Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Iyi aksamlar admin benim bir sorum olacak babam kucukken atesli rahatsizlik ve menenjit gecirmis heyet raporu icin yedi doktora girdik
fizik tedavi %40 - 60
noroloji %40-60
psikiyatri %50
verdi diger kalan 4 doktor saglam dedi

sonuc yuzde kac oran cikar yardimci olurmusunuz simdiden tesekkurler

slm

fızıkten 38 kalpden 10 aldım ama puan dusururlermı ılgısı olan yardımcın olurnu rıca etsem

İyi akşamlar.

Merak ettiğim bir konu var.

Balthazard hesaplaması sonucunda sonuç:

49,5
59,5
79,5

gibi olursa yuvarlama yapılıyor mu?

Yani bu durumda örneğin 49,5 "49" mu olur, yoksa "50" olarak mı belirtilir?

Şizofreni TEDAVIYLE ÇALIŞMA OLANAĞI OLMAYAN.......(%80)
Obsesif Kompulsif Bozukluk TEDAVIYLE DÜZELEN.......(%30)
Sınırda Mental Kapasite IQ:70-80......................................(%25)

BALTHAZARD CETVELINE GÖRE % KAÇ YAPAR??

Her iki alt ekstremitede düşük ayak ozr oranı ve l4 l5 ve s1 sinir ozr oranları nelerdir

Merhaba, sanirim siz konu hakkinda bilgiye sahipsiniz.
Bugun saglik raporu icin gittigim noroloji dpktoru
Bilinci acik motor disfazi %25
Sol hemoporesi sol ust kendine bakim zorlaniyor %30
Yardim almadan ayaga kalkamiyor%80

Seklinde yazdi.
Tum branslarin teker teker baltazard formulu ile hesaplanip rapor sonucuna ulasildigini biliyorum anca yukaridaki ornek gibi sadece noroloji doktoru boyle 3 ayri yuzde vermisse norolojiyi yuzde kac olarak nasil hesapliyoruz?

Simdiden tesekkur ederim
@OturanBoğa

merhaba
2010 yılında araç kullanımı için bir rapor almıştım aşağıda ilgili bölümlerin örneği var.
bu açıklamalar ile %20 oranında rapor verildi.
vergi indirimi için başvurmayı düşünüyorum ve fakat sonucun nasıl olacağını kestiremiyorum.
tecrübesi olanların güncel hesaplamalar ile nasıl bir oran verilebileceği konusunda fikir beyan etmesini rica ederim.

http://hizliresim.com/4rQjjL

4rQjjL.jpg

20 19 8 kac eder acaba..40 ustu olurmu...

41 cikariyorum ben..acaba dogrumu..

ötv indirimi için babam 80 yaşında beyin cerrahi 60 fizik 20 göğüs 20 dahiliye 10 kalp damar 50 verdiler. toplamda 160 puan baltazar hesabına göre %88 doğru mudur acaba ?

emrahaslan04

Hastanız 60 yaş üzeri olduğu 10 puan daha eklemeleri gerekiyor.
Bu durumda %90 olmalı.
İtiraz edin.

Oncelikle merhaba. Hepimizi tek bir cati altinda toplamaniza ve tum inceligiyle edilen her yardima sonsuz tesrkkurler. Tum kardeslerimin isleri hayirli ve kolay olur umarim..

Uroloji den %20 %10 %10 olmak uzere 3 oranim var. Tek bolum 3 hastalik balthazar hesabina giriyor mu, yoksa sadece uroloji old. icin %40 mi alacagim. Ben neolur neolmaz diye psikiyatriye gittim ve bu uc hastalik sebebiyle ruhsal bunalim yasadigimi soyledim. O da taniya "ilimli anksiyetesi var. Tedavi gormuyor." yazmis, oran belirtmeden. Bu durumun orani sizce kac olur? Bunu sundan soruyorum, eger uroloji tek sayilip 40ediyor ise, psikiyatrist gorusunu iptal ettiricem. Yok balthazar olacaksa uroloji oranimda psikiyatri ile %40 i bulur muyum sizce.
Tekrar tesekkurler.

