Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

merhaba benim işitme oran % 36 uyku apne %35 engel oranı kaçtır acaba?

arkadaşlar merhaba. işitme testinde özür oranı %36 yazıyor. Bu engel oranım oluyor değil mi. Balthazard formulüne göre %40 olabilmesi için diğer bölümlerden en az % kaç oran almalıyım ki. Balthazard'a göre 40'ı geçebileyim. Bilenler yardımcı olabilir mi lütfen. herkese iyi akşamlar dilerim.

https://imgyukle.com/i/EBQQW8

https://imgyukle.com/i/EBQIB1

Lutfen yardim

Iyi gunler bugun heyete girdim oranlarim asagida sizce heyetten geri donermi

Dahiliye %10
Kbb %2
Gögüs %20
Fizik %6 %3 %3 %1 %1

Fizik ortopedi gorusu de uygundur dedi ve sevk etti sag elimde platin ve vida var kac oran verir bilemiyorum

%36 çıkıyor.
Küsüratlar var onlar genelde eklenmiyor.
İnş heyet insiyatifli olup %40 Verir /Geçmiş olsun..

umut2135 arkadaşım sana defalarca bu konuyu sordum beni affet OğuzHan112 arkadaşlar kbb den 39 alıyorum haftaya kurula gireceğim iki farklı mr sonucu var aşağıda doktorlar oran verilmeyeceğini söylüyolar boyun düzleşmesi boyun fıtığı bel egriliği var ama oran verilmz deniyor sitede oran aldıklarını söyleyen çok arkadaş var bana bilgi verebilir misiniz ya da konuya hakim bir arkadaşa yönlendirirseniz çok sevinirim

Bulgular;
Lomber lordoz artmıştır.
Vertebra korpus yükseklikleri ve dizilimleri doğaldır. Kemik iliği sinyali homojen izlenmektedir.
Disk yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir.
Aşikar disk herniasyonu ya da bası bulgusu saptanmamıştır.
İnceleme alanına giren spinal kord ve konus medullaris intensitesi homojendir.
Spinal kord L1 düzeyinde sonlanmaktadır
Paraspinal yumuşak dokular doğaldır.

https://i.hizliresim.com/GZJWEb.jpg

georgia
MR raporunuz normal sınırlarda sayılır,bu bulgular normal herkeste görülebilen bulgular,
%de alabilmeniz için disklerde dejenerasyon ve herniasyon'a bağlı sinyal değişiklikleri ve sinir köklerine bası kontakt olmalı,
Yorumum bu yönde/Geçmiş olsun...

georgia
Kayda değer bir şey çıkmaz,
Yine de heyet hekimi muayene sonrasında değerlendirme yapacaktır...

Herkese Merhaba. Kornea ödemi için oran veriyorlar mı? Veriyorlarsa yüzde kaç veriyorlar bilgisi olan var mı?

Sağlık kurulu

Merhaba arkadaşlar sağlık kuruluna girdim bana tansiyondan yüzde on ritim bozukluğundan yüzde on boyun fıtığından yüzde altı ve ailevi Akdeniz ateşinden yüzde yirmi oran verdiler ama toplamda bana verilen raporda yüzde 39 yazıyor bir oranla kaçırdım ne yapmalıyım.

Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilirmi

100-20=80×10=800÷100=8+20=28
100-28=72×10=720÷100=7.2+28=35.2
100-35.2=64×6=388,8÷100=3,88+35,2=39.08
Hesap doğru,ya kabulleneceksiniz yada itiraz edeceksiniz....

iyi akşamlar arkadalar doktorlar bize kardiyolojide 50-20-10, dahiliye 20-10, fizik tedavi 8, ortopedi iki dizden cerrahi müdahale gerekli diye not düşüp puan yazmadı sanırsam kurul verecekmiş puanı( kalbe pil takıldıkta sonra, iki dizinde ameliyat olacak hastamız platin takılacak,) kbb ve nörölojiden puanları pazartesi alacağız, hastamız yüz felci omurgasından 3 disk zarar görmüş sağ kulakta yüzde yüz işitme kaybı bulunmakta ve yaşı 63 tür. sizce %90 rapor alabilirmiyiz ötv indiriminden faydalanabilmek için. saygılar herkese

yukarıda yazdığım yüzdeler kardoyoloji % 50-20-10 verdi dahiliye % 20-10 verdi fizik tedavi % 8 , ortopedi 2 dizden cerrahi müdahele diye yazıp not vermedi galiba kurul verecekmiş notu ı( kalbe pil takıldıkta sonra, iki dizinde ameliyat olacak hastamız platin takılacak,) noroloji ve kbb ye pazartesi girecek boyunda 2 fıtık ameliyatlı ve ek olarak hastamız yüz felci omurgasından 3 disk zarar görmüş sağ kulakta yüzde yüz işitme kaybı bulunmakta ve yaşı 63 tür. toplam %90 alabilirmiyiz. bide beyinden tümöt alındı 15 vidali platin bulunmakta ama beyin cerrahı puan vermedi. olmazsa kurula sunulmadan farklı hastaneye gireceğiz.

Nöroloji ve kbb pazartesi puan verecek demediniz mi?
Peki elde olan puanları toplayalım.

evet oğuz bey pazartesi kaç puan alabilirsek %90 a tamamlanır. birde ortopedinin belirttiği nota kurulun puan verme yetkisi varmı. sorular hakkında biliginiz varsa yanıtlarsanız çok sevinirim. çok teşekkürler şimdiden.

Şuan elde olan puanlarınız %76 yapıyor.
Nöroloji ve kbb da değerlendirsin tekrar hesap yaparız...
Ortopedi tedavi olabileceğini vurgulamış,ortopedi ön muayene de puan vermediyse kuruldan beklemeyin...
Biraz kafam dolu,yarın tekrar hesap yaparız...

Sağlıcakla yarın kesinleşmiş puanları yazın hesaplayalım/Geçmiş olsun...

OrpZMz.jpg
[/url][/IMG]
kMygvy.jpg
[/url][/IMG]

iyi akşamlar arkadaşlar puanlar bu şekilde geldi tam olarak kaç puan çıkar hesaplayabilen veya anlayan varsa cevap verirse çok sevinirim.
kardoyoloji puanını anlayamadım tam yaş 63

yusuf949
Beyin cerrahi %20+%10
Hahiliye %8
Kardiyoloji %50+20+10
Kbb %24
Toplamda %82 olarak onaylanır...

hocam kardoyolojide bide ef %45 yazmış yukarda o nedir onu anlayamadım

yusuf949
O eko çekiminde efor değeri/EF %45
Kbb %24 vermiş şimdi gördüm.dolayısı ile raporunuz %82 olarak çıkar./Geçmiş olsun...

OğuzHan112

tmmdır hocam eline emeğine sağlık biz bunu kurula sunmayacağız. başka bir hastaneden tekrar kurula gireceğiz. hastamız yüz felci geçirdi kalıcı hasar var yüzün sağ tarafında, ayrıca 3 omurunda hasar var, boyunda 3 tane fıtık var ameliyat gerekiyor, 2 dizine platin takılacak beyinden tümör alındı ve bunlara puan verilmedi. mantıklımı sizce bilginiz varsa cevap verirseniz sevinirim. tekrardan saygılar.

Bizler sadece sizin anlattıklarınız kadararını biliyoruz ve ona göre yorum yapıyoruz,hastayı takip eden hekim daha iyisini bilir.
Şunuda unutmayalım,kurulda hekimler istişare ediyorlar ilaveten puan eklenebiliyor.
Dolayısı ile isterseniz heyete girin sonuca göre itiraz edersiniz.
Karar sizin.sağlıcakla... yusuf949

Üst Alt