Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Dahiliye doktoruna girdim. Nefroloji tansiyona 10 kardiyoloji 20 puan verdi. Son olarak dahiliyeye soralım siz dışarda bekleyin dediler.

Formülü cetvelden el ile hesapladım.sadece ne tarz mesaj gelir.
Tansiyona 10 verirlerse 42
20 verilirse 48 oluyor

birruya

hesaplamalarınız yanlış
tansıyon 10 kardıyolojı 20 dahiliye 10 olursa (zaten tansıyona 10 alıksınız dahılıye dıyecektınzı sanırm) %35 yapıo
tan 10 kar 20 dah 20 olursa %42 yapıo

karaciğer trans %70 , ortopedi % 55 , dahiliye %30 , tansiyon %10 acaba rapor oranım ne olur yardımcı olurmusunuz

Balthazard oranim ne olur 67 çıkardım siz ne dersiniz

Slm. Uyku apnesin den 35 aslım dan 20 hiper tansiyon dan 20 boyun fıtığından 8

Merhaba ben %80 böbrekten yanı nefrolojıden
%20 dahılıyeden
%30 işitme engelınden rapor aldım fakat %89 verıldı bence bı yanlıslık var bırde gozumdede uZagı fazla gorememe
Problemı var katarak amelıyatı oldum ama ona oran verılmedı benım oranda yanlıslık varmıdır arkadaslar itiraz etmeyı dusunuyorum

Alkaç
verdiğin bu bilgilere göre baltazar hesabına göre raporun %89. yanlışlık yok

Merhabalar
Ben de engelli raporu almak için uğraşıyorum.
Dahiliye hipertansiyonuma %10 verdi
Endokrin tip 1 diyabetime %30
Obezite oranına da %20 verdi (Beden kitle indeksi 45.9 benim)
İşitme testi yaptırdım hafif derece işitme kaybı var yarın KBB bi oran verecek, ne verir blmiyorum. Şu durumda %40 ı geçer miyim? Sağlık kurulundan ne kadar zamanda sonuçlanıyor rapor? Ordu devlet hastanesinde yapıyorum bu işlemleri.
Bir de bu rapor yenileniyor mu ne kadar zamanda bir yenilememiz lazım, bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim. Mutlu günler ☺️

Violet

%40'ı çok rahat geçersiniz
Mevcut oranlara bakılırsa %50 olması gerekir.

Violet

Geçmiş olsun, Engelli raporunuz çıktığında ya SÜRESİZ ya da SÜRELİ çıkıyor. SÜRELİ ise zaten 2 sene vs üzerinde yazıyor o süre geçtikten sonra gidip tekrar almanız gerekiyor.

umut2135 merhaba. Bu konuda bi kaç yorumunuzu okudum. Banda cvp verirseniz memnun olurum.
Bugun heyet için drları dolaştım

Beyın cerrahısı20 verdi.
Fizik dr u oran yazmak yerinde beyın cerrahısı görüşü uygundur yazmıs. Bu nedemek caba. Bilginiz varmı

Nörolojide alt ve üst iki ekstremite için 4/5 yazmıs.

Diğer polikinliklerim kaldı bayram sonrasına.

Aynı hastalıksa Beyin cerahinin oranı alınır. Fizik tedavi oran vermez.

Krkahmet Mrb fizik doktoru değerlendirmeyi
Beyin cerrahisine bırakmış %oran beyin cerrahisi verecek.

İşitme Kaybı %26
Göz Hastalıkları %40
Hipertansiyon %10
Fiziksel Tıp %8

BALTHAZARD CETVELİNE GÖRE KAÇ YAPAR?
(BU ARADA HASTA 1936 DOĞUMLU)

ayDÜNYAvazo
%66 ile %67 arası

ALLAH sağlık versin bu yaşta kardiyak sorunu yok yada heyette kalp doktoru yoktu dahiliye sevk yapmadı mı ?

60 yaş üstüne %10 zaten hesaplamaya dahil onunla %66 civarı

Allah uzun ömür versin o yaşta maşALLAH

Amin. Unutulmuş olmasın %10

60 yaş üstü olduğu raporun hangi bölümünde yazar?

ayDÜNYAvazo

sizin hastanız 60 yaş üzeri oldugu için verdiğin bilgilere göre %67 olur raporu.eğer 60 yaşından küçük olsaydı raporu %63 olurdu.
nadıren 60 yaş üzerine %10 fazla verilmiş olabilir gerçi hiç rastlamadım 1 ila 4 arası verilebiliyor.sizin hastaya da % 4 fazla vermişler.unutulan ya da noksan verilen bır durum söz konusu değil.

Bunun bir tablosu vardı galiba bu oranlar ona göre hesaplanıyordu yanılmıyorsam

Arkadaşlar
İç hastalıkları: %36
Göz hastalıkları: %50
Nefroloji: %80
60 yaş üstü sonuç ne olur acaba ?

Merhabalar arkadaşlar kısa bir süre önce engelli sınıfına girdiğimi öğrendim ve başvurumu yaptım. Bugün heyet doktorlarını dolaştım kalp damar: 20 hematoloji:60 verdi sağlık kurulu da 1 Ekim için gün verdi. Benim asıl sorum heyet bu puanlaması düşürür veya iptal eder mi? Ve engel oranım kaç olur?

Heyetin doktorun verdiği puanı düşürme olasılığı var mı peki?

Üst Alt