sonunda fizik tedavi uzmanina gorundum. Direkt olarak MR istedi. Ben bu sirada hic kollamadim kendimi. MR sonucunda AVN baslangici sol femur basinda sivrilesme ve odem oldugu ortaya cikti. Beni universite hastanesine yonlendirdiler. Aydin Adnan Menderes Uni. Prof. Oner Hocaya gittim. Odemi dagitmak icin iliodin tedavisi uyguladi. 5 gun boyunca yatarak serumla ilaci serumla beraber aldim. Ama bunun care olmadigini sadece kemigin daha da bozulmasini onleyecegini ve hepinize soylendigi gibi dayanabildigim yere kadar dayanmami sonucunda protez takilmasi gerektigini soylediler.
Bunun uzerine alternatif tipta care aramaya basladim ve Denizlide Proloterapi yapan ortopedi uzmani Hasan Dogan'i buldum. 10 seans Proloterapi gordum yaklasik 5 ay surdu. 6 aydan once Mr cektirmememi soyledi. 3 ayda bir tedavinin tekrarlanmasi gerekiyormus. Agrilarimin sekli ve siddeti degismisti ama devam ediyordu. MR cektirene kadar iyi olmadi diye gitmedim.
MR cektirince AVM denebilecek bir durum olmadigi sadece hareketsizlilten kireclenme olustugunu ogrendim. Bunu ogrenince ilk isim doktorumu arayip randevu almak oldu. Onumuzdeki gunlerde fizik tedaviye basliyorum. Bu aldigim proloterapiyi 3 ayda bir 2 yil boyunca kireclenme icin de alacagim.Bu tedaviyi olurken omega 3,d vitamini,magnezyum, glikosamin, yumurta kabugu gibi kimyasal ilac almadan besin destekleri kullandim. En etkili agri kesici sicak sudur. Daha detayli bilgi verebilirim. Ben kurtuldum. Siz de kurtulabilirsiniz.

Arkadaşlar konu hakkında çok bilgili değilim ama tecrübelerinşze ihtiyacım var... MrG sonucumd Osteonekroz ve Osteomyelit yazmakda..... Bu konu ile İstanbul ve Ankarada Hangi hastahaneler ve hangi doktorlara ulaşabilirim. Lütfen BaltaLimanından bahsetmez iseniz memnun olurum. Bir tedavisi varmıdır. ( Femur Başı)

Saygılarımla

Mrb arkadaşlar herkese allah şifa verain
bende avn hastasiyim sag kalcamda agrilarim var
bende kanlandirma ameliyati oldum agrilarim azaldi
ve 1ay sonra tekrar agrilarim az var eskisi cok degil
ilerki gunlerde ne olur allah bilir simdilik ayagimi yere basmiyorum
hbo tedavisi gordum ameliyat dan once pek faydasi olmadi yaş 33

Merhaba arkaadaslar bende avasküler nekroz hastayim yasim 26 hamileligim 8.ayinda sol bacagimda topallama oldu önce hamilelikten dediler dogumdan sonra da devam etti dogumdan bir ay sonra mr cektirdim ve sonuca varildi suan ilac tedavisi goruyorum operasyon için erken dediler ilac kullanmazsam sol kalcada batma oluyor kullanirsan daha iyiyim ve calisiyorum hemdr ayakta

merhaba elif hanım,, yaklaşık iki yıl önce kortizon kullanmıştım ve 6 aydır sol kalçada ağrı vardı çekilen emar sonucu avasküler nekroz teşhisi konuldu her iki kalçadada mevcut. doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi.. siz ameliyat olmuşsunuz şuan nasılsınız size faydası oldumu bu ameliyatın bilgi verirseniz sevinirimm??

Merhabalar ,

benim eşiminde sağ ve sol femur başında avn mevcut .2 yıl önce sağ kalçasından kanlanma ameliyatı oldu fakat faydasını görmedik ardından damarlı kemik nakli yapıldı ve şu an durumu gayet iyi. Geçen ay dizinde çok şiddetli ağrılar başlayınca mr çektirdik ve hastalığın dizinede attığını söylediler hatta kaval kemiğine kadar ilerlediğini söylediler.şu an doktorumuz ne ameliyatı yapacağında kararsız böyle bir durum yaşayan varmı ?

