Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

mithatcann

Atladığınız puan vermezler diye düşündüğünüz rahatsızlıkların hepsini belirtin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

diablo69

Kas ve iskelet sistemine puan verilmemiş mesela hastada kemik erimesi var ama ortopedi %48 vermiş fotoğrafı paylaşmıştım. Ortopedi verdiği için kas ve iskelete bakılmıyor mu acaba?

Aynı hastalığa iki doktor aynı puanı verirse heyette düşürülür. Sadece bir tanesini baz alırlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

diablo69

Sayın diablo69 aslında kas ve sinir sisteminin dışındaki yazılı hastalıklara baktım onlarla ilgili bir sıkıntısı yok onları gösterebileceğimizi sanmıyorum. Son olarak tavsiyeniz nedir bu ekstra %30 olarak almamız için?

özür raporu

arkadaşlar
bende dilate kardiyomapati nhya 2 sınıf ef 35--40. yüzde 50 aldım
şeker 20
hipertansiyondan 10
kolestrolden 10 aldım

toplam özür oranım kaç olur emekli olablırmiyim rapor süereklimi olur

karisik yazmissin anlamadim aldigin oranlari alt virgul koyarak araya yazar misin

Merhaba
Abimin kalp kapak değişti ve ameliyat sonrası beynine emboli attı sağ taraf kısmı felç oldu. şu anda sağ ayak parmakları oynamıyor hafif sürterek yürüyor.
Malulen için basvurduk sonucu bekliyoruz.
Ef 60 çıktı. nörolojide ve fizik tedavi eklenince kaç olur?

Engel orani

Adım murat rapor için muayene oldum.kardiyoloji%30.dahiliye%10.noroloji%60+%30+%40.fizik tedavi%30+%40.psikiyatri%40 oran verdiler acaba engel oranim ne gelir.

Ben murat zaten hesaplayabilsem yazamazdım.yardım edin lutfen

Örnek: %42 işitme, %11´de konuşma engeli olan bir kişinin toplam engellilik oranı,

100 (tüm vücut fonksiyonu) - 42 (işitme engeli oranı) = 58

58 x 11(konuşma engel oranı) = 638 - 638 / 100 = 6,38

42 (işitme engeli oranı-en yüksek engel oranı) + 6,38 = % 48,38 Toplam engellilik oranı

(İkiden fazla engel grubunda hesaplama aynı yöntemle devam ettirilmektedir.)

Eğer yaş 60 yaşının üzerinde olursa, bu oranın üzerine balthazard formülüyle bulunan %10, yani (100-48,38= 51,62 , (51,62 x 10)/100 = 5,16) 5.16 daha eklenecek ve toplam oran %48,38 + %5,16 = %53,54 olacaktır.

şu vasi icin aslinda BIMER e yazmak lazim.. Devlwt ÖTV indirimi yapiyor insanlara kolaylik sagliyor ama raporda demans olmicak yok ruh sinir olmayacak.. madem.bi kolaylik sağlıyorsun, neden bazi seyler koyuyorsun.. zaten engel 90 i gecmis.ve ozurlunun üzerine araç alinacak..satis da yok.. her turlu engellinin menfaatine.. vasi istemek sonra arac alabilir yazisi falan.. bir güzellik yapiyorlar altinda da insanlari biktiriyorlar. BIMER e surekli yazilirsa belki dikkate alirlar diyorum...

Benimaldigim oran da goz %32 psikiyatr da %24 verdi sanirim 49 oluyor dogrumudur? Ayrica heyet bu oranlara gore raporu verirmi yoksa dusururmu?

Umarim heyet raporu degistirmez de alirim.tek istedigim istihdam baska bisey degil vergi indirimi ucretsiz toplu tasima umrumda degil.

Arkadaşlar kafam çok dağınık hesaplayamadım .20 diabet,10 Troid,20 egzama %kaç olur.

trakonya06 GÜZEL KARDEŞİM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN RAPOR ORANIN %42.4 YAPIYOR.

Rapor Orani Kac Olur?
Slm yeni katildim bir sorum olacakti? Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.
Bebeklikten Meningosel ameliyatli bir hastayim sol bobrekte sikintili rapor icin muracaat ettim.
Üroloji=%25+%10
Nöroloji= L5 ve S1 diye degerler verdi..
bunlarin oldugu tabloda oran %5+%5 görünüyor fakat ayni tabloda motor kayip oranlari var %37 vb rakamlar var ne demek ve nasil hesaplaniyor anlamadim...

Beyin Cerrahi ve Fizik Tedavi ne vermis anlamadim okuyamadim sordum heyet vercek degerleri dediler söylemediler... yalniz fizik tedavinin satirda sadece parmaklarini kullanabiliyor ibaresi vardi onu anladim...
Bu durumda diyelim ki B.Cerrahi ve Fiz. Ted. sifir vermis olsa bile yani sikinti olmasa bile üstteki oranlarla sonuc ne olur?

Arkadaşlar hesaplama da yardım edecek var mı?
%40 atopik egzama
%20 Diyabet
%10 Guatr

Arkadaşlar hepinize günaydın. Ankara sağlık kurulunun sürekli rapor vermesi için bir oran var mıdır yoksa diyelim ki oran 70% olsa bile kontrol muayenesi koyabilir mi.
Benim tek kulağım sağır bildiğim kadarı ile tek kulağa 12% veriyorlar
40% ta bipolarım var

Merhaba hocam kaza sonucu sağ el bileği ve el düzeyinde median sinir yaralanması el bileği ve el düzeyinde yüzeysel yaralanma el bileği ve el düzeyinde birden fazla fleksör kas ve tendonların yaranlanması median ulnar sinir kesisi sağ median sinirin sekel haline gelmiş parsiyal aksonel hasarı.

2.3.4.5. Parmak eklem %60*%60*%60*%60
2.3.4.5 parmak df.%36*%36*%36*%36
el bileği %8 %13
kulak %2

yardımca ulursanız çok sevinirim

merhaba bir sorum olacaktı arkadaşlar arkadaşımın çocuğuna neroloji 90 hemotoloji 80 fizik tedavi 60 göğüs hastalıkları 40 verdi acaba bunun sonucu ne olabilir biz hesapladık 90 üzeri cıktı acaba yanlış mı yaptık tekrar teşekkürler

Mrb arkadaslar
Psikiyatri %40. Noroloji %40 kardiyoloji %20 dahiliye %20 kbb %36 fizik %40. Birde uroloji var ama sonuc cikmadi yas 65 ustu kac cikar acaba arkadaslar

Üst Alt