Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

%51.04 olması gerekmiyor mu
----------------------------------
%20 tip 2 diyabet
%20 obezite
%15 karaciğer
%10 göz
20+16+9.6+5.44 = %51.04

Bu baltazard formülü internetteki robotlardan yaptığımda bu değelere göre %42 çıkıyor.
Bu %42 oran doğrumudur

Peki hocam birşey daha sormak isterim tabloda hesap işini yapamadım, 3 rahatsızlıktan dolayı %20 %20 %20 toplam %60 oran var bunun hesaplama işlemi nasıl olur acaba, akciğer ameliyatı, solunum, ve karın içi tümör ameliyatı için %20 şer toplam %60.??

Tansiyon problemi hem kalp hem böbrek kaynaklı ise özür oranım değişir mi?
Pulmoner evre 1
İki böbrekte ciddi renal arter darlığı kretin normal ve cerrahi işlemde bulunulmuş fakat damar açılamamış. Ve tansiyon problemi yapıyor
NÖROFİBROMATOZİS (genetik raporlu)
Tekrarlayan kum ve taş problemi
Kendi işini kendi yapar nöbet geçirmesi olası epilepsi
Psikiyatri bölümü geçeci rapor verdiği için engelli sınavına girmemi engeller mi?

engelli oranım kaç olur?

Merhaba,

Dün engelli sağlık kuruluna girdim. Kurulda evrağımın üzerine KBB %52 FTR %16 yazdılar. Balthazard formülüne göre engel oranı %59,68 çıkıyor. Bana verilen oran %60 mı yoksa %59 mu olur?

Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Baltzahard Formülü tablosuna göre oranınız 60 olur. Tablo'da küsuratlı çıkmaz. Tablo üzerinde altta en küçük engel oranızı bulun. (16) Sonra solda mavi alanda en büyük engel oranınıza (52) doğru çıkın 60 olduğunu göreceksiniz...
Geçmiş olsun.
http://www.engelliler.biz/bulent/pratikbalthazar.png

Merhaba. Bugün rapor için muayenelerimi oldum. Yazılanlar;
Ortopedi- Sol koksartroz hafif tablo 3.4 %18
Fizik- bel ağrısı (fıtık için) %7 +%1+%1, bacak 3 cm kısalık %8
Kbb-%16.70
Hesaplama nasıl olacak yardımcı olurmusunuz. Ayrıca başvururken ötv muafiyeti için de değerlendirilmesini istiyorum dedim ücretli olur dediler ücretini ödedim. Bu teşhislere göre ötv muafiyeti verilir mi? Teşekkür ederim.

KBB nin yazdığı 16.70 özürlülük oranı diye belirtilmiş. Tek kulak hüç duymuyor. Tabloya göre engel oranı sanırsam 12 olmalı.heyet 12 olaral değerlendirecek sanırım.

Kanuni Sultan Süleyman hastanesinden hakem hastane karari ile rapor aldim vergi indirimi icin. Fizikci tablo 1.4 tablo 1.5 ve tablo 1.6 dan % 27 % 14 ve % 5 oranlar yazmış. Buna göre raporum kac oluyor arkadaslar . Cok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim umut bey. Ankara vergi indirimi icin hakem hastane karari olan raporumdan kesinti yapmaz insallah. Tam sınır da almışım inşallah olduğu gibi kabul ederler. Hesabiniz için çok teşekkür ederim zahmet verdim sağolun

İlkay önder önemli deil umarım onaylanır
Vergi indiriminiz aynen yönetmenliğe göre vermişse hastane oranı merkez sağlik kurulu düşürme yapmaz.

Nammalan

Heyet için 2 ay sonrasına gün verdiler. Bu yazdıklarım hakkında bilgisi veya fikri olan yok mu?

Bügün sağlık kurulu heyetine çıktım KBB % 36 GÖZ % 32 ORP %8 FİZİK % 3 oran verdiler benim balthazard hesabına göre % 61.9 çıktı fizik % 3 yazmasa %59.9 kalacaktım oda benim işime yaramazdı birde çalışma gücü kaybı neye göre yapılıyor benim çalışma gücü kaybım ne olur yardımcı olan arkadaşlar olursa sevinirim

Sağlık kurunu oranı

Selam 37 yaşındayım .36 senedir tek böbrekliyim hipertansiyon ve hiperlidemi sonucu 3 ay önce kor oner bypass ameliyatı oldum .5 damarım değişti.ve sonuç olarak sağlık raporuna başvurdum .kardiyoloji %30 iç hastalıkları tansiyon ve kolestrol için %19 ve üroloji %10 oran dedi sağlık kurulunda baltahazarda göre oran ne çıkar?

%48.97 çıkıyor
abed6d07bfa8ad0a5d55f067c10f9b08.jpg

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kardiyoloji 20 ve nefroloji 50 ozurluluk oranı kaç olur arkadaslar
______
Selamlar,

Annemin yapılan muayeneler sonucu aldığı oranlar şu şekilde;

Ortopedi: %0, %15, %40
Nöroloji:%60, %15
Psikiyatri: %50

Baltazar ile "elle hesapta" %90.3 çıkıyor ama cetvel zaten YANLIŞ, sonuç 83 çıkıyor...

