Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Herkese Merhaba sadece kardiyoloji den bir Hastaliktan alacağım %50 lik raporun kurula gidince kesinti olma ihtimali varmı öyle bişey duydum doğrumudur?

earibagi

Çok sağolun hocam daha henüz doktorun önüne çıkamadım başka rapor almak için başvuru yapan biriyle konuştum böyle söyledi forumu okuyunca anladim yanlis konustugunu anladim.ormanca toplama yapıp balthazard dan haberi olmadığı için benim puanımi kestiler falan dedi benim de aklımı karıştırdı cevabınız için çok teşekkür ederim.

aleco1903 Hakem hastahane en son merci benim bildiğim itiraz hakkınız yok.
Neden sürekli rapor istemiyorsunuz anlamadım?
Rapor istediğiniz oranda değilmi?

rapor istediğimiz oranda değil ve sürekli rapor istemediğimizi hakem hastaneyede 2. hastaneyede belirttik hastanın sağlığı ilerleyen bir hastalık çünkü

bilgi ricası

merhaba
ssk 1.9.92 girişliyim 8278 gunum var
engelli vergi indirimine basvurdum
saglık kuruluna gırdım-nu hafta carsamba sonucu al dedıler

kurula gırmeden raporda yazan bılgıler asagıdakı sekılde

dahiliye hiperlipidemi % 10
nefrolojı (KBY) % 20
norolojı ( parkınson) tablo 4.2b % 5
tablo 4.1 % 20

engellı yuzdesı kac cıkar acaba?

bilgi yorum alabılırsem sevınırım

hesapladım
%45,28 den yuvarlarsak %45 verirler.

balthazard formülüne göre hesapladım...

tskler
bu oran ıkıncı bır kontrole tabi midir?yoksa saglık kurulunun verdıgı oran gecerlı mıdır?

açıkla biraz daha, net anlamadım...
ikinci bir kontrol derken neyi kas ettiniz?

merhaba
yanı saglık kurulunun raporunu -verdıgı engellı yuzdesını gelırler vergisi daire baskanlıgı dırek kabul edıyor mu?
yoksa bu oran ıkıncı bır kurulun-heyetin kontrolune mı tabı

Rapor usulüne uygun hazırlanmışsa kabul etmek zorunda. Yüzde ile oynamazlar ancak dediğim gibi usulüne uygun hazırlanmamışsa oradaki kontrollerde değişiklik olabilir(bu kısım zaten çoğunda mahkemelik)...
Bunun dışına pek sanmıyorum...

Normale prosedür gereği usulüne uygun hazırlanmamışsa yeniden heyete gönderirler ama çok nadir bir durum.
Her halükarda sorun olursa biz yardımcı oluruz yol gösteririz.

çok tskler
balthazard dan hesapadım ben de
10
20
20+5 (parkınson ıcın mın oran % 30 dıye yazıyor yonetmelıkte !!!

45 verıyor

umarım bır aksılık cıkmaz

son sorum rapor vergı d bsklıgına ulastıktan sonra emeklılık hakkı dogana kadar ne kadar ortalama bır sur egecer?

yok
en büyük olan al: 20
100 ile çıkar: 100-20=80
100 d klan 80 ile ikinci 20% yapalım...
20x80/100= 16
birinci 20 ile toplayalım: 20+16=36

100 ile çıkaralım 100-36=64
bunu üçüncü büyük yüzde ile çarpalım

64x10/100=6,4
eldeki 36 ile toplayalım 36+6,4=42,4

Son %5 rapor var... onuda ekleyelim
100-42,4=57,4

57,4x5/100=2,87
Tamamı toplayalım: 42,4+2,87=45,28

diyelim sendeki iki 20 yerine iki 50 olursa diyelim mesela...

50+50+10+5= %115 olamaz zaten bunu biliyorsun..
Balthazard ile hesaplarsan farklı çıkar...

çok tesekkur ederım

son sorum vardı-rapor vergı d bsklıgına ulastıktan sonra emeklılık ıslemlerıne baslamaya kadar ne kadar bır sure gecer ortalama?

Elinize vergi indirimi bir geçsin.
O an verirsiniz emeklilik talep dilekçeyi.. Akabinde yani dilekçeyi verdiğiniz an işten elinizi eteğinizi çekiyorsunuz.
Not: tabii ki isterseniz, istemezseniz işi uzatabiliyorsunuz sıkıldığınızda istediğini an dilekçe veriyorsunuz.

Arkadaşlar bugün teslim ettim evraklarımı. 1 hafta sonucu alacağım.
Kardiyolojiden 10+20+5 bekliyordum ama doktor kağıda 20+20+10 yazdı. Doktorun yazdığı oranın heyette düşürülme ihtimali var sanırım. Her iyi durumda da %40ı geçme ihtimalim var mı? Cildiyeden de 10 yazdı doktor.

Bir de bugün sonuç alanlara Ankara'ya göndereceksiniz falan denmedi hiç. Geçip geçmeyeceğim belli değil ama olur da geçersem Ankara'da onaylaymak için ne yapmak gerekiyor?

%42.4 çıkar... Düşer mi bilemem ama rapor usulüne uygun ise düşmez..

Balthazard formülü değişmiş galiba arkadaşlar. Geçen rapor aldım.
Psikiyatri:25 puan
Fizik tedavi:10 puan
Göz:14 puan
Dahiliye:10 puan verdi.
Fakat rapor tam %40 oran olmuş. Konu hakkinda bilgisi olan var mı. Balthazarda göre daha yüksek oran olmasi lazim değil mi? Ayrıca istihdam için alıyorum demiştim raporu ama raporda istihdam kısmı boş onu nasıl düzeltecegim

rackyt
Evet oran %48 olmalıydı, kurulda bazı bölümlerin verdiği oran fazla bulunup düşürülmüş olabilir.

Ufukalp

Raporda oranlar yaziyor. 25. 14. 10. 10 diye ama oran 40 ve kafama takıldı neden öyle. İstihdamı nasıl yapayim

Engelli kontenjanından işe yerleşmek için elinizdeki %40 oranlı rapor sorun olmaz diye düşünüyorum.

selam
bugun raporu aldım.sızın de hesapladıgınız uzere % 45 vermısler

bır kopya v d bsklıgına yollanmıs

elden gotursem ıslemler hızlanır mı?

tecrubesı olan arkadaslar bılgı verıse sevınırım

Elden götürseniz bişey değişmez.
Vergi dairesi hastanenin gönderdiğini bekleyecektir muhtemelen.

Kardiyolojiden 20+10+10 dermatolojiden de 10 %42 raporumu aldım bugün

Göz 14
Yaygın anksiyite bozukluğu 25
Pangastrit 10
Bel fıtığı 10
Bunlar raporumda yazan oranlar. Balthazard ile hesapladim 48 (47.75) puan yapıyor ama hastane raporda oranı 40 vermiş. Acaba 8 yerine 0'a mi basılmış yoksa 40 mi yapıyor. Yarın itirazda bulunacağım istihdam alanı boş bırakıldığı için. Puan içinde itiraz edeyim mi lütfen konu hakkinda bilgisi olan bir yönetici cevap atarsa sevinirim acil

Üst Alt