Slm Arkadaşlar. Bende 2014 yılı Şubat ayında Her 2 Femur Başı Avasküler Nekroz hastası olduğumu tesadüfen öğrendim. Kısa zamanda yaptığım kapsamlı araştırmalar sonrasında Özel Ortopedia Hastanesi Adana'da Prof.Dr. Emre TOĞRUL'a protez öncesi kurtarma ameliyatımı oldum. Sol Femur başımın kurtarmak için yapılan ameliyatında başarı oranının düşük olduğunu ameliyattan önce Emre Bey söylemişti.
Uzun lafın kısası en son gittiğim 25.09.2015'deki muayenede sol kalçamdaki ağrılar için Emre Bey yeşil reçeteye tabii olan Zaldiar 37,5 mg tablet vermişti. ilk kutuda faydasını gördüm. çok dayanılmaz ağrılarım olmadığı sürece kullanmadım ve ağrılarımı kesti. 2015 Mart 2. kutuya başadım. Şu anda 2 tablet aynı anda içiyorum ama ağrı ve hareket kısıtımda hiçbir azalma olmuyor. Ayrıca yaklaşık son 20 güne kadar oturup kalkarken kalça eklemlerimden ÇAT ÇAT sesler geliyordu. artık onlar da gelmiyor ama ağrı şiddetim ve hareket kısıtım daha çok arttı.
Şu anda 4 yaşında bir kızım var. "Koşalım mı baba hadi" dediğinde onunla koşmaya çalışıyorum ama onu bile yapamıyorum. Kızım benden hızlı koşuyor. Yatakta yatarken yorganı bile sol ayağımla havaya kaldırıp altında dönerken ağrı ile uyanıyorum.
Eğer protez ameliyatı olursam ağrı ve hareket kısıtlarım geçecek mi? Yada daha fazla dayanılmaz ağrılar çekene kadar beklememin bir yararı var mı?
Bu protez taktırmamış halimle var olan B Sınıfı Ehliyetimi H Sınıfına çevirmek istedim. Heyet Protez sonrası Değerlendirilmesi Uygundur diye karar verdi.
Sol Total Kalça Protezi ameliyatından sonra %40 veya üzeri rapor alabilir miyim? Vergiden muaf araç almak ve erken emekli olmak için?

Son düzenleme:
mahmut bey, burayada yazsanız o yararlı yazışmaları belki faydalanan olur.

fgen hanım, merhaba, yazıyoruz ama cevap vermiyorsunuz?

duygu889 merhaba,

sizde . evreydeydi demişsiniz, çökme varmıydı? aksamanız varmıydı ?

bayrk merhaba,
kök hücre tedavisini nerden oldunuz, bize neden önermiyor doktolar bu tedaviyi?

arkadaşlar, baltalimanı kemik hastanesinden sol kalçam için çıkan sonuç;
ameliyat, femur başından girip nekrozlu yeri temizleyip yerine kemik koyacaklarmış, bu ameliyat olan var mı ? yarın gideceğim, bakalım hayırlısı, sağ için ise ilerde protez diyorlar,

@fbavnali @44kayısıkentli @nordic

merhaba @uğuracar sız ıyılestınızmı bana fıbula canlı kemık dedı dr ama ben kararsizım fıkır verırırmısısnız ck tesekkerler

arkadaslar ben yenı uyeyım sıstemı tam olrak kullanmasını bılmıyorum ben avn hastasıyım bu konuyla ılgılı kım var

bende avn hastasıyım cıftaralı amalıyat olmadurumum var dr lar sag kal damaarlı fıbula sol kal kanlandıma dıyo ben karar veremedım bu amalıyatı olan varmı berde suan ozon terapıye basladım acaba ıyı gelırmı bılmıyorum bılgısı varmı olanlar

Arkadaslar merhaba,

Benim 1senedir sol kasigimda sanki yururken patlayacak gibi bir agri var, sanki dalagim sismis gibi mr cektirdim erken donem avn? soylendi, agriyi bel altinda ve dizlerimde de hissediyorum zaman zaman ... kasikta agrisi olanlar agrilarini tarif edebilir mi ? Dr.lar da tam teşhis koyamadi

