Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Verilen puanları tam bilsek hesaplardık,ancak bu şekilde kac puan alır yorum yapmak sağlıksız olur.Saydığınız şikayetlere göre her harükarda engelli raporu çıkar...

Psikiyatriye gidin fayda olur,ilac raporunu gösterin.
İlac raporu için eczaneden çıktı alabilirsiniz...
drkblue

cevap için teşekkürler öncelikle bu haliyle takribi kaç çıkar, 90 ve üstü gerekiyor da bize

90 ve üzeri biraz zor,

Bizlerinki varsayım yorumlar,hastayı yüz yüze gören kurul hekimleri net kararı vereceklerdir...

Arkadaşlar Merhaba,
Engelli raporu için doktorların verdiği oranlar.
Kbb;37/kas iskelet;32/kardoloji; 30+30+20/65 yaş.
Henüz kurul raporu çıkmadı.sizce %kaç verirler.

Sercan bey merhaba,
Hesaplamada bazı yerde engelli toplam oranına yaştan dolayı +10 puan elenir diyor.Bu şekilde 10 puan net ekleniyor.Bazi hesaplamada engelli yüzdeleri ne 10 puan eklenerek balzayir ile hesaplanır diyor.Bu şekildeki hesaplama da toplam daha az çıkıyor.
14 gündür hala rapor çıkmadı. Bakalım sonuca göre hareket edecegim.

Ayrıca kadroloji toplanıp 80 olarak değerlendirilir ise farklı, 30+30+20 olarak degerlendirilirse daha düşük sonuc çıkıyor.
Bu konuda net bir açıklama bulamadim.

Muttalip Mutlucan

öyle bişi yok kardeş 65 yaş üstünde 1 -4 arası bi fazla eklenme olabilio o da her zaman değil.
baltazara göre sizin rapor % 85 çıkıo

Muttalip Mutlucan

Merhaba, Sizin sorduğunuz sorunun cevabı 20 Şubat 2019 yılında çıkan en son yönetmeliğin 10. maddesinin 4 fıkrasında yazıyor.Eski yönetmeliklerde 60 yaş olarak geçen bilgi yeni yönetmelikle 65 yaşına çıkartılmış.Aşağıda ilgili yeni yönetmelik maddesini ekledim.

-mka arkadaşımızın yazdığı gibi maddede % 10 'luk ek oran balthazar formülüne tabii tutulur diyor.Buda arkadaşımız söylediği ile örtüşüyor.Kişilerin hastalıklarına göre aldığı puanlar baz alınırsa 65 yaş ve üzeri kişiye yaşından dolayı alacağı ek oran balthazar formülü ile % 1 ila 5 arasında değişiyor.Yani hesaplama sonucu net oran rapora % 1 ila % 5 arasında yansıyor.İlgili işlem , 65 yaş ve üstüne %10 balthazar formülü ile engelli raporuna oran ekleme bu yaşlara uyan herkese yapılıyor yönetmeliğe göre yani engel oranı hesaplamasında eklenmesi için ayrıca bir şart yoktur.

Saygılar.

SERO01

"20 Şubat 2019 ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Madde 10.

Fıkra (4) Birden fazla hastalığı veya fonksiyon kaybı bulunanların engellilik durumu Ek-2’de yer alan engel alanları kılavuzu esas alınarak Ek-3’teki Balthazard yöntemi ile hesaplanır. 65 yaş ve üzeri bireylerin engellilik oranına Balthazard formülü ile %10 eklenerek engel oranı belirlenir."

Teşekkür ediyorum.
Hocam kardoloji= 30/30/20 olarak 3 değişik yerden verilmiş. Bu 3 oran toplanıp 80 olarak değerlendirilir se balthazar hesaplamada yüksek, 30+30+20 olarak değerlendirilir ise farklı,3 oran kendi arasında balthazar ile hesaplamaya dahil olursa daha farklı sonuç çıkıyor. Bu konuda net bir hesaplama sekli varmı dir.

Anladım hocam, teşekkür ediyorum.

Oğuzhan hocam,
İç hastalıkları: HTC+1 HLT+1
Ne anlama geliyor.burada oran varmı.

Htc (HEMATOKRİT) kırmızı kan hücre sayımı.

