Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

[FONT=Calibri]Balthazard formülü yenilenmiş demi beyler ben hesapladım 47 den 48,9 a çıkıyor doğru mu hesapladık[/FONT]

Polio skali ( Çocuk felci) kaç veriyorlar tahminen bilen var mı acaba? Sol ayak zayıflık+ kısalık var. Belli bir mesafeden sonra yorulma oluyor... Not: Benim için değil başkası adına soruyorum..

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BİR BANKACI
Direkt %40 %50 vs diyemeyiz.fiziki muayene sonrası hekim sınıflandırıp ona göre %de veriyor.her çocuk felci(Poliomyelit) aynı değerlendirilmiyor muayene şart/Geçmiş olsun..

Değerli arkadaşlar iyi akşamlar kusura bakmayın bir şey soracağım. 3ay önce depresyon şikayetiyle hastaneye gittim. Depresyon un kaç puan ı var bilgi verirseniz sevinirim

Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen %20
Tedavi ile düzelmeyen %40
Rapor için çok erken.en az 1 yıl tedavi almalısınız/Geçmiş olsun... tarhanbey491

Arkadaşlar bana engelli raporunda Okb (kısmen düzelen ) + Bipolar (kısmen düzelen ) = 64 oran vermişler nasıl oluyor bu hesap yardımcı olur musunuz ?

(2) Balthazard formülü aşağıdaki şekilde uygulanır:

a) Engel oranları ayrı ayrı tespit edilir.

b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.

c) En yüksek oran, engellinin tüm vücut fonksiyonunun tamamını gösteren % 100’den çıkarılır.

ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen engel oranı ile çarpılır. Çarpımın 100’e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek engel oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci rahatsızlıkların engel oranı bulunmuş olur.

d) Engel ikiden fazla ise birinci ve ikinci rahatsızlıkların engel oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki engel oranı ise ikinci sıraya alınarak formül tekrarlanır.

[FONT=sans-serif]Okb (kısmen düzelen ) + Bipolar (kısmen düzelen ) = 64
Ciddi Obezite = 28

Engel Oranı = 74

Sonuç nasıl bu şekilde çıkıyor yardımcı olur musunuz ?[/FONT]

Ankyra çok sağol yardımın için pekiyi okb + Bipolar (Kısmen düzelen ) nasıl 64 çıkıyor bunu da söylersen süper olacak .:)

sokrates Erişkinler için engelli sağlık kurulu raporları engel oranları alan kılavuzunda (hekimler bu kılavuza göre oran belirler) Kısmen düzelen okb için 20 belirlenmis. Eminim Kısmen düzelen bipolar icin de kilavuzda oran vardir (kilavuzu incelemem imkansiz, siz de başka bir konu altında bipolar icin en az 40 verilir demissiniz :) ).
Erişkinler için engelli sağlık kurulu raporları engel oranları alan kılavuzu'nu inceleyebilirsiniz :)

Ankyra inceledim ama gördüğüm kadarıyla kısmen düzelen Okb de 40 ,kısmen düzelen Bipolar da 40 neden toplamı 80 değilde 64 yazıyor benim raporda onu anlamadım .:confused:

sokrates kısmen düzelen Okb de 40 ,kısmen düzelen Bipolar da 40 ayni sekilde hesaplaniyor:
1) 100-40=60
2) 60×40=2400
3) 2400÷100=24
4) 40+24=64
Yani okb ve bipolar toplamı 64

OğuzHan112 s a Oğuz han bey saglik Kurulu'ndan aldığım osas %35 piskyatriden % 20 bazalt ile % 48 rapor ile vergi indirimine 01.08.2019 ankaraya ulaştı vergi indirimi cikarmi şimdiden cevap icin tesekkurler

adngokcen
Vergi indirimi ve emeklilikle ilgili konularda sağlıklı bilgi veremeyebilirim.
Ben;hastalıklar, engeli raporları,askerlik,ilaçlar ve psikiyatrik hastalıklarla ilgili sorulara cevap vermeye çalışıyorum.
Diğer arkadaşlar yardımcı olurlar/Geçmiş olsun...
Vergi indirimi alır veya vergi indirimi "evet"yazıyorsa raporda onaylanır çıkar...

