Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Peki psikiyatri özel hastanede takip ediliyor.
Oradan alacağımız psikiyatri raporunu sunsak kabul oluyor mu ?
Yoksa devlet hastanesinde rapor için tüm muayeneleri olmak zorunda mı ?

Özel hastane raporu gecerli değil,

Rapor vermeye yetkili devlat hastaneleri ve üniversite hastanelerine gidebilirsiniz...

Özelden takip görüyorsa epikiriz götürebilirsiniz...

karahisarlı06
1 ila 4 arası dıe uydum.fazlasını duymadım belkı nadıren hastalık çeşıdının çoklugu ve ağırlıgına göre fazlalık olabilir ama 4 ügeçeni duymadım 1 2 olanlar var.

Arkadaşlar ben cildiye %5 fizik tedavi %7+%2 ve psikiyatri %40 oran aldım . Heyete çıktığımda oradaki doktorlar oranları mı düşürürler mi ? Baltazara göre hafif bir düşüş oluyor biliyorum. Merak ettiğim heyet baltazarında dışına çıkıp düşürürmü ? KKELEBEKK Sizdende cevap bekliyorum hocam. Teşekkürler.

Antalyalı50

Özelden sormuşsun burdan cevaplayalım,
Raporun %49 olarak çıkar,.
Heyette yönetmelik dışında bir düşüş olmaz....

Mrb benimde bi sorum olacak sağlık kuruluna gittim kalpte stent %30 hiper tansiyon%10 fizik%5 ortepedi soldiz %19 sağ diz %13 oran tahmini kaç cıkar

Mrb kalp stent%30 hipertansiyon%10 fizik%5 ortepedi sağ diz%13 soldiz%19 ne cıkar sizce engelli vergi indirimi için 5805 prim 2001 girişim var 1981 doğumluyum

mka teşekkürler

Arkadaşlar biz de poliklinikleri tamamladik 3 hafta sonra heyete çıkacağız. Sonuç olarak;

- Kardiyoloji; Yetmezlik 3 (ciddi),
- Fizik; 4.evre gonartroz, yaygın osteoartrit, tekerlekli ile mobilize olması gerekir,
- Ortopedi; her iki dizde ileri derecede gonartroz,
- Nöroloji; kronik iskemik atrofik değişiklikler,
- Kbb; Orta derecede işitme kaybı, (puan olarak Sağ:195 Sol:175, engel oranı olarak %20 hesapladım tablodan)
- Dahiliye; hipertansiyon

Bu verilere bakıldığında gelecek oran hakkinda bir tahminde bulunabilir miyiz?

Kardiyoloji %50, Ortopedi-Fizik %50, Kbb %20, Nöroloji (?)
Böyle mi hesaplıyoruz?

Alp_er_Tunga
hesaplama muayene eden drun sizin belgeye yazdıgı yüzdelerin baltazar hesaplama programına göre edıom ben formulüde var sıtede formül ile hesap edende var.
sizin bilgilerde hiç bi dr %de vermeyık o yüzden bu bilgilere göre kımse rapor yüzdenizi bilemez

-mka
Anladım. Dediginiz gibi herhangi bir yüzdelik yazılmamış ancak ben biraz araştırınca 3.derece yetmezlik için %50, fizik ortopedi için de %50 veriliyor diye gördüm bazı yerlerde. Bir de kulak icin hesaplama tablosunda %20 ye tekabül ediyor şeklinde gördüm. Bunlara bakıldığında bir tahmin yürütemez miyiz?
Bana kalirsa sadece bacaklara bakıldığında bile %90 gelmesi gerekmez mi? Sonuçta tekerlekli mobilize olmasi gerekir yazmış hoca

-mka

Hocam, Ben fizik ve kalp için maksimum %50 veriliyor diye öyle yazdım daha da yüksek veriliyorsa bilmiyorum. Sonuçta her iki ayak da kullanılamıyor, yatalak, tuvaletini altina yapiyor, kalp yetmezlik 3.derece(ciddi), hipertansiyon raporu var vs vs (Nöroloji ve göz için yazılanları da saymadım daha)
Şimdi bu insan %90 alamıyorsa kim alabiliyor çok merak ediyorum.

OğuzHan112

Hocam muayeneler tamamlandı daha heyete girmedik. Muayene sonucu yazılanlara bakarak bi değerlendirme yapamaz mıyız? Sadece bacaklardan dolayı %90 alması gerekmez mi? "Her iki dizde 4. derece gonartoz ve yaygın osteoartit, tekerlekli ile mobilize olması gerekir" yazmışlar.
Kalp de 3. derece yetmezli (ciddi) yazıyor

Var sayımlar la olmaz,illaki ön muayenelerde not düşülmüştür ve puan verilmiştir,.
Puanları yazın hesap yapalım..

Muayene sonucu düşülen notları buraya kopyalayabilirmisin?

Hocam evrağı tarattım resmi var Umarım yükleyebilmişimdir

Son düzenleme:
Ok bir saniye

%90 bir sonuc çıkar,
Bazı doktorlar heyette görüşmek üzere puan vermemiş.
Ama %90 çıkar...

Çok sağol hocam gece vakti uğraştın hakkını helal et.
Biz araç için ön çalışmalara başlayalım o zaman ince ince değil mi?

Bu arada dahiliye bir şey dememiş ama hipertansiyon raporunu gördü onu da ekleyin puan alırsınız demişti

Sonuc çıksın ondan sonra. Bütün her şeyi dosyanıza koyun.
Siz sağolun iyi geceler....

Sağlık Kurulu Değerlendirme Hk

Herkese merhabalar,
Babam bugün Sağlık Kurulu'na çıktı.
Nöroloji : %40-%60-%45
Fizik Tedavi : %40-%60
Kardiyoloji : %60-%10
Göğüs Hastalıkları : %53
Dahiliye : %10

Bu oranlara istinaden, Balthazard formülüne göre %90 engel oranı çıkar mı? Bilgisi olan biri var ise yardımcı olabilir mi?
Sağlıklı günler dilerim...

Verilen puanlara göre,
%99,52
%100 olark çıkar rapor...

trakyagenc

Hocam biz de kurula çıktık şimdi heyet gününü bekliyoruz. Bu rakamları nerden görüyorsunuz ben bizim evraklarda göremedim böyle ibareler. Sağolsun forumda @OğuzHan112 hocam baktı da öyle bi fikir sahibi oldum..

OğuzHan112 hocam ben raporumu aldım. %48 senin dediğin gibi. Ama süreli 2 yıl. Psikolojik geçmeyen bir rahatsızlığım var. 2 yıl sonrada bu devam edecek. Sormak istediğim 2 yıl sonra tekrar heyet doktorlarını gezerken zaten raporum vardı diye belirtsem mi daha kolay aynı oranı alırım yoksa hiç belirtmesem mi ? Sıfırdan alır gibi ...

Genel cerrahi %80
Dahiliye %10
Göz %3
KBB %4

Birde 65 üstü hasta için %10 var sanırım, rapor ne çıkar acaba?

Üst Alt