Ben bu ameliyatı oldum arkadaşım ama hala düzelemedim

Bende balta limanında oldum allah şifa versin

Sinüzit ameliyatı sonrası 3 hafta kortizon kullandım.8 yıl sonra merdivenden düştüm. 6 ay sonra bel ağrısı şikayeti ve 6 ay sonra teşhis konulabildi. Avn başlangıcı.
Her iki kalça femur başında %15 ve % 20 tutulum var.sağ femur başı ilerlemiş durumda.bir yıldır dirsekten değnekle yürüyorum .tek değnek.
Haftanın 3 günü yüzüyorum.egzersiz ve ilaçlar var.
Fosamax coraspirin calcimaxd3 kullanıyorum.

Yaşım 42 benzer durumdaki arkadaşların irtibat kurmasını bekliyorum. Mail adresim: aycan4000@mynet.com

allah bütün hastalara şifa dertlilere derman versin.

İREM 30 ERKEN AVN. BELİRTİLERİ. SAKIN AĞIR SPOR YAPMA,KOŞMA, AĞIR YÜK TAŞIMA, ZIPLAMA, UZUN SÜRE AYAKTA KALMA VE HAFTANIN EN AZ 3 GÜNÜ YÜZMEN İLERİSİ İÇİN KESİNLİKLE FAYDALI.

Herkese merhaba, ben de bobrek hataligi yuzunden kortizol kullandım, daha sonra sol bacakta agri topallama basladi, rontgen ve emar sonucunda doktor kemik beslenememis dedi, bana yardımcı olabilecek kimse var mı? Hastalık ve süreç hakkında...

!...Arkadaşlar neredeyse tüm hastalıklarda kullanılan kortizon(steroid) kullanımı sonrası, olası 'avn' hastalığı ile karşı karşıya geldiğinizde,onun şoku bir yana-nereye giderseniz gidin- genel olarak size hemen,erken tanıyı kaçırmışsınız! derler ve önünde sonunda 'kalça protezi' olacağınızı söylerler,moralinizi bozup,ümidinizi kaybetmeyin!...hemen ilk iş olarak,zaman kaybetmeden mutlaka, genel bir çapta araştıma yapın! ki şansınızı ilk etapta 'kök hücre ve prp yöntemi'ni kullanarak yapmanızı öneriyorum,şahsen...bir kaç yıldır üzerinde çalışılan 'deneysel bir yöntemdir' ve hekimine güvendiğiniz iyi bir özel hastanede uygulattırın(devlette uygulanmıyor şimdilik)maliyeti yaklaşık 10-15 milyar civarı olup devlet desteği yoktur ama başarı şansı %30- %40 tır,şimdilik! ve çok daha önemlisi ise,vücunuzda zahmetli 'yapay bir parça' kullanmak zorunda kalmazsınız! ve kendi vücudunuzdan kullanıldığı için belki de,bilinen bir yan etkisi yoktur,bilindiği kadarıyla(ki,5. evre de bile düzelmiş,insan tanıyorum-ve hastanın kendi tecrübelerini burada paylaşmasını istirham ediceğim)____AVN hastaları için söylüyorum -diğer durumların gerekliliği ve gereksizliğini bilecek donanıma, sahip değilim çünkü-sadece tek bir protez ise,yine milyarları bulan,çok daha kötüsü,vücudunuzda hiç yoktan zahmetli bir parça ile yaşamınızı, belki de kısıtlı bir şekilde idame ettirmek zorunda kalabilirsiniz (fonksiyonu da malum,tartışılabilir) -onun masrafı da,biraz senden çoğu devletten söğüşlenebilir, pardon karşılanıyor pekala-...(bkz.çok güzel hareketler bunlar;'tabutçu' tiplemesi!)...
şahsen kasıtlı yada kasıtsız 'protez tüccarlığı' gibi mesleğini icra yapan hekimlere de, tüm 'avn mağdurları' adına,dava açılacaktır, mahkemede hesaplaşacağız daha!...bireysel ve kamusal davalar açılacak,sadece ve sadece 'insancıl hekimleri' bu dava da müdahil veya destek olarak bekliyorum,bu anlamda şimdiden ilginize teşekkür ediyorum...