Evet tesekkurler cihan bey. Psikiyatri de %15 verdi. Goz de %5.
Uroloji %20 %10 %10
Psikiyatri %15
Goz %5 oranlarim var. Ilac kullanim raporlarimi, saglik raporlarimi ve recetelerimi de verdim. Sadece bir ameliyat epikrizim bende olmadigindan (ameliyatimi bulundugum sehirde olmadim cunku) vermedim bunu doktora belirttim. O da kendi gorerek muayene etti ve orani verdi. Bunu belgeleri teslim ederken soyledim. Doktorunuz gorerek muayene etmis, epikriz istenmeyebilir kurulda dedi. Ama istenme ihtimali de var sanirim. Gorerek muayeneden sonra epikrizin olmamasi sorun olur mu acaba?

Bir de kurulda doktorlarin verdigi teshisler degistirilip dusurulebiliyor mu.. Sadece endisedem soruyorum. Raporlarim tam olsa da..

scoob

Göz'e nerden sana 5 verdi, sorun neydi gözlük kaç kullanıyordun?
pisikyatri %15 + göz %5 + Üroloji 20+10+10 demişsiniz!
Bu balthazard'ta 48 yapar! Ayrıca: Exprız göster bu daha iyi olur!
uzaksa gidemiyorsan expriz'i fax yada mail yoluyla iste hastahaneden!

Merhaba ben bugün anneannemi götürdüm %90 rapor almak için ama sanırım olmadı
KBB: %10
Dahiliye: %10 - %10 - %20
Nöroloji: %60 - %20
Kalp: %10 - %20
Verdi göz, psikiyatri, genel cerrah ve fizik tedavi ise vermedi.
Anneannemin haftaya kalp pili takılacak bez, yatak ve mama raporu var yine de bizi süründürdüler kadın 77 yaşında rapora % kaç olarak düşecek?

gizemksz 60 yaş üzeride eklendiğinde %88 olarak rapor alırsınız.Dahiliye ve kalp doktoru şayet sol ventrikül hipertrofisi için oran vermişlerse(kalp tansiyonu)Bu durumda heyetten çıkacak raporda,tansiyon için aldığınız oran rapordan düşürülür.Bu durumda %87 alırsınız.

cihan7999 bey 7 yasimdan bu yana gozluk kullaniyorum. Hipetrop miyop astigmatim vardi ve duzelme olmayacak demislerdi. Gecen muayenede de hic ummadigim bir bicimde %5 vermis, tek goz icin yuksek hipermetrop yazmis. Eger faydasi olacsksa yazabilirim gozluk numatalarini falan da.
Evet bugun sordum 48 yapiyormus. Cuma heyete girecegim bakalim epikriz ne olacsk. Hastanemi arayacagim yarin umarim internet yada fax ile ulastirirlar, universite hastanesi ugrasir mi bilmem :)

scoob Merhaba biz geçen gün senle cep telefonundan konuştuk! ;)
Bende astimat var 1,75 gözlük kullanıyorum!
Bakalım artık, %5 - %10 mi ne verir, göreceğiz :)

[FONT=sans-serif]Şizofreni[/FONT][FONT=sans-serif] TEDAVIYLE ÇALIŞMA OLANAĞI OLMAYAN.......(%80)[/FONT]
[FONT=sans-serif]Obsesif Kompulsif Bozukluk[/FONT][FONT=sans-serif] TEDAVIYLE DÜZELMEYEN....(%70)[/FONT]

[FONT=sans-serif]BALTHAZARD CETVELINE GÖRE % KAÇ YAPAR??

Ayrıca gözlük kullanıyorum.
-100 -025 180
-100[/FONT]

AYDINYAVUZ %80+%70 Balthazard formülüne göre %94 yapar.Göz için ne oran verilir,buna muayene olup doktorların karar vermesi gerek.Ama 3-5 puanda alsanız,genel yüzdeye pek etki etmez.

Banada bugün onkoloji metastaz var diye 80 verdi. Ortopedi 10 . Radyoloji şekere 20 tansiyona 10 verdi şimdi toplamı nasıl hesap lanir

puan hesaplama

Merhaba;

hastahanede başvurduğum sağlık kurulu için çeşitli bölümleri gezdim.
endokrinde obeziteden %20 yazıldı.
dahiliyede yüksek tansiyon için %10 yazıldı.
göğüs hastalıklarında astım için %20 yazıldı.
bunların yanı sıra ağır derecede uyku apnesi raporum ile nörolojiye başvurdum ancak puan yazılmayıp veriler yazıldı. buradan tahminim %35 alırım.
haftaya sağlık kuruluna gireceğim.bu oranlar baltazar formülü ile kesildiğinde %kaç alırım?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...birde bu rapor süreli mi olur süresiz mi...sizce?

Üst Alt