Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

25+15= 40 değilmi nasıl 36 yapıyor:eek:

eğer babanızın yaşı genç ise sağlık kuruluna tek tek çağırıldığın da doktorların tekrar puanlarda değişiklik yapma gibi bir durumu söz konusudur..muhtemel sizinkide puan düşümü yapılmıştır

balthazard hesaplama %32 göz , %10 böbrek.

Arkadaşlar %32 göz, %10 böbrek sonucunun balthazard hesaplaması % kac olur?

arkadslar kafanız karsıyor sanırım ornegın arkadsımız ıkı hastalıkdan almıs ılkı %36 100 den cıkardıgımızda 64 yapar bu cıkan sayı ıle ıkıncı sıradakı %10 nu 64 ıle 100 e carptıgımızda cıkan sonuc 6.4 tur sımdı arkadsımız %36+%6.4=%42 yapar
ıkıncı sıradskı sıstem ıse bolerek gıdıldıgınden her hastalık gurubundan %4 eksılme olur bırden fazla olan hastalıklarda oran gıttıkce dusuyor ortalama hesap sonunda %10 kadar hıle ıle dusurme oluyor cok hastalıklarda bu hıle uygulanıyor anlamayan bılemez bır hastanın 2 rahatsızlıgı var mesala dıyabet tıp2 %20 %20 de hıpertansıyonu var bunun ıkı hesabıı var toplamda %40 balthazarda %36 cıkar %20+%20=%36 bır dıgerıde 100-20=80 80x20=1600 1600/100=16
%20+%16=%36 hesaplamayı yaparken 100 uzerınden yaparsınız hıc bır zaman yanılma yasamazsınız bazı oranlarda kusurlar vardır 16.40 gıbı hocanın ınısıyatıfıne kalmıstır bazen 1 verır bazen vermeye bılır oranlar 40 a varmıssa 41 bırın 49 uzun 59 uzun bır manası yok 40 ıle 59 oranlar hepsı aynıdır yenı yonetmelıge gore %50 agır ozurlu olursa durum degısebılır fakat ulkemızde %50 oran alıpta AGIR özurlu oran alıcak kısıyı pek rastlanmaz

Merhabalar, benimde raporumda vücut fonksiyon kayıp oranı toplam %45 yazıyor hastalık kısmında serebral avm+epilepsi+sol hemiparazi (hafif)yazıyor acaba hangi hastalığa % kaç oran vermişlerdir raporda belirtilmiyor, bu raporla vergi indirimi için başbvurdum sonucunu beklemekteyim (rapor tarihi 2008 ) vergi indirimine başvurma tarihi 05.07.2013 yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhabalar bende vergi indirimi için müracaat ettim göz % 74 cildiye % 30 hastahane % 79 verdi şimdi raporum ankaraya gidecek eğer % 79 da kalırsa çok üzülürüm çünkü gastrit var bende onada oran veriyorlarmış ozaman aynı hastahaneden yeniden ne zaman rapor alabilirim ?

kardes senın baltazarın yanlıs hesaplanmıs 100-74=26 30x26=780 74+7.8=%82
hastanelerde yuzdelık hesaplama yapıldıgından malesef 4 bazen 5 derece sılıyorlar sen bu durumda 2 dereceye gırıyorsun sen baglı oldugun ıl saglık mudurlugune gıt 13 cu maddeye gore degerlendırmeye soktur yanlıs yapılmıs dıye hakkın yenmıs bu durumda bır kac yıl daha erken emeklı olmak varken boyle kotu bırsey olamaz ankaraya gıdersede yuksek gelebılır

74 + 30 = 79 yapmaz, 82 yapar. Sonucu bekleyip İl Sağlık Müdürlüğü'ne yanlış hesaplandığına dair itirazda bulunup sevkinizi isteyin, yeni başvuru sırasında da tüm rahatsızlıklarınızı söyleyebilirsiniz...