İleride şu ya da bu sebepten kendinizde veya yakınlarınızda bir şekilde karşılaşırsanız, ne demek istediğim daha iyi anlaşacaktır; ki tecrübeyle sabittir,bu anlamda isterseniz paylaşabilirsiniz de...

not:bazı hekimlerin,20 li,30 lu,40 lı yaşlardaki gençleri,hiç uyarı yapmadan,bilgilendirmeden 'engelli adayı 'yapılmaması taraftarı olan;anlayışlı,duyarlı bir insan-vatandaşım sadece!
ve buradaki asıl amaç: sadece 'sosyal mesaj' ve 'sosyal bilinçlendirme', 'Bilime olan inancı,tekrar kazandırma' (yıkılan ve zedelenen bünyelerde) amacı güder!

merhabalar Yasir Aslan,zaman kaybetmeden mutlaka, 'kök hücre ve prp yöntemini' öneriyorum...(dr.ler hep geç kaldınız derler -asla da 'avn' ihtimalini söylemezler hastalara,önceden hiç haber vermezler genellikle!- ben de bu yöntemi yakın zaman içinde uygulayacağım,geç kalmama rağmen!)...ben de nice büyük hastanelere gittim devletin ama hiç sıcak bakmadılar,proteze sıcak baktıkları kadar,ciğeri yanmaz çünkü!...neyse 'kök hücre ve prp yöntemi' ile 5. evre de bu küçük cerrahi işlemin sonucunda ilerleyen günlerde, nekrozlu bölgelerde 'kan dolaşımı izlendiği' mr sonucu almış hasta tanıyorum(burada bir şekilde tecrübelerini yazmasını rica edeceğim kendisinden zaten,sadece insanlara yardımcı olmak adına!)...umudunuzu asla kaybetmeyin ve bu işlem bir kaç yıldır deneysel başarı şansı %30 -%40 tır ama daha da gelişecektir,hiç kuşkusuz...ve bilinen büyük bir yan etkisi yok kendi vücudundan kullanıldığı için... ve eğer protez yaptırırsanız,bu bahsettiğim işlemleri asla yaptıramazsınız,bilgilerimize...şimdiden esenlikler dilerim;!...

yasiraaslan

merhabalar Yasir Aslan,zaman kaybetmeden mutlaka, 'kök hücre ve prp yöntemini' öneriyorum...(dr.ler hep geç kaldınız derler -asla da 'avn' ihtimalini söylemezler hastalara,önceden hiç haber vermezler genellikle!- ben de bu yöntemi yakın zaman içinde uygulayacağım,geç kalmama rağmen!)...ben de nice büyük hastanelere gittim devletin ama hiç sıcak bakmadılar,proteze sıcak baktıkları kadar,ciğeri yanmaz çünkü!...neyse 'kök hücre ve prp yöntemi' ile 5. evre de bu küçük cerrahi işlemin sonucunda ilerleyen günlerde, nekrozlu bölgelerde 'kan dolaşımı izlendiği' mr sonucu almış hasta tanıyorum(burada bir şekilde tecrübelerini yazmasını rica edeceğim kendisinden zaten,sadece insanlara yardımcı olmak adına!)...umudunuzu asla kaybetmeyin ve bu işlem bir kaç yıldır deneysel başarı şansı %30 -%40 tır ama daha da gelişecektir,hiç kuşkusuz...ve bilinen büyük bir yan etkisi yok kendi vücudundan kullanıldığı için... ve eğer protez yaptırırsanız,bu bahsettiğim işlemleri asla yaptıramazsınız,bilgilerimize...şimdiden esenlikler dilerim;!...

merhaba arkadaşlar; ben eczacıyım, bana da kalçada her iki tarafta avn teşhisi kondu. yorumlarda belirttiğiniz gibi doktorlardan ayrı ayrı tavsiyeler geldi. fikir edinebilmek için forumda yorumlarınızı okuyorum. çok faydalı yorumlar okudum.
henüz kararsızım. ancak ökse otu çayının iyi geldiğiyle ilgili bir iki yorum gördüm, ki bence yanlış. çünkü avn, femur başında damarlanmanın ve dolayısıyla dokulara kan akımının yetersiz olmasından kaynaklanan bir durum. yani o bölgeye kan akımını artırabilmek lazım. oysa ökse otunun kan durdurucu özelliği var. bu durum hastalık için dezavantaj oluşturabilir.

eğer ökse otu tavsiyesi bir uzman doktor tavsiyesi değilse itibar edilmemeli. tabi bunun yanısıra tıpta herşey mantıkla yürümüyor. benim ki sadece şerh koymak. araştırma yaptıkça bilgileri paylaşırım.

