Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

LYFYZR

Sizi anlıyoruz ancak bazı şeylerler yaşayarak tecrübe ediliyor. Neticede raporları okuyan doktorlar da insan, hata da yapabilirler, ben yerinizde olsam elimde şu an itibariyle kısır olduğumu gösteren raporlar varsa mutlaka şansımı dener, gelen sonuca göre itiraz ederdim. Neticede şu an çocuk sahibi olmak istiyor olabilirsiniz ama bir sebepten kısır teşhisi konmuşsa olamıyorsunuz, bu da ENGELLİ oranı tablosunda yeri varsa bugün itibariyle o oranı hak ediyorsunuz anlamına gelir bence. Söylediğim gibi doktorlar da insan, hata yapabilirler, şansınızı denemeniz gerek, kolay bir süreç olmadığı kesin.

Çok saol engellsizz dogru söyledin kolay bir süreç değil 3 saat önce doktorun yanından geldim.normal şartlarda cocuk sahibi olamazsın ama tüp bebek deneyelim ondada olmazsa oranı vereyim dedi.elimizdeki sonuçlar garanti olur diyor.yahu arkadaş oranı verse emekliyim .ne yapacagimi sasirdim.normal şartlarda cocugun olmaması zaten engel degilmi vermesi gerekmiyomu

LYFYZR

Başka bir doktora gidip durumu ona da sorun bakalım ne diyecek, eğer o kısırsınız derse Sağlık Kurulu'na sevkinizi isteyin, böylece oranı verir ama o doktor da bu doktorunuz gibi yokuş yaparsa anlayın ki doktorları demek sıkıştırıyorlar ve bu iş yaş :)

Arkadaslar astim 20 tansiyon 10 fizik tedavide ankilozan spondilit tablo 3.8a 3.8b ve tablo 1.6 %3+%3+%9 yazdi. Ben %38 hesapladim dogrumu dogruysa ankara %40 yaparmı.

LYFYZR
hesaplaman dogru %38
ankara bişi edemez.muayene olup gırdıgn heyet ne vermişse o.ankara değilde siz eger daha yüksek alabileceğinize inanıyorsanız rapora ıtıraz edersınız y

Dahiliye %20 tip 2 diyabet +%10 hiperlipidemi
Göz %28 verince oran kaç olur?
Dahiliyeyi %30 mu yoksa balthazarda göre birleştirip %28 mi alıyorlar? O kısmı çözemedim.

Davlumbaz mrb
Aynı branşta farklı rahatsızlıklardan verilen oranlar aynı şekilde balthazard hesabı yapılarak oran verilir
Tip2 %20+
hiperlipidemi%10 eder%28
Gözde%28 toplamda engel oranınız%48 eder.

İzmir tepecik eğitim araştırmada engelli indiriminden faydalanıp emekli olmak için Sağlık kuruluna girdim, oran söylenmedi ancak gördüğüm altta kırmızı yazı ile sürekli engelli ve 3 adet %20 altta da toplam %60 oranı gördüm. Bu oranın karşılığı kaça denk geliyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim

blacksnake

Neticede siz Engelli Raporu için başvurduysanız, heyet sonucu elinize rapor verilecektir. Verilecek raporda zaten oranları göreceksiniz.

Eğer 3 ayrı hastalıktan %20 verildiyse, engelli oranınız %49 yapar
(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına balthazard formülü ile %10 ilave edilir.)

umut2135 annemde 62 aldı

Kadındoğum 35
Egzema5
Kardiyo10
Uykuapnesi10
Endokrin 28
Kağıt olarak vermedi e devletten çıktı alıncakmış

Merhaba , sağlık kuruluna girdim . %35 diyabet % 35 uyku apnesinden aldım ama raporda %58 oldu nasıl oluyor bu hesaplama , birde 2 yıllık verdiler.Ankaraya göndersem dahada mı düşecek , bilgi verin lütfen

Umut2135
diyabet %35 , uyku apnesi %35 verdiler ama raporda % 58 diyor. 2 yıllık verdiler . Engelli indirimi için Ankara’ya göndereceğim dahada düşecek mi oran . Birde sürekli raporu nasıl alırım , destek ve bilgi rica ediyorum.