1-Nöroloji ve ortopedi aynı tablodan; bu yüzden bir adet %60 ve bir adet %15 mi kullanacağız?
2-Aşşağıda yaptığım hesap doğrumu?

a-Ortopedi: 60,40,15
60 ve 40'ın birleşik değeri:
%100-%60=%40
%40*%40=%16
%60+%16=%76

60-40 ile 15'in birleşik değeri
%100-%76=%24
%24*%15=%3,6

Toplam:%76+%3,6=%79.6

b-Psikiyatri %50

Toplam :
%100-%79,6=%21,4
%21,4*%50=%10,7

Toplam Vücut kayıp=%79,6+%10,7=%90,3

BALTAZARDAKİ YANLIŞ

Cetvele baktığınızda:

60 ve 15 birleşik değeri 63 olarak almışlar... Ama el ile yapılan yani matematiksel olarak yapılan; yönetmelikte ASLİ işlem o... ve EMİR elle yapılması. Asli işlemde 66 çıkıyor ki 3 puan bir insanın geleceğini etkileyecek büyük bir rakam...

Tabloyu tam incelemedim ama Sağlık Bakanlığına tablo düzeltimi için bi şekilde seçim sonrası müracaat edeceğim... Çünkü verilen raporların çoğu 60-15 ve 3 puandan oluyordur bilmeyen pekçok özürlü kardeşimiz....

Herkes kurula girdiğinde "elle hesaplama" istesin bence...[/QUOTE]

Kardiyoloji 20böbrek yetmezliği nefroloji 50 sonuç ne olur arkadaslar

turkona Akman1981 kbbden 36 özür oranım var arkadaşlar bel eğriliği boyun fıtığı boyun düzleşmesi ne oran alır mıyım ve yeterli olurmu cevap verirseniz çok sevinirim

merhaba benim engelimimde engellilik oranları 10-30-60 şeklinde anlamadığım doktor bu üç orandan birinimi vermek zorunda yoksa %40-50 arası bir oran verebiliyormu_?

georgia,
Maalesef konu hakkında bilgim yok. Bazı web sitelerinde okuduğum bilgi edindiğim kadarıyla Boyun fıtığına %8 oran veriliyormuş. Bazısında da yatağa düşmeyince oran verilmediği yazıyor. Ben işin içinden çıkamadım. Konuya net cevap veremediğim için özür dilerim.. %8 bir oran daha alırsanız 36'da KBB'dan var olduğuna göre, Balthazard formülüne göre Engel oranınız %41 olur ve 3. derece engelli sayılırsınız.
Bu linkte de konuyla alakalı bilgi mevcut;
https://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/116107-bel-ve-boyun-fitigi-icin-emekli-olabilecek-oranda-rapor-alabilir-miyim.html

Merhaba aranızda yeniyim

Yeni oldugun için baktım fakat uygun konu bulamadıö belki var ben bulamadıö bilmiyorum sizlere sorum olucak hipertansiyon dan %10 aldım astım dan %20 gut hastalığımdan %10 fizikten de %2 aldım bu oranları toplayamadım yardımcı olabilirminiz

Tlqklnc

hipertansiyon varsa kaldıki gut böbrek foksiyonlarına baktıırdınmı gut üre yüksekliğinden oluşan bir olay hipertansiyonunda böbrek ve kalp üzerinde etkileri yüksektir
hesaplama ortalama 28% civarı
baltazar hesaplama cetveli kullanarak hesaplayabilirsin ama bence nefrolojiye görün

Beylikduzu

Böbreklere ve kandaki mikrop değerine bakıldı bir sıkıntı yok fakat ürik asit değerim 12.1

Balthazard Formülü nedir, nasıl hesaplanır?

Merhabalar,

1. Soru 4 oran var sonucu hesaplayamıyorum yarcımcı olurmusunuz.

1. Oran : %80
2. Oran : %25
3. Oran : %15
4. Oran : %4

2. Soru Sağlık kurulunda Fizik Tedavi bölümünü mecbur kılmışlar " fonksiyonel bağımsızlık ölçeği " raporu var bu raporda toplam değer 117 çıkmış bu konuda da bir açıklama getirirseniz sevinirim

Mesaj gelecek

Cuma günü heyete girdim. Dahiliye doktorunu bekleyin dediler. Sonra beni içeri almadan size mesaj gelecek dediler. Nasıl bir mesaj gelir.
Oranlarım
Mitral kapak yetmezliği 10
Nerofibromatozis 10
Tansiyon 10 veya 20 dahiliye karar verecek
Astım başlangıcı 20

Ne zaman ve nasıl mesaj gelir.

sen dahiliye doktoruna girmeden dosyayı teslimmi ettin ?
olay şun eskiden heyetin karşısına çıkardın neden istiyorsun falan derlermiş bende girdiğimde muaynelerim bitince elime bir numara verdiler mesaj gelince bu numara ile gelip rapor sonucunuzu alın dediler 4 gün sonra geldi

bu oranı nasıl hesaplanır bilemem mesela benim kardiyoloji kısmında her kısma ayrı özür vermiş kendi içinde balthazar formulune vurmuş o şekilde kardiyolojiden tek puan vermiş
sadece ayrı hastalık sonucu değil aynı branjtaki doktor hastalıkları balthazar formulu uyguluyor

Üst Alt