...arkadaşlar merhaba,avn hastası olarak yeni bir güncelleme paylaşıyorum,çok önemli (2015 tarihli)...

ilgili linkte,deneysel olarak 'kök hücre' ile ilgili bilimsel makale var,dikkatle okuyunuz!...Vücutta Kemik Büyütme Devri Başlıyor, Ameliyatlar Tarih Oluyor >> Kırık kemikler kök hücre tedavisiyle iyileşecek - Kozan Demircan

yazıyı okuduktan sonra ilgili yabancı Ortopedist sayfasında da 'avn' hastalarına (ne kadar ilerleme -çökme- olursa olsun,hiç sorun değil diyor) 2017 ye kadar beklemeleri öneriliyor(ingilizce başka bir metinde yazıyor bu)...çünkü 2017 den sonra deneysellikten çıkıcak artık,çünkü epeydir sağlam yollar katedildi bu konuda! (ki deneyselde bile avn 5. evre femurbaşı,düzelmiş hasta tanıyorum)...güzel günler,sağlıcakla;!

arkadaşlar avasküler nekroz deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. 1 yıl önce teşhis konuldu; sağ femur başı 3.evrenin başlangıcı, sol femur başı 1. evre...

öncelikle 1. evre olan sol femur başından henüz ameliyat olmadım ve olmayı da şu an düşünmüyorum ağrım çok az, çok nadir fazlalaşıyor onu da önemsemiyorum, beni rahatsız etmiyor.

9 ekim 2015'te 3. evre olan sağ kalçamdan kor dekomprasyon ameliyatı oldum doktorum 2 ay çift koltuk değneğiyle 1 ay da tek koltuk değneğiyle (tabi ameliyattan 2 ay sonrasında röntgen sonucuna göre kemik toparlamışsa ki benimki toparlamıştı) yürümemi istedi. ben de dediği gibi yaptım ve 3 ay sonrasında değnekleri attım. şimdi bir iyi bir kötü durumdayım topallamalarım çok şükür geçti, evet ağır spor yapamıyorum ama topallamaktan iyidir en azından eskisi gibi normal yürüyebiliyorum.

tedavi yöntemlerinin başında sigarayı bırakmak geliyor. a vascular necrosıs (bir çeşit damar sebepli nekroz) arkadaşlar damar sağlığımız için mutlaka sigarayı bırakıp kilo vermeliyiz ne zaman 3-4 kilo versem ağrılarım sıfır denecek kadar az oluyor. 183 boy 115 kiloyum ağrım orta derece, inanıyorum ki 70 kilo olsam bu hastalığı kesinlikle atlatmış olacağım. sizin yerinizde olsam kor dekomprasyondan korkmam. gerçekten başarılı sonuçlanan bir ameliyat ve ameliyat olduktan sonraki dönemde yürümeye başlamadan 3 ayda mutlaka kilo vermek için diet yapın! ufak bilgi, doktorunuz unutabilir veya size söylenmemiş olabilir, kor dekomprasyondan sonra kan inceltici iğne yapılmalı, ayağınız çok hareketsiz kaldığı için bu önemli..

kor dekomprasyondan sonra yapılcaklar: :))