Arkadaşlar hakkınızı helal edin yanlış yazmışım % 30 değil % 20 olacak ikinci rahatsızlığım.Benim derdim maliyeden %79 olarak onaylanırsa 2.derece olacak bende hiç bahsetmediğim 3.rahatsızlığımdan dolayı 3 sene boşu boşuna bekleyeceğim maliyeden geldikten sonra ne yapmam gerekir ? ilgilerinize teşekkür ederim.

kardes o hastalıgını bılıyorsan o hastalıgını oldugunu ve bu hastalıgının kurulda degerlendırılmedıgını ıl saglık kuruluna dılekce ıle murac et ıtıraz ettırme degerlendırmede aynı hastaneden raporunu cıkart

engelli raporu

Merhaba arkadaşlar ben dün araştırma hastanesinde engelli raporu için başvuru yaptım kulağıma %35 yazdı bel fıtığına %10 yazdılar psikiyatriden %40 iş gücü kaybı yazdılar cuma günü heyete girecem yüzde kaç almam lazım bu oranlarla alabilirmiyim acil cevap bekliyorum yardımcı olun

Kulak 35 belden 12 aldım nasıl hesaplanıyor kaç oluyor
psikiyatri %40 işgücü kaybı %40 olarak mı geçiyor heyette değişecekmi?

selam arkadaşlar 17,09,2013 tarihinde rapor aldım kbb :2 dahiliye:10 (hipertansiyon) kardiyoloji:30 (koroner arter hastalığı klas ll 2009cx stent 2010 lad stent ekg nsr fizik tedavi:8 (sağ alt eteremitide parezi desteksiz yürür uzun mesafe ,yükseltilerde zorluk çeker) kas iskelet sistemi:sağ alt eteremite 3 cm kısa dorsaflexorlar ''0'' fibula pes cavus.....raporun oranı %43 1) ankaraya gönderdim sonuç sizce nasıl gelir? 2) kas iskelet sistemi her hangi bir puan vermemiş sizce neden cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

yüzde elli iki yapar. Doktorda kanaat kullanırsa 2 de oradan alırsın.

teşekkürler NEVZAT55 ` ı bulabilirsem hemen emeklilik başvurusu ve sosyal haklarımdan yararlanabilmek için gerekli yerlere baş vurucam

Gözden ve psikiyatriden, % kaç oranında rapor alabilirim?

Sağ gözümden % 20 aldim, yaygin anksiyete bozukluğundan tedavim devam ediyor.
Ondan 25 alsam, % 20, % 25 baltazard fomulü ile kac puan alırım.
Birde piskiyatri dokTorunu degistirme imkanimiz var.
peki ayni tedaviye kaldğımiz yerden epikiizleri gorurup devam edebilir miyim?

Başka hastaneden devam edebilir miyim?

gözden 25 aldım 18 e düşürdüler görme alanından aldım yaygın ankisiyete bozukluğundan hiç vermediler 10 gün oldu

Sizce bu raporun oranı kaç olmalı

selam arkadaşlar 17,09,2013 tarihinde rapor aldım kbb :2 dahiliye:10 (hipertansiyon) kardiyoloji:30 (koroner arter hastalığı klas ll 2009cx stent 2010 lad stent ekg nsr fizik tedavi:8 (sağ alt eteremitide parezi desteksiz yürür uzun mesafe ,yükseltilerde zorluk çeker) kas iskelet sistemi:sağ alt eteremite 3 cm kısa dorsaflexorlar ''0'' fibula pes cavus.....raporun oranı %43...... 1) ankaraya gönderdim sonuç sizce nasıl gelir? 2) kas iskelet sistemi her hangi bir puan vermemiş sizce neden cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

antinom;
30 + 10 + 8 + 2 = 42 yapar.

3.4 tablosuna göre oran vermeleri gerekirdi polio sekeliden, pes cavus içinde hafifse 3,ortaysa 10 puan alınıyormuş. Ancak % 42 yetiyorsa uğraşmayın derim, aksi halde il sağlık müdürlüğünden rapora itiraz etmeniz ve başka hastaneye sevk edilmeniz sonucunda yeni rapor almanız gerekir...

cevabınız için teşekkür ederim raporu ankara'ya gönderdim raporum sürekli şimdilik cevabı beklemekten başka yapacak bir şey yok.... birde raporum sürekli... ben ilk defa böyle bir rapor aldım iş yerinden bir abimin telkiniyle... bundan dolayı gibi haklar kazandım ve de nerelere başvuru yapabilirim... ayaktaki problemim sağ bacak 3 cm kısa normalde 1,5 veya 2 numara küçük ayakkabı alıyorum yada özel yaptırıyorum bu halde bile ortopedi dr bu durumumu göz ardı etmiş

Üst Alt