Murist

35 + 35 = Balthazar oranlamasına göre 58% verilir, doğrudur. Geçmiş olsun.
Diyabetten dolayı süreli verilmiştir, bunu değiştirmek için birşey yapamazsınız, zaten süresiz de alsanız SGK istediği zaman kontrole çağırma hakkına sahiptir.

OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUK %40
OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK %40
Balthazard cetveline göre kaç yapar?

Birde rapor süreklimi olur?

Pluvia hayırlı olsun %62 işinizi görmüyormu?
Murist mrb engelli raporunuz süreli ancakcak
Vergi indiriminiz sürekli olma ihtimali var.
Verilen oranlarda balthazard hesabına göre hesaplanır hesapla doğru ankara düşürmez oranınızı ancak rahat detay isteye bilirler.

Görüyo umut2135 40 geçmesi yeterli çok sağol:)

Annem emekli bağkurdan mağaşı farklı olurmu işlenirse
umut2135 bilgin varmı

@engellsizz , dönüş için teşekkürler, bir sorum daha olacak , 3. Dereceden vergi indirimi 290 tl diyorlar bu benim 290 tl daha para fazla alacağım demek mi yoksa 0,15 ile çarpımını deniyor 43,5 tl mi alacağım . Bir bunun bilgisini verirseniz minnettar kalırım Teşekkürler

Umut2135 Teşekkürler , vergi indirimi için baş vurmalımıyım maaşıma etkisi net ne kadar olur acaba
@umut2135

Murist
290 TL sizin gelir vergisi matrahınızdan düşüyor, dolayısıyla 290 TL cebinize GİRMİYOR, cebinize girecek olan vergi matrahınızdan düşüyor, haliye daha az gelir vergisi kesintisi oldugundan bir miktar daha fazla para alıyorsunuz.

OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUK %40

OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK %40

Balthazard cetveline göre kaç yapar.

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo

İşin içinde psikiyatri olunca süreli veriliyor diye biliyorum. Zaten süresiz de alsanız SGK süresiz raporu olanı da kontrole çağırıyor .

BUNU BANA HESAPLARMISINIZ YÜZDE KAÇ OLUR EKLEM ROMATİZMASI

sağ dirsek ekstansiyon -35 fileksiyon 130 rom 95 derece sol dirsek ekstansiyon -50 fileksiyon 100 rom 50 sol el bileği ekstansiyon20 fleksiyon 20 rom40 ekstansiyon sol el radial deviasyon 50 sol el ulnar deviasyon 10 sağ el fileksiyon 20 ekstansiyon 10 ulnar deviasyon 5 rom 5

Kalp damar %30 verdi kardiyoloji %20 verdi engelli maaşı alabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar engelli aylığına başvurdum rapor istediler rapor almaya gittim kalp damar %30 kardiyoloji %20 verdi. Heyete gireceğim maaş bağlanır mı ya da bilen biri aşamaları anlatabilir mi?

brkirir44 mrb raporunuz %44 olarak çıkacaktır
2022 engelli maaşı için raporunuzla birlikte kuruma başvuruda bulunun gereken incelemeler yapılıp onaylanır ise 480 tl tarafınıza maaş bağlanacaktır.

Merhaba Engelli değerlendirme yönetmeliğine göre karaciğerden 15, tip 2 diyabetten 20, gözden 10, vücut kitle endeksi obezitede 20 çıkıyor.
Bu baltazard formülü internetteki robotlardan yaptığımda bu değelere göre %42 çıkıyor.
Bu %42 oran doğrumudur

Üst Alt