-- doktorunuz fizik tedavi öneriyorsa öncelikle fizik tedavi (benim doktorum bana iyi durumdasın dedi ve önermedi)
-- yüzme ve fitness salonundaki bacak hareketleri. mutlaka ama mutlaka fitness salonuna yazılın üniversitelerin, belediyelerin havuzlarına veya özel havuzlara kayıt olun. fitness ve havuz bir arada bir salon bulursanız ne ala ben öyle bir yere üye oldum. yaşam tarzınızı bu ikisi üzerinde yoğunlaştırın, fitnessda kesinlikle yürüyüş falan yapmayın sadece bacak hareketleri ve bisikleti kullanın, kol omuz çalışmak isterseniz oturarak yapın
-- sigara mutlaka bırakılmalı
-- alkolü kilo kaybı için almamanızı öneririm içecekseniz de en fazla 1 bardak kırmızı şarap kalp ve damar sağlığı için iyi bile gelebilir
-- diet !! mutlaka kilo verin, 5 kilo vermeniz bile ağrılarınızı sıfıra indirecek!! dietinize maydanoz sarımsak limon kürü, nar, yeşil çay gibi antioksidan damar yollarını açıcı meyve sebze ve doğal bitki çaylarını ekleyin.
-- bir dönem trental (vazodilatör) ve aspirin ilaçlarını aldım onlar da denenebilir ama doktorunuza danışmadan kullanmayın şu an ben bu ilaçları kullanmıyorum

Arkadaşlar Merhaba,

17 yaşında sağ femur başıdan AVN teşhisiyl ameliyat oldum. Leğen kemiğiminden femura nakil yaptılar. yaklaşık6 ay koltuk değnekleri ile yürüdüm

Ameliayatın üzerinen 10 yıl geçti. belirli dönemlerde oluşan ciddi ağrılarım var. ameliyat öncesi ağrılar gibi değil, ameliyat öncesinde ağrılar kasıktaydı fakat şimdi ağrılar tüm bacakta ve sızı olarak gerçekleşmiyor. Ağrı kesici ve kas gevşeticilerle idare etmeye çalışıyorum.

sizde sureç nedir? benim gibi nakil olan var mı? daha sonradan ağrılar artınca doktarlarınız neler önerdi?

Teşekkürler şimdiden.

benimde sol femur başı aseptık nekrozu rahatsızlığım var yaklasık 12 yıl oldu. üç platın takılı kalcamda kıreclemeden dolayı ufak ağrılarım oluyo doktorum.10 -15 sene kadar sonra protez takılacağını belırtti.sana tavsıyem bol bol süt ürünleri tüket ve yürümeden kaçınma ve kilonu koru oturup kalkmanı orantılı bır sekılde yap kalçana fazla yuk bındırme ufak bır ağrı hıssedersen bıle kasılma gıbı doktoruna danıs derım.

Öncelikle herkese geçmiş olsun... 24 yaşındayım 1 hafta önce avn teşhisi kondu her iki kalçamda sol tarafım daha kötü durumda.. doktor 3 ay yatak istirahati verdi ev içinde wolker kullanıyorum... doktorum Mehmet kuddusi Polat Pendik'te özel bi hastanede bana çok güven verdi... bu hastalıktan kurtulma şansım nedir ilk evredeyim... proteze gitmek istemiyorum ameliyattan çok korkuyorum nasıl kaldırırım bilmiyorum... Baltalimanı na önerebileceğiniz bi doktor var mı?