Hlt plt bunlar kan pıhtılaşma vs bunlarla alakalı tahlil. Hayır bir oran çıkmaz,

Sonuclarını doktoruna göster,

Bilgi Hazinedir

bazı arkadaşlar bu uygulamayı 65 yaşı tamamlayan herkes fazladan 10 puan alır diye yanlış uyguluyor.zaten öncekı gibi yüksek oran vermıolar düşük vermek için ugrasıolar. yoksa al sana +10 puan deyıp 30 olanı 40 yapmıolar.

Selamlar ..
Psikiyatri %70 (down sendromu)
Kardiyoloji %25 -%25-%30
Politiroid %10

Engel oranı %89 verdiler . Ancak odyometri olmadığı için başka hastanede ABR testi yaptırın belki %90 olur dediler . Kardiyoloji oranını toplayacak miyiz yani 80 mi baltazar hesabına katilacak ? . Yardımcı olursanız çok sevinirim , şimdiden teşekkür ederim .

Bugün heyete girdim acil yardım bekliyorum

Arkadaşlar bugün heyete girdim.
Nöroloji Epilepsi %40
Dahiliye Tansiyon %10
Göğüs Tüberküloz %40 , oran verdi. Sizce % 40%10%40 = Yüzde Kaç Engel oranı yapar. Kaç alırım. Fikriniz Nedir

Alev22
rapor aşagıdakı gibi olur
65 yaş altı : %68
65 yaş üstü : % 71

Brkbzkrt
bu oranlara göre raporunuz % 89
kardıyolojı toplamda 80 değil 61 yapıo ve dahıl edıp hesaplamıslar 89 dogru hesap.

Merhaba
Annem 59 yıl 3 aylıkken sağlık kurulu raporuna başvurmuş.
Raporda
Üroloji: 10
Endokrinoloji: 20
Kardiyoloji: 10
Fizik Tedavi: 6
KBB: 68
vermiş.
Seneye 65 yaş olacak. Öğrendiğim kadarıyla 60 yaş üzerine yapılan ekleme 65 yaşa çıkarılmış.
Yukarıdaki 5 sene önce alınan rapordaki hastalıklara ek olarak omuzda kas yırtılması ve hafif depresyon ( antidepresan ) rahatsızlıkları başladı.
Sizce seneye başvursa yukarıdaki oranlar aynı verilse yeni iki rahatsızlığı ve 65 yaşı da hesaba katına %90 çıkar mı ?

karahisarlı06
Benim merak ettiğim ise o rapordan sonra omuz yırtılması ve antidepresan kullanımı başladı + 65yaşında olacak.
%80 iken şuan başlayan 2 rahatsızlığıyla sizce 10puan daha alır mı ?
Özellikle son 1 yılda rapor yeniletenlerin bilgi ve deneyimlerini merak ediyorum

Orda yazar,hastayı gören heyet durum değerlendirmesi yapıp veriyor,
Hastanın fiziki görünümü önemli olan,65 yaşında ancak 90 yaşında görünüyor.
Ozaman alır,başka zor...
Her 65 yaşında olana verilmiyor..

@Bilgi Hazinedir

bazı arkadaşlar bu uygulamayı 65 yaşı tamamlayan herkes fazladan 10 puan alır diye yanlış uyguluyor.zaten öncekı gibi yüksek oran vermıolar düşük vermek için ugrasıolar. yoksa al sana +10 puan deyıp 30 olanı 40 yapmıolar.
cevabı yukarıdakı gibi

karahisarlı06
al sana + 10puan değil yıkarda yazdgım gibi çıkan sonuca %10 eklenır anlamında değil o.hesaplama edilirken eklenıo direk sonuca değil

-mka
Ben de öyle biliyorum, fakat merak ettiğim etki kaç puan olur.
Veya Antidepresan kullanımı olanlarımız varsa rapora ne kadar etkisi çıkıyor ?

En az bir yıl psikiyatri takibi olan, anksiyete bozukluk,
Tedaviye rağmen şikayetler devam ediyorsa %25 eklene bilir,

Takip eden hekim değerledirecek...

OğuzHan112

oğuz o 10 şöle dogrudan al 10 puan değil arkadasın oranları şöle 10 +10 +20 +6 +68 olunca %82 çıkıo.behsettıgı gib olsa 10 puan verilse 92 olcak ama hesap 10 +10+20+6+86 + 10olarak hesap edilir sonuc %84 çıkar.yani bedevadan 10 değil 1 - 4 arası bişi verilio herkese eşit verilmıo

Kısaca onu belirtmeye çalıştım yukarıda,çok fazla detaya girmedim,heyette değerlendiriliyor...
mka

Üst Alt