Merhabalar, bir başlıkta okumuştum ama tekrar bulamadım. Onkolojinin puanı diğer puanlara doğrudan eklenir gibi bir şey yazmıştı. Yönetmeliği okurken de buna benzer bir algıya kapılmıştım. Balthazard hesabında onkolojinin puanı da diğer puanlar gibi mi girilir formüle, istisnaları var mıdır?

selamlar bu oranlarin hesaplamasinda yardimci olurmusunuz ben babama agir engelli rapor almak istiyorum ama vermiyorlar.oranlar soyle: fizik: 2 degnekle mobile%48 ve omuzlara %12 ortapedi : %48 beyin cerrahi :%13 kbb:%32 goz :%18 ve babam 82 yaainda bu durumda olasi heaplama ne olur ve agir engelli veeme olasiligi nedir...

asis.0774
yaklaşık %90 raporunuz ama agır engellı ya da yenı ısmı ile tam bagımlı olurmu ona burda kımsedogru cevap veremez .gırdıgınız heyettekı drler karar verır.%95 olup tam bagımlı olmayan o kadar çok kişi varki .heyet kararını beklıceksınız

babamin oranlari ortapedi :48 fizik : %48 %12 k.b.b.: 32 goz: 18 beyin cerahi : 13 ve babam 82 yasinda hesaplamada yuzde engelli orani kac cikar..

Arkadaşlar ben 90 üzeri buldum ama siz de hesaplar mısınız?
Nöroloji:50+40+25+20+10
Kalp Damar:30
Üroloji:10
Kardiyoloji:10
Dahiliye:10+20

Nöroloji tam bağımlı yazmış.

Kalp damar tıbbi tedaviden faydalanamıyor ibaresini yazmış.

Mrb arkadaşlar diyabet 20, karaciğer rahatsızlığı 15, apne 35 üzerinden yönetmeliğe baktığımda
35-20-15
35+20=55
100-55=45
45*15=675
675/100=6,75
55+6,75=61,75

Bu hesaplama yanlışmı yanlışsa 35-20-15 üzerinden bir baltazar yaparmısınız bana size zahmet ))

Peki bu oran çıktı diye kesin bu oran verilir diye bir kural yok değilmi? Yani baltazard formülünde çıkan sonuç üzerinde Ankaranın takdir hakkı vardır dimi

Makiyato

Doğru.
Hastanenin vereceği oran bu, nihai kararı SGK veya GİB Sağlık Kurulları verir.

Merhaba bir işyerinde cnc torna fabrikasında çalıştım kimyasal sıvı yani bor yağı alerji yaptı bende egzama oluştu yani mesleki cilt hastalığına giriyor bu iş yerinden çıktım başka bir cnc torna firmasında çalıştım orda da nüksetti //meslek hastanesi bana dedi bu kimyasal olduğu işte çalışma yani bu bana göre mesleği kaybettin demek oluyor bu durumda meslek hastalığı tazminat davası nasıl açabilirim?

Heyet raporu

Merhaba babamun heyet puanları şöyle yüzde kaç alır sizce?
Göz 16
Kbb 20
Nöroloji 40+20
Üroloji 20+15
Fizik 7

Son düzenleme:
ŞİZOOBSESİF BOZUKLUK %65
ASPERGER SENDROMU %40
HAFİF DERECEDE MENTAL RETARDASYON %50

Balthazard cetveline göre kaç yapar?

Cetvele göre %90 çıkıyor doğru mu acaba?

Arkadaşlar oranları kendiniz baltazar formülünü açın hesaplayın burda sorduğunuzda da arkadaşınız baltazara bakıp size söyleyecek herhangi bir sebeple ona Vahi inmiyor baltazara bakıp sonucunuzu görürsünüz zor bişey değil bu

Üst Alt