Merhabalar,herkese geçmiş olsun.Ben de AVN hastasıyım.Yaklaşık 2,5 yıl önce sağ kasığımda aniden oluşan şiddetli bir ağrı ile eşim ve kızımın kollarında kendimi eve zor attım.Fıtıktan şüphelendiğim için ertesi gün bir genel cerraha gittim;film çektirdi ve bir adele ağrısı olduğunu söyleyerek kas gevşetici ve ağrı kesici verip göderdi,ağrı geçmediğinden bir hafta sonra bir ortopediste gittim kasığımın ağrıdığını söyleyince benden bel emarı istedi (Belimden bir rahatsızlığım olmadığını söylememe rağmen.) Emarı getirdim;"Bel fıtığı değil;bel fıtıklarınız var" diyerek nörolojiye havale etti.Nöroloji uzmanı emara bakarak "Gababentin" ihtiva eden bir ilaç vererek kullanmamı istedi.Ancak sonuç değişmedi.Özel bir hastanede fizik tedaviye gittim,durum yine aynı,devlet hastanesinde fizikçiye gittim değişen bir şey yine yok.Üniversitede algoloji Profesörüne gittim uzun bir fiziki muayeneden sonra kasığımdan kortizonlu olduğunu tahmin ettiğim birkaç iğne yaptı ağrı yine devam ediyor, bir ay kadar sonra bu defa belimden 5 adet daha iğne yaptı,değişen birşey yok.Aynı üniversitede bir ortopedi ve travmotoloji profesörüne gittim (9.Doktor olarak.),kasığımın ağrıdığını söyler söylemez;"Problem kalçanızda bir kalça emarı getirin görüşelim" dedi hemen özel bir hastanede emar çektirerek getirdim ve teşhisi koydu:"Sağ Femur Başı Avasküler Nekroz." ve "Siz çok şanslı bir hastasınız,buraya bu rahatsızlıktan dolayı bel fıtığından ameliyat olup da gelen çok hasta var." dedi.Protez önerdi.Tabi bu arada şairin;"Bir hamakatzedeyim(Tıbbi teşhis mağduru.)midemi tıp tepti benim;bin beygir tepse idi incinmezdi bu nazik bedenim." dediği gibi aradan da 1,5 yıl geçiverdi.Bir başka profesöre gittim durum aynı,bunun üzerine radyolog bir arkadaşıma gittim film çekti ve "Seni oksijen tedavisine göndereceğim %100 olmasa da sonuç alacağımızdan eminim." dedi ve 1 ay hergün iki saat oksijen tedavisi aldım,sanki biraz faydası oldu hastane doktoru oksijen tedavisinin nekroza uğrayan bölüme faydasının sınırlı olduğunu ancak daha çok sağlam kısımları koruduğunu ve uzun süre ayağımın üzerine basmamam gerektiğini söyledi. .Daha sonra İzmir Alsancak'ta muayenehanesi olan bu konuda uzman Prf.Dr.Şükrü Araç hocaya gittim.Uzun bir fiziki muayeneden ve önceki film ve emarları inceledikten sonra;"Ben 40 yıllık hekimim binlerce böyle rahatsızlık gördüm,bu hastalık bulaşıcı değil insanı öldürmez bunun kesin tedavisi şimdilik protez ancak bunu hasta da isterse yapıyoruz."dedi."Hocam benim filmlerim ve emarlarım burada incelediniz fiziki muayene de yaptınız siz nasıl isterseniz öyle hareket edelim."dedim."Bana soruyorsanız şimdilik ameliyatı gerektiren bir durum yok,biz öyle kendi işini kendi görebilen,kasları güçlü, vücut fonksiyonları da yerinde olan insanlara da yat da ameliyat edelim demeyiz yalnız biraz kilo verin diyerek beni rahatlattı."Ağrılarınız olursa ağrı kesicilerle gittiği yere kadar götürün."dedi ve biraz rahatladım.Geçtiğimiz günlerde bir film ve emar daha çektirdim (14 ay sonra) yerinde sayıyor kötü anlamda gerileme de yok.) Bu arada bu rahatsızlıktan muzdarip bir arkadaşımın kullandığı bitkilerden elde edilen "Glucosamine Chondroıtın MSM ve Hyalunorıc acıd 120 mg. destek ürünlerinden kullanıyorum.En son gittiğim hocaya bunları kullanmamın bana yararı olup olmadığını sordum."Onların tamir edeceği yerler sizde sağlam." dedi.Bu arada Amerika'da yaşayan ve dizinden avn hastası olan bir arkadaşım orada kendisine doktorların verdiği deniz kabuklularının (Karides,istakoz gibi.) kabuklarından yapılan yine glucosamine,chondroıtın,msm ve hyaluronıc acıd içeren bir destek ürünü getirdi onu da kullandım onun da yararı olduğunu düşünüyorum.2,5 yıldır edindiğim bir başka tecrübe de istirahatin(Üzerine basmamak gibi.) bu rahatsızlığa faydalı olduğu,rutubetli ve yağmurlu havaların ağrıları arttırdığı ve bu rahatsızlığın ağrılarını sadece;"Voltaren SR 75" adlı ağrı kesicinin azalttığı şeklinde(Günde 1 tablet kullanıyorum,pek nadir de olsa yetmediği zaman da daha önce üniversitede algoloji profesörünün verdiği zaldiar adlı tabletten 1 adet alıyorum. ).Buradan tüm arkadaşlara tekrar "geçmiş olsun."der acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:
Üst Alt