Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Iyi günler. Fizik %21 üroloji %15 dahiliye %10 aldım, rapor oranim kaç olur?Bir de raporum süreli mi süresiz mi olur?

İlhan43

[FONT=sans-serif]Ortopedik engelli yaziverdim ne fark eder ki,benim soylemek istedigim 39,565 ,40 a mi yuvarlanir.40 olursa bu süresiz mi olur[/FONT]

aşağıdakı resımdede görüldüğü gibi raporunzun oranı baltazara göre % 40 çıkıo

raporunzun süreli ya da süresiz olması rapor yüzdesıne göre değil heyet kararına göre oldugu için heç kimse size bu konuda doğru cevap veremez. %90 olup süreli olup %50 ile süresiz olan var.bu engelınızle ılgılı bir durum.

eyRasx.jpg

Merhaba şeker hiper tansiyon anksiyete bozukluğu bel ve boyun fıtığı astım dalak büyümesi bu hastaliklarim var.
Yüzde 64 aldığım puanım kuruldan sonra 22 e düştü.itiraz ettim.baska hastaneye gidiyorum şimdi.
Şeker kolesterol tansiyon bunların tahlil oranları kaç olmalı rapor almam için
Hdl 225
Triglesid 438
Glukoz tolerans 116
Kolesterol kan 270
Glukoz tolerans 120 dk 130
Ldp kolesterol 400 ölçülme yapılamadı yaziyo
Bir cevap rica ederim

Bu Tetkilerden Toplam Kaç Oran Çıkar?

Merhaba.

Bugün babamı heyete götürdüm. Beyin cerrahi doktoru izinde olduğu için sadece o eksik ve dolayısıyla heyete giremedik.
Amacımız evde bakım yardımı ve ÖTV muafiyetli araç. (Aracı babam değil biz kullanacağız. Ehliyeti yok, olma ihtimali de gözlerden ötürü neredeyse yok.

Tecrübeli olan arkadaşlar şu oranlardan BALTHAZAR hesabına göre güncel hangi oran gelebilir?

Fizik Tedavi ——> 48
Dahiliye —-> DM (20), HT. (10)
Göz ——-> 68

Not: Ortopedi 2015 tarihli raporda 23 vermesine rağmen bu raporda hiç bir şey sormadan eski rapora bakara ‘Nöroloji ve FTR görüşlerine katılıyor.’ yazdı.

engelli oranları cetvelinin son haline nasıl ulaşabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Suret..hocam yalnız hastalığınız ile ilgili oradaki oranları alacaksınız diye bir durum yok,çünkü en tavan oranı almak için hastalığınızın vücut da tahribat derecesine bakıyorlar ona göre oran veriyorlar..ki kaldıki görmeyen gözden yüzde 10 alanı gördüm ben bu site...çok geçmiş olsun kolay gelsin.

deathless
ilginiz için teşekkür ederim.

ben bu sefer bir tanıdığım için araştırma yapıyorum ama yukarda bahsettiğiniz konu yeni yönetmelikle mi geldi acaba? çünkü ben 2018 başında almıştım raporumu, vücuttaki tahribata bakınca benim ağır engelli olmam lazım ama %41 aldım.

bi araştırayım da yine buralarda bütün dostların başını ağrıtıcam sanırım, Allah burda ilgi gösteren yardım eden yönlendiren herkesten razı olsun...

Suret..hocam şöyle,yeni yönetmelikle zaten bütün oranlar düşürülmüş..kişi atıyorum 2 yıl önce yüzde 45 almış bu sene 30 alarak emekliliği iptal oluyor vb..hastalık değerlendirme de zaten sürekli böyle,yani hastalığın vücüt da verdiği tahribat derecesi belirler alınacak oranı.

ayrıca senden de razı olsun,ne demek bizlere de böyle yardım edildi zamanında:)

ben şimdi engelli oranları cetveline baktım ama net birşey çıkaramadım şu anda...

kalp kapakçığı daralma nedeniyle değiştiyse % kaç oran alır?
Koah ve ciğerlerde kist olan biri % kaç oran alır? aranızda bilen arkadaşlar varsa paylaşabilir mi?

Merhaba annemin %70(60+10 şeklinde yazıyor) kalp rahatsızlığından, %40 onkoloji, %30 hormonal sorunu var ve şuan belli olmasa da %20 civarında daha alacak sizce bu durumda ötv indiriminden faydalanabilir mi yoksa kasım ayında 60 yaşını dolduracak o zamanı mı beklemeliyiz, ayrıca kalpten aldığı oran kalp kapakçığı ameliyatından sonra değişir mi bilgisi olan var mı ameliyatı beklemeli miyiz

Tekrar merhaba.

Geçen hafta verilen oranlar şöyleydi.
Fizik Tedavi ——> 48
Dahiliye —-> DM (20), HT. (10)
Göz ——-> 68

Bunlara ek olarak bugün Beyin Cerrahi %13 puan verdi. Ayrıca babamın yaşı 68, dolayısıyla sanırım %10 daha eklenecek.

Toplam oran ne olabilir?

Heyette konuşan kadın oranı değiştirelim dedi ama olumlu mu olumsuz mu anlamadım. Ayrıca yine yanındakilere tam mı kısmi mi diye sordu. İnşallah güzel sonuç gelir.

Bu bilgiler

[FONT=sans-serif]arkadaşlar merhaba. %90 ve üzeri raporda maliye açıklama kısmında ek ibare istiyor mu ? yoksa sadece rapor yeterli midir.[/FONT]

serhat_ mrb geçmiş olsun
Toplamda balthazazard hesabına göre%91eder bakalım kurul aynı şekilde onaylayacakmı sonucu alınca paylaşırsınız bizimle.

ağır engelli ibaresi yazdırılması için ne olması gerekiyor?

Merhaba şeker hiper tansiyon anksiyete bozukluğu bel ve boyun fıtığı astım dalak büyümesi bu hastaliklarim var.
Yüzde 64 aldığım puanım kuruldan sonra 22 e düştü.itiraz ettim.baska hastaneye gidiyorum şimdi.
Şeker kolesterol tansiyon bunların tahlil oranları kaç olmalı rapor almam için
Hdl 225
Triglesid 438
Glukoz tolerans 116
Kolesterol kan 270
Glukoz tolerans 120 dk 130
Ldp kolesterol 400 ölçülme yapılamadı yaziyo
Bir cevap rica ederim

hilalnur09

bu tanılarla mutlaka %40'ı geçmeniz lazımdı ama ne yazık ki doktorlarımız teknik insanlar, rapor vermeyi bilmiyor onlar sadece doğru tanıyı koyuyorlar gördüğünüz gibi... bu yüzden onları muayene esnasında bizim uyarmamız gerekiyor... rahatsızlıklarmızı tam olarak onlara söylememiz gerekiyor

Teşekkür ederim. Itiraz ettim zaten. Beni başka bir üniversite hastanesine gönderdiler.
Sekerim orda düşük cıktı.
Kolesterol tansiyon. Bel ve boyun fıtığı. Anksiyete bozukluğu.bunlardan kaç puan alabilirim sizce

hilalnur09
raporunuza hangı rahatsızlıktan %kaç verdıklerını bılmedkten sonra kımse hesap edıpde rapor oranı şu olur dıemez.rapor için birdn fazla dr nın verdıgı oranlar toplanır öyle hesap edılır.ayrıca mıktarı ne olursa olsun her engellı tam bagımlı raporuda alamz isterse %90 olsun raporu 90 olan alamzken 50 olan tam bagımlı alabılır ve raporların sürelı ya da süresiz olmasıda heyet kararına baglıdır

Itirazdan önceki raporum süresiz olarak verilmişti.bilemiyorum bu durum değişir mi

hilalnur09
evet.her şey olabılır.öncekı gibi yüksek rapor vermıolar daha düşük çıkarsa raporunuz şaşırmayın ayrıca süreli çıkmasıda mümkün kısaca her türlü sonuca hazırlıklı olun

2. Defa da istediğim sonuç olmazsa itiraz edebiliyormuyim.ve kaç ay sonra itiraz ede oluyorum.

hilalnur09
2. Defa da istediğiniz sonuç olmazsa tekrar itiraz edebilirsiniz ve sizi hakem hastanesıne yollarlar ordan çıkack sonuç kesın sonuç olur o na itiraz edemezsınız
kanunen hakem hast sonucuna ıtıraz edemezsenız bıle aradan 1 kaç ay geçtıkten sonra yenıden başvuru edebilmnız için hastalıgınızda bellı bi artış ya da yenı rahatsızlıkların çıkması gibi sebeplerle başvuru edebilirsiniz

. 3. Itiraz için bir buçuk yıl geçmesi gerekiyor diye bir şey söyledi biriside o yüzden sordum çok teşekkür ederim.

hilalnur09
süreye o kadar deseler bile .hastalık ilerledı yenı hastalık çıktı dıye başvuru edebılırsınız.hastalık bu ilerler.

hilalnur09

önce tahlil istenir tabi. sonuçlar aynı veya benzer aralıkta çıkarsa kurula sevk olmaz. benim hastalığım ilerledi hadi kurula gidiyorum diye bişey yok malesef